Перейти до вмісту

Leaderboard


Popular Content

Showing content with the highest reputation since 18.10.2025 in Повідомлення

  1. 6 points
    Наташшшка

    Кухонні посиденьки (балачки)

    Привіт) Скучили? Та що зі мною станеться?) Мухомори їмо не вперше. Та й готувала я їх ще 6-го жовтня. Зараз трохи фоток принесу. Кіт живе в нас. В хату не взяли, бо наша руда не визнає інших котів, тому надворі. Називаємо просто - Кіт) Це наш святковий стіл на фото))
  2. 4 points
    Магда

    Кухонні посиденьки (балачки)

    @Наташшшка, обізвися, бо ми з тими вашими мухоморами вже переживаємо...
  3. 2 points
    Наташшшка

    Кухонні посиденьки (балачки)

    Прислать?) Дівчата, мухомори, правильно приготовані(!!!) - абсолютно безпечні, смачні гриби. Наталь, оті мікродози сирих сушених не вживаємо. Пробувала чай заварювати, бо, маючи низький тиск постійно почуваюсь сонною - ніякого ефекту не помітила. І, повірте, краще мухомори, аніж, як більшість вважає, абсолютно безпечну свинушку. Головне знати, як їх правильно приготувати) То собацюня. Колись ми взяли собі песика - Шустрика. Його погризли собаки(на гульки невдало сходив) Прооперували. Залишився він на трьох лапках. І от він привів собі дружину) Від мене ховав її в буді. Закривав вхід в буду собою, щоб я не побачила її і не вигнала(бо бляха муха, в нас вічно підкинуті або покинуті собаки\коти ошиваються) Від Сані не ховав, знав, що той не нажене) Короч, залишилась ця моська в нас. Прожили вони з Шустриком в любові і злагоді років...десь із 13-14 А минулий рік(я ж розповідала?) загриз Шустрика алабай чужий(( Верніше спину йому зламав. Я встигла відбити І Шустрика, і Мишу(хоч і страшно було), але для Шустрика було вже пізно. Ну от, Миша без Шустрика сумує дуже, боїться всього. Довелося брати її з собою.
  4. 2 points
    Магда

    Кухонні посиденьки (балачки)

    Ну нарешті! Я у шоці Ніколи б не наважилася їх з'їсти, навіть про смак не хочу питати! Читала, що зараз модно вживати мікродози сушених мухоморів, хіхікала з тих людей, а що б отак пожарити і ложкою їсти - люди добрі! Ви що, чи вам грибів в лісі мало ?! У вас же діти, коти, ми ще кац@пів не вибили, а ви вже так собою ризикуєте і финькаєте! P.S. а котяра класний!
  5. 2 points
    Аня, в мене племінник (син двоюрідної сестри, він мені як? троюрідний чи який?) з рашки, Курська обл, давно вже закінчив С-Піт-ський військовий інститут, він артилерист. І на самому початку війни мене знайшла моя сестра в Телегі, те се п*яте десяте... згадували як ми з Вовою і папою втрьох приїжджали до них у гості в 2008. Я питала за її дітей, де вони, то вона про Дениса сказала служить і більш нічого казати не може, щоб не нашкодити "нашим мальчикам". Я кажу, що не треба сюди соватися, хай вдома порядок наводить, а вона мені " так він військовий, це наказ!" Я питаю "і шо, тепер поїде на танку тітку Свету вбивати в Дніпрі???" вона нічого не відповіла, на цьому наше спілкування досі на нулі. Якби він і загинув вже десь під Харковом чи Запоріжжям, то я ні грама не буду жалкувати. То така його доля загарбника.
  6. 2 points
    Шось мені тривожно за нашу Наташку. Ці мухомори... а вже неділя вечір... а її немає...
  7. 1 point
    Магда

    Кухонні посиденьки (балачки)

    Підтримую Світлану - котика в люди! Про мухомори боюся навіть спитати, а от що то за сомик - збігала до ґуґля подивилася - наче риба як риба, чого він зараза?
  8. 1 point
    Elenka

    Соус Солодкий чилі. Версія №...

    Наталочка, ці баночки дійсно у мене саме маленькі, а в об'ємі майже 200 мл. В зимку будемо с гостреньким соусом до столу.)
  9. 1 point
    Elenka

    Соус Солодкий чилі. Версія №...

    Ингредиенты: Солодкий перець - 700г Гострий перець - 300г Часник - 100г Цукор - 700г Сіль - 50г Яблучний або винний оцет 6% - 400мл Вода - 200мл Крохмаль кукурудзяний - 50г Чистимо і миємо перець. У гострого перцю зрізаємо лише зелений хвостик, насіння не прибираємо. Пропускаємо через м'ясорубку разом із часником. Додаємо цукор та сіль. Після того, як закипить, варимо 10 хвилин. Додаємо крохмаль розведений у воді та оцет. Варимо після закипання 10 хвилин. Розкладаємо по стерилізованих банках та закриваємо кришками. Банки перевернути та вкутати рушником. Смачного!
  10. 1 point
    Natali06

    Соус Солодкий чилі. Версія №...

    Лєночка, несу тобі звіт по- дорослому) бо що там розмінюватися на дрібниці. Казала тобі, що планую ще 2 порції, а ні - зробила 4! ( довелось дістати мого улюбленого казанчика) Бо мала необережність пригостити сестру) Вона спочатку сказала :» ой, яке пекуче!» А через пару днів баночку прикінчила) І сказала, що добрезне, хочу ще! Тож довелося готувати і на неі) але самий великий квест, це все розфасувати в 100 мл баночки( Я ще той хомяк), все закрила ! Тепер ми с сестрою смачнючим соусом забезпечені) Дякую , моя хороша, за вивірений рецепт! 😘
  11. 1 point
    Elenka

    Соус Солодкий чилі. Версія №...

    Наталочка, дякую тобі за довіру! Соус дійсно дуже смачний, з магазинним ні в яки порівняння не йде.
  12. 1 point
    Natali06

    Соус Солодкий чилі. Версія №...

    Лєночка, несу тобі величезну подяку за рецепт! Не розмінювалася на дрібниці і зробила відразу дві порціі!) Бо це смачно! Мммм) раніше купувала цей соус, а зараз , завдяки тобі буду мати свій) та ще й набагато корисніший і смачніший. Дякую, моя люба! 😘 зараз трохи на роздоріжжі… думаю чи ще зробити дві порціі🤔😂
  13. 1 point
    Олю, які ж вони гарні!!! страшенно люблю айстри і чорнобривці. Але останнім часом щось зовсім не встигаю іх сіяти. Чорнобривці вже декілька років не сходять( Мабуть прийдеться садити розсадою. Зате маю ось таку доріжку на городі) Хризантеми. Там ще є бордові і коричневі, але вони тільки починають розкривати квітку. ще покажу квітування моєі тугодумки Йорс ін контіньюд . Думаю, що на наступний рік вже побачу іі в повноцінній красі)
  14. 1 point
    Elenka

    Соус Солодкий чилі. Версія №...

