Перейти до вмісту

Leaderboard


Popular Content

Showing content with the highest reputation since 20.08.2024 in all areas

  1. 9 points
    Інгредієнти: 680 г пшеничного борошна (у мене Manitoba) 14 г солі 3 г сухих дріжджів або 9 г свіжих 2 столові ложки цукру 482 г води кімнатної температури 2 ст. лож. оливкової олії Всі інгредієнти додати в дежу комбайна, перемішати біля 1 хвилини, повинно вийти грубе і трохи липке тісто. Дати тесту 15-20 хвилин відпочити і продовжити вимішувати на середній швидкості, поки тісто не почне збиратися и відходити від стінок дежі (ще хвилин 10). Перекласти тісто на змащену олією робочу поверхню і скласти (Stretch and fold), всього чотири складання з інтервалами в 10 хвилин. Раз за разом тісто стає більш пружним и краще тримає форму. Після четвертого складання покласти тісто в змащений маслом контейнер з кришкою та помістіть його в холодильник. В холодильнику витримати тісто одну добу. Можна зберігати його таким чином до чотирьох діб. Мій досвід - 24 і 48 годин. Мені більше сподобалось 24-годинне В день, коли Ви плануєте випікати піцу, дістати тісто з холодильника, і розділити його на потрібні вам за розміром шматки. Змастити руки олією, підтягнути кожен шматок тіста в тугу кулю, покласти на бумагу для випічки (доброї якости), яка присипана семолою або манкою, накрити плівкою і дати відпочити 90 хвилин при кімнатній температурі. Заздалегідь прогріти духовку з каменем для випічки на 260-270 °C Посипати кожен шматок тіста семолою або манкою і обережно, щоб не вийшло багато газів, розтягнуть руками по формі піци. Нанести на заготовку улюблений соус, сир та інши складові. Не перевантажувати! Перетягніть піцу разом з папером для випічки на гарячий камінь. Випікати тонку піцу хвилин 7-12 хвилин. Орієнтуємось на «рум'яність») Це тісто використовують багато хто, тому посилання лише на першоджерело - Peter Reinhart. Фото свого борошна додаю, досвіду використання іншого в цьому рецепті не маю. З половини порції виходить одна здоровенна піца, біля 30 см, на фото саме вона. Частіше ділять на 4 частини.
  2. 9 points
    Капуста піздніх сортів біля 3 кг Сіль 1,5 ст.л. Цукор 2 ст.л. Вода 1 л Морква 1 шт. Капусту піздніх сортів вибрати ретельно, щоб була вся біла, на смак не гірчила, листя не грубі і не товсті. Я завжди беру капусту в Варусі, вона там краща за АТБ (поставщики різні, мабуть, різні сорти). Капусту нашаткувати тонко, я це роблю спец.сікачем для капусти, він в мене вже років 20 або більше. Саме тонка нарізка це вже половина успіху. Ріжу качан по довгому зрізу, щоб довга лапша получалася. Нашатковану капусту складаю у пластикове відро 5л, не тру, не мну, просто скласти. Мені у відерцях більше нравиться, чим в банках, нічого зверху не витікає. В мене таких відерець штук 5 чи 6, дуже вони зручні для всього. Приготувати розсіл - у 1 л води з під крана розчинити 1,5 ст.л. солі з гірочкою. Цим розсолом залити капусту, трохи придавити зверху. Через 10-15 хвилин капуста почне давати сік, тоді ставлю зверху тарілку, на тарілку груз (1л банка консервації). Все, відро ставлю в куток кухні на квашення. Треба дивитися, щоб вся капуста була покрита росолом. Якщо його зверху багато, то роблю менше груз, банка 0,7. Ну і далі як ви звикли робити - протикати капусту як почала пінитися. Я не протикаю, а ворушу її великою виделкою, так краще. І тут треба не пропустити момент, як піни вже майже не стане, капуста ще не зовсім скисла, але вже не смакує, як свіжа. Це зазвичай буде на 3 чи 4 день, залежить від Т в кухні. Тоді з капусти треба через друшляк злити в миску розсол, додати в нього цукор, розмішати добре і знову залити в відро. Ставимо ще на добу в кухні. Ну і далі - капусту у велику миску викладаємо без розсолу. Одну невелику морквину натираємо на тонкій терці і змішуємо з капустою. Капусту з морквою знов складаємо в відро, але вже розсол нам майже не треба, я його зливаю в банку і поки не виливаю. Капусту щільно складаю у відра і держу вже на балконі в холодку. Це вже для базару готова. З капустини на 3 кг виходить десь 2,2-2,3 кг квашаної (відійшов качан і сік). Тепер про терміни. В неділю-понеділок купляю капусту і ввечері ріжу, чи у вівторок зранку в 9-10 годин, не пізніше. У четвер ввечері заправляю цукром, або якщо не зовсім готова, то зранку п*ятниці. Ну і у п*ятницю пізно ввечері зливаю розсол, додаю моркву і фасую. На базар я ходила завжди в суботу, стояла на одному місці, люди знали де я і коли я. Стояла з 8 до 10-11, не довше. Майже завжди продавалася капуста в суботу, а якщо не продала, то дома заливала її отім розсолом, що оставляла, ще ходила на базар в неділю. Але якщо там зовсім мало оставалося, то відвозила синові. Поясню фокуси з морквою. В нас люди чомусь полюбляють купувати білу-білесеньку капусту. Якщо її квасити зразу з морквою, то вона стає трішки жовтіша, а от морква наприкінці не красить капусту, вона білосніжна. В нас ще продають капусту зовсім без моркви, тільки натертою морквою притрушують зверху відра. Ну така в нас мода! А от розмір натертої моркви теж впливає на вид. Якщо морква натерта на звичайній тертці (буряковій), то вигляд має грубий. Я натираю на більш тонкій тертці, виглядає дуже привабливо і іменно коли її небагато! А шо ж, товар спочатку купують очами! Я на базар завжди вдягаюся красиво, зачіска, макіяж, губки, сережки і обов*язково акуратні нігті з нейтральним лаком! Всім посміхаюся, розмовляю, даю спробувати, виделочка, салфеточка, мішечки, одноразові перчатки, білесенькі відерця, красива клейоночка постелена на прилавок... Ото до мене люди й стоять в черзі! Написала все як роблю, як що неясно, то питайте. Капусти можете робити скільки завгодно, тільки перера[****]те під свою вагу.
  3. 9 points
    Захотілося дуже шкідливої їжі. Ось! Пообідали з пивом. Така тарілка кожному, пиво добре. Дуже смачно!
  4. 9 points
    РАДУШКА

    Кухонні посиденьки (балачки)

    Я його ЗРОБИЛА! Це дуже смачно! Єдине що... колір такий собі... Зеленкуватий. То я додала куркуму. Вийшло саме те. Рецепт оформулювати нема коли. Замахуюся з щоденним поливом. Тут напишу, якщо можна. Спекла бакли, виковиряла та блендернула. На пательні спасерувала цибулю, додала туди пару падалішних яблук, потім печінку курячу (трішки порізала). Коли печінка вже була готова, посолила, дала трішки вихолонути. Потім до блендеру, потім змішала з баклами, ще раз блендернула вже з куркумою. Дуже смачно!
  5. 8 points
    Olima

    Кухонні посиденьки (балачки)

    Ось це 💯 %. Повихваляюсь і я своїм надбанням. Любимо ми пити чай з великих чашок гігантів. Сучасні чашки всі якісь незграбні, а чашки радянських часів коштують як крило літака. І ось 2 тижні тому мені випадково попалася об'ява про продаж таких чашок за символічну плату, плюс вони не були у споживанні, сервантне зберігання і до того ж жіночка продавала їх аж 6 штук. Я купила всі 6, тепер у мене буде запас, можливо пару штук на подарунок піде. Коли шукала, то дешеві не попадалися, а коли вже рукою махнула і ось така вдача. Дуже задоволена такими чашками, хоть щось зараз принесло задоволення.
  6. 8 points
    Сьогодні в моєї хазяйки з роботи день народження. Я зробила їй в подарунок цей торт. Заварна частина торту знову вийшла рідкувата, але я додала 2 пакетика загусника вершків Д1р Оеткер, стало набагато краще. Масла додала 320 г, крем бомба! Зараз Юля приїде забере тортік, попрошу зробити фото розрізу. Хотіла зробити напис шоколадом "З днем..." , але... Вова, привіт! І в 9 вечора після роботи ляпала зверху що знайшла в магазинчику поруч. Вага 2,4 кг, висота торта без прикрас 6,5 см. Вова зранку з чаєм доїдав обрізки і мружився як той котик. Анжелочко, вкотре від мене велика дяка за цей рецепт! Він неперевершений!
  7. 8 points
    Наш святковий стіл в лісі - пів століття моєму Сані) Рибка, млинці і картопелька з грибами готувались на вогнищі.
  8. 8 points
    Olima

    Що ми їмо сьогодні? А що завтра?

