Leaderboard
Popular Content
Showing content with the highest reputation since 29.03.2025 in Повідомлення
-
8 pointsНу, наче, слава Богу, цього разу вдалися) такі пухкі, що бочка відразу приминаються, доводиться гарячими крутити їх на подушках щоб не деформувалися. Ну от що їм не так першого разу було?
-
5 points
Кухонні посиденьки (балачки)
Lika_N and 4 others reacted to РАДУШКА for повідомлення в темі
Я для довгого зберігання поливала плавленим цукром. Просто по ньому посипала кольоровою посипкою. Так баба робила, так і я колись робила. зараз не печу. Цукор плавиш, як для льодяників (на кожні 3 ложки цукру одну ложку води). з лимонкою. Можна без неї -
5 points
Що ми їмо сьогодні? А що завтра?
Дяна and 4 others reacted to Справжня господиня for повідомлення в темі
Пекла Ватрушку Ярмарку, котру не готувала ні разу! Жарила пиріжки за новим рецептом, запхала туди паштет печінковий магазинний (Вова купив) Вчора захотілося булок, напекла з ізюмом, великі вийшли -
3 points
Кухонні посиденьки (балачки)
Живчик and 2 others reacted to fronya40 for повідомлення в темі
Це м'яко сказано... Рідкі [****]и.. -
3 points
Папошник (он же кулич, он же паска)
Natali06 and 2 others reacted to Магда for повідомлення в темі
Світлана, рекомендую спробувати! Цей папушник заслуговує бути в святковій великодній корзинці! Якщо цікаво, з моїх власних вражень та висновків: - тут, як ні в якому жодному рецепті, відчувається різниця між ручним замісом та замісом в хлібопічці. Крюком в комбайні не місила, тому не скажу. При ручному замісі паска виходить більш збитіша, важча, але ніколи не осідає, я навіть пекла один великий папушник з кілограма тіста. А при замісі в хлібопічці тісто дуже пухке, але ж і дуже здобне. Якщо пекти маленькі пасочки, то можливо, вони швидко пропечуться і не осядуть. Я ж люблю великі паски, то і печу в великих формах. В одну форму вкладаю десь 710 грамів тіста. Готова пасочка дуже ніжна, м'якусінька, але дуже здобна, важка все ж трішки зменьшується в об'ємі. На виході у мене виходить пасочка приблизно 670 рам. Найсмачніша вона через пару днів після випікання. - кожного року печу за двома рецептами: папушник та паску з олександрійського тіста. Це дві кардинально різні паски. Олександрійська дуже пухка і легка. Печу в тих самих формах, олександрійська виходить в двічі більша за розміром, ніж папушник з того ж самого об'єму тіста. Але вони наскільки різні, що відмовитись від якоїсь одної я не можу) -
3 points
Коврига духмяная из муки 2 сорта
цифра and 2 others reacted to lana19 for повідомлення в темі
Від Анжели -
3 points
Кухонні посиденьки (балачки)
inucya and 2 others reacted to спокусницЯ for повідомлення в темі
Привіт! Так, проти. Хоча сама по собі, це улюблена глазур. Але, коли доходить діло до останнії пасок, ми її знімаємо і викидаємо, бовіддчуття, що їй вже не добре. Ось цю не робила, але так як воно печеться, думаю краще буде. А я, коли передавала хлопцям, то робила або мокре безе ( йому на пасочках потрібно дати час підсохнути) або звичайний айсинг. -
3 points
Що ми їмо сьогодні? А що завтра?
Дяна and 2 others reacted to Справжня господиня for повідомлення в темі
Оля, ось дивись Дуже смачна!!! Вова наказав частіше готувати. -
2 points
Папошник (он же кулич, он же паска)
Lika_N and one other reacted to Магда for повідомлення в темі
Ого, оце ти герой! Я руками скільки здобного тіста не вимішу. Я максимум, що можу вимісити - це 3 кілограми тіста на хліб тартін. Там я мішу виключно руками, мішу повітряним замісом і води додаю в процесі замісу ще грам 100-150 поверх рецепта. І там у мене руки відпадають і в спині кілок. А здобне тісто я так добре руками не вимішу, мій ручний заміс не порівняти з замісом у хлібопічці. Тут я краще зроблю два заміси в хлібопічці, ніж один руками. Це правда, сил і бажання щось робити немає. На фоні загального треша і війни я ще у березні похоронила маму. Депресія і стрес накрили, але я зрозуміла, що ніхто, крім мене, мене в пучок не збере. Тому сім'я, робота, паски, крашанки, віра у вищу справедливість тримає нас на плаву. Колись все має стати нарешті добре, тримаймося. -
2 points
Папошник (он же кулич, он же паска)
Lika_N and one other reacted to Справжня господиня for повідомлення в темі
Наталя, дякую за подробиці. Я свою паску замішую тільки руцями, бо мій комбайн таке важке глиняне тісто не візьме, що там говорить про хлібопічку. В мене ж тіста на 1 заміс 2,5 кг!!! Це як раз на протвінь без різниці розміру форм. Я знову буду пекти на замовлення свою паску. Якщо получиться, то може спробую щось інше. -
2 points
Папошник (он же кулич, он же паска)
Elena021 and one other reacted to Магда for повідомлення в темі
8Пекла сьогодні папушник. У мене кожного разу це лотерея( Цього разу пекла на львівських дріжджах, бо ніколи було бігати шукати "духмяну хату". Все інше як завжди, а, ще борошна дала на 20 грамів більше. І знову у мене осіли мої пасочки( Так гарно підійшли, пекла при 160 градусах годину, температура м'якуша 99 градусів. Зараз поставила нову порцію, цього разу борошна дала вже на 40 грамів більше, опару зробила на топленому молоці. Подивимось... Я вже схиляюся до того, аби почати пекти в паперових формах на шпажках, і потім підвішувати їх по типу панетоне. Але у мене якесь внутрішнє неприйняття паперових форм, мені дуже не подобається паска в папері, та і розміри у тих форм маленькі Ось мої невдахи( -
2 points
Кухонні посиденьки (балачки)
inucya and one other reacted to lana19 for повідомлення в темі
Оксана СпокусницЯ против желатиновой. (хотя у Анечки она получается долгого хранения) .Счс Оксана прибежит и все напишет. Лично мне нравится макорнад. Вместо миндальной - любую ореховую муку -
2 points
Кухонні посиденьки (балачки)
inucya and one other reacted to lana19 for повідомлення в темі
Глазурь для паски, папушника, панеттоне 40 г миндальной муки 60 г сахара 6 г крахмала 2 г какао — порошка 8 г подсолнечного масла 25 г белка Смешайте все ингредиенты до однородности. После того, как тесто для Панеттоне подойдет в форме, с помощью ложки нанесите глазурь так, чтобы она полностью покрыла поверхность теста. Декорируйте миндальными хлопьями, цельным миндалем и жемчужным сахаром. В нижней части проколите формы насквозь двумя длинными шпажками. Разогрейте духовку до 170С. Выпекайте около получаса до равномерного золотисто-коричневого цвета. Достаньте Панеттоне из печи и подвесьте в перевёрнутом виде до полного остывания. Варианты глазури Вариант 1 100г мука ореховая (лесной) 300г сахар 100г мука Т65 120г белок Вариант 2 100г миндальная мука 300г сахар тростниковый 17г крахмал кукурузный 17г крахмал картофельный 125 г белок Лучше наносить так Смешайте все сухие ингредиенты. Добавьте белки, хорошо перемешайте, оставьте в холодильнике на сутки. Перед использованием согрейте массу, перемешайте венчиков или металлическим шпателем, чтоб довести ее до нужной консистенции. Поместите в кондитерский мешок, наносите на поверхность изделия по спирали от центра к краю, не касаясь краев формы. Посыпьте рубленным миндалем или миндальными хлопьями и жемчужным сахаром. В завершении присыпьте через сито сахарной пудрой. Прекрасно переносит заморозку уже на пасочках -
2 points
Кухонні посиденьки (балачки)
inucya and one other reacted to Наташшшка for повідомлення в темі
Ланочка, дякую! Думаєш, на желатині норм буде? Не попливе через температуру, не зіпсується? Бо я вже думаю, може взагалі не прикрашати? -
2 points
-
2 points
Рулет курячий Святковий
Natali06 and one other reacted to Справжня господиня for повідомлення в темі
Такой рулет готовлю с 2014 года, красиво и вкусно! Итак, нам понадобится 2-3-4 куриных шкуры. Можете как-то снять с целой курицы или накопить в морозилке шкуры от грудок. Также надо куриное мясо (с бедер и голеней мясо сочнее грудки), немного свинины (можно и без нее). Куриное мясо и свинину нарезать небольшими кусочками, можно пропустить на мясорубку с крупной решеткой (на мелкую решетку не советую). С куриных шкурок ободрать по возможности жир. Мясо смешать с любимыми специями, солью, жиром и оставить на пару часов мариноваться. За это время сделаем яичные рулетики. Для этого 1 яйцо взбить в чашке, добавить соль, мелко порезанную зелень укропа и на сковородке пожарить блинчик. Так же пожарить яичный блинчик, в который добавить вместо укропа немного мелконатертой морковки. Теперь собираем наш рулет. Расстелим на столе разрезанный рукав для запекания, на него куриные шкурки немного внахлест в форме прямоугольника. Мясо в миске смешаем с желатином (1 пакетик 15г). На шкурки поместим половину мяса. Каждый блинчик свернем тугим рулетиком и уложим на мясо. Оставшимся мясом закроем рулетики и плотно свернем рулетом, сверху перевязать нитками. Запекаем рулет около 40-45 минут. Остывший рулет прекрасно нарезается, срез смотрится очень нарядно, празднично! Мы с мужем с удовольствием ели такой рулет, какая колбаса??? Вот честное слово, писала дольше рецепт, чем делала. Попробуйте и вы!!! -
2 points
Що ми їмо сьогодні? А що завтра?
inucya and one other reacted to Справжня господиня for повідомлення в темі
Робила на замовлення, трошки і нам перепало. Од Одного вже немає, ну ви поняли... -
2 points
Папошник (он же кулич, он же паска)
fronya40 and one other reacted to valuhka for повідомлення в темі
А мне еще и комментарии в Ютубе подняли настроение. Девочки, вы умнички! А Анжеле отдельное спасибо за видео! -
1 pointИнгредиенты: Мак сухой - 1 стакан (250 мл) или по весу 130г Вода Масло сливочное - 50г Молоко - 200г Сахар или мед: для сладкого теста - 100г для несладкого теста - 150г Ароматизаторы на выбор: цедра свежая лимонная цедра апельсиновая в сахаре цитрусовая эссенция (п-во Польша) По желанию: печеные орешки изюм цукаты Способ приготовления Сварить в воде, откинуть на сито, а потом прокрутить через мясорубку либо растереть в макитре. Или сухой мак смолоть на кофемолке, залить водой где-то на палец поверх мака, и сварить в микроволновке до впитывания маком воды - это минут 5 . В микроволновке зёрна хорошо набухнут. Теперь либо дальше варить в микроволновке, либо на плите. В кастрюлю с маком добавить 50 г сливочного масла, 200г молока, 100 г сахара или мёда (это для сладкого теста, а если тесто не очень сладкое, то можно 150 г). Варить до загустения, периодически помешивая. Если в микроволновке, то каждые минуты 2, всего около 10 минут. Надо учитывать что готовая начинка ещё немного загустеет. Когда она сварена, то я кладу заготовленную в сахаре апельсиновую цедру или свежую лимонную цедру или польскую лимонную эссенцию. Можно печёные кусочки орешков, изюм или цукаты или что нравится. Я люблю именно с цедрой или лимонным ароматизатором . Начинка не сухая, мягкая, хорошо распределяется, в готовом изделии сидит хорошо, не выпадает, а в рулетах она не отдельно от теста, а вместе с ним в обнимочку. Вдруг получилось что начинка после остывания получилась не очень мажущейся консистенции, то это значит что слишком выпарилась жидкость. Тогда в готовую начинку надо добавить чайную ложечку воды, а может и две ложечки. На фотографии начинка из холодильника. Как буду печь из неё, то подогрею и она станет более мягкой консистенции. Примечание Очень хороший рецепт. Переношу его из темы про творожный кранч, в котором я писала. В этом году моя знакомая делала рулеты из венского теста и на 7 рулетов положила начинки на 1 кг мака. Рулеты, наверное, были в шоке, но выдержали. PS: Предупреждаю что начинка, когда уваривается, то "пыхкает" довольно часто и может запачкаться плита. Поэтому в микроволновке удобнее варить - потом протереть влажной салфеткой и будет чистенько.
-
1 point
Пиріг "Лія"
спокусницЯ reacted to Pitochka for повідомлення в темі
Ингредиенты: Тісто : Масло вершкове 180 грн Жовток 3шт Цукор 3 ст ложки Ванільний цукор 1 пакетик Сода, погаш оцтом - 0,5 ч.л. Борошно 2 скл Начинка : Апельсин 2 шт Лимон 1 шт Цукор 0,5 склянки Білки 3 шт + цукор 0,5 скл Метод Масло (або маргарин) розтопити до м'якості, змішати з цукром і жовтками. Додати сухі і замісити м'яке тісто. Покласти хвилин на 15-20 в холод. Розподілити по формі, наколоти виделкою і запекти хвилин 20 при 180'. Витягнути і зразу викласти начинку+ білки зверху. Запікати ще хвилин 10-15 , щоб підсохла білкова шапка. Начинка: Апельсини і лимони пробланширувати, а краще трохи проварити, щоб прибрати гіркоту, перемолоти на м'ясорубку, або блендером, змішати з цукром. Білки збити з цукром на міцну піну. Це рецепт моєї мами, колись записаний на якомусь папірцеві і був всунутий між сторінок старого блокнота. Добре, що років 30 тому мені вистачило розуму і терпіння переписати цей рецепт собі в записничок)) вже і чорнило не видно))) Чого він Лія - не знаю)))) Україна Війна росії з Україною День 1009 -
1 pointАнжела сделала видео САМАЯ ВКУСНАЯ ПАСКА (КУЛИЧ)! ПАПОШНИК - УКРАИНСКАЯ ЗАВАРНАЯ ПАСКА (КУЛИЧ) НА СЛИВКАХ
-
1 pointЦе я для мами. Цього року вона в мене дуже хворіє і вже не в силах спекти сама. А весь наступний тиждень у мене на роботі страшний завал, єдиний вільний день сьогодні, так я напекла, завтра прикрашу, гарненько запакую і відправлю все мамі Новою Поштою. А собі вже буду наступної суботи пекти.
-
1 pointДуже смачно, казала моя донечка:"Мама, добле, ням-ням" :)
-
1 point
Маковая начинка
Lika_N reacted to Уляна-ляна for повідомлення в темі
Я не купую магазинну ,а відтепер буду готувати за цим рецептом.Люблю з маком і тортики і пиріжки і маковий крем. Дякую за рецептик! Ням-ням!!! :vkusno 1: -
1 pointАнечка! Спасибо большое за рецепт маковой начинки! Как правило, маковая начинка в домашних условиях получается не такая вкусная, как магазинная. Теперь проблема решена!
-
Newsletter