Leaderboard
Popular Content
Showing content with the highest reputation on 21.11.2023 in all areas
-
2 points
Кекс "Зебра"
Алцьона and one other reacted to спокусницЯ for повідомлення в темі
Ингредиенты: Яйця 4 шт ( 240 г) Цукор 320 г Сметана 250 г Маргарин (масло) розтоплений 100г Сода 0,5 ч.л Борошно 360 г ( 200+160) Какао 40 г Розпушувач 2 ч.л з гіркою. (1+1) Кекс "Зебра" Для початку тару, в якій будете робити тісто, зважте і запишіть вагу. В миску вбиваємо яйця, додаємо цукор, сметану, маргарин( масло), соду. Все ретельно перемішати, я це роблю міксером. Отриману масу розділити на дві однакові частини, по вазі. Ось для чого ми зважували тару перед початком приготування. В одну частину додаємо 200 г борошна+1ч.л. (з гіркою) розпушувача. В другу частину додаємо 160 г борошна + 40 г какао + 1ч.л. (з гіркою) розпушувача. Форму ( 30 см в діаметрі) застелити папером для випічки. Тісто викладати по ложці, одну білого, одну шоколадного, потім на білі плямки викладаємо шоколадне... ось такий, рівненький виходить кекс на 1 порцію, в формі на 30 см діаметром А це "шмат бедра Зебри" в тій же формі, 30 см, але на 2 порції. Випікалось дуже довго, після 40 хв температуру зменшила до 165 градусів, щоб пропікся раніше, ніж згорів) Більше так не буду робити. Більше порція, більше форма! Тоді швидше пропікається, меньше висихає і вище підніметься. Смачного! Україна Житомирська область Війна росії з Україною День 618 -
1 point
Кухонні посиденьки (балачки)
Алцьона reacted to Справжня господиня for повідомлення в темі
Неля, для Бере треба запилювач. В мене менеджер перед заказом питав, які груші в мене вже ростуть, дуже зрадів, що я буду Бере саджати біля Клаппи. Він радив садити за 3 метри від неї, а в мене так і буде десь 5 метрів. Так що це обов*язково враховувай перед тим, як свою Клаппу зрубати. Або в сусідів десь поруч буде груша для запилення. Ото почитай за Вільямс https://megasad.net/ru/grusha_vilyams_krasnyy_ruzh_delbara/ В мене ця груша неперевершена як по красоті, так і по смаку!!! -
1 pointСвета, дай Бог щоб принялись і дало плоди те що заказала. Груша Бере чудова груша, а про Вільямс не знаю. Теж думала свою Клапу прибрать, а Бере посадить. Но я 3 -4 роки тому заказала Киргізку у них. Жду коли плодить начне, бо не знаю що буде. В цьому році гарно зацвіла, но морози і зав'язалася всього 1 грушка.Раділа їй, а вона взяла і кудись зникла в початковій стадії розвитку, зовсім маленька ще. Про Агробокс такого не чула, це щось нове у них. А доставка на Укрпошту за 19 грн знайома. Теж останній раз заказувала на неї. Тільки на нашій пошті нема відділення Агро, прийшлося на другий район заказувати і їхати. З 4 кущів принялось усього 2, ті що не дуже хотілося заказувати, причепом заказала. А ті що хотіла не прийнялися. Обільно до сліз.
-
1 point
Кухонні посиденьки (балачки)
Алцьона reacted to Справжня господиня for повідомлення в темі
Неля, я заказала на Агромаркеті грушу Бере боск. Вова мені мізок виїдав чайною ложечкою, бо дуже йому ця груша смакує. Я хотіла грушу Вільямс руж дельбара, в нас була така на старій дачі, неймовірна груша! але він вперся як той баран - тільки Бере! Ну знайшла і заказала. Ще заказала Агробокс, це саджанець колоновидний елітних сортів, але він іде як сюрприз. Бо неясно, саджанець чого і неясно який сорт, все буде відомо тільки коли дасть плоди! Ну і насіння заразом заказала, щоб два рази не вставати))) Посилка прийшла дуже швидко, за 2 дні. Я заказала не на НП, там доставка 119 грн, а заказала на Укрпошту де є видача заказів Агромаркету і доставка 19 грн! Від мене це було недалеко, поїхали забрали і зразу на дачу поїхали. Саджанець з Агробоксу виявився дійсно загадковим, бо ні я, ні сусіди дачні так і не змогли дійти до згоди, шо воно таке! Ну ладно, навесні появиться листячко і хоч шо розвидніться. Я з Агромаркету нічого раніше не заказувала, тому про пересорт нічого не скажу. Дівчата, тепер маю якісь купони на їх товар, так що кому треба віддам. -
1 pointСвета, а які дерева ти заказувала на А гроМаркете? Я щось в них дуже разчорувалась. Бо багато то пересороту, то не приймаються і дерева, і кущі. Да і квіти теж пересорт присилають. Зараз спиляли стару абрикосу і стару вишню. Щось можно посадити на їх місце, но вже боюсь щось у них заказувати. Не знаю що і робить, бо купувати щось на базарі теж та ще лоторея. Добре що ви вже вправились з огородними роботами. Ми ще не копали, джем коли листячко з дерев посипеться. Поки ще багато, одна груша гола стоїть. Побризгала усю земельку мідним купоросом, протравила . Ка4 листя опадут будемо бордоською#% оприскувать дерева і кущі. Чеснок теж посадила, но трохи зарано, вже і листами накотила. Трохи зарано, поторопилась, не ожидала що так тепло знов настане. Зараз замочила в марганцю насіння томатів і не знаю - сіяти вже чи почекати ще трохи. А так теж, майже з ідолами вправились. Ще і урожай не все доїли Вчора кабачків насмажила, ще на раз остались. Трохи сині і перця лежить. А томатик, один кущ черрі, ще на огороді росте. Усипанний зеленими помідорками. Но це кущ якій з падолішного насіння в розаріі під забором вирос. Я його не бачила, найшла вже восени, коли помідорка поспівать почали.
-
1 point
Кухонні посиденьки (балачки)
Алцьона reacted to Справжня господиня for повідомлення в темі
Все, ми закрили дачний сезон!!! Сьогодні остаточно переїхали в город на зиму. Я ще поїду раз чи два сама на електричці, треба ще в квітнику навести порядок. А так все покопали, часник посадила, два деревця посадила з Агромаркету, старі дерева пообпиляли на дрова... ой, багато роботи зробили за останні 3 дні, що були там. Мені аж жалко, що поїхали, я б ще там пожила. Зранку таке повітря! так пахне! І погода супер +20 всі дні, а ввечері печку протопимо, тепло!!! Але миші полізли в дом, трую їх, а вони лізуть. Сьогодні вночі Вові якась наглюча спати не давала, бігала і тупотіла по лінолеуму, як кінь (слова Вови)))))) Ну я їм від душі понасипала зерна протравленого, хай муміями становляться. -
1 pointСвета, калину покупала у трёх разных людей в течении недели, красно-алая вся, не темная, хотела с сахаром свежую, пока не вспомнила, что джем вкуснее протертой. На 600г пюре 350г сахара, не очень сладко и желируется хорошо.
-
1 point
Кухонні посиденьки (балачки)
Алцьона reacted to Справжня господиня for повідомлення в темі
Лена, так, пиріжечки від Стелли, ну дуже вдалий рецепт! В мене це був хіт заказів. Роблю протвінь за 20 хвилин. А джем з калини красивий який! В мене виходить темніший, мабуть, інша калина. Але я в цьому році не робила, ще є минулого року баночки. -
1 pointСвета, какие чудесные пирожки. Делаете рулетом, а потом,, пилите" на кусочки? Так от Стеллы пирожки Штернамчики делали. Я пекла сегодня кексы тыквенные пряные с грец. орехом и клюквой. Приготовила джем из калины. Какой же вкусный и красивый!
-
1 point
Кухонні посиденьки (балачки)
Алцьона reacted to Справжня господиня for повідомлення в темі
Для улюбленої заказниці зробила новий гарбузяний кекс і напекла сирних кексиків. Їх дуже чекає її синочок Ванечка, цілує мене і дякує, бо дуже їх любить. Печу їому по 100 штук, це на 3 неділі. І ще такі міні пиріжечки з яйце+зел.лук і куриця+зажарка. -
1 point
Кухонні посиденьки (балачки)
Алцьона reacted to спокусницЯ for повідомлення в темі
Звичайно молодець! В мене та ж хвороба, намагаюсь усе зберегти, аби на користь. ( але, вже не можу дочекатись, коли цей зберігальний процес трішки тормознеться)))) Заправку з капустою не роблю, борщ мені з неї світлий виходить, а для мого чоловіка борщ, то не тільки смак, а ї колір. Стояти точно буде, без оцту, не переживай. Там є помідори, а в них достатньо кислоти. От глянь, в мене є морквяна приправа, там по рецепту нема оцту. https://mooka.com.ua/forums/topic/4170-%D0%BC%D0%BE%D1%80%D0%BA%D0%BE%D0%B2%D0%BD%D0%B0%D1%8F-%D0%BF%D1%80%D0%B8%D0%BF%D1%80%D0%B0%D0%B2%D0%B0/?tab=comments#comment-117403 -
1 point
Кухонні посиденьки (балачки)
Алцьона reacted to Справжня господиня for повідомлення в темі
Сьогодні позбирала до купи весь городній непотріб - в*ялі перці останні, дрібну морковку, бурячок, дрібні останні помідори... І зробила борщову заправку аж 4 літри. Зробила без звичної капусти, бо не було. Поки все перечистила-перетерла, то думала вже викинути легше. Але тепер гріють око 8 баночок. Хто молодець? Я молодець. Тільки забула в кінці про оцет. Буде стояти? -
1 point
Кухонні посиденьки (балачки)
Алцьона reacted to Справжня господиня for повідомлення в темі
Я ще маю пів пачки старої Артемсілі, була ціла пачка. Використовую її тільки для огірків. Для всієї другої консервації беру звичайну сіль з АТБ, але треба дивитися на країну походження. В нас продають тільки Турцію. По відгукам, румунська сіль дуже гидка, вонюча. В прошлому році при дефіциті я закатувала з турецькою йодованою сіллю. Все було добре. Там зараз йодат, а не йодид, вона зовсім безпечна для консервації. -
1 pointОля, я теж десь чула таку пораду. Но сама не пробувала так робити. Голубці дуже рідко роблю, у нас більше перчик фарширований полюбляють. Но теперь і пробувати так не буду, бо якщо капвста тверда получається , то точно її їсти не будемо, ферш повиймаємо а капусту в сміття. Дякую що написала!
-
1 pointДівчата, зустріла якось пораду, що капусту на голубці можна покласти в морозилку і після розморожування вона готова для голубців. Вчора спробувала, капуста в морозилці лежала десь тиждень. Результат мені і сподобався і ні: сподобався, бо капуста після розморожування була м'яка для закручування голубців, а не сподобалося, що вона тушкувалася дуже довго, більше півтори години, але все одно залишилася якоюсь резиновою. Буду і далі в мікрохвильовці робити капусту для голубців.
-
1 pointсправжня господиня, Света, я тоже стала пробивать блендером соусы. Результат понравился, шелковистые соусы получаются. Соковыжималку пару раз пользовала(у меня от комбайна Мрия), делала томат вручную после варки через пассаведуру протирала. Больших порций не было. Удобно. Хорошо что купила ее давно у Наташи из Чернигова, вещь полезная и вечная. Я протирала через нее ещё ягоды. Так вот, после протирки тоже блендером пробивала, чтоб мелких частиц томата на видео было.
-
1 pointСвета, це томатний сік? Не морс? Бо морс зі шкірочками томатів я часто пробиваю блендером, а вот сок не траплялося. Треба попробувати, но вже в наступному році. В цьому році вже с томатами покінчено, вже і кущі чоловік спалив. Правда треба купити ще кг 3 томатів. Ніччю вспомнила що хотіла ще хреновуху накрутити, кореня хрону надо убирати з огороду. І капусту в томаті закрити на борщ, но на це я накрутила і закрила в банці 2 л своїх томатів, осталось капусту з ринку привезти.