    Ну раз пішла така гулянка, то я до пончиків Світлани виставляю суші чи роли (як правильно не знаю, тому не кидайте тапки ). Робила на день народження сина, бо йому окрім цього нічого не потрібно було готувати. А так як перед його днем народження у точці де звичайно ми замовляли ці штучки виявили сальмонельоз, то мамі прийшлось самій навчитися крутити їх. І скажу що це виявилося дуже просто, смачніше і по коштам в двічі дешевше, тому зараз я часто роблю їх.
  9. 8 points
    Мої щирі вітання БПЛА подавлены, упали обломки. Но эвакуацию проводим, детонацию и пожар фиксируем Як виглядає прозріння ( как выглядит прозрение) Пізно, хохли вже озверели
  10. 8 points
    Магда

    Що ми їмо сьогодні? А що завтра?

    А я люблю і кабачки, і баклажани) Тільки баклажани я жарю язичками, потім змащую майонезом з часником, кладу помідорчик і листочки петрушки і так закручую в рулетик. Та давно такого не робила, бо зажирне вже таке їсти. Оце нагадала - запечу на грилі баклажани та накручу на вечерю)
  11. 8 points
    Магда

    Кухонні посиденьки (балачки)

    І я сьогодні гралася з перцями) Закрила тільки що аж 8 маленьких баночок Конфітюр з гострого перцю з апельсином. А потім взяла і вишкребла каструлю та облизала велику ложку, якою мішала та накладала конфітюр в баночки :) Було смачно, перших півтори хвилини... Сиджу тепер з розчепіреним ротом, сльози вже висохли, а в роті ще все пече і горить) Піду, мабуть, сметаною заїм, чи якось так)
  12. 8 points
    Ось тільки напекла! Тільки витягла з духовки і вирубили світло! Вспіла!!! Фоткала вже з ліхтариком в руці, ще гарячі. Рогалики дуже смачні, повидло малинове магазинне.
  13. 8 points
    Olima

    Наші улюбленці

    Кажуть що коти це вода і як в таке не повірити? От як оця морда змогла просунутися між вазами з квітами і не перевернути їх, притому, що зверху висить телевізор, який не дає йому розігнутися, а кругом 4 вази близенько друг до друга наскільки квіти дозволяють.
  14. 7 points
    Магда

    Підчеревина від Марії Михальченко

    Ингредиенты: Підчеревина полоска 800 гр 2 чайні ложки копченої паприки 1 ч.л. паприки 2 ч.л. сухого часнику 1 ч.л. сухого кропу 1 ч.л. чорного меленого перцю 1 ч.л. червоного меленого перцю 0.5 ч.л. італійських трав 1 ч.л. коченої солі + звичайна сіль (я даю тільки зіичайну кам'яну) Почеревину розрізати на два однакових шматки, обваляти в суміші спецій, щільно замотати кожен шматок окремо в пергамент, а потім ще в фольгу. Залишити маринуватися в холодильнику на ніч. В скороварку-мультиварку налити води, аби не діставала до вставки, яка для готуванні на парі, вкинути туди ще лаврового листка та перцю-горошку, на вставку викласти почеревину, отак, як є, в пергаменті і в фользі і готувати під тиском 45 хвилин. Коли пройде час, тиск не спускати, лишати вихолонути в скороварці до кімнатної температури, потім перекласти в холодильник на пару годин. І все, можна їсти. Це рецепт Марії Михальченко https://www.instagram.com/p/C_UdAdKxsuI/?utm_source=ig_web_copy_link, фото теж з її, пізніше додам своє. Частенько користуюся цим рецептом, особливо зараз з відключеннями світла добре мати смачний шматочок в холодильнику. Сало виходить ніжне, роботи та уваги вимагає мінімум, рекомендую.
  15. 7 points
    Pitochka

    Сочники Кропивницькі

    Ингредиенты: Тісто: 2ст. борошно 1 яйце 100гр. маргарину 1\4ч.л.солі 1ч.л. соди (оцтом) 0.5ст.цукру 4ст.л. сметани Начинка: 200 гр.творога 1ст.л.цукру 1білок 1ст.л.борошна Метод Для тіста. Маргарин розтопити. Змішати всі продукти.вимісити тісто, що б від рук відставало. Розкачати, вирізати блюдечком кола, на кожне - начинку і скласти навпіл. Краю защипнути. Змастити жовтком. Пекти при 200' С до рум'яної скоринки. М'яке пісочне тісто, начинка - супер) Україна Війна росії з Україною День 1002
  16. 7 points
    Natali06

    Кухонні посиденьки (балачки)

    Дівчата, дивіться, який подарунок я собі зробила на Різдво. Ну скажіть , вони чудові?) Виробник Буди, сільнички
  17. 7 points
    Natali06

    Кухонні посиденьки (балачки)

    Сьогодні на вулиці так скверно( так казала моя бабця) і ось така птаха прилетіла погрітися. Чи просто посидіти) чесно кажучи, перший раз бачу. Мабуть що з самого Хогвардсу) 470039219_8727799413997574_6058527562292110501_n.mp4
  18. 7 points
    Магда

    Кухонні посиденьки (балачки)

    Хочу поділитися маленькою радістю від покупки, на тому тижні надибала такий гарнюній глечик в інтернеті, так він мені сподобався, такий милий) І я таки його купила, сьогодні після відбою тривоги забрала на пошті. Так і бачу в ньому букет польових квітів
  19. 7 points
    В нас перший сніг.... вночі був з дощем, зранку де-не-де ще лежав, і на деревах на листях теж. Холодно, на роботі сиджу теж не курорт. А на лоджії квітне моя петунія! Досі ще квіточки вибрасує, не так рясно, як влітку, але є. Я її купила на початку травня вже квітучою і от досі вона нас радує.
  20. 7 points
    Це називається "сковорідка"! Студентське минуле, коли отаку сковорідку брали одну на компанію і пиво. Хлібчиком полірували до сяйва! Вова захотів згадати минуле, он сидить і мліє під стопарик. Дуже смачно!!! А це я зварила борщ свій, без капусти, на свинячих реберцях, смачнющий! Тільки фотка якась дивна вийшла. Борщ відмовився фотографуватися.
  21. 7 points
    Магда

    Що ми їмо сьогодні? А що завтра?

    А у нас гарбузовий манник. Зранку з міцною кавою І трішки вечірнього осіннього вейбу, як тепер модно говорити) з гарячим молоком
  22. 7 points
    Olima

    Кухонні посиденьки (балачки)

    Вчора у саду отримала шоковий шок, а справа була ось яка: відкрила я будинок і коли заходила в нього, то щось чорне полетіло попід стелею, звісно я давай кричати-верещати, вискочила із будинку, вирішила що то кажан. Трохи на вулиці заспокоїлася, треба ж всеодно якось у середину зайти і взяти інструменти. Потихеньку захожу і на стелю дивлюся у всі чотири ока і бачу що то горобець , який потім вилетів на вулицю. От як він міг потрапити у будинок? І чим він харчувався тиждень навіть якщо припустити, що залетів минулого разу як я була у саду? Оглянула весь будинок, ніяких дірок та отворів на вулицю не знайшла. Зараз пишу і самій смішно, а вчора труханула добряче .
  23. 7 points
    А чого? Я теж жарю кружечками, перемазую майонезом і складаю в стовпчики. Помідор не додаю, Вова так любить. Для себе оті жарені кружечки змащую кісточкою рідиною (сік після жарення+оцет), притрушую часничком сухим і хай всі йдуть лісом!
  24. 7 points
    Мама робила смажені баклажани так. Оці шайбочки смажених баклажан, трішки майонеза з часником, кільце обсмаженного перцю ( це ще потрібно було підібрати перець, який по діаметру підходить!) В ньому смажена морквочка з цибулею, зверху шматочок помідори і знову майонезік з часником. Було гарно, смачно але я на такий садомазо не здатна, тому спростила. На шайбу смаженого баклажана, змащену майонезом з часником, викладаю ложку суміші смаженої моркви, цибулі, грибів, перця + мілко нарізана помідорка. І зелень зверху .
  25. 7 points
    Сьогодні поруч з моєю роботою, точніше прямо за стіною, відкрився рибний магазин. І поперлася я туди подивитися. Подивилася. От результат Їх 20 штук, і ще 3 ми з Вовою з*їли гарячими. Фарш з червоної риби 700 г + 350 г філе тріски. От навіщо я туди поперлася?
  • Newsletter

    block_newsletter_signup

    Sign Up
×