Leaderboard
Popular Content
Showing content with the highest reputation on 03.05.2020 in Повідомлення
-
4 pointsНу шо, я таки попробувала і все побачила. Зазіхнула я на дріжджове листове тісто. Я абсолютний профан в дріжджовому тісті, всі мої роботи з ним - це щорічні паски та пару раз на рік якісь булочки чи пиріжки. Спеціально місила руками - за 20 хвилин вимісилось прекрасне легке тісто, я розтягувала його майже на весь розмах своїх рук :) ви б бачили ці волокна! Заходилася з тістом вчора ввечері, а сьогодні вранці спекла ці булочки. так от, аналіз: 1. Борошно прекрасне, в роботі легке. В процесі замісу була спокуса підсипати ще, але втрималася, чим горжуся:) Тісто прекрасно росло і під час першої розстойки на столі, і під час наступних розстойок з маслом в холодильнику. Для мене завжди було проблемою розкатати рівний прямокутник з дріжджового тіста (весь час виходив якийсь нерівний овал), а тут, просто як по шаблону - прямокутник, рівний, краї не з'зджаються, супер. 2. На моменті втирання масла в тісто я зробила помилку - масло було недостатньо м'яким і я нанесла його нерівномірним шаром, подекуди були такі собі велеченькі грудочки масла. Так от, в процесі подальшого неодноразового розкатування, ці грудочки "ходили" під тонесеньким шаром тіста, і жодного разу тісто не порвалося і масло не вилізло наверх. 3. Формовці мені ще вчитися і вчитися, але навіть я справилася з цим тістом досить легко. 4. Для начинки я взяла орегано, сіль і сушений часник. Так от, спецій можна було покласти вдвічі більше, бо вони майже не відчуваються в готовій булочці, зате є яскравий ніжний вершковий смак. 5. Пекла в два заходи: перший за інструкцією своєї духовки для такого тіста - з холодної духовки при 180°С 20 хвилин, другий - так як за рецептом, при 220°С 12 хвилин. Булочки в другому заході виросли більше, але і сильніше зарум'нилися. Смачні і ті, і ті. 6. На фото здається, що скоринка у булочок тверда, наче панцир. Насправді - вона тонесенька, як у круасана, кришиться і дуже смачна :) а м'якуш дуже ніжний, слоїстий. 7. Дуже хочеться "відточити" формовку дріжджового тіста, тим більше, що тісто дуже легке і приємне в роботі, але мені ж на булочки навіть дивитися не можна - бо сама стану схожа на булочку :(
-
3 pointsЯ просто сама собою зараз задоволена А про оформлення рецепту навіть не подумала, мені здається, що в мене ще дуже мало досвіду, що б виставляти рецепти в темах про дріжджове тісто. Хоча, це тісто мене надихнуло пробувати далі, і, можливо, хтось такий, як я спробує і теж почне аналізувати і не зневіриться :)
-
3 pointsНаталочкааа! Завжди кажу: ти моя розумничка! Ти не просто спробувала, ти ще й так все росписала, що я аж зачиталася!)) Булочки суперові! А що добрезні, не сумніваюсь! ( рецепт уже є?) Так, тепер ще трошки про борошно. Ти пишеш " хотіла підсипати" Вче вірно зробила, що не підсипала. Тому що : коли здається , що тісто вологе, даєм йому розтоятися . За цей час тісто робиться неймовірне. Гарно тримає форму , дає нам з ним зробити всілякі форми. Наталочко, Ти це помітила ?
