Leaderboard
Popular Content
Showing content with the highest reputation on 08.01.2022 in all areas
-
2 points
Кухонні посиденьки (балачки)
Olima and one other reacted to fronya40 for повідомлення в темі
Магда,дякую.купила сьогодні звукову. Ох і пищить, як бормашина. Ну подивимось на чудо це. Може нові зубы виростуть))) -
2 points
Кухонні посиденьки (балачки)
Olima and one other reacted to Магда for повідомлення в темі
@fronya40, Таня, у нас вже два роки ультразвукові щітки Xiaomi Soocas x5. Китайські, з алі-експресу. Щітки супер, ми ними дуже задоволені, насадки купуємо там же. Щітка має звичайну, звичну нам форму, чистить вона не круговими рухами, а таким дрібним і частим коливанням, вичищає нормально, але про запобігання зубного нальоту не скажу, бо пью багато кави і чаю і користуюся м'якою зубною пастою, тут мені тільки стоматолог допомагає. У щітки є три режима чищення і три швидкості роботи, автоматичне відключення через дві хвилини роботи (дуже зручно зранку, коли сонний, чистиш, поки щітка сама не відключиться :) ). Щітку можна синхронізувати через блютуз з телефоном (я цього не робила). Корпус приємний на дотик, щітка не боїться води, можна абсолютно спокійно мити під проточною водою, за два роки щітки (світла рожева і темна синя) мають абсолютно презентабельний, незамизганий вигляд, з попередніх наших різних щіток було важко відмити зубну пасту, з часом вона просто ставала неприємно брудною, а ця абсолютно як нова, чистенька, гарна. І ще один величезний плюс - вона на акумуляторі, заряджається від розетки. Одного заряду вистачає десь на півтора-два місяця нормального двохвилинного чищення двічі на день. Не щітка, а бомба-ракєта, рекомендую. До цього були у нас електричні oral-b, в ніяке порівняння не йдуть з цією щіткою. Це дуже добре видно, коли після чищення пройтися ще іригатором. Дуже рекомендую. -
2 points
Хлеб " Тартин" (Tartines Country Bread)
lana19 and one other reacted to fronya40 for повідомлення в темі
Ой,який гарний хліб у Магди!!!! Наталка, дякую ,якось вийшло випадково, що мені запропонували закваску і я взяла. Так що якщо комусь потрібно- можу поділитися теж. Печу пару раз в неділю. Заморозила трохи,хочу подивитися- як вона на це зреагує. Ось останнє моє творіння,добре страшне. Нічого до нього не потрібно,таке смачне! Це не цей рецепт,щось мішала,мішала,і ось вийшло. Треба нову духовку, весною куплю. В мене максимально 225 градусів. -
1 pointПервая закваска Зрелая закваска 100% влажности - 5г Мука пшеничная в/с - 20 г Вода - 11гВторая закваска Первой закваски - 30г Мука в/с - 30г Вода - 15г Третья закваска Второй закваски - 30г Мука в/с - 30г Вода - 15г Первое тесто Третья закваска - 55г Мука в/с - 220г Вода - 115грамм Желток - 35г(2) Сахар - 53г Масло сливочное - 53г Дрожжи свежие - 2,5г (у меня саф-голд - 0,9г) Солод пшеничный неферментированный - 5г (можно заменить мукой,у меня клейковина) Второе тесто Первое тесто все Мука в/с - 52г Вода - 35г Желток - 16г(1) Соль - 3г Масло - 80г Сахар - 52 грамма Мед - 12г Апельсиновые цукаты - 100г Изюм разный - 50г Курага - 50г Ваниль - 2г Способ приготовления Первую закваску ставим около полуночи. Смешиваем все ингредиенты и вымешиваем до гладкости. Оставляем на 12 часов. Вторая закваска ставим в 12 дня на 4 часа.Метод такой же. Третью закваску ставим в 16 часов на 4 часа.Метод такой же. Замес первого теста начинаем примерно около 20-21 часа. Все смешаем ложкой. Оставим под пленкой,в которой проделали дырочки зубочисткой на 12 часов.Я все оставляла в чаше комбайна. Второе тесто начинаем замешивать примерно 8-9 утра. Приготовим перед замесом все нужные ингредиенты,чтобы были под рукой. Все помыть,порезать,взвесить,масло должно быть мягким. В первое тесто добавляем желток,муку,воду,соль. Ставим крюк и вымешиваем пока все хорошо не смешается(2-3 минуты). Добавляем половину сахара. Месим пока сахар не войдет в тесто,оставшийся сахар и месим минут 5.Тесто мягкое и не отходит от стен чаши. Снимаем крюк,ставим лопатку и продолжаем замес.Месим до тех пор,пока тесто не начнет отходить от стенок и дна,а клейковина разовьется полностью.Примерно минут 20.Если нужно,то останавливайте комбайн и соскребайте тесто со стенок.Мне это не понадобилось. Добавляем масло. Замешиваем до его полного распределения. Снимаем лопатку,ставим крюк. Добавляем мед и вымешиваем с медом до его полного впитывания в тесто. Добавляем сухофрукты.Также замес идет до их равномерного распределения в тесте. Общий замес составляет 25-30 минут. По окончанию замеса,тесто должно легко выйти вместе с крюком. Складываем тесто в смазанный маслом контейнер и оставляем для брожения на 1 час. За это время растянуть-сложить тесто один раз через 30 минут. Вываливаем тесто на смазанный маслом стол,доску,коврик(кто как привык),делим на части.Я делила на 3 по 322 грамма. Ставим на расстойку в бумажных формах,борта нарастила бумагой для выпечки. Заполняла тестом на 1/3 основной формы. Формы пасочные. Рецепт брала у Миши http://crucide.livejournal.com/170944.html Миша предлагает,если нет бумажных форм,сделать их самим. Выпечка настолько нежная,что будь панеттоне в металлической форме,обязательно бы смялось. Ставим на расстойку.Я расстаивала 3,5 часа.Больше побоялась. Нагреваем духовку до 175 градусов. Надрезаем заготовки сверху крестом(я делала очень маленькие надрезы ножницами) и выпекаем. Я пекла первые 15 минут при такой температуре,затем ее снизила до 160 градусов и выпекала еще 25 минут. Крыши прикрыла фольгой. Вынимаем из духовки. От дна на сантиметр вверх ,проткнула выпечку спицами и подвесила остывать. Остывали 5 часов в таком состоянии. Затем сняла бумагу и насладилась выпечкой. У меня получилось 3 панеттони по 287 грамм каждая.Они были одинаковые.Грамм в грамм. Примечание Мои личные наблюдения.Такого легкого теста с такой клейковиной,которая растягивается в папиросную бумагу,у меня еще никогда не было. С ним очень легко работать,хоть у меня оно и жиже получилось,чем у автора. Мука,видно,дает о себе знать. Совершенно не морочная выпечка.как кажется,читая рецепт.Единственная трудность встать в 12 ночи для первой закваски и выбрать себе свободные два дня.Выпечка того стоит.Нежнейший кекс или кулич,даже не знаю.как назвать,да еще и с минимумом дрожжей.Одним словом-заквасочный.Выпечка ароматная ,не кислая,не крошится абсолютно. При протыкании готового изделия,нужно быть очень аккуратным.Спица должна быть очень острая или заранее нужно в этих формах сделать дырочку,в которую вы потом вставите спицу,если это формы покупные.Иначе бок сомнется под вашими усилиями проткнуть. Однозначно,что одной порции мало. Девочки всем настоятельно советую попробовать испечь хотя бы один раз.
-
1 pointАга, точно, таке враження, що бормашина , але, я надіюсь, тобі результат сподобається. Я так, коли, свого часу, шукала нові щітки, дивилася на philips (від 5 тис. грн. ), казала, що за таку ціну вона, як мінімум, пломбувати повинна
-
1 pointУ меня давно была электрощётка, и мне казалось что у нее маленькая "голова" и она не дочищает, И я ее забросила.
-
1 pointТанюша, ничё он не страшный, симпатичный! А главное вкусный!
-
1 pointДорогенькі мої,вітаю!!! Христос народився!
-
1 pointКакие же чудесные булочки получаются. Делаю сразу двойную порцию и пеку 15 шт. Сын сметает только так их. Спасибо вам за рецепт. Для меня он стал спасением, так как батон никак не могу испечь идеальный.
-
1 pointІж більш активно))) бо ще ж скільки всього треба спробувати)))))
-
1 pointТочно! Але ж то думати треба було А я по рецепту пальчиком водила і робила все як написано))) Ну, за другим разом я вже так зроблю, правда, ми ще не поїли перші мої творіння, а я по гарячих слідах хочу вже знову пекти)))
-
1 pointОоо, дещо забула. Про кількість. Дивлячись на своє деко, порахуй скільки булочок туди має поміститись. Далі, тісто треба зважити і поділити на ту кількість , що плануєш.: так булочки будуть завжди гарні, однієі ваги, а значить одного розміру. І не будеш ламати голову куди втулити ще одну)))
-
1 pointсупер! Цей нюанс ,як то кажуть , вичєрківаєм))) Наталочка, розумію, що все це складно, але час це дуже відносно. Тому що і самі комбайни( чи хп) у нас різні і борошно. Тому я завжди хочу показати консістенію тіста. Мені здається, що так зрозуміліше . Але якщо я не права, ви мені підказуйте, як вам зручніше. Тепер- червона лінія! Головне не панікуй! Пам"ятай ми завжди з тобою! Закваски це не є щось нереальне. Але вони вимагають трохи нашоі уваги і любові))) Я завжди порівнюю закваски з квітами. мабуть тому що досягти краси іх треба доглядати))
-
1 pointЦе правда, я така горда собою Тісто таке класне вийшло, таке приємне в роботі, так прекрасно натягувалося, але я тими заготовками просто в шашки грала))) старалася розмістити їх на деці, а булочок вийшло 23 штуки - ніяк рівномірно не виходило розкласти))) Вимішувала комбайном, насадка крюк, чітко витримувала час, вказаний в рецепті, але під час формування руки весь час змащувала маслом. Наступного разу буду довше місити. І пекла я в тонкому тефлоновому деці, в ньому ж скоріше пропікається, ніж у склянній формі, цього я не врахувала. І да, закваска в мене росла прекрасно! Під кінець вона таки втекла з літрової банки))) Довго я задивлялася на закваски і любовалася твоїми хлібами, дякую, що підтримала, я дуже рада, що наважилася спробувати Тепере в мене ще сьогодні пампухи на підході
-
1 pointНаталочка, привіт дорогенька! Зараз ми обсудимо всі нюанси, АЛЕ! головне ти почала пекти на заквасці!!! Нічого страшного немає , що десь трохи вийшло не так як хотілося)) Все таки давай зробимо скидку на те, що це перший раз.)) Окрім того, що деко може бути більшого розміру, є ще один нюанс- це гарна формування. При правильному формуванні верх тіста має гарне натяжіння і гази, які утворюються піднімають верх тіста рівномірно. А правильне натяжіння не дає виходити цим газам. Такого не повинно було бути, тому що вага масла там не дуже велика .А чим ти вимішувала? Я майже все вимішую в хлібопічці. Зараз умудряюсь це робити навіть з вологим тістом. Якщо тісто недомішане і масло не розійшлось в самому тісті, то при цьому якраз і порушується вся структура мякуша. Якщо перепекти, то вони будуть більш твердішими і сухішими. Більш схиляюся до недомісу. Вчора я бачила, як твоя закваска ну дуууже гарно росла ). мабуть ій сподобалась подорож ))) Тому можливо для підйому тіста ій знадобилося менше часу. Наступного разу спрлобуй зменшити час до 8 годин. Щиро дякуємо за запрошення!
-
1 pointНесу свої булочки на "разбор польотов". Пекла перший раз на заквасці, дякую @Natali06: в суботу зранку отримала на Новій Пошті свій скарб від Наталі і термошила її до ночі: наче й перечитала все про закваски, а як дійшло до діла, то дивлюся на ту баночку, і підійти до неї страшно - відразу скільки перекручених варіантів мозок видавав Але Наталя мужньо вислухала і відкинула всі мої безумні ідеї і таки направила мене в правильне русло Тісто дуже приємне в роботі, мені рідко таке вдається, але все таки я десь напартачила, бо маю багато зауважень до себе: - булочки дуже добре підросли, але в них немає такої гарної купольної шапочки. Може, я рідко їх розклала на деко? - булочки вийшли жирні - я погано вимісила тісто? - текстура м'якиша вийшла не така "пір'їста", а більше губчаста, я їх перепекла? - до посадки в духовку булочки мали рівненькі гарненькі шапочки, а в духовці на них почали надуватися пузирі - і найголовніше - булочки мають кисло-солодкий присмак, вони довго розстоювалися (10 годин при температурі десь 22 градуси)? Але, булочки все рівно вийшли дуууже смачні, тісто структурою і на смак геть не схоже на дріжджове. А ще їх у мене вийшло дуже багато (довелося робити подвійну порцію ), так що запрошую всіх до себе на сніданок! Однозначно, буду пекти ще. Приймаю критику і зауваження.
-
1 point
-
1 point
-
1 point. Лучше дырочку хоть одну для входа проделать.Вынимать проблемно будет,хотя в полностью остывшем и нет,наверное.Я вязальной спицей протыкала.Так вот той,что самая острая,проткнулось хорошо и не смяло. Я по середине одной спицей протыкала' date='а не двумя,поставила два стула на нужном расстоянии и между ними повесила.С кастрюлей тоже вариант.Я не подумала. ------- Добавлено: -- 15 май 2014, 08:35 ----------------------- Пшеничная "вечная".Я с нее делаю какую мне нужно за два перекорма.Но кормлю цельнозерновой мукой.А в этом случае,перекормила на обычную муку.
-
1 point
-
1 point
-
Newsletter