Справжня господиня 3 392 Опубліковано: 28 жовтня Тільки що, Olima сказав: Дівчата, а хто вже відкрив сезон квашеної капусти? Я на вихідних накрошила, капуста в цьому році тверда, квасити вирішила з росолом на 1 літр води по 1 ст л. солі та цукру. Ввечері мабуть вже буде готова. Я трошки наквасила, бо їсти не можемо, а хочеться. Якась в мене вона солона вийшла, якась не така. Тепер треба її кудись пристраювати. В цьому році продавати на базарі не буду, в нас іде реконструкція базару і прибрали всі безоплатні пенсійні місця. А платити по 65 грн кожного разу містове то шо я з тої капусти буду мати. Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Olima 2 179 Опубліковано: 28 жовтня Ого, містове 65 грн. По мені так це і забагато для людей, які самі виростили, зібрали, привели до ладу та привезли на базар. А потім дивуємося, що все дороге, а тут лише за містове "винь та положь" 65 грн, а їх ще ж треба наторгувати. Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Справжня господиня 3 392 Опубліковано: 28 жовтня Оля, в нас на базарі був рядок з безоплатними пільговими місцями. Оказується, є якесь положення, що кожен базар повинен мати 10% таких безоплатних місць - пільговики, інваліди, герої радянського союзу тощо. І в нас на базарі такі місця окупувалися пенсіонерами з самого ранку, влітку вже з 5 ранку займали. Бо місць не так багато, а пільговиків куча. Я сама бігла займати місце о 6 ранку, потім верталась додому снідати, взяти товар, тепліше одягнутися. Ну так ще можна було торгувати, бо з дачі привозили яблука-груші-сливи багато ящиків, я стояла за прилавком, а Вова з гаражу на кравчучці підвозив. В мене ж все поруч, 100-300 метрів від базару. А з восені до весни я продавала квашану капусту, в мене були свої покупці, я довго не стояла. Та з капустою мені і місця треба було набагато менше, та й взимку вже мало пільговиків було, то не влітку з овочами. А в цьому році ми продали дачу, вже торгувати нічим. І почали реконструкцію базару, ряди перенесли в інше місце, пільг немає. Тому я з капустою зав*язала, бо буде виторг копійки з тим містовим, одна морока. 2 Палич та Lika_N reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Olima 2 179 Опубліковано: 28 жовтня Щоб мати постійних покупців на капусту треба щоб капуста була дуже смачна, Світлана, ділись рецептом смачної капусти 4 Дяна, Lika_N, Наташшшка та 1 other reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Справжня господиня 3 392 Опубліковано: 29 жовтня 10 годин тому, Olima сказав: Щоб мати постійних покупців на капусту треба щоб капуста була дуже смачна, Світлана, ділись рецептом смачної капусти Ну раз так, щаз розпишу. 3 Lika_N, Наташшшка та Olima reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Справжня господиня 3 392 Опубліковано: 29 жовтня 8 годин тому, Справжня господиня сказав: Ну раз так, щаз розпишу. Зранку написала великій рецепт і комп глюкнув. Знову буду писати, зараз зайнята. 1 Olima reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Справжня господиня 3 392 Опубліковано: 30 жовтня Дівчата й хлоп*ята, ось зробила тему про свою капусту Сьогодні тільки почала писати і ХОП! весь вчорашній текст з*явився!!! 6 Lika_N, Olima, спокусницЯ та 3 others reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
lana19 20 602 Опубліковано: 30 жовтня 2 Lika_N та Olima reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Справжня господиня 3 392 Опубліковано: 3 листопада А в нас вчора опалення включили! Батареї зранку вже тепленькі, покращало. 4 Lika_N, Дяна, Olima та 1 other reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Справжня господиня 3 392 Опубліковано: 14 листопада В нас перший сніг.... вночі був з дощем, зранку де-не-де ще лежав, і на деревах на листях теж. Холодно, на роботі сиджу теж не курорт. А на лоджії квітне моя петунія! Досі ще квіточки вибрасує, не так рясно, як влітку, але є. Я її купила на початку травня вже квітучою і от досі вона нас радує. 6 1 lana19, Наташшшка, Дяна та 4 others reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Магда 2 106 Опубліковано: 17 листопада Хочу поділитися маленькою радістю від покупки, на тому тижні надибала такий гарнюній глечик в інтернеті, так він мені сподобався, такий милий) І я таки його купила, сьогодні після відбою тривоги забрала на пошті. Так і бачу в ньому букет польових квітів 7 Живчик, Natali06, РАДУШКА та 4 others reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Olima 2 179 Опубліковано: 23 листопада (змінено) Добре мати гарних сусідів у прямому сенсі цього слова . Ось що мені подарувала моя сусідка щоб у мене всю зиму була петрушка, ще й цибульку вона туди встромила . Змінено 23 листопада користувачем Olima 7 1 Справжня господиня, РАДУШКА, lana19 та 5 others reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Справжня господиня 3 392 Опубліковано: 23 листопада Дівчата, а де поділася наша Іруська з Полтави? Шото давно її не бачу. 1 lana19 reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
lana19 20 602 Опубліковано: 23 листопада Іруська -норм. 3 1 Lika_N, УкраІнка, Справжня господиня та 1 other reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Справжня господиня 3 392 Опубліковано: 5 грудня (змінено) Треба колективну пораду, дівчата, допоможіть! Купила зараз у Варусі шикарний шмат підчеревини на 700г, м*ясо домашне, шкурка шмалена пальцем тикається, сама б сирим їла!!! Хочу зробити таке, шоб я його поклала в морозилку до НГ і потім різати як сало. Просто натерти сіллю це дуже просто. Може якийсь мокрий посол є, я так не робила. Допоможіть порадами, рецептами щоб я їла і вас згадувала добрим словом. Часник не їмо. Змінено 5 грудня користувачем Справжня господиня 1 Lika_N reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Магда 2 106 Опубліковано: 5 грудня 12 хвилини тому, Справжня господиня сказав: Треба колективну пораду, дівчата, допоможіть! Світлана! Маю прекрасний рецепт якраз для такої почеревини, автор рецепта Марія Михальченко - молода і талоновита дівчина, автор каналу смаколик.ua. Сама роблю за цим рецептом, рекомендую, мені тут подобається все, і підібрані спеції, і технологія приготування. Почеревину розріщати на 2 шматки порівну 2 чайні ложки копченої паприки 1 ч.л. паприки 2 ч.л. сухого часнику 1 ч.л. сухого кропу 1 ч.л. чорного меленого перцю 1 ч.л. червоного меленого перцю 0.5 ч.л. італійських трав 1 ч.л. коченої солі + звичайна сіль (я даю тільки зіичайну кам'яну) Почеревину обваляти в суміші спецій, щільно замотати кожен шматок окремо в пергамент, а потім ще в фольгу. Залишити маринуватися в холодильнику на ніч. В скороварку-мультиварку налити води, аби не діставала до вставки, яка для готуванні на парі, вкинути туди ще лаврового листка та перцю-горошку, на вставку викласти почеревину, отак, як є, в пергаменті і в фользі і готувати під тиском 45 хвилин. Коли пройде час, тиск не спускати, лишати вихолонути в скороварці до кімнатної температури, потім перекласти в холодильник на пару годин. І все, можна їсти. Це справді смачно, дуже легко і швидко. Я роблю і в електричній скороварці-мультиварці, і в такій, що на плиту потрібно ставити - однаково смачно. Фото тільки чогось у мене немає, чи не знайшла, прямо як не я) 6 Lika_N, Olima, РАДУШКА та 3 others reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Справжня господиня 3 392 Опубліковано: 5 грудня 39 хвилин тому, Магда сказав: 1 ч.л. коченої солі + звичайна сіль (я даю тільки зіичайну кам'яну) Це справді смачно, дуже легко і швидко. Я роблю і в електричній скороварці-мультиварці, і в такій, що на плиту потрібно ставити - однаково смачно. Фото тільки чогось у мене немає, чи не знайшла, прямо як не я) Наталя, дуже мені подобається цей рецепт, дякую! Тільки от про сіль не зрозуміла, якщо в мене тільки звичайна сіль з АТБ, то скільки її треба і на яку вагу шматків? Бо боюся пересолити і недосол не хочу. 1 Магда reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Магда 2 106 Опубліковано: 5 грудня Світлана, я солю як звичайну почеревину, на око. Тут просто автор окремо виділяє ще копчену сіль, розмішує її зі звичайною, а загальну кількість солі не вказує. Я копченої не маю, тому додадю тільки звичайну кухонну сіль. Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Справжня господиня 3 392 Опубліковано: 5 грудня 12 хвилини тому, Магда сказав: Світлана, я солю як звичайну почеревину, на око. Тут просто автор окремо виділяє ще копчену сіль, розмішує її зі звичайною, а загальну кількість солі не вказує. Я копченої не маю, тому додадю тільки звичайну кухонну сіль. Ну то вже завтра буду робити після роботи, про сіль ще порию інтернет. Я до фаршу котлетного сіль додаю 16-17г на кіло, думаю тут треба десь 20г на кіло. А в мене 700г, тоді 14-15г буде досить. Як думаєш? Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Магда 2 106 Опубліковано: 5 грудня Навіть боюся щось і порадити, бо сіль я зважую тільки коли печу хліб, або роблю якусь консервацію. А так завжди на око солю. Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Справжня господиня 3 392 Опубліковано: 5 грудня 1 хвилину тому, Магда сказав: Навіть боюся щось і порадити, бо сіль я зважую тільки коли печу хліб, або роблю якусь консервацію. А так завжди на око солю. Мене щось око іноді не так дивилося і пересолювала, Вова сварився, бо котлети не міг їсти. Я тепер все відміряю ложечкою 5г, вона в мене прям у солонці стирчить. В ній повній 6г солі, от на котлети з півкіла фаршу+цибуля+хліб я додаю 2 ложечки і вже не пробую той фарш, завжди нормально. Ну звикла, шоб знов не схибити. То я стара стаю((((( Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Магда 2 106 Опубліковано: 6 грудня 21 година тому, Справжня господиня сказав: Ну звикла, шоб знов не схибити. То я стара стаю((((( Нє, то вже внутрішній перфекціоніст не дає спокою))) Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Olima 2 179 Опубліковано: 6 грудня Наталя, оформи рецептом, бо тут загубиться. Я на цей рецепт око поклала, згодом спробую приготувати 4 Lika_N, Наташшшка, Магда та 1 other reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Магда 2 106 Опубліковано: 6 грудня 1 година тому, Olima сказав: Наталя, оформи рецептом, бо тут загубиться. Я на цей рецепт око поклала, згодом спробую приготувати Залюбки зараз зроблю, тільки поки без фото 2 Olima та lana19 reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Справжня господиня 3 392 Опубліковано: 11 грудня Кому цікаво наші Дніпровські ціни. Сьогодні прочитала в новинах, що після 16 числа підуть вгору ціни на копченості, рибу, молочку...щось ще там було, забула. https://dnepr.express/ru/post/gde-v-dnepre-deshevle-vsego-kupit-produkty-dlya-novogodnego-stola-analiz-cen-i-sovety Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах