Ингредиенты:
300 г гарбузового пюре
250 мл молока
3 ст.л. олії
0,5 ч.л. солі
1 ч.л. цукру
11 г сухих дріжджів
750-800 г борошна
олія для смаження
Метод
- Очищаємо та нарізаємо на маленькі шматочки гарбуз, заливаємо його кропом, ставимо на вогонь та варимо його до готовності. Коли він буде вже готовий, зливаємо воду і робимо з гарбуза пюре.
- До теплого гарбузового пюре доливаємо молоко, олію, сіль, цукор, гарно перемішуємо. Окремо просіюємо борошно, додаємо до нього дріжджі, перемішуємо. Далі додаємо борошно невеликими порціями до рідини і замішуємо м’яке, еластичне тісто(вимішуємо не меньше 10-15 хвилин).
- Ділимо тісто на 4 частини, кожний шматочок розкачуємо в коло і проколюємо виделкою по всьому коржі.
- Розігріваємо сковорідку, наливаємо олію, обсмажуємо перепічки з обох сторін до золотистого кольору на середньому вогні, накривши сковорідку кришкою.
Готові перепічки можна коштувати замість хліба або до чаю з медом, варенням.
Процес приготування у відео рецепті: