Leaderboard
Popular Content
Showing content with the highest reputation on 17.12.2023 in all areas
-
5 points
Що ми їмо сьогодні? А що завтра?
Алцьона and 4 others reacted to natamylove for повідомлення в темі
А я сьогодні печиво на смальці зробила. Тісто без яєць,без цукру,тількі вода,оцет,смалець і борошно. Начинка-варення. Дуже єкономічний рецепт -
4 points
Картопляні Фоккачіні
Наташшшка and 3 others reacted to fronya40 for повідомлення в темі
300 г борошна 150 мл теплого молока 50 гр вершкового масла 12,5 г св.дріжжів 6 гр солі 200 гр картопляного пюре Відварити картоплю і зробити з нього пюре. В миску просіяти борошно, добавити дріжжі, молоко,сіль,масло і в кінці пюре.Замісити тісто. Вимісити. І поставити на 1- 2 години підходити. Тісто раскатати в 0,5 см і вирізати кружки. Випікати при 180 гр. Я випікала у аерогрилі. Після випічки змастити чесночним маслом і посипати крупної сіллю( я цього не робила) Пишуть що можна випікати на сухій сковороді. Вони підходять і всередині пустота. Туди можна класти начинку. Це дуже смачно! П.С фото так собі, але моє) -
2 points
Кухонні посиденьки (балачки)
Справжня господиня and one other reacted to Наташшшка for повідомлення в темі
Нафарширувала коропчиків, голубців накрутила, рульку відварила. Все запхала в морозилку, перед Різдвом закину все в духовку, менше роботи буде. Може і картоплю заморожу, щоб одним махом все)) Мене колись дуже старенька жіночка спробувала від ларінгіту вилікувати чаєм(наче чаєм, не молоком) з смальцем Я так і не змогла це ковтнути)) Так що не знаю, чи допомагає -
2 points
Що ми їмо сьогодні? А що завтра?
Olima and one other reacted to irysska for повідомлення в темі
Оооо, деруни обожнюю але їх готувати -
2 points
Що ми їмо сьогодні? А що завтра?
Алцьона and one other reacted to Olima for повідомлення в темі
Від дерунів зі сметанкою я би не відмовилася. А ми сьогодні посмажили хребет лосося, зварили вермішель і ще зробила салат з кольрабі. -
2 points
Кухонні посиденьки (балачки)
Дяна and one other reacted to Справжня господиня for повідомлення в темі
Я салати з майонезом роблю дуже рідко, теж на свята. А згущене молоко взагалі не покупаю, воно мені ні до чого. А шоб філей твій поміщався куди хочеш, то треба всі штані і спідниці робити на резинці! В мене раніше була святкова спідниця на резинці, от жеж зручна річ була! Правда, потім і вона замала стала, але то вже інша історія. -
1 point
Закуска из сельди праздничная
fronya40 reacted to Справжня господиня for повідомлення в темі
Ингредиенты: Селедка большая 1 шт. Яйцо вар. (только белок) 1 шт. Морковка маленькая вареная 1 шт. Сырок плавленный мягкий 1 шт. Луковица маленькая 1 шт. (лучше белая или синяя) Масло слив. 10 -15 г Горчица 1 ч.л. Зеленый лук 2-3 пера Селедка нужна среднесоленая и чем крупнее, тем лучше. Я для этого блюда солю сама заранее. Селедку выпотрошить, снять шкуру. Брюшко мясо не отрезать, сохранить как можно целее. Нам важна ширина селедки! Снять аккуратно 2 филе с костей, сохраняя как можно аккуратнее их целостность. Это самое сложное в рецепте, дальше пошло все проще. Удалить все реберные кости, мелкие косточки по желанию.Филе кладем на доску, очень острым тонким ножом ведем вдоль филе, срезая мясо на толщину прим. 4-5 мм. Самый тонкий край у хвоста срежем. Так же делаем со вторым филе. Т.е. должны получится 2 пласта филе одинаковой толщины по всей поверхности. Срезанное мясо измельчим в мелкий кубик. Белок яйца, половинку морковки, луковичку (можно половинку) - порезать небольшим кубиком. Луковы кубик можно немного подмариновать, еще вкуснее будет. Плавленный сырок натереть на мелкую терку. Вмешать в него мягкое масло, горчицу, раздавить вилкой до однородной пасты. В эту пасту добавить селедочный кубик и яйцо, морковку, лук, мелкопорезанный зеленый лук - все аккуратно перемешать. На столе положить пищевую пленку, сверху одно филе мясом вверх. По всей длине рыбы разложить эту массу, накрыть сверху вторым филе (мясом вниз) ВАЛЕТОМ, подправить руками форму, чтобы было красиво. Аккуратно плотно закрутить получившийся рулет в пленку как конфетку. Положить в холодильник минимум на ночь. Для подачи пленку снять, нарезать рулет тонким острым ножом на порции толщиной прим. 2-2,5 см, красиво выложить на блюдо. ЭТО ОООЧЕНЬ КРАСИВО И ОООЧЕНЬ ВКУСНО!!!!! Девочки, это один из хитовых моих заказов! Всегда по 2 селедки заказывали! Я писала дольше, чем это делать. Можно все заранее приготовить, время только на подготовку селедки надо. Завернутый в пленку рулет можно хранить в холодильнике несколько дней, проверено. Ну и яйца-овощи я беру из общего котла, все равно для праздника будете варить и яйца, и др. Рецепт подсмотрен в одном нашем ресторане, разгадан и приготовлен. Там вместо плавленного сырка был крем-чиз типа Филадельфии, я упростила рецепт. Один из вариантов подобной закуски. Выбирайте, что больше нравится. 399180926_375117475084771_4485696071434092209_n.mp4 -
1 point
Соус вишневий до м'яса
Магда reacted to спокусницЯ for повідомлення в темі
Ингредиенты: 1 л банку вишень без кісточки (я брала 750г) 8 ст. л. цукру ( 174 г) 1 ст. л. солі ( без верха) 1 ч. л. суміш мелених перців 1 ч. л. гострого червоного перцю ( я дала 0,5ч.л., ми гостре не полюбляємо) 30 г. приправи Каррі 2 головки часнику 1 ст. л. 9% оцту 50 мл води 2 ст. л. кукурудзяного крохмалю Соус дуже смачний, пікантний! До м'яса, в шаурму чудове доповнення, якщо ви полюбляєте солодкі соуси. Тепер в нашій сім'ї це другий улюблений соус ( перший Кетчуп перцевий ) Вишні свіжі або морожені, без кісточок, пробити блендером або перекрутити на м'ясорубку. Я робила вже в грудні, тому вишні з морозки. Вишню, цукор, сіль, спеції, подрібнений часник і оцет готуємо на повільному вогні, помішуючи, 30 хвилин. Розвести крохмаль у воді, додати до соусу, проварити ще 5 - 7 хвилин. ( Я на початку вишні крутила на м'ясорубку, тому на цьому етапі пробила блендером, щоб консистенція була однорідна. Думаю, що і з свіжими вишнями теж так буду робити. Мені здається, що якщо одразу пробити блендером маса буде більш пригорати, а коли вона типу шматочками шанс пригоріти меньше. ) Розлити соус по банках і закатати або просто під кришку капронову і після вистигання в холодильник. (Приблизний вихід вишневого соусу, близько 550 - 600 мл.) P.S. В морозці ще багато різних пюрешок з фруктів. Думаю, що потрібно спробувати і з іншими, наприклад, зі сливою чи малиною. Зроблю, поділюсь враженнями. Джерело -
1 point
Морковь по-корейски от Светы
спокусницЯ reacted to Справжня господиня for повідомлення в темі
Ингредиенты: Морковь очищенная - 1кг Сахар - 3 ст. л. Соль - 1 ч.л. с горкой Кориандр молотый - 2 ч. л. Молотый черный перец - 1 ч.л. с горкой Молотый красный перец - 1/8(1/4 )ч.л. Чеснок - 1 гол. (или по вкусу, как у меня) Масло растительное не сильно пахучее - 50(100)мл Уксус 9% - 5 ст.л. Метод В плошке смешиваем все сухие ингредиенты. Натёртую морковку в миске посыпаем частью смеси, выдавливаем немного чеснока и хорошо перемешиваем. Процедуру повторяем до окончания смеси и чеснока. Если бухнуть всё сразу, очень плохо перемешивается, будет кусками на морковке. Теперь поливаем морковку уксусом и маслом и снова перемешиваем. Готовую морковку плотно сложить в ёмкость и убрать в холод. на сутки настояться/пропитаться. Многие заливают морковку раскалённым маслом. В моём рецепте было так - просто полить. Заметки Если тереть морковку на обычной железной крупной терке, то будет немного жестковато. Можно в таком случае натертую морковку бланширнуть с минуту, будет помягче. Раньше я делала эту морковку на терке Бернер, перетерла почти тонну))) Но руки уже не те стали, терка тоже, поэтому сначала купила комбайн БОШ 4756 и дело пошло веселее. Но меня не устраивала толщина нарезки, искала идеал. И я нашла - купила мини комбайн Филипс 7605 и докупила к базовому набору еще одну терку. Вот это для меня именно то, что хотела! Просто мы очень любим эту морковку!!! Делаю этот рецепт с 1996 года, тогда купила на ходу какую-то газетенку и в ней прочла этот рецепт. С тех пор ничего не меняю, нам вкусно! -
1 point
Кухонні посиденьки (балачки)
Магда reacted to Справжня господиня for повідомлення в темі
Дівчата, мені цю Вокару колись прописував саме врач ЛОР, там ще було щось з ліків. Я загубила той листочок з призначенням. Знайомій тоді розказала про лікування, вона теж маялася горлом давно. Так вона мені досі передає подяку за ту Вокару. Це не реклама. Вокара це гомеопатія. Неля, дякую, то не варто заморочки. Завтра буду у дохтура, можуть щось інше призначити. -
1 point
Кухонні посиденьки (балачки)
Справжня господиня reacted to Магда for повідомлення в темі
Подивилася в аптеках біля себе цей препарат - кругом +/- 300 грн. 20 мл. Я вперше чую про нього, глянула склад, скажу чесно - трішки моторошно стало, крім шавлії не ризикнула б більше нічого з нього приймати. Що, він справді такий поміжний? Сама з холодами весь час горлом страждаю, але без призначення не стала б його приймати. -
1 point
Кухонні посиденьки (балачки)
Справжня господиня reacted to irysska for повідомлення в темі
Світлано, якщо цей препарат для тебе дієвий, то не купи щось інше, а його придбай. Тим паче, якщо в тебе така проблема з горлом. -
1 point
Кухонні посиденьки (балачки)
Справжня господиня reacted to musinka for повідомлення в темі
Света, подивилась я в якій аптеці ту Вокару продають за 167грн. Да, теж тіки в одній аптеці, в Епіцентрі., видно теж в залишках. Та аптека не далеко від нас, біля Метро той новий Епіцентр, я там ще не разу не була. Но то недалече по прямій, по трасі їхати. А вот маршруткою треба с пересадкою, великий круг давати. Бо по трасі у нас маршрутке не їздять. Якщо дуже необхідно, могла би поїхати, но потім як передавати? Вот про карамельки з крестом я і казала, вони з евкаліптом. У мене чоловік їх смакує, ну я у нього і прихватизирувала декілька конхветок. -
1 point
Кухонні посиденьки (балачки)
Справжня господиня reacted to musinka for повідомлення в темі
Света, да, кожний сезон тебе настигає той клятий бронхіт. Лікуйся гарно, може зараз пронесе і зможеш зупинити на ларінгітє. Хоча і ця болячка мало приємна. У мене теж почало горло дерти пару днів тому. Но я тіки ментолові смаколики розсмоктувала, зараз вже майже не ощущаю. Пішла на tabletki.us подивитись що це за препарат Вокара. Маленька доза терпимо по ціні -
1 point
Закуска из сельди праздничная
Справжня господиня reacted to fronya40 for повідомлення в темі
Шедевр!!!! -
1 pointНе варто тратися на таке і на таких людей. Права Іра irysska - для неї війна скінчилася, а може й не починалася. А нам своє робить - ми тил, а тил повинен бути міцним і надійним. Ми повинні триматися, а для цього варто якось відволікатися і дозволяти собі якісь дрібні радості, ту ж ялинку, на приклад. По собі знаю, як важко переключитися. Чогось мені тільки що згадалася історія з моєї молодості: вляпалася я якось в затяжну депресію. Це тепер я вже грамотна і розумію, що то був якийсь гормональний збій і потрібно було перевіряти щитоподібну залозу та взагалі зайнятися здоров'ям. А я просто сиділа, чахла, за місяць на очах схудла до 45 кг, і не можу зрозуміти, що мені не так. І в сім'ї все слава Богу, і на роботі все добре, а не радує нічого, думки якісь дурнуваті в голову лізуть. Чоловік носиться, як з тухлим яйцем, а я все насилу жеврію. І тут ще на додачу потрапила на швидкій в лікарню, сказали підозра на апендицит, потрібна операція. І ось я лежу в передопераційній, накрита якимось старим простирадлом з застіраними п'ятнами крові, трушуся від холоду і страху. І тут підходить до мене лікар і каже що він має пройти зі мною якесь анкетування і я маю відповісти йому на якісь питання. І от серед купи дурнуватих питань звучить питання: "чи засмутиться хтось в разі вашої смерті". Сказати, що я офігіла, це нічого не сказати) І відразу перед очима вся моя сім'я, мої друзі, мій кіт. Думаю, нє, ну його на фіг, я маю видряпатися, я маю жити! Якось так) Я те анкетування тепер часто згадую. Ми маємо видряпатися.
-
1 point
Різдвяний пиріг
fronya40 reacted to Максим Chef for повідомлення в темі
Цей швидкий та простий рецепт приготувати зможе абсолютно кожен, навіть не маючи жодних кулінарних навичок! вся ваша родина та всі ваші друзі будуть у захваті, скуштувавши вершково-мандариновий десерт! Смак вразить вас, а простота приготування здивує! Подивіться це відео від початку до кінця, щоб дізнатися рецепт чудового різдвяного десерту! Мандарин 450 г Желатин 10 г Вершкове масло 150 г Печево 380 г Вершковий сир 200 г Цукрова пудра 150 г Йогурт 220 г -
0 points
Кухонні посиденьки (балачки)
Магда reacted to Справжня господиня for повідомлення в темі
Неля, в нас та Вокара найменша доза 20 мл найдешевша 228,3 грн і за нею треба їхати край світу, десь на залишках в аптеці висить. А те, що недалеко від мене, стоїть +- 300 грн. Це 20 мл!!! Завтра йду до своєї сімейної робити кардіограму, заодно хай дивиться і к ЛОРу направляє. Всі оті смокталки мені дуже сильно сушать горло, я від них страшенно кашляю аж до ригачки і, пардон, впісівання. От спасибі, що нагадала про канхветкі сосальні, оті з зеленим хрестиком дійсно мені добре. А от смокталки лікарняні не йдуть ніякі! -
0 pointsХто і щоб мені не казав, але я скоро почну ненавидіти поляків, як і кацапів. Я розумію, що не всі вони такі, але ж.... Вже 3й український водій помер на кордоні. А про збитки я вже мовчу.
-
0 points
Кухонні посиденьки (балачки)
Olima reacted to Справжня господиня for повідомлення в темі
Знов в мене болить горло. Як же воно мене задовбало!!! Ларінгіт. І якщо я почала то горло відчувати - все, процес не зупинити НІЧИМ!!! Воно лізе вниз і закінчується бронхітом, інгаляціями, антибіотиками. Голос втрачаю майже зовсім, не допомагає ніякі полоскання, ні розсмоктування, спати можу полусидячи, бо лежачи б*є сухий кашель. Потім так від того кашлю дере і саднить горло, що жити не хочеться. Завтра піду до врача, хай дає направлення до ЛОРа. Єдине, що покращує стан - Вокара, але ціна на неї стала захмарна, спасаюся ще залишком старого флакону. Дуже гарна річ! -
0 pointsВ нас теж продають. Я ще не вирішила, ставитиму штучну, чи прикрашу араукарію. А може і те, і інше. Настрою немає, але стараюсь триматись, щоб зовсім не з'їхати з глузду. Сьогодні мені ось таке прислали. Написала українка, з-за кордону, куди вона і всю свою сім'ю вивезла після початку повномаштабки. Мені якось так образливо стало, аж розплакалась, чесно. От як так? Хіба не зрозуміло, яке в нас зараз одне-єдине бажання?
-
Newsletter