-
1 point
Кухонні посиденьки (балачки)
Алцьона reacted to Справжня господиня for повідомлення в темі
Дівчата, ще в прошлому році в однієї блогерки вичитала лайфхак. Дуже сподобалося! Томатний сік, який ми робимо на сокодавилці (чи Струмок, чи інша), пробити блендером! Іменно вже готовий сік.Після блендера він змінює структуру, стає однорідним, бархатним, як промисловий. Ось варила кетчуп як звичайно А ось кетчуп пробила блендером. Бачите різницю? Попробуйте зробіть, це швидки і легко. -
1 point
Кухонні посиденьки (балачки)
Алцьона reacted to Справжня господиня for повідомлення в темі
Дівчата, ось зробила нові теми, готуйте! -
1 point
Кухонні посиденьки (балачки)
Алцьона reacted to Справжня господиня for повідомлення в темі
От чому мені Вова повісив другий кондер у кухні! Я тепер можу готувати при любій жарюці на вулиці! Тим паче, що в мене єл-плита, це не газ - виключив і забув, моя плита ще довго гаряча і гріє всю кухню. Наталочко, я дуже раджу подумати, це щастя. -
1 point
Кухонні посиденьки (балачки)
fronya40 reacted to Справжня господиня for повідомлення в темі
В мене нічого не милке на дотик. Шафки гладкі, нормальні, ніде розводів немає. Каструлі блищать, теж на дотик звичні. -
1 pointЯ як скажу, чим усе мию, то ви мене наб'єте)) Використовую Акру - для автомобільних двигунів Вивідник плям, відбілювач, теж купила, бо як же я промину?)) Сьогодні використала. Світлана буде зараз сміятись, що в мене все не як у людей, ну що я можу зробити? Розповідаю: Мала попросила зробити вишиванку на подарунок. Білим по білому. Спочатку тканини було впритик, потім я розмітила новим маркером, а він, замість змитись водою, став рудими плямами😳. Сьогодні швачка принесла, наче, все гарно, а тоді додивилась, що тканина на верхах рукавів жовтіша, ніж на всій блузі😢 Поміряла на себе - на тушці не видно різниці, але, але... Замочила в кисневому вибілювачі. Надіюсь буде норм, але не факт
-
1 pointНачиталася я вас, дівчата, приспічило і мені навести чистоту. Знайшла вдома кисневий відбілювач, не такий, як ви тут показували, але, думаю, склад у них однаковий. Розвела в гарячій воді, як Лана вчила. Захватила, вимила всі фасади на кухні, холодильник, духовку зверху, плитку на стінах, витяжку з нержавійки, релінг з нержавійки та навісні полички до нього. Що я хочу сказати, вимилося все швидко і легко. Але я тепер не можу його змити з кухонних фасадів( Скільки не протирала, а вони все одно мильні як помацати. А холодильник в розводах( І як його тепер ото відмити? :) Більше, мабуть, так мити не буду. Я зазвичай кухню мию дитячими вологими серветками - відмивають легко і змивати їх не потрібно. Для особливо брудних місць використовую СанКлін. І чого ото нам все не йметься, не можемо ми відбілювечем прати, серветками руки витирати, а кухню мити - чим там нам виробник сказав? :)
-
1 point
Кухонні посиденьки (балачки)
Алцьона reacted to Справжня господиня for повідомлення в темі
Купила. Тільки що зробила дві нержавіючі каструлі як нові!!!!!!! Кухонну шафку фасад з МДФ просто протерла губкою з цим розчином. Сказати, що я вражена - це нічого не сказати!!! І я вважала себе не засранкою, прибиралася постійно((((((((((( Вова в шоці!!! -
1 pointНастенька! Вот спасибо-приспасибо . Обожаю ленивые рецепты и не люблю мыть посуду
-
Newsletter