-
2 points
Булочки з листового дріжджового тіста
спокусницЯ and one other reacted to Магда for повідомлення в темі
Ингредиенты: Дріжджі пресовані - 20 гр Цукор - 80 гр Вода тепла - 230 мл Яйце - 1 шт. Сіль Борошно 440 гр Вершкове масло - 30 гр Вершкове масло - 120 гр Спеції для начинки (у мене орегано, сіль, сушений часник) Метод Дріжджі розтерти з 1 ч.л. цукру (із загальної кількості), додати 100 мл теплої води, розмішати, залишити на 10 хв. Яйце збити з сіллю і цукром. В мисці змішати просіяне борошно, дріжджову та яєшну суміші. Підлити воду, що залишилася і замісити тісто. Через 5 хвилин замісу додати 30 гр. м'якого вершкового масла, вмісити в тісто. Замісити можна любим доступним способом, але для мене це був експеремент, тому я спеціально місила руками. Випробовувала борошно Вінницьий млинар, яке так хвалили дівчата. Спокусилася ще і на те, що борошно має вище значення білка, ніж звичайне борошно вищого ґатунку (11,3 гр на 100 гр продукту проти 10,3). Далі будуть мої враження і від борошна теж:). За 20 хв. у мене замісилося прекрасне легке живе тісто. Колобок сформувався на очах, тісто стало ну дуууже еластине. Буде здаватися, що потрібно підсипати борошна - треба втриматися :) Готове тісто викласти в миску, яку попередньо змазати олією, залишити на розтойку на 2 години (через годину зробити перетяжку). Через дві години тісто викласти на стіл, злегка обім'яти, скрутити в рулет, накрити плівкою і поставити на годину в холодильник. Холодне тісто викласти на присипаний борошном стіл, розкатати в прямокутник товщиною до 1 см. На 2 третини прямокутника нанести м'яке масло (важливо, щоб масло було гарної якості і жирності 82%, яке при кімнатній температурі стає м'яким, але добре тримає форму, а не пливе, як спред). Тісто скласти стороною, яка не намазана маслом на половину частини, що намазана, зверху накрити іншою третиною, яка з маслом. Виходить, що тісто складається вздовж прямокутника втроє і виходить 3 шари тіста, а між ними прослойки з масла. Краї тіста защіпнути. Утворений такий рулетик обережно розкатати знову в прямокутник, а потім скласти вже в четверо: спочатку одну четвертинку скласти до середини, потім протилежну так само скласти до середини прямокутника, а потім скласти між собою тісто пополам, як книжку. Надіюся мені вдалося пояснити :) Складене тісто знову поставити в холодильник на годину. Я робила тісто звечора, тому на цьому етапі я залишила його в холодильнику до ранку. Холодне тісто розкатати на присипаному борошном столі до товщини 5-8 мм. Старатися менше гріти його руками. Посипати спеціями до смаку, у мене оригано і сушений часник, гарненько посолити. Скласти тісто пополам і знову злегка розкатати. Порізати прямокутник тіста на полоски і сформувати булочки. Взагалі, на цьому етапі можна включати всю фантазію і ютуб:) Я з полосочок покрутила джгутики, а потім їх скрутила в кілечко, інші джгутики поскручувала у вузлики, кіньчики підгорнула під низ булочки. Викласти булочки на деко на великій відстані ( в мене стандартна велика духовка, вийшло по 6 булочок на деко). Накрити плівкою, залишити ще на годину-півтори на розтойку. Випікати в розігрітій до 220 °С 10-15 хвилин. Булочки виходять легесенькі, з тоненькою хрусткою скоринкою, з вершковим смаком, м'якуш ніжний, слоїстий. Мої враження від борошна Вінницький млинар тут -
2 points
Клуб поціновувачів кіно
Lika_N and one other reacted to fronya40 for повідомлення в темі
А я решила не смотреть. Расстроюсь. Я и так, не в панике,но отгородилась.. А так то дожились.в каждой комнате телевизор,везде интернет..а смотреть что то не тянет.. -
2 points
Клуб поціновувачів кіно
Магда and one other reacted to Lika_N for повідомлення в темі
Вот я тоже его в карантин посмотрела))), и не по себе. -
2 pointsНаталочка, я знаю, багато із наших дівчаток пам'яють моі перші кроки )) І я сама добре пам'ятаю свій перший хліб))) Звичайно, що я була ще та неумєха))) Але дівчата мене завжди підтримували, надихали і я помаленьку йшла... І дійшла. Ні, вірніше ще багато йти. Але напрямок я вже знаю))) так що , сміливо виставляй ці чудові булочки! Ти йдеш в правильному напрямку!))
-
2 points
-
2 points
Лимонный кекс Баранчик (Агнец) на Пасху и Рождество (самый удачный рецепт для формы и просто очень вкусный кекс)
lana19 and one other reacted to спокусницЯ for повідомлення в темі
Анечка, да, воздушный, влажненький! ! Буду делать, 100 % Хочу сделать маленькими кексами -
2 points
Салат з руколою і печеним буряком
inucya and one other reacted to Магда for повідомлення в темі
А як же: " а отам ще бурячки посаджу"? Я знаю, що то тільки здається - посадив, а воно росте, око і душу радує. Біля того всього треба стільки попрацювати та позаглядати до нього, щоб воно виросло. Зате ж як воно потім і око, і душу радує! -
2 points
Салат з руколою і печеним буряком
inucya and one other reacted to Natali06 for повідомлення в темі
Наталочка, Ланочка, я вас засмучу)), все що в мене є ( маю на увазі землю) )) віддане квітам... І тільки малеееееесенький кусочок земельки відданий салатам та петрушці. В селі в мене землі вдосталь, але без поливу соковитоі руколи не буде. ... -
2 points
Салат з руколою і печеним буряком
inucya and one other reacted to lana19 for повідомлення в темі
Таке відчуття, що це писала я))) -
2 points
Салат з руколою і печеним буряком
inucya and one other reacted to Магда for повідомлення в темі
ммм, свіженька домашня рукола! Якби я жила в приватному будинку - у мене б, мабуть, всі грядки були б засаджені руколою, салатом, шпінатом, петрушкою, кропом і базиліком! А ще лавандою, чебрецем і м'ятою! -
2 points
Салат з руколою і печеним буряком
Ирина Шляховая and one other reacted to Natali06 for повідомлення в темі
Ай Наталочко, , моя розумничка! Дякую за ще один чудовий рецепт! ( у мене рукола ще маленька....(( чекаю)) -
1 point
Салат з руколою і печеним буряком
Ирина Шляховая reacted to Магда for повідомлення в темі
Ингредиенты: Рукола - 1 пучок, Буряк печений - 1 шт, Моцарела - 1 шт, В'ялені помідори - 6 шт, Каперси Мед, Соєвий соус, Гірчиця в зернах, Лимонний сік, Оливкова олія Базилік Метод Спочатку зробимо медово-гірчичний соус. В маленькій піалочці розмішати мед, соєвий соус, гірчицю, оливкову олію і лимонний сік. Додати дрібно посічений базилік, ще раз добре розмішати. Руколу помити, обсушити, розкласти на тарілки (в мене інгредієнти з розрахунку на дві порції). Запечений невеличкий бурячок нарізати на тонесенькі слайси. Я це роблю прямо над руколою ножем для чищення овочів. Полити половиною заправки. Велику кульку моцарели руками порвати на невеликі шматки, розкидати поверх буряка. В'ялені помідори порізати, викласти на моцарелу. Зверху салат полити заправкою, що залишилася. Сюди ще б ідеально вписалися, мені здається, кедрові горішки. Але в умовах карантину бігти за ними магазин я не стала, тому банально потерла зверху пармезан. Про каперси забула! Вони теж були присутні в невеликій кількості:) Салат з розряду "що є в хаті" :) дуже добре підходить на легку вечерю до запеченого холодного м'яса і легкого сухого червоного вина. -
1 pointПонимаю, все устали от карантина, и, как выше писали, хочется чего-то доброго, хорошего и веселого. Не получилось. Посмотрела вчера фильм "Заражение". Я когда смотрю такое кино всегда боюсь что какой-нибудь нехороший человек возьмёт, да и воплотит сюжет в жизнь. Какой-то сюрреализм. Не сюжет, нет, он банальный. Фильм 1 в 1 про нынешнюю ситуацию с этим долбаным вирусом. НО снят в 2011...
-
1 pointА мы случайно кусочек баранчика забыли и только сегодня нашли. Даже не сухое тесто, только крепче стало. Отличное решение, Оксаночка . Подходящий для этого рецепт.
-
1 point"Лжец "мне очень понравился. А так да.я тоже начала смотреть " Сверхъестественное " от скуки
-
1 pointЯ Триггер смотрела. Понравился
-
1 point" Триггер" хороший фильм.
-
1 pointСегодня специально посмотрела на муку в одном из АТБ. Несмотря на то, что магазин небольшой, - выбор муки солидный: Дніпромлин, Київмлин, Хуторок, Хмільницкий млин, Вінницький млинар, несколько видов их собственного производства... И это я ещё не всё запомнила! И почти все марки в расфасовках по 2 и 5 кг. Я никогда раньше в АТБ муку не покупала, потому и проходила мимо этих стеллажей, не глядя. А тут прям впечатлилась
-
1 point@lana19, дуже надіюсь, що тобі сподобається.
-
1 pointНаталя! Я полюбляю рукколу і салат з неїї. Такий ще не готувала. Обов'язково приготую. Щиро дякую!
-
1 pointБольшое спасибо за идею. Быстро, незаморочливо. Покупаю сразу несколько лавашей и держу в морозилке, сейчас на карантине очень актуально Любимые начинки-яблоки или творог. Теплыми, да с медом... И сразу из кожуры компот, так сказать безотходная технология.
-
1 point
-
Newsletter