Перейти до вмісту

Leaderboard


Popular Content

Showing content with the highest reputation on 04.02.2025 in all areas

  1. 2 points
    Olima

    Що ми їмо сьогодні? А що завтра?

    Сьогодні був борщ, а до борщу пампушки з часником
  2. 2 points
    Наташшшка

    Що ми їмо сьогодні? А що завтра?

    В мене сьогодні зелений борщ і шкідливі смажені м'ясні млинці Ну ще крекери і медове печивко, але то вже не нам
  3. 1 point
    Ингредиенты: 600 гр муки КРУПЧАТКИ 200 гр закваски на пшеничной муке 3 яйца 200 гр масла 200 мл молока 200 гр сахара 200 грамм специального крема +100-120 гр муки для подсыпания. + цедра апельсина. Соль 8 гр Специальный крем 50 желтков 50 сахара 50 крахмала 150 молока 75 сливок жирных Ваниль Варить на маленьком огне до загущения Смешать закваску, молоко, сахар, соль, яйца, цедру в ёмкости, буквально рукой и оставить на 5-12 часов. Зависит от температуры. Я в Нидерландах. Тут в доме 16-17 оставляю до утра Затем добавляю всю муку, вымешиваю до образования клейковины(10минут) и добавляю крем, вымешиваю минут 10,добавляю холодное масло. Вымешиваю до полного исчезновения масла)))) добавляю цукаты и изюм. Выкладываю тесто на стол, делаю несколько складок и оставляют на 20 минут. Были моменты, когда после складок, сразу в формы. Разницы нет, никакой Потом взвешиваю нужные кусочки, складываю, округляю, раскидываю по формам и на рас тройку. Обычно это от 5 до 10 часов. Тесто увеличивается в формах очень сильно, раз в 5-6.!1 Кто не знает, как рассчитать, сколько нужно положить теста в форму капсулу бумажную - пишу шпаргалку. Измеряем дно и высоту формы. И подставляем значение в формулу π•r•r•h Это объём формы Для пасок полученное значение умножаем на 0.35 Я умножаю для этого теста на 0.42,как для Панетоне. Выпекайте пасхи в духовке до готовности, разогретой до 180 градусов.
  4. 1 point
    Так, вже один пакет викинула, а завтра спробую другий відкрити і якщо не гіркий, то зроблю ті кекси. Дякую!
  5. 1 point
    А якщо використати замість кефіру в пиріг або кекс? У Ані - Qween був рецепт кексів "с красивой шапочкой", так там можна різні варіанти молочки брати. Ось він :
  6. 1 point
    Тісто Борошно 500 г Вода 200 мл Олія 3 ст.л. Сіль 1 ч.л. Дріжджі свіжі 30 г Цукор 1,5 ст.л. (в тісто можна додати 1 яйце, але я додаю його рідко) Начинка Фарш з цибулею і спеціями 550 г Майонез+зелень 50 г Морква по-корейські гостра 50-60 г Тісто можете зробити своє улюблене для несолодких пирогів/пиріжків. Розкидати тісто на 15 кульок по 52-53 г. Підкатати кульки і дати відпочити під плівкою 10 хвилин. Розкачувати кожну кульку діаметром прибл. 13-15 см. На середину кружечка положити фарш прибл. 35 г, зверху повну чайну ложку майонезу і зверху додати повну чайну ложку моркви. Края пиріжка підняти і защипити зручним способом. Я заліплюю трикутником, зверху оставляю дірочку для виходу пари. Пиріжкам дати розстойку 20-30 хвилин. Змащити зверху яйцем/жовток+молоко/молоко/жовток+вода, через 5 хвилин поставити в гарячу духовку 180-190 град. і випікати 25-30 хвилин. Після випічки побрискати на пиріжки водою, накрити тканиною до охолодження. Смачного! Рецепт з ворожого форуму, давно його пригледіла и дуже часто пекла. Пиріжки виходять смачнющі, соковиті, ситні. Моркву краще брати гостреньку. Майонезу не жаліти, він дає соковитість. Такої начинки ніколи ніде не бачила, це придумка якоїсь пекарні їхньої. Ну дуже вдале поєднання! Назву придумала не я, це моя замовниця так називає.
  7. 1 point
    Оля, я вже в дорозі! Залиш мені тарілочку борщу та трішки пампушечок! Я так скучила за нормальною їжею!
  8. 1 point
    Olima

    Пиріжки з дивною начинкою

    Наче і не вдобно таким вихвалятися, але ж треба написати свої враження. Сьогодні, як всі знають, я пекла пампушки з часником, а вчора я ліпила пельмені і в мене залишився фарш, і що з ним робити не могла придумати, бо залишилося зовсім трохи, а сьогодні ліпила пампушки і у мене всі пазли склалися, як раз на два таких пиріжка. Із одного пиріжка синочка хотів зліпити серце, з'єднавши два кінця як в пельменях, але тісто розійшлося, ну головне в цей раз була не форма, а спробувати смак цих пиріжків. Трохи треба було підсолити фарш, бо тісто було пріснувато для пампушок, бо там заливка солоненька зверху. І, як писала Світлана, морква повинна бути гостра, ну у мене була не дуже гостра, але я і не планувала їх пекти. Верх нічим не змащувала, бо пожалкувала яйце на два пиріжка розбивати. Смак цікавий, соковиті вийшли, треба ще пекти, щоб розпробувати, бо три роти на два маленьких пиріжечка, то навіть толком не розпробувала. Точно ще планую їх приготувати, бо мені посмакували вони.
  9. 1 point
    Клас! Я б оце з'їла б отих пампушок! Аж смак відчула)
  10. 1 point
    Магда

    Що ми їмо сьогодні? А що завтра?

    А у нас гороховий суп та тушена у вершках кінг-кліп з рисом на гарнір. До речі, кому цікаво, в Новусі зараз дуже гарна знижка на рибу.
  11. 1 point
    Так часто буває, що вдома у кожного може залишитись вчорашнє картопляне пюре, і часто люди викидають його. А можна натомість скористатись цим рецептом та приготувати із вчорашнього пюре смачну, легку та швидку страву для всієї родини. Рівно 5 хвилин і все готово. Маленьким секретом є сир, який ми додамо, і який надасть страві цікавого смаку та текстури. Скоринка хрустка, а в середині ніжне картопляне пюре з тягучим сиром. Ось такий простий лайфхак, за допомогою якого вчорашнє пюре буде швидкою стравою на наступний день. Візьміть картопляне пюре, додайте два курячих жовтка (а з білків, які залишаться можна зробити яєчню), сухий часник, дрібку солі, муку - ретельно все перемішайте. Потім додайте натертого на крупній терці сиру сулугуні (моцарели, або будь-якого іншого улюбленого сиру), і знову все ретельно перемішайте. Так ви розподілите всі інгредієнти рівномірно. Далі формуємо картопляну котлету, щоб вся маса була зібрана і не розпалась. Котлету сформували, тепер беремо велику миску, в яку насипаємо панірувальні сухарі, і обволакуємо сформовану кульку у паніровці. Дістаємо котлету в панірувальних сухарях та робимо їй круглу форму за допомогою стакану або чашки (як вам зручно), трішечки надаємо форми, підправляємо та лопаткою викладаємо на дощечку. І так швиденько робимо багато кульок в золотистій паніровці. Тепер ставимо пательню на вогонь, чекаємо поки розігріється, наливаємо олії та чекаємо поки олія також нагріється, далі смажимо ці золотисті та смачні картопляно-сирні котлетки. Викладаємо наші котлетки на серветку, щоб трішки забрати олію. Страва готова. Скоринка хрустка, а в середині ніжне картопляне пюре з тягучим сиром. Смачно, швидко та легко. Додаю також інгредієнти: Панірувальні сухарі - 80 г; Курячі жовтки - 2 шт; Сухий часник - 1 г Картопляне пюре - 600 г Олія - 120 г Сир моцарела - 120 г Мука - 40 г
  12. 1 point
    Магда

    Що ми їмо сьогодні? А що завтра?

    Теж так роблю) А деруни взагалі трьох, бо їх потрібно швидко багато насмажити і подати на стіл гарячими)
  13. 0 points
    Борщ варю без капусти, бо ми її не можемо їсти. А заради однієї тарілки з капустою борщ не зварити. Пампушки не роблю, бо Вова не може їсти часник, а без часника воно не те. Я іноді купляю собі в Варусі декілька пампушок часникових, дуже вони в них смачні. Чи то мені вже так їх хочеться, що все смачним здається. Отак і живемо. То не можна, то не готуй, а смак куди дінеш... Я хочу м*ясо смажене типу шашлика, щоб зубами кусати, а Вові подавай варене до вати, щоб губами їсти. Ну і готую як він хоче, бо не будеш на одну людину окремо готувати. Іноді відриваюся.
  • Newsletter

    block_newsletter_signup

    Sign Up
×