Leaderboard
Popular Content
Showing content with the highest reputation since 27.06.2024 in Повідомлення
-
7 points
Фезелек
irysska and 6 others reacted to Справжня господиня for повідомлення в темі
Ингредиенты: Кабачки Цибуля Сметана магазинна 100г або більше Сіль Борошно або крохмаль Часник Кріп Метод На сковорідці присмажуємо цибулю до легенької рум'яності, не даючи засмажити. Як цибуля дійшла до потрібної кондиції, вивалюємо до неї натертий на великій тертці кабачок-кабачки, солимо і на середньому вогні тушкуємо це хвилин 25-30. Туди додаємо магазинської ріденької сметани грам 100 або більше. Залежить від бажання. Сметана потрібна саме магазинна з кислинкою, всякі там прісні йогурти-шмогурти не дуже звучать. Ну, або йогурт із кислинкою. Тушимо далі, зрідка помішуючи, хвилин 5-10. Якщо вийшло дуже багато рідини, то можна додати трохи борошна або крохмалю для зв'язування. Але страва повинна бути доволі рідкою, бо її в Угорщині їдять ложкою. Охочі можуть для пікантності всипати часник. І в кінці обов'язково кріп, ось неодмінно кріп! Жодних там петрушок, тільки кріп! Все. На фото це ще ніхто не їв! Просто у страви такий непрезентабельний вигляд, що не скажеш про його смак. Я спеціально поклала порцію на тарілку яскравішу для привернення уваги, інакше всі просто пройдуть повз. Страва з Угорщини популярна на Західній Україні, звідки мене з нею і познайомили багато років тому. Кабачки. Вони самі, моїм чоловіком палко кохані. Рецепт дуже простий. Здавалося б, фігня фігней. Але це тааак смачно! Готую цей Фезелек уже років 10, чоловік їсть, як підірваний! Навіть нелюбителі кабачків це їдять, тільки треба змусити зняти пробу. На фото я сьогодні утилізувала туди 4 величезні печериці. Вова сказав, що сковорідку він їстиме завтра один. Смачно ж! Україна. Дніпро Війна росії з Україною День 855 -
5 points
Галета з абрикосами або будь-якою фруктовою начинкою
fronya40 and 4 others reacted to Справжня господиня for повідомлення в темі
Ингредиенты: Тісто Борошно 250 г Цукор 2 ст. Сіль щіпка Розпушувач 3 ч. л. (10г) Олія раф. 70 г Окріп 100 мл Метод Тісто замісити - до борошна додати цукор, сіль, розпушувач, перемішати, влити олію і влити окріп (можна просто дуже гарячу воду). Замісити тісто ложкою, як трохи охолоне, вимісити рукою. Покласти на холод 30 хвилин. Абрикоси проварити з крохмалем та цукром. Далі сформувати галету прямо на тефлоновому листі на деку, викласти начинку, загорнути краї. Випікати за 200 град. без конвекції режим верх-низ приблизно 25-30 хвилин. Галетний бум! Ось таку галету спекла сьогодні, встигла у віконце, коли була електроенергія. Поки ходила за планшетом для фото, чоловік встиг відхопити шматок до чаю. Тісто виходить дуже смачним, м'яким, пишним. Начинки можна будь-які, зазвичай роблю, з чим знайшла. Всім смачного! Україна. Дніпро Війна росії з Україною День 855 -
4 points
Кухонні посиденьки (балачки)
Lika_N and 3 others reacted to lana19 for повідомлення в темі
Кто не знал, знайте! Я вам сейчас расскажу, откуда готовилось пыльное нападение. Холодильник lg У него при работе немного греются стенки. Но стенки стали греться прям сильно. Я заметила еще в прошлом году. Муж сказал, что все нормально. Просто лето и ему жарко. В этом году я не выдержала и пошла спрашивать Гугл. Гугл накидал мне 1500 видео и прям так и сказал - Ты шо!! мыть немедленно, избавиться от пыли срочно! перерасход электроэнергии. Сгорит компрессор. Муж уехал по делам. Я перевернула холодильник. Открутила нижнюю кришку.....мысленно проорала Ааааааааа. Бо там был глобальный пылевой писец. Я не знала, что внутри надо периодически чистить. У кого сзади на холодильнике есть решетки, поищите в Гугл , как чистить. Успела прочитать, что пыль на них тоже влияет на перерасход эл. энергии и нагрузку на холодильник. Видео Самсунг -
4 pointsВчора поки писала відповідь, на сервері вимкнули світло, тому відправила вже сьогодні після того як повечеряли жареними цукіні з соусом зі сметани, кропу та часничку. До цукіні була вчорашня тушена курка. Пригостили мене свіжими молоденькими домашніми цукіні - яка це смакота, вони аж солодкі! Я сама з'їла подвійну порцію, до курки навіть черга не дійшла. Ніколи не розуміла, як люди умудряються худнути на кабачах)
-
4 pointsЗначить так) вчора у нас не було світла з 15.00 до 22.00. Багатоповерховий будинок, все на електриці. На вечерю був салат з капусти, огірків, кропу, консервованої кукурудзи, болгарського перцю і заправлений сметаною. До салату сосиски, купований свіжий чорний хліб, на десерт ягоди, морозиво. Після десятої вечора з'явилося світло я швиденько зварила молоду картоплю в молоці і зажарила мюнхенські ковбаски на обід. Сьогодні ввечері прийшла з роботи - світла вже не було. Повечеряли салатом з руколи, салату, огірка, в'ялених помідорів, з базиліком, моцарелою, петрушкою, залишками вчорашньої кукурудзи, заправленого соусом з гіркої гірчиці, гірчиці в зернах, олії, меду, лимонного соку та часничку. До салату знову були сосиски (за бажанням :) ), купована чабата і вино. На десерт абрикоси і морозиво. З'явиться світло - стушу курку на завтра. В принципі, для нас зараз не проблема відсутність світла на вечір. Ми влітку майже не їмо всяких гарнірів як там каші, картопля, от кабачки не можна приготувати - це так, не зручно, любимо овочі гриль, поки не можемо зробити, замінюємо салатами. Стараюся продукти купувати і готувати не багато, щоб з'їсти за раз і готую щось швидке в основному і порційне - ковбаски, курячі стегенця, тушені пупки в скороварці, свинячий язик знову ж таки в скороварці. На гарнір огірки/помідори чи салат. В минулий зимовий блекаут у нас зламався холодильник( Тепер хвилююся за новий, бо кожного року міняти холодильники дорогувато і бажання геть немає. А температура в ньому без електроенергії піднімається за 6 годин до 10 градусів в холодильній камері і до -10 в морозильній, правда, швидко і опускається до встановленої, але такі гойдалки точно не на користь техніці. Влітку мені блекаут легше переживати, хоч і жара без кондиціонера, зате довгий світловий день, багато ягід, овочів, фруктів. А от взимку і депресивніше, і гарячого чогось випити чи з'їсти проблема. Та я коли починаю нити - відразу нагадую собі, що це я в своїй квартирі, сплю в своєму ліжку, а хлопцям та дівчатам в окопах хоч взимку, хоч влітку в неймовірну кількість раз тяжче фізично, ніж мені. Головне аби вони там вистояли, а мені нити і жалітись нічого, бо не дай Бог, прийдуть до нас московити, тоді точно не про їжу будемо думати(
-
4 points
Що ми їмо сьогодні? А що завтра?
Наташшшка and 3 others reacted to Olima for повідомлення в темі
Дівчата, пригощайтеся варениками-пиріжками з лохиною. Ще була молода картопля та вже пішли свої кабачки, то насмажила їх з майонезом та часничком. -
4 points
С Днем рождения!!!
Наташшшка and 3 others reacted to Справжня господиня for повідомлення в темі
Забула написати, чому їм морозиво. Я ж зараз як мала дитина, без зубів. Познімала всі мости в роті і строю нові. Моя їжа зараз це пюре, супи-пюре, котлети з хліба, гречка тощо, що не треба жувати. Жую як той кролик тільки передніми зубами, точніше не жую, а відкусюю. От тому нічого не робила на стіл на день народження, і морозиво хоч можу їсти, бо його не треба жувати. -
3 points
Що ми їмо сьогодні? А що завтра?
Наташшшка and 2 others reacted to Магда for повідомлення в темі
А у нас сьогодні на обід шпинатний крем-суп з фрикадельками та грінками і кабачкові оладки з сметаною. -
3 points
Що ми їмо сьогодні? А що завтра?
Справжня господиня and 2 others reacted to Магда for повідомлення в темі
Світлана, знайшла, у нас вже є цей рецепт, тільки я не додаю ні бекону, ні ковбаси: І твій би пиріг я з задоволенням скуштувала б. Кабачки - універсальний золотий продукт! А, ще згадала, минулого року робила варення з кабачків та апельсину за Клопотенком) Я скептично відношуся до таких рецептів, бо ж розумію, що тут кабачок являється просто безвкусною базою, основою, яку підсолодили цукром і ароматизували апельсином. Але ж так смачно вийшло! На сніданок до вафель чи млинців тільки мелькнуло) -
3 points
Кухонні посиденьки (балачки)
irysska and 2 others reacted to Справжня господиня for повідомлення в темі
Цей тиждень в нас страшенна спека +36 +37. Я вирішила поки взяти типа відпочинок і не буду ходити на роботу. Тим паче міняю магазин, тому дуже вийшло зручно. Буду працювати в іншому новому магазинчику по продажу води, теж поруч. Це відкрила хазяйка нову точку і мене запросила. Там є кондиціонер і ще купили генератор. А в старому магазині нема кондишена, а вентилятор без струму не працює, там всередині гірше, чим на вулиці. Вчора на роботі двічі сиділи без світла, то я тушкувалася у власному соці півдня при +34 в задухі. Заболіла голова, піднявся тиск... От і добре, що піду звідти. -
3 points
С Днем рождения!!!