    Світлана, цей соус дуже цикавий на смак. В нем є помірна гостринка, солодкість равноважена з кіслинкою, смак натуральний. Порція не багата. Росклала по маленьких баночках. Я готувала в пропорции 50/50 гострого перцю і болгарського, але насіння майже все видалила, бо вона дає гостроту і ще мені воно заважає. Готою кожен рік аджику грузинську тильке з гострого перцю зі спеціями, зберігаю у холодильнику, вона смакує до борщу, а цей чилі-соус більш до м'яса, хоча хто нам що запрещає))) Доречі гостра аджика згодом стає менш гострою.
  15. 1 point
    Лена, от ти знаєшся на ці гострі перечні соуси. Скажи, який саме тобі смакує найбільше. Я не по ціх ділах, але хочу зварити трохи для сина. Щоб не дуже "дим з попи", але смачний.
  16. 1 point
    Палич, от ти і сам без мене все зробив. Вибач, в мене зараз не все добре, тому не можу відповідати вчасно і розгорнуто. Дякую тобі, що написав свої вражння. Якщо ікра сподобалася, то вже сам можеш зробити собі корективи.
  17. 1 point
    Сині 3 кг Цибуля 1 кг Помідори 1 кг Морква 600-700 г Перець болг. 1 кг Перець гіркий 1-2 шт. Сіль 2 ст.л. Цукор 4 ст.л. Оцет нуль Чорний мелений перець за смаком Часник за смаком Сині запекти або відварити, положити під гніт, щоб стік сік (можна не ложити). Почистити від шкірки. (я запікаю в мультиварці на Випічці 35-40 хв.) Цибулю порізати і піджарити до золотавості на олії. Додати потерту моркву і тушкувати до м*якості. Цибулю з морквою прокрутити на мілкої решітці на м*ясорубці, положити в каструлю/пательню/казан з товстим дном. Почищений перець прокрутити на м*ясорубці, додати до моркви, тушкувати прибл. 10 хв. Помідори прокрутити на м*ясорубці, додати до маси, тушкувати 5-10 хв. Сині прокрутити на м*ясорубці, додати до маси, тушкувати 5-10 хв. Додати сіль-цукор-перець-часник, якщо треба олію, тушкувати ще 3-5 хв, помішуючи. Оцет не треба! Розкласти в підготовлені банки, закатати. Можна не укутувати, я 10 років нічого не укутую. Я роблю по 1/3 рецепта, мені так зручніше. Вихід 1,5-1,7л. Навіть не пам*ятаю, де я взяла той рецепт, зазвичай в мене записано. Мабуть десь в коментах, не знаю. Але роблю цю ікру вже років 5. Дуже вдалий рецепт! От все мені за смаком! Тільки на сіль треба пробувати в кінці, бо вона зараз різної солоності. Подивилася, в нас ніхто не давав рецепту ікри з синіх, тілько є один аж 14 року. Зробіть, не пошкодуєте. Так, трохи морочитися треба, але це дуже смачно! А на хлібчик взимку... та й салка шматочок...аааа!!!!!
  18. 1 point
    Палич

    Ікра баклажанна з овочами

    І хватає? Я думав щось сіліконове треба стелить. І ще, ти на мілкій решітці м'ясорубки прокручувала все, це яка? 2-3 мм? Бо у мене тільки середня, 5-6 мм і ще більше є. Мо ж було по два рази перекручувать? Чи пройтись ногою блендера? Так ти наколюєш овочі перед випіканням? Я пройшовся виделкою... Пробував - все дуже смачно, в міру і сіль і цукор...до речі, я коли смажив цибулю і моркву трохи карамелізував їх, додав сахарку ложку. Приємний колір. Гіркий перець не додавав, поклав пів ч.л сухого червоного з усіма приправами в кінці.
  19. 1 point
    Игорь, на дно стелю пергамент и все хорошо.
  20. 1 point
    Elenka

    Ікра баклажанна з овочами

    Света, спасибо за рецепт! Очень вовремя. Понравился способ приготовления и пропоции, приготовила.Запекала баклажаны и перец на чугунной сковороде под крышкой. У помидор шкурку тоже сняла. Получилась нежная икра.Закрыла 4 баночки по 0.5 л.
  21. 1 point
    Справжня господиня

    Торт печінковий

    Оля, дуже красиво зробила. Хай смакує!
  22. 1 point
    Olima

    Торт печінковий

    Відкрила сезон по печінковому торту, спекла два коржа. Один змастила, а інший може завтра, а може і в морозилку кину. Хоча після того як вже з'їли за один присіст пів торта, то завтра намащу інший корж.
  23. 1 point
    Справжня господиня

    Торт печінковий

    Оля, дякую за гарне фото. Дуже приємно, що рецепту не зраджуєш. Я цей рецепт знайшла на якомусь сайті дуууже давно і пам*ятаю, що там була приписка знизу "гости мои стонут над ним, как чайки!"От ця приписка і вирішила, що я ризикнула і зробила рецепт. І таки правда, "стонут как чайки"!
  24. 1 point
    Olima

    Торт печінковий

    Свєта, не перестаю дякувати тебе за цей рецепт. Цибуля була синя, тому начинка має трохи дивний колір, але це дуже -дуже смачно
  25. 1 point
    Фросина232

    Торт печінковий

    Дуже гарна у вас подача. Зазвичай я їм такий пиріг тільки коли мама готує. Ніякий мені більше не подобається. Але коли є така подача, це дуже круто.
  • Newsletter

    block_newsletter_signup

    Sign Up
×