Перейти до вмісту

Leaderboard


Popular Content

Showing content with the highest reputation on 30.01.2023 in all areas

  1. 5 points
    musinka

    Фруктовый пирог со штрейзелем

    Ингредиенты: Сладкая газированная вода (у меня Фанта лимонная или Живчик)0,5 стакана Растительное масло рафинированное (без запаха)0,5 стакана Яйца2 шт Сахар150 гр Мука2 стакана Ванильный сахар или кардамон молотый1 ч. л Сода, гашеная уксусом1,5 ч. л Фрукта, очищенная от косточки (абрикоса, слива или персик)300 - 400 гр Для штрейзеля: Сахар0,5 стакана Мука0,5 стакана Масло сливочное50 гр Метод Смешиваем в мисочке венчиком яйца с сахаром, ванильным сахаром или кардамоном. Добавляем газировку и растительное масло, перемешиваем. Высыпаем просеянную муку и соду, гашеную уксусом или лимонной кислотой. Тесто должно получится густое, но стекать с ложки. Форму для выпечки смазать маслом и дно выстилаем пергаментом. Вылить тесто в форму и разровнять. Поверх теста выкладываем половинки фруктов Готовим штрейзель. Для этого сахар, муку и сливочное масло можно перетереть рукой до образования мучной крошки. Но я перетираю в чаше блендера ножами. Посыпаем разложенную фрукту на пироге штрейзелем. Помещаем форму с пирогом в разогретую до 200' духовку и выпекаем 40 - 50 мин. Готовый пирог получается темного цвета от газировки. Это так и надо. Пирог с абрикосами Пирог с персиками Заметки Хочу познакомить вас еще с одним рецептом йпирога со штрейзелем. В этом пироге я испольую абрикосы, персики или сливы. С яблоками и грушами не делала, да и с ягодами не приходилось. Но думаю что можно и попробовать. Пирог готовится очень быстро, просто, но получается очень вкусным! А что мне еще нравится, что при замесе теста можно обойтись совсем без использования миксера, только мисочка и венчик.
  2. 4 points
    Мені писати українською дуже легко, навіть не замислююся з переводом, бо думаю все ж російською. А от розмовляти поки важкувато, всі навкруги російською говорять. Хоча з початком війни в місті стало набагато більше україномовних, це і місцяни стали говорити українською, і багато переселенців теж україномовних. Всі все розуміють, ніхто нікого не виправляє. Інколи сильно завзяті покупці дуже агресивно требують від продавчинь українською мовою спілкуватися, але це поодинокі випадки. Неля, дуже добре тебе розумію щодо української. Раджу тобі всеж хоча би намагатися писати, хай і з помилками, ми тут не на диктанті і все порозуміємо. Пиши як виходить, хай і з русізмами, так ти будеш адаптуватися до мови. На роботі вночі включи якусь книжку українською і читай хоч що, збагачуй свій словарний запас, воно все відкладається у мізку. В школі в нас класна була вчителькою української мови та літератури, заставляла читати і переказувати. Я багато книжок читала, дуже полюбила літературну мову, даже знайшла і купила собі книжку Панаса Мирного Повія, написано красиво. Хоча у той час наше місто було на 99,5% російськомовне, а мова була чисто суржиком. І батьки мої теж з глибин русні в місто приїхали, і сусіди теж. Нічого, жили...
  3. 4 points
    Алцьона

    Кухонні посиденьки (балачки)

