musinka 1 976 Опубліковано: 3 березня, 2023 7 годин тому, irysska сказав: цін на грунтосуміш я трохи офігіла, бо це капець. 1 кг нітроамофоски 88 грн. Ира, цены на грунт и правда зашкаливают. Муж мой ворчит, но покупает, Он брал по 20 кг пакеты за 75 грн. Притаскал уже 5 таких пакетов. Но больше брать не будем. Остался 1 пакет 20 кг на помидоры, не хватит , буду с огородной землей смешивать. А нитроамофоска, как и другие минеральные удобрения, в основном привозились с рашки. Сейчас поставок нет, потому и цены так взлетели. Еще с того года цены поднялись. Да, очень дорого огород садить, мой тоже ругается что легче на базаре овощи те взять . Я ему тогда говорю - засей огород травой и не мучайся. Хай бурьянами за растет. Лена, какой пирог у тебя аппетитный! Я тоже люблю этот пирог. А у меня сегодня ленивая ачма, по твоим мотивам. Но все на глаз, и вместо брынзы творог и немного твердого сыра. 2 Наташшшка та irysska reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Наташшшка 994 Опубліковано: 3 березня, 2023 Так, пирогом і ачмою пригостилась, а на рахунок землі...вчора впустила в кімнаті, де вишиваю, ящик з 20літрами мокрої землі, в якому БУЛО посіяно біля 50 сортів помідор. Уявляєте красу? Всі помідорки підписані. БУЛИ... 5 УкраІнка, Справжня господиня, irysska та 2 others reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Lika_N 2 780 Опубліковано: 3 березня, 2023 А люцерка,это кормовая трава. Она и так не дешев,в прошл году 100гр -1кг. В этом 240 Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
irysska 1 073 Опубліковано: 3 березня, 2023 (змінено) 1 година тому, Наташшшка сказав: вчора впустила в кімнаті, де вишиваю, ящик з 20літрами мокрої землі, в якому БУЛО посіяно біля 50 сортів помідор. Уявляєте красу? Всі помідорки підписані. БУЛИ... Оце було би зі мною, а ще Слухай, 20 л мокрої землі, то груз немаленький. Нащо таке ти таскаєш? Воно ж тяжке Змінено 3 березня, 2023 користувачем irysska 3 Olima, Наташшшка та Магда reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Алцьона 12 061 Опубліковано: 3 березня, 2023 2 години тому, musinka сказав: Лена, какой пирог у тебя аппетитный! Я тоже люблю этот пирог. А у меня сегодня ленивая ачма, по твоим мотивам. Но все на глаз, и вместо брынзы творог и немного твердого сыра. Виглядає мегаапетитно, особливо, о пів на першу ночі А в нас є такий рецепт? Теж хочу спробувать. (Хоча і не знаю, що всередині, окрім сиру) 1 Наташшшка reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Алцьона 12 061 Опубліковано: 3 березня, 2023 2 години тому, musinka сказав: Да, очень дорого огород садить, мой тоже ругается что легче на базаре овощи те взять . Я ему тогда говорю - засей огород травой и не мучайся. Хай бурьянами за растет. І я таке бурчу. Але в нас городу чимало і все ж треба засадити, неважливо, що більше, ніж нам потрібно, аби не пустувало. Я потрошку відвоювала клаптик на сад. Хоча і за ним догляд грошовитий, але ж хоч різноманіття) І сад той травою засіваю) Але навіть траву треба доглядати)) поливати, коли сухо, проривати бур'ян, косити щотижня)) Ото хіба бур'яни ростуть без жодних затрат сили і грошей) А землю на розсаду в мене мама з осені з городу заготовлює - у мішок набирає і в погребі зберігає. Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Алцьона 12 061 Опубліковано: 3 березня, 2023 2 години тому, Наташшшка сказав: Так, пирогом і ачмою пригостилась, а на рахунок землі...вчора впустила в кімнаті, де вишиваю, ящик з 20літрами мокрої землі, в якому БУЛО посіяно біля 50 сортів помідор. Уявляєте красу? Всі помідорки підписані. БУЛИ... 50 сортів? я лиш уявила, як вони всі на городі пропишуться. Плантація! Ще не проросли? Ну буде мікс. А тоді вже як дозріватимуть - квест)- вгадай сорт)) Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Наташшшка 994 Опубліковано: 4 березня, 2023 11 година тому, irysska сказав: 20 л мокрої землі, то груз немаленький. Нащо таке ти таскаєш? Воно ж тяжке Я собі вже це питання задавала)) Не знаю. Сані не було вдома, а я хотіла швиденько все зробити. Ага...вийшло дуже "швидко" і "гарно". 10 годин тому, Алцьона сказав: Ну буде мікс. А тоді вже як дозріватимуть - квест)- вгадай сорт)) І в мене так кожнісінький рік! То вигорять ярлички, то собаки повивертають мітки...В цьому році геть і посходити підписане не встигло Думаю, може ще по одній рослинці кожного сорту посіяти в стаканчики, як сигналку, а потім порівнювати Але ж це ще 50 кущів! Ми не з'їмо стільки помідорів 2 Справжня господиня та irysska reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
musinka 1 976 Опубліковано: 4 березня, 2023 12 години тому, Lika_N сказав: А люцерка,это кормовая трава. Люцернц не сію, вона мені не потрібна. А вот горчицу весною розкидую по городу. Прочітала і вспомніла що ще даже не купувала зернятка. А вже пора посіяти. Надо срочно мужа відправити в садоводческий. Ціну насіння теж не представляє зараз. 12 години тому, Наташшшка сказав: Уявляєте красу? Уявляю! Бо у самої подібне було у тому році. Тільки я ящик з стаканами помідор перекинула. Помідорки вже були з настоящими лісточками, по одній чі дві пари. Сортів було там мабуть 5-8, і теж підписані. Що змогла -врятувала, пересадила, а деяки похоронила. І це була трагедія. А 50 сортів-це катастрофа Наталка, я в котрий раз переконуюсь що ти дівчинка-катастрофа. Без пригод твоє життя нудне і не цікаве 10 годин тому, Алцьона сказав: А в нас є такий рецепт? Теж хочу спробуват Не знаю є тут рецепт, не дивилася. Я по пам'яті, з хп робила. Там багато рецептів, но я Лени кажись запом'ятала, або усі до кучмі з'єднала. У меня було 2 великих лаваша, я їх нарізала ножницями на шматочки. Зробила суміш (усе на глаз) - 2 яйце, 3 -4ложки смітани, кефір 0,5-0,6 л, творога 0,5 кг, потерла твердий сир. Маленький кусман оставався. Добавила трошки сіль і травку хмелі-сунелі. Солодку не хотіла робити. Все це міксером вбила і змішала с шматочками лаваша Форму змастила вершковим маслом і на дно цельний лаваш і на нього всю цю суміш вивалила. Разровняла лопаточкой і зверху вершк. масло нарізала. Усе! В духовку до запікання, по времени не скажу, у мене духовна специфічні, зі своїми прибамбахами. Можно солодко, це для діток мабуть краще. І можно запекать в мультіварке. 4 Olima, Справжня господиня, Наташшшка та 1 other reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
lana19 20 605 Опубліковано: 4 березня, 2023 13 години тому, Алцьона сказав: А в нас є такий рецепт? 1 Наташшшка reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
lana19 20 605 Опубліковано: 4 березня, 2023 Мы с мужем - дети асфальта. Дача есть...но... 1. Далеко 2. Все выходящее из дети асфальта и далеко)) Муж каждый год что-то пытается там посадить, но его постоянно разводят продавцы, продавая "уникальные семена и саженцы", с которыми ничего не надо делать - воткнул в землю и через три месяца приезжаешь с грузовиком, чтобы вывезти урожай! Утро сегодня. Муж просит спросить у Гугл, как обрезать деревья. Я звоню нашей Наташе Natali06, тк она знает это лучше Гугл. Наташа сразу ввергла мужа в шок, тк при обрезке деревьев нужен САДОВЫЙ ВАР (ему такое продавцы не рассказывали). Потом долго нам объясняла, что такое ветки смотрящие внутрь, которые обязательно надо срезать. Потом рассказала, как привить к дичке культурный сорт. Муж в это время вышел из шока и спросил - Наташа! А где этот садовый УЗВАР!!! взять? 7 Наташшшка, Справжня господиня, Дяна та 4 others reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Lika_N 2 780 Опубліковано: 4 березня, 2023 ))),я вообще год назад,только амброзию различала,сейчас уже кукурузу моГем))) 2 Справжня господиня та musinka reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Наташшшка 994 Опубліковано: 4 березня, 2023 Ланочка, я, як типове дитя асфальту, ніколи не бувше в селі, поки заміж не вийшла, дуууже вас з чоловіком розумію))) Якось чоловік був на роботі, а до нас на подвір'я прибилось курча мале. Я його накрила сіткою, щоб собаки-коти не з'їли, і стала чекати чоловіка. - Саня, там до нас якесь курча прибилось, то ти в сусідів попитай, чиє. Але воно дивне якесь, мабуть, мутант. Саня пішов подивився, в хату заліз рачки, так сміявся. Сказав, що я нього - суперхазяйка! Бо то не курча, а індича! Ну і ладно) Я ні курчат, ні індичат до того часу вживу не бачила) 6 irysska, musinka, Lika_N та 3 others reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
lana19 20 605 Опубліковано: 4 березня, 2023 Я когда-то давно была в селе в гостях. Хозяйку дома чуть инфаркт не хватил))). Им привезли цыплят, меня попросили забрать коробку с цыплятами, а я решила, что у них лишай и как-то видно очень истерично))) уведомила об этом хозяйку дома. 9 Олька, irysska, musinka та 6 others reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Справжня господиня 3 461 Опубліковано: 4 березня, 2023 22 години тому, Elenka сказав: Всем привет! У меня один год был,, огород" на балконе (зелень и огурец) 😊, в прошлом году не было настроения. Может быть в этом году немного зелени посажу. Сейчас у меня новая забота - микрозелень. Еще только проклюнулась. Стараюсь себя чем-то занимать кроме рукоделия. Сегодня вспомнила про пирог Каприз от Светты- господыни, так захотелось исполнить, ни разу так и не приготовила. У нас на Борошно нет рецепта, может быть Светлана напишет нам его, чтоб не искать его в разных непотребных местах. 😉 Получилось очень вкусно готовила с цитрусовой начинкой. Рекомендую. Леночка, дуже тобі вдячна, що нагадала за цей пиріг! Я його обожнюю! Неморочний, простий, а який смачний, а в твоєму виконанні ще й неперевершено красивий! Рада, що твоє фото тепер прикрашає рецепт пирога. 1 Elenka reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Алцьона 12 061 Опубліковано: 4 березня, 2023 Завтра мене якраз чекає обрізка саду)) Дякую, Ланусю, що нагадала про Узвар, а то б я і забула Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Elenka 4 097 Опубліковано: 4 березня, 2023 Неля , какая аппетитная ачма получилась у тебя! В духовке всегда румянее и вкуснее. Я тоже часто пеку разные хачппури с миксом творог+ сыр (какой есть в хол-нике) 😉. Вкусно. Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Справжня господиня 3 461 Опубліковано: 6 березня, 2023 Ой, в мене зараз цирк! Зробила тіки що пиріг з кремом за рецептом Самвела. Робила швиденько, щоб мій Вова міг після обіду до чаю скуштувати. На балкон ставила вистигати, але він ще був добре теплий. Вова налив собі чаю і просить пиріг. Я йому відповідаю, що хай почекає, не буде ж він їсти гаряче тісто. А він "БУДУ!!!!!" Доречі, це дуууже смачно! Зроблю рецепт, почекайте. 1 Наташшшка reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Справжня господиня 3 461 Опубліковано: 6 березня, 2023 Ось пиріг, печіть, дуже сподобався! Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
musinka 1 976 Опубліковано: 7 березня, 2023 Уся в турботі, ніколи в гору глянути на форум зайти.Почалася огородний сезон. То з росадой займалась. Сьогодні вперше вийшла на двір. Муж вже потрохи порядки наводить декілька днів. Убрав мусор, заволочив після перекопки земельну. А я сьогодні вийшла на обрізку винограда. Потім кустарники, рози.Як назло цілий день тревоги, но то таке. Вже звикли до них,уваги не звертаємо. Но зараз, пока очередна, решила пообідати ( борщик вприкуску з салом, ржаним хлібчиком і цибулькою) і знову за працю. Света, бачила я цей пиріг у Самвела. Теж хотіла спробувати, но яблоки закінчились, треба купувати.А для цього треба в город виїжджати. Раз ти нахвалюєш, треба робити. 4 Справжня господиня, Наташшшка, irysska та 1 other reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
irysska 1 073 Опубліковано: 7 березня, 2023 (змінено) Трям Сирени останніми днями часті і доведуть мене до Наша область так розташована, що завжди завиває. Я вже і Укрпоштою нічого не замовляю, хоч і безкоштовно на олх. Бо це капець, тільки підійдеш до відділення і виє. А потім черги, ще ж ті довбані лампи ноунейм міняють. Я зараз грунтосуміш роблю. Це я не люблю, нудно. Пікірувати розсаду набагато цікавіше, а це....ну таке. Змінено 7 березня, 2023 користувачем irysska 2 lana19 та Справжня господиня reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Справжня господиня 3 461 Опубліковано: 7 березня, 2023 Сьогодні ввечері йшла мимо Епіка, звйшла купити семена перцю. Ну ясень пень, перцем не обійшлося, знов в руках купа пакетиків. Зайшла там на свою біду до полиць з мінеральними добривами... очі стали як та залізна гривня, рота відкрила, щелепа застрягла і не закривалася, поки тихенько не виповзла з магазина. Сказати, шо я в шоці це просто промовчати. ЦІНИ!!!!! щоб вдобрити землю мені треба залишити в Епіке свою пенсію! Ну це понятно, добрива в нас продавали рашиські, своїх було обмаль. Збираємося післязавтра на дачу, обіцяють +14, треба хоч дерева поприскати, листя погрести, бочки під сток поставити, порядок треба наводити. 1 irysska reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
musinka 1 976 Опубліковано: 7 березня, 2023 Зашла в дом, помилась, переодяглась і сіла на кухні, біля віконця, новини в інтернеті почитати. Чую за вікном став дощик накрапувати. Думаю - добре, я як раз насіння гірцици по огороду розкидала, а муж землю заволочив. Как раз дощик проллє. Чую тревогу знов включили. І тут в вікно як блимне, все вікно пламенем озарилось, грохіт як у сусідів щось взорвалось. Я зі стільця не помню як в кімнату вилетіла. Кажу мужу - у Раїски мабуть ракета прилетіла. Муж вийшов на вулицю, і тут знов зарево і грохіт. Думала обделаюсь со страху. Коли він входить і каже - заспокойся, то гроза з блисковкой була. Мама рідна, які ж ми перелякані стали! Геть зовсім на нервах усі, бо дивлюсь потім в чатах- у усіх така ж реакція була. Першої весняної березневої грози злякалися. Оно если б не тривога, мабуть не така реакція була. А то тривога і зразу взриви - нам це таке знайоме 1 3 Магда, Справжня господиня, irysska та 1 other reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
musinka 1 976 Опубліковано: 7 березня, 2023 1 година тому, справжня господиня сказав: Сказати, шо я в шоці це просто промовчати. ЦІНИ!!!! Ми передбачали таку сітуацією ще тої весни, коли пішли розмови про расейскі добрива. Тому трохи придбали мінеральних добрив, з запасом. Осталось і на цей сезон. Першу обробку дерев мочевиной з медним купоросом муж позавчора робив з прошлогодніх запасів. Бордоською суміш восени побризкав він сад, так що на другу обработку дерев бардосьску вже купував, ще взимку. Є ще трохи суперіосфату, калійні якісь, кажись амофоска О сталась. Не пом'ятаю, надо передивлятись. Но докуповувати все рівно прийдеться. Да, дорого усе, і добрива і препарати, і ґрунт. А у нас ще сітка порвалась в тому році тіньова, що О гірки накривали, вже нову купив на базарі муж, влетелі в копієчку. 1 Справжня господиня reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
irysska 1 073 Опубліковано: 8 березня, 2023 (змінено) Ото і я так, як Світлана, з очима в залізну гривню В та да нітроамофоска 88 грн, я вже писала. Мені для посадки треба 3 пакетики. Якби тільке це було треба, то і фіг із ним. А ще купа всього..... В Епік не хочу ідти, не люблю його. Як розширили магазин, хрін що знайдеш, гіганська площа і мене це дратує. Іноді бігаєш як те дурко, щоб щось знайти. Змінено 8 березня, 2023 користувачем irysska Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах