Перейти до вмісту

Leaderboard


Popular Content

Showing content with the highest reputation on 22.04.2025 in all areas

  1. 5 points
    Olima

    Кухонні посиденьки (балачки)

    Таке я люблю. А останнім часом частенько роблю філе курки підсмажити невеличкими кусочками і туди додати пачку замороженої овочевої суміші wok, в АТБ продається. Ще за бажанням можна в кінці додати трохи варений рис або булгур. Якось ніколи не купували такі суміші, окрім мексиканської, а тут в інтернеті натрапила на такий спосіб використання цієї суміші і нам сподобалося.
  2. 4 points
    Зробила новий рецепт Бачу я одна щось готую, всі тільки лайкають.
  3. 2 points
    Магда

    Кухонні посиденьки (балачки)

    Оце прям про мене, але я роблю геть по-лінивому: у велику скляну каструлю викладаю курячі стегенця, замариновані в сметані з гірчицею в зернах, накриваю її рідною перевернутою кришкою, а в кришку висипаю пакет заморожених овочів, збризкую їх оливковою олією, підсолюю і в духовку. За пів години у мене вечеря з м'ясом і гарніром) Але отакої суміші я не купувала, треба буде зайти, спробувати, дякую за наводку
  4. 1 point
    Куряче філе 500 г Вершки (молоко) 200 мл Сир твердий 50-70 г Сіль, перець за смаком Зелень Куряче філе нарізати невеликими кусочками, підсмажити на сковороді майже до готовності. Підсолити, перемішати. Залити вершками, як закипіть посипати тертим сиром і на малому вогні під кришкою потушкувати десь хвилин 5, поки сир розтане. Посипати нарізаною зеленню за смаком. Це ТАААК смачно!!! Мій Вова з раптовим загостренням панкреатиту потребував дієту, я нашвидкуруч зробила йому таке блюдо. Він був в захваті! Дуже сподобалось! Взагалі перед філе можна підсмажити до золотавості одну цибулину і далі по рецепту. Я не робила, дієта, і вершки замінила на молоко. Дуже швидко, дуже смачно! Ще й філе з домашньої курки, в нас у Варусі воно продається на 10 грн. дорожче за філе звичайних кур.
  5. 1 point
    Магда

    Кухонні посиденьки (балачки)

    І ще я) У нас перший в цьому сезоні зелений борщ з молодою кропивою і шпинатом) смачноооо
  6. 1 point
    Магда

    Карамелізована морква

    Ингредиенты: Морква - 3 шт. Оливкова олія доя жарки Вершкове масло - 30 гр Мед рідкий - 1 чайна ложка повна Чебрець, орегано, мускатний горіх, свіжезмелений чорний перець горошок, Сіль Лимонний сік Крем-сир - 100 гр Фета - 100 гр Часник (у мене зелений) Розігріти велику сковорідку, у мене 28 см, бризнути оливкової олії, моркву порізати на брусочки і викласти на гарячу сковороду одним шаром. Обжарити з усіх сторін, накрити кришкою і смажити на маленькому вогні доки не пом'якшає та не зарум'яниться, у мене це зайняло на кожен бік хвилин по 20, але все залежить від моркви і розміру брусочків. Далі додати вершкового масла, воно має добре пройтися морквою, а після цього полити зверху рідким медом, струсити сковорідку аби все добре перемішалося, додати спеції і закаремелізувати моркву. Готову моркву на сковороді збризнути лимонним соком. В блендері перебити крем-сир з фетою та часником, викласти на пласке блюдо, зверху розкласти моркву і полити соусом зі сковорідки. Це дуже смачно як закуска чи гарнір до м'яса.
  7. 1 point
    Справжня господиня