    Мені завжди було так дивно, що мій край, який ну дуже близько до боліт, здебільшого, україномовний. Я все дитинство і аж курсу до третього універу мала різні відчуття щодо своєї мови... сором (не мені соромно, а мене соромили, що я говорила українською), насмішки (у таборах дитячих я була хохлушка, і хай там ще росіянські діти мене так звали, але з ними хихикали і українські з великих міст), нерозуміння-чому я не можу говорити своєю мовою вільно? Хоча я з другого класу вчила і російську мову, читала багато російських книжок, спілкувалась з деякими друзями російською, але вперто не хотіла говорити нею в Києві. Зламалась я в тому ж Києві, на перших курсах. Але, добре, що ненадовго. Я зрозуміла, що саме завдяки рідній мові я справжня. І знову перейшла на українську (це на вулиці, в соціумі. вдома ж я завжди хохолочка))
  4. 3 points
    Ок. Рецепт напишу трохи пізніше. А насіння в мене багато, можу підкинути. Халапешки є червоні, жовті, фіолетові і білі.
  5. 3 points
    Ось моя ротунда! Цитую себе з іншого сайту. Напишу свой опыт этого (2021) года. Осенью покупала на базаре для заготовок перец ротунду. Была неострая, красивая, собрала семена. Весной сеяла перец в начале марта и совсем о ней забыла. Семена эти случайно обнаружила аж 3 апреля (!!!), срочно замочила в перекиси и высадила в землю. Взошли быстро, но до остальных перцев было як до Киева рачки. Ящичек с этой рассадкой был задвинут в угол, как малоперспективный, рос как получится. В 20х числах мая высаживала весь перец в ОГ, накрывала парничком, по краю на свободные места потыкала эту ротунду. Она была ростом 8-10 см, просто дала ей последний шанс. Поливалась и подкармливалась одинаково со всеми, долго не росла, сидела сиднем. А потом я даже не успела глазом моргнуть, как вымахала, переросла Колобок и Ами и сейчас догоняет в росте перец капи, посаженный из супермаркета, а он высотой уже см 70. Вся эта ротунда усыпана плодиками, куча цветочков, куст пышный, крепкий. Вот вам и посев 3 апреля, а вы говорите февраль, январь... це писалося в середині липня А це фото тієї ротунди, зроблене 27 серпня!!! а это разный остальной, т.зеленый это капи из семян супермаркетовских это Колобок, вот такая толщина стенки!
  6. 2 points
    Olima

    Кухонні посиденьки (балачки)

    Наше місто російськомовне, 35 км від нас містечко вже майже україномовне. Це скоріше всього залежало від того, що в нашому місті були на той час великі підприємства, до яких приїздили на стажування, а потім і осідали в місті студенти із росії, а в тому містечку, таких підприємств не було, тому і "понаєхавших" там не має, ось і мова у них українська. На підприємстві де я зараз працюю, майже 100% із "старої армії" яким за 60+ років, це всі хто приїхав із Росії після навчання.У них тут і рідних не має, окрім сім'ї. Тому у нас на роботі часто можна почути розповіді, як у когось брат чи сестра на болотах тяжко живуть. А мені писати дуже легко українською, бо по роботі весь документообіг вже майже 20 років українською. Колись прийшлось писати листа на російській, так всім відділом переводили , а ось розмовляти ще якось не звично, але вже прогрес є.
  7. 2 points
    УкраІнка

    Кухонні посиденьки (балачки)

    Неля, я два дні тому набирала відповідь на твоє повідомлення, але інтернет зник і нічого не збереглося. Тому роблю дубль 2. Я також виросла в російськомовному середовищі. Наша область взагалі-то розмовляє "сумським суржиком", який я завжди терпіти не могла. Ще й за освітою я вчитель російської мови та літератури. Тому все життя розмовляла літературною російською. Але з 24.02. взяла собі за правило в громадських місцях, в соцмережах спілкуватися тільки українською, хоча іноді це дуже складно, бо думаю все ще переважно російською... В червні приймала участь в розмовному клубі "Говорімо українською" від одного з львівських університетів: спілкувалися невеличкою групою через Zoom. Керівником була чудова шкільна вчителька зі Львова. Ми не вивчали граматику, а просто розмовляли на різні теми. То про своє місто розповідали, то про подорожі, то про улюблені страви... Ділилися думками про книжки, які читали за рекомендацією керівника групи. Книжки брали невеликі, щоб за тиждень можна було прочитати. Особисто мені дуже сподобалося таке спілкування. В групі були люди зі східних областей, які спочатку більше слухали, але потім і вони розговорилися. Ніхто нікого не ганьбив за помилки, не повчав... Інколи всією групою не могли потрібне слово згадати, а керівниця не підганяла, а чекала, поки ми самі підберемо необхідне. Інколи заняття було присвячене відповідям на наші запитання. Керівниця пояснювала, які слова коли краще вживати, які наголоси ставити тощо. Я завдяки цьому Клубу переступила через мовний бар'єр, тепер не соромлюся говорити українською, хоч і з помилками. А ще я після цього стала багато читати і слухати аудіокниги українською. Це теж допомагає.
  8. 2 points
    Olima

    Кухонні посиденьки (балачки)

    Дівчата, можна я тут трохи похвалюся сьогоднішнею покупкою. Це всього лиш серветка із мікрофібри (рибна чешуя), але як вона натирає скло та пластикові вироби я просто в шоці. Рекламу цієї серветки я побачила у фейсбуці, але там ціна була , глянула на Джумі та Аліекспрес, також не дуже дешево виходило. А сьогодні зайшла в магазин Аврора, а там такі по 19 грн. Я взяла на пробу, бо думаю, а вдруг це не така що в рекламі. Це вона 100%. Я сьогодні капучинатор пластиковий помила і цією серветкою його витерла, то він у мене новий так не блищав, потім два вікна помила за 5 хвилин, хоч і не весна ще на дворі, але світла не було, треба щось робити. Так що у кого в містах є сітка магазинів Аврора, то дуже її рекомендую, а може і в інших магазинах також є.
  9. 1 point
    Наташа, терміново давай рецепт, бо мене недавно пригостили майже таким перцем, правда покупним, а баночка 300 грамів коштує 124 грн. І саме головне, що начебто раніше таке не їла, а тут так мені засмакувало. Треба шукати насіння і садити хоч на пробу в цьому році, а далі побачимо. Р.s. Чогось під цитатою не змогла писати, а тільки над цитатою.
  10. 1 point
    Певна небезпека є, сире ж м'ясо. Але я теж пробую, приходиться. Але я боюсь пересолити, бо люблю недосол, то солю потроху і ото все лизь та лизь... а мені ж сире м'ясо просто бридке
  11. 1 point
    Це ж не лише для пельменного фаршу піде? Бо я так не люблю сирий фарш пробувати
  12. 1 point
    І в мене домашня Ратунда, але жовта) Ще своє Каліфорнійське чудо- мясистий, солодкий!
  13. 1 point
    Именно эту картину с ценами наблюдала 1,5 часа назад в Авроре. Покрутила, не взяла. Пока есть и для окон, и просто для всего разных. Зато набрала семян! Мимо дражированных огурцов пройти не смогла (3 пачки). Заодно и помидорок прихватила (1 пачка). Блин, ну и где вы со своей Авророй взялись???
  14. 1 point
    Не правильна у нас Аврора Але ганчірочка не Пагана! Дякую, за наводку!
  15. 1 point
    lana19

    Кухонні посиденьки (балачки)

    Про тряпочки. Лет 15-17 назад я купила универсальную тряпочку от фирмы Белый кот. Смысл этой тряпочки был в том,,что её было достаточно намочить и просто протереть стекло. На стекле оставались маленькие крошечные капельки воды,тпотом они исчезали и стекло сияло и разводов никаких не было. Стоила тряпочка дорого, что-то в районе 20 долларов. Но она стоила своих денег.Пару лет назад я решила купить новую тряпочку. Заказала. Но тряпочка имела уже абсолютно другой вид. Первое, что бросилось в глаза, это оверлок. Он был дешёвый и торчали какие-то нитки . Я купила не одну тряпочку , а разные. Я тут же связалась швейцарской фирмой, которая выпускает эти тряпочки и пожаловалась на то, что существует подделки и отправила им фотографии старых и новых тряпочек. На что это фирма мне ответила - что эти смарт- тряпочки, которые идут на рынок стран бывших СНГ, сейчас выпускаются в россии. И да, на фото, это именно тряпочки рф производства. Там другое оборудование и поэтому есть отличия во внешнем виде. А для Европы и скандинавских стран эта фирма по-прежнему выпускает тряпочки у себя. Цена на эти, уже российские тряпочки , также осталась дорогой, но они абсолютно не имеют того эффекта, как тряпочки, выпущенные в Швеции. За 17 лет оверлок на моей швейцарской тряпочке никак не пострадал Хотя тряпочку я использовала нещадно и выглядел этот кусок фибры довольно прилично. А тряпочка из россии выглядит как просто дешевая тряпочка, из которой торчат нитки. И вот именно того эффекта - намочил вытер, сверкает, у неё уже нет. Смысл истории -россия поганит всё. Даже тряпочки. Какая суперская функция, что можно сообщение надиктовать. Света нет. Интернет наскоками. Так я за минуту надиктовала большой пост!
  16. 1 point
    УкраІнка

    Кухонні посиденьки (балачки)

    Оля, "Аврора " винна тобі % від продаж за рекламу
  17. 1 point
    lana19

    Кухонні посиденьки (балачки)

    Дали свет в 4 утра. Сделала тесто на пельмени. Накрутила фарш. И пошла на форум. Читаю тему - а у всех пельмени и вареники))) Тааак - з нами щось пороблено. Хтось порчу навел)) Солевой Лайфхак для пельменного фарша - на каждые 0.5 кг - 1 ч.л. соли под нож. Нашла давно этот совет и постоянно им пользуюсь. По соли - отлично. И счс пельмени не морожу. Сразу леплю и варю. Боюсь что в морозилке получится один большой пельмень. Оля! спасибо за наводку на тряпочку. Такой у меня еще нет
  18. 1 point
    А!!! То в нас тепер така національна медитація)))
  19. 1 point
    Я вчора як підорвана наробила 3 кг вареників з капустою та пельменів. А що, світла вдень немає, що робити? Вспіла начинку зробити, поки плита горіла, а потім сіла и вперед! Зато пельмені вчора були і на обід, и на вечерю))) це крім тих 3 кг. Здуріла.
  20. 1 point
    Я сьогодні була на роботі и без світла просиділа з 8 ранку до 15-30. В моєму приміщенні обрізано опалення, це "каморка папы Карло" в приміщенні перукарні. (я продаю доочищенну питну воду, стоїть все обладнання італійське). І коли немає світла, то продаємо воду "самотёком", а для цього всі бутлі треба ставити на підлогу, наливати шлангом з краніком, а потім ці бутли підіймати руцями на підвіконня и видавати в оконечко. А бутлі 5 -6 -10 літрів. І так намахалася до 15-30, що спини та руку праву не чую. А бутлі 20л покупці заходять і сами забирають и несуть через всю перукарню. Це жах, але більш ніяк. А коли є світло, то бутлі беру у віконечко, ставлю на підвіконня і шлангом через насос наливаю швидко. Ну у моєї забігайлівці так, в других місцях по іншому. Щаз прийшла додому, ледь пальцями шевелю. Та хоть тиша, а то цілий день те обладнання гуде, воду чистить, блін, ... От пожалілася вам, вже легше стало...
  21. 1 point
    musinka

    Кухонні посиденьки (балачки)

    ВСем приветик! Давненько не заглядывала. Вернее читала как гость, а вот писать никак не получается. Проблема как и у всех - отсутствие света. Отключают на 4 часа 2-3 раза в день. Как не зайду на Муку с планшета- сайт не работает. А с мобильным интернетом мой планшет и раньше плохо дружил, а сейчас так вообще не тянет. Мало того что вышки не успевают подзаряжаться, но еще и наши непрошенные "соседи" втручаются. Не знаю насколько правда, но все в городе говорят что это они глушат связь. Считай весь город сейчас страдает от этого. В смарте более лучше ловит мобильный, там 4G. Но с телефона я только гость, там у меня не получается зайти, не проходит регистрация. Смотрю вы тут все ники меняете на ридненьки имена. Мне вроде ничего не надо менять. А вот с языком мне сложнее. Стыдно, но с украинским у меня пока не очень. И размовляю с натяжкой, и писать проблематично. Как-то так получилась что всю жизнь прожила в русскоязычной среде. Украинский в школе практически не преподавали, с 4го (или с 5 класса, не помню уже) по 10 класс пару уроков в неделю. Учительница была не требовательная, поэтому и на этих уроках больше общались на русском. А как закончила школу в 72 году, так и вообще забыла про украинский. Не было нужды и среды общения рядом. Понимаю что надо исправляться, но тяжело в таком возрасте себя перестроить. Пользуюсь иногда переводчиком, но это очень долго. Все, свет отключили до вечера, не знаю получится ли отправить сообщение.
  22. 1 point
    Наталочко, дякую за спогади і за такий бомбезний заіт!!! Щиро дякую! Наталочко , Оксаночко, ми ще напечемо всього , та ще й такого , щоб подих перехопило! Як тільки здобудемо Перемогу!!!
  23. 1 point
    Дякую, за нагадування! В записнику купа рецептів, а ніяк не дійду до них. От тепер вже точно знаю, по якому буду робити! .
  24. 1 point
    Natali06

    Пряная маринованная фасоль.

    Ингредиенты: Стручковая фасоль Чеснок Укроп Острый перец Сладкий перец( по желанию) Маринад Вода-2,5ст. Уксус 6%-2,5ст.л Соль-1/4ст.л Способ приготовления Фасоль помыть, обрезать кончики. Чеснок очистить. Перец разрезать на тонкие полоски. Банки стерилизовать удобным вам способом. В банки сложить укроп, стручковую фасоль, чеснок и острый перец. Для маринада смешать все ингредиенты, довести до кипения. Аккуратно залить в банки. Слегка встряхнуть, чтобы не было пустот. Накрыть крышками. Стерилизовать на водяной бане, 30-35 минут. Готовые банки закрыть крышками , перевернуть вверх дном, укутать. Дать банкам полностью остыть. Примечание: дала банкам постоять при комнатной температуре около 2 дней. Одну банку открыла для дегустации. Ну что я вам хочу сказать- вкусно! Думаю если маринаду дать созреть( "пожениться" с фасолью), будет еще вкуснее.
  25. 1 point
    Irina1607

    Оладушки "Пышненькие"

    Ингредиенты: 315 гр. молока 5 гр. сухих дрожжей 310 гр. муки 2 шт.(80-85 гр.) яйца (небольших) 0,5 ст.л. растительного масла 6 ст.л. сахара 0,5 ч.л. соли Дрожжи развести в теплом молоке, добавить просеянную муку, смешать и поставить в теплое место (я ставлю в микроволновку) для подъема теста. После того как тесто подымется добавить соль, сахар, яйца, масло все смешать и дать повторно подняться тесту. Тесто не обминая жарить на раскаленно сковороде. Тесто получается густое и вязкое Вот такие получаются в результате оладушки пышненькие вкусненькие Из порции получается две вот такие тарелочки Одна тарелочка правда исчезла очень быстренько Приятного аппетита. Рецепт не мной лично придуман, а честно был переписан мной в тетрадочку с другого сайта, а вот с какого я уже и не помню так как пользуюсь им уже очень много лет.
  • Newsletter

    block_newsletter_signup

    Sign Up
×