Перейти до вмісту

Leaderboard


Popular Content

Showing content with the highest reputation on 29.07.2024 in all areas

  1. 3 points
    Склад: Масло вершкове 200 гр (мʼяке) Сметана 200 гр Борошно 3-3,5 ст. (приблизно 450 гр) Сіль 1/2 ч.л. Цукор 1/2 -1 ст. л. Метод: Масло перетерти з борошном, додати сметану з сілью та цукром, швидко вимісити тісто. Воно еластичне, приемне, не липне до робочої поверхні та рук. Положити в холодильник приблизно на годину. Після чого можна формувати пиріжки. З цієї кількості тіста виходить 15 кружечків вагою 60 грам, діаметром 10-11см. Начинка будь-яка улюблена. Соковита, але не мокра. Зверху пиріжки змастити яйцем. Випікати при температурі 180-190*С 20-25 хвилин. Подавати краще холодними. Рецепту сто років. У моєї літньої колеги він називався її фірмовим)) Але він з книжки Лемкуль «Святковий стіл»)) Обставини змусили його згадати та він реально залетів! Якщо раптом не знаєте, спробуйте. Мої варіанти начинки: 1)фарш, обсмажений с цибулею, морквою та зірою. 2) цибуля, гриби та картопля. Картопля дрібним кубиком бланширується в гарячої солоній воді, додається в гриби, яки обсмажені з цибулею і трохи протушковується разом.
  2. 2 points
    А я в цьому році вже без дачі і без врожаю. Чесно - рада! Бо як вспомню ту свою грушу Любимиця Клаппа і гілки, на яких і листя від груш не видно... хай тепер в інших хазяїв голова болить, куда її дівати і куда ще закопати. Пішла на базар, купила 2,5 кг персиків по 30 грн, закрила 4 бутиля 3л і буде мені взимку смачно. Смачніше, чим груша.
  3. 2 points
    musinka

    Кухонні посиденьки (балачки)

    Дівчатка, цілий день була зайнята. А щас думаю зайду в то сообщение "від Лени" зроблю скрин. Зайшла, а там вже все чисто, почистили.Осталось тіки моє посланіє, де я написала що не можу проголосувати. Удаліла тот чат, заблокувати не получилось. Сьогодні закатувала томатний сік і сік з груша/яблуко/ мускатний білий виноград. Яблука вже скінчилися, осталась на дереві тіки Семеренка, но її в цьому році зовсім мало. Груша, падла, забодала. Стаття з дерева і гниє. Два дні робила з неї мармелад на агаре. По принципу можно джема з абрикоси на агаре.тіки робила спочатку груша+яблоко, а вчора груша+ яблоко+ персик. Протирала проведенню суміш через шнековую соклвижималку Получилось як настоящий мармелад, 17 поллитрушек будемо взимку насолоджуватися Ще робила пюре яблучне, но те пробивала ногою блендера.
  4. 1 point
    Максим Chef

    Надзвичайно смачні баклажани

    Я впевнений - це буде ваша найулюбленіша страва з баклажану. Баклажан - 650 г (2 шт великих) Сіль, перець Оливкова олія - 20 г Цибуля - 180 г Перець болгарський - 100 г Зелена цибуля - 30 г Фарш із яловичини - 400 г Сухий часник - 2 г Кетчуп - 50 г Соєвий соус - 20 г Моцарела - 100 г Спосіб приготування: Нарізаємо баклажан товстими кільцями, посипаємо сіллю та перцем, поливаємо оливковою олією, перемішуємо, викладаємо їх на застелену пергаментом форму та ставимо в пічку на 190 С на 15 хвилин; Нарізаємо цибулю, болгарський перець та зелену цибулю; Обсмажуємо цибулю, та додаємо фарш із яловичини, болгарський перець, сухий часник, сіль, кетчуп, соєвий соус та зелену цибулю. Тушкуємо все разом; Натираємо моцарелу; На засмажені баклажани додаємо тушений фарш; Зверху кладемо базилік та моцареллу; Запікаємо в духовці на протязі 10 хвилин при температурі 200 С
  5. 1 point
    irysska

    Кухонні посиденьки (балачки)

    Всім
  6. 1 point
    Фрекен Бок

    Пиріжки з чим завгодно

    На смак вони теж добрі))
  7. 1 point
    Сьогодні купили в Варусі кавуни та диню. Диня ще чекає свого часу, а от кавуни спробували. Брали здорові розрізані на чверті - кавун Український по 16,90 і кавун Кенді по 15,90. Обидва солодкі, соковиті, але Кенді краще, солодше! Де побачите Кенді беріть, дуже добрі! Мій Вова на кавуни та дині видає реакцію алергічну якщо там є хімія, тому майже не їсть нічого такого. А от на ці кавуни реакції не було зовсім.
  8. 1 point
    Ось помідорки зараз Це фоткала перед обідом. Зараз ще менше стало
  9. 1 point
    Магда

    Що ми їмо сьогодні? А що завтра?

    Світлана, знайшла, у нас вже є цей рецепт, тільки я не додаю ні бекону, ні ковбаси: І твій би пиріг я з задоволенням скуштувала б. Кабачки - універсальний золотий продукт! А, ще згадала, минулого року робила варення з кабачків та апельсину за Клопотенком) Я скептично відношуся до таких рецептів, бо ж розумію, що тут кабачок являється просто безвкусною базою, основою, яку підсолодили цукром і ароматизували апельсином. Але ж так смачно вийшло! На сніданок до вафель чи млинців тільки мелькнуло)
  10. 1 point
    Наталочко, виглядає дуже смачно! Давай оформи рецептом, я з задоволенням приготую. А я нещодавно з кабачків зробила вдалий експромт. Разказую. Кабачки натерла, підсолила і вони в друшляку стояли пускали сік. Віджала. Була неприкаяна половина великої моркви, натерла її на дрібній тертушці втуди до кабачка. Вбила 2 чи 3 яйця, додала борошна. Натерла ще залишки твердого несмачного сиру грам 70. Подумала і сипанула ще добрячу ложку манки. Хмелі-сунелі, перець мелений. Через 15-20 хвилин вилила це тісто на деко і запекла хвилин 20. Поки воно стигло, знайшла в холодильнику дві котлети-сиротки, що ждали свого часу вже давно. Натерла їх руцями на крупній терці і додала мазіку. Кабачковий корж розрізала на 4 частини. Нижню покрила половиною котлет, наверх другий корж просто помазала мазіком, зверху третій корж з котлетами, четвертий з мазіком і посипала кропом. Зверху трошки колечки помідора, бо він був один. Ну дуже смачно получилося!!! З*їли швидко! Не фоткала, бо планшет був розряжений. З часничком було б краще набагато, але ... але.
  11. 1 point
    Магда

    Що ми їмо сьогодні? А що завтра?

    Ось, знайшла, це виявляється з сайту sterngotovit.com
  • Newsletter

    block_newsletter_signup

    Sign Up
×