SanaT 6 343 Опубліковано: 16 квітня, 2020 2 часа назад, ГалинкаМалинка сказал: Потребую вашої поради.У вас такі гарні пасочки рівненькі,а в мене чогось на один бік пасочки.Що я не так роблю? А мне нравятся такие шапочки, прям аппетитные и глазури на них больше поместится, а значит будет вкуснее))) 2 lana19 та ГалинкаМалинка reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Natali06 18 071 Опубліковано: 17 квітня, 2020 В 16.04.2020 в 21:35, ГалинкаМалинка сказал: Потребую вашої поради.У вас такі гарні пасочки рівненькі,а в мене чогось на один бік пасочки.Що я не так роблю? Галинка, у мене точно така проблема з верхівками. (((( просто замучилася . Я так розумію, що якась частина тена працює не так , як основна. Тому в одній частини паски йде перегріві і вона шидше росте. (((. Я своі старалася прокручувати , щоб нагрів був равномірний. Але при цьому я все рівно порушувала вигляд паски(((((Бо " шмольгання" духовкою, під час випічки , дуже погано для дріжжовоі ( тай заквасочноі теж) випічки(( 3 fronya40, ГалинкаМалинка та lana19 reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Qween 7 216 Опубліковано: 17 квітня, 2020 11 часов назад, ГалинкаМалинка сказал: Потребую вашої поради.У вас такі гарні пасочки рівненькі,а в мене чогось на один бік пасочки.Що я не так роблю? Галюся, дріжджі сухі? І духовка і хлібопіч однаково такі шапочкі дають? Взагалі, я нічого не маю проти таких вірхівок, мені здається що це дуже апетино виглядає . 3 lana19, ГалинкаМалинка та fronya40 reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
ГалинкаМалинка 528 Опубліковано: 17 квітня, 2020 19 часов назад, lana19 сказал: 1. Колобок (тестовую заготовку перед закладкой в форму) правильно формируешь? С натягом? 2. Возможно! Переложила теста И самое главное! - духовка. Неравномерный прогрев. У Нашей Наташи духовка постарела(( и тоже выдает такие набекрененные макушки. Она утром напишет Колобок формую правильно.Духовка відносно нова.Печу на конвекції. SanaT дякую,дуже приємно Natali06 я теж пробувала прокручувати не допомагає.Думаю може я замало часу тримаю (щоб підросли)перед духовкою?Десь 30 хв тримаю.І коси цього разу наплела зверху а воти так розплилися шо їх не видно😪.А глазурю не буду покривати,в мене ніхто її не любить,потім собаки їдять. Qween Дріжжі сухі Доктор Откер. Хлібопічка Панасонік по інших рецептах не завжди зносить дах.Навіть уваги не звертаю бо з ХП в кошик не ставлю. Дівчатка я вам всім щиро дякую за ваші підказки.😍😘 1 lana19 reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Qween 7 216 Опубліковано: 17 квітня, 2020 6 минут назад, ГалинкаМалинка сказал: Дріжжі сухі Доктор Откер. Хлібопічка Панасонік по інших рецептах не завжди зносить дах. Галюся, спробуй для початку замінити у цьому рецепті дріