Ингредиенты:
Тертий пиріг
Тісто:
Борошно 730 г
Розпушувач 2ч.л.
Маргарин 250 г
Яйце 60 г ( одне велике)
Цукор 200 г
Майонез або сметана 60 г
Олія 40 г
Ваніль
--------------------------------------
Шоколадні дропси
Подрібнений смажений арахіс
Маргарин розтопити, щоб не рідкий але м"який дуже. Змішати усе, окрім борошна, можна міксером, можна вінчиком гарненько з'єднати ( збивати до пінки не потрібно, марно) Додати просіяне борошно з розпушувачем.
Виробити "ковбаски" любого зручного формату в мене це приблизно 4*10 см, викласти їх на силіконовий килимок чи целофан і в морозку. Коли примерзнуть скласти в мішечок, закрутити. Отак тісто може жити в морозці до потрібного моменту. А коли він, отой самий момент настав, вмикаю духовку на 180 градусів. Дечко застеляю папером. ставлю його одразу під електром'ясорубку з насадкою для бурячкової тертки. 2/3 частини тіста натираю і розподіляю рівномірним шаром на дечці.
Можно прижати трішки долонькою. В цьому величезний кайф, бо так як раніше, як мама робила, ручками розплескувати нижній пласт тіста, то для мене кара небесна! Я роблю не товсті шари тіста. Не бійтесь, якщо через натерті частинки десь буде просвічуватись дечко.
Повидло ( Можна навіть джем на основі пектина! Він при нагріванні стане рідким, але потім знову загусне) накладаю в кондитерський мішечок, роблю невеличкий отвір і наношу його на перший шар тіста, видавлюючи з мішка. Якщо ж повидло дуууже густе, нарізаю тоненькими смужками. Це теж є кайф, якщо порівняти з процедурою "розмастити ложкою".
1/3 частину тіста знову натираю на електром'ясорубці, але вже в тарілку окрему і швиденько засипаю цим поверх повидла. Ще посипаю шоколадними дропсами і не дуже дрібно змолотим смаженим арахісом.
( на фото спочатку посипала арахіс, потім ще будуть дропси і тісто)
Випікати при 180 гр. до гарного кольору.
Пиріг дуже гарно зберігається, тому став одним з топових рецептів "для ЗСУ" ( а ще тісто завжди готове в морозці і процес як можна прискорений)
Смачного!