Наташшшка and 2 others reacted to Справжня господиня for повідомлення в темі
Дівчата, дякую за поздоровлення! Вчора ввечері ходили до Макдональдса їсти мій улюблений Макфлурі. Вітер розтіліпав мою зачіску, нічого, мене взнаєте. Вова ще такі страшні фотки понаклацав, що ледь вибрала прілічну. -
3 points
С Днем рождения!!!
Наташшшка and 2 others reacted to lana19 for повідомлення в темі
Справжня господиня! Светочка! З днем народження! Перемоги! -
2 points
Помидоры Улетные (не закатка)
fronya40 and one other reacted to Справжня господиня for повідомлення в темі
Ингредиенты: Помидоры - 1,8(1,9)кг Вода - 1,25л Соль - 3 ст. л. (55г) Сахар - 6,5 ст. л. (100г) Специи Чеснок - 1 головка Метод Расчет дан на одну 3-литровую банку. Помидоры для этого рецепта нужны мелкие, примерно с теннисный мячик. Помидоры моем, удаляем плодоножки. Зубки чеснока очистить и нарезать тонкими слайсами. Если слайсы получились большие, то разрезать пополам или на большее количество. В каждом помидоре острым тонким ножом делаем прокол со стороны плодоножки неглубоко и в получившуюся щель вставляем пластинку чеснока. В банку на дно кладем любимые специи и пряности, у меня это кусок листа хрена, 2-3 гвоздики, 3 лавровых листа, 4 горошины душистого перца, пол чайной ложки семян укропа, кусок горького перца. Готовим рассол В воде растворяем соль и сахар. Уксуса нет! Заливаем помидоры в банке, закрываем обычной крышкой и ставим в теплое место. Через 4-6-7 дней помидоры прокиснут. Когда они достигнут желаемого для вас вкуса, банку убираем в холодильник. ... если будет что убирать. В холодильнике помидоры еще немного укиснут, но не перекиснут. Очень сбалансированный вкус! Можно сделать такие помидоры в другой таре, просто пересчитать пропорции рассола под свой объем. Выход одна банка 3 л Заметки Такие помидоры делаю несколько лет, рецепт откуда-то приблудился, источник честно искала и не нашла. Для этого рецепта нужны только некрупные помидоры, можно сливки или черри. Черри проквасятся быстрее, сливки дольше из-за толстой шкурки. Закуска смаколик! Дольше писала, чем делала. -
2 points
Що ми їмо сьогодні? А що завтра?
Наташшшка and one other reacted to Справжня господиня for повідомлення в темі
Наталочко, виглядає дуже смачно! Давай оформи рецептом, я з задоволенням приготую. А я нещодавно з кабачків зробила вдалий експромт. Разказую. Кабачки натерла, підсолила і вони в друшляку стояли пускали сік. Віджала. Була неприкаяна половина великої моркви, натерла її на дрібній тертушці втуди до кабачка. Вбила 2 чи 3 яйця, додала борошна. Натерла ще залишки твердого несмачного сиру грам 70. Подумала і сипанула ще добрячу ложку манки. Хмелі-сунелі, перець мелений. Через 15-20 хвилин вилила це тісто на деко і запекла хвилин 20. Поки воно стигло, знайшла в холодильнику дві котлети-сиротки, що ждали свого часу вже давно. Натерла їх руцями на крупній терці і додала мазіку. Кабачковий корж розрізала на 4 частини. Нижню покрила половиною котлет, наверх другий корж просто помазала мазіком, зверху третій корж з котлетами, четвертий з мазіком і посипала кропом. Зверху трошки колечки помідора, бо він був один. Ну дуже смачно получилося!!! З*їли швидко! Не фоткала, бо планшет був розряжений. З часничком було б краще набагато, але ... але. -
2 pointsОсь, знайшла, це виявляється з сайту sterngotovit.com
-
2 points
Кухонні посиденьки (балачки)
Справжня господиня and one other reacted to Наталия63 for повідомлення в темі
Дякую, Світланка! Так, ми так і робимо - "мазь-мазь" і духовку! Треба спробувати, як ти написала! -
2 points
Вот мой сад и огород, а в горшке цветок цветет!
Natali06 and one other reacted to Магда for повідомлення в темі
Ната, я все прекрасно розумію і захоплююся людьми, які умудряються поєднувати в житті все-все: і дім, і роботу, і сад-город, ще й мають якесь хоббі-рукоділля. Я однозадачна - за один раз роблю щось одне, тому і часу мені весь час не вистачає) У мене є колега, яка батьківське подвір'я повністю засадила різними квітами, має мільйон троянд різних сортів. Мотається вона туди майже кожні вихідні, на роботу виїжджає звідти вже в понеділок серед ночі, а це за 150 км. Весь час проводить в саду, і весь час не встигає нічого зробити. Розказує, що працює до ночі з налобним ліхтариком. Жаліється на жука бронзовку, який, гад такий, пожирає її білі троянди. Зате, коли вона показує фото свої красунь - я в екстазі! Питаюся - ти хоч встигаєш налюбуватися ними? Бо ж вирощує не на продаж, а для себе, для душі. Сміється, що таки пару раз з кавою походила поміж кущів) Я з відкритим ротом роздивляюся її фото і кажу, "коли виросту" - обов'язково посаджу хоч пару кущиків, дуже хочу плетисті Пале Рояль і Флорентину) Але поки що це все мрії) -
2 points
С Днем рождения!!!
Дяна and one other reacted to Lika_N for повідомлення в темі
Света,с Днем Народження! -
2 points
Кухонні посиденьки (балачки)
tasata and one other reacted to Справжня господиня for повідомлення в темі
Я тобі розкажу, ми з Нелею про одне говоримо. Жовток розколотити з водою. В магазинний жовток треба додати 1-2 ч. л. води. Спочатку 1 ложечку, пензлик підняти і дивитися, щоб стікало не цівкою - то ще густеньке, додати ще пів ложечки води. Стікати повинно частими крапельками, то додавати ще водичку. Мені досить 2 ч.л. Якщо жовток з домашньої курки, то він густіший за магазинний. Води може і 3 ложечки піти. Ото такою рідиною мазати пиріжки, витримати їх десь хвилин 10 і тільки потім в духовку. Кірочка на них получається дуже красива, тонесенька, глянцева. Отака наука в тих пиріжках. А ми завжди мазь-мазь і в духовку. А тепер я роблю красивенні! -
1 pointТанюша, ось для мене із того що ти перерахувала лякає тільки 21-й поверх. Тут 4-й поверх іноді стає як підняття на Говерлу, а на 21 це вже Еверест.
-
1 pointНаталочка, мріі є мріі… але… починається сезон треба внести добриво, обробити. Захворіли - вилікувати. Знову обробити , підживити, обробити , зрізати все що відціло, підживити, обробити і так по колу))) І це тільки для однієї королеви) А в мене іх дві: королева сонця і королева тіні) Так що ти там говорила? Ааааа про каву)Каву можна випити, коли королевішни дозволять) А якщо серйозно, то я теж заздрю тим, у кого достатньо простору… яна маленькому клаптику, хочу все -₽се втулити(. А місця -0(
-
1 pointДжерки зачётні Наталочка, а ну розкривай секрет джерок. Пиши рецепт що, де, яке м'яско, скільки його та скільки грам солі, спецій та скільки градусів в сушці. Хочу також спробувати зробити їх.
-
1 pointПоки сайт працює трохи фастанусь своїм поповненням на кухні. А то вже тиждень стоїть, а як не зайду , не працюємо. Давно хотіла гриль. но як подивлюсь на ціну Phileps, утру сльозу і виходжу з магазина. 6-7 к. грн це для мене занадто. А тут зайшла на Розетку зовсім за іншим глянуть, і потрапила на гриль Cocotec. Бренд Іспанія, но зроблено Кітай для Європи. Глянула на ціну - 2 к, с доставкою 2.2. Почитала отзиви і одразу і заказала. Чоловік в шоці, каже рашисти наступають, може тікати прийдеться, що ти гриль за собою потягнеш? Побурчав і упокоївся. Оце вчора бедрушка замаріновані гриліла, як шашлик вийшло
-
1 point
Кухонні посиденьки (балачки)
tasata reacted to Справжня господиня for повідомлення в темі
Неля, це канал Выпечка и кулинария, веде Галина Іванівна, професійний кондитер. В неї є канал шортс і звичайний. Дуже цікава жіночка! -
1 point
Помидоры Улетные (не закатка)
Справжня господиня reacted to Elenka for повідомлення в темі
Я готовила помидорки по этому рецепту, действительно, улетные.
-
Newsletter