    Рибний хлібець

    Побачила в ютубі такий рецепт від французького шефа і засів мені в голові. А на днях була нагода щось рибне приготувати, от і зірки зійшлися, все було в наявності. Звісно, я трошки відійшла від рецепту, але все вийшло добре. Ну дуже добре! Хек 500 г (філе без шкірки з 2 рибин) Червона риба 150 г (обрізь) Яйця 3 шт. Сливки 200 мл (в мене 10%) Панірувальні сухарі 60 г Молоко 50 мл Кетчуп 2 ст.л. (можна томатпасту, помідори) Цибуля 1 шт. Сіль, перець Укрушка, петроп, мускатний горіх, чорний перець, інше. Желатин 2 ч.л. На сковороді підсмажити дрібно порізану цибулю. Додати туда дрібно порізане філе і жарити до готовності риби, підсолити трохи. Подавити толкачкою до пюре ту рибу, щоб була майже однорідна. Можна просто щоб маленькими кусочками, не в кашу. В миску вбити яйця, додати кетчуп, сіль, всипати сухарі( намочити їх молоком), влити сливки, ретельно перемішати. Додати остиглу рибу з пательні, додати желатин, зелень спеції, перемішати. Сіль за смаком. Довгу прямокутну форму вистлати пергаментом, який ретельно змастити (!!!). У форму вилити половину маси. Зверху посередині на всю довжину розложити смужкою червону рибу, залити зверху остальною масою з миски. Запікати у духовці при 200 град. приблизно 40-45 хвилин. Хлібець витягти з форми разом з пергаментом і на решітці остудити повністю. Потім зняти пергамент. Нарізати краще після холодильника. Смакує як теплим, так і холодним. Тепер враження. Француз робив цей хлібець в духовці на водяній бані. Я не схотіла морочитися і просто запекла. Додавання желатину це моя ініціатива, для страхування. Француз робив хлібець в формі меншого розміру і риби в нього було всього 300 г. Я збільшила рибу вдвічі, бо інакше було б дуже рідке і не пропеклося (я так вважала). І правильно зробила! Ну і саме цікаве. Цей хлібчик можна робити з любої риби з любою серединкою! В нього була сама червона риба. Серединку можна робити з копченої риби, з оселедця, з білої риби... наприклад фесь фарш з червоної, а серединка біла. Тобто тут дуже багато варіантів! От що завалялося, те й пускайте в діло. Можна взагалі брати не сиру рибу, а вже готову солону, яйця все закріплять! Простір для творчості! Хлібець дуже, дуже смачний! Вова мій в захваті, хоч не дуже любить рибу.
  8. 1 point
    Справжня господиня

    Рибний хлібець

    Якщо рибка підморожена, то здирати шкіру легко з цілої рибини. А я тоді прогавила і хек в мене розмерзся, тому прийшлося відшкрябувати м*ясо з філешек, бо з цілої м*якої рибини я б вже шкіру не здерла.
  9. 1 point
    Дівчата, зробила дуже смачний рецепт, готуйте!
  10. 1 point
    Дівчата, в мене поруч з домом є фірмовий кіоск від підприємства АЛАН. Вони продають свою продукцію і м*ясо, м*ясо тільки свинина, бо курятину не беруть у виробництво. Виробляють всілякі ковбасні вироби і тільки вищого сорту по ДСТУ, там нема навіть 1 сорту і нема ТУ. Вся продукція дорога, бо якісна и смачнюща. І от в них появилося нове - отака нарізка в упаковці десь біля кіло, ціна 184 грн/кг. Смачнюща!!! Там і куски буженини, і нарізка бекон, і ковбаса буває. Подивіться, може й у вас таке продають, то беріть без вагань, дуже смачно! А от така буженина, як шматами лежить, продається більше 400 грн за кіло.
  11. 1 point
    Так це моє соте, може пропорції трішки відрізняються і варю 20 хвилин. Так, це дуже смачно! Я таке закриваю років 15 чи більше.
  12. 0 points
    Коли ці тварюки напʼються нашоі крові?! Коли вони виздихають !??? Боже, хіба ти не бачиш, що расєі немає місця на планеті Земля!?
  • Newsletter

    block_newsletter_signup

    Sign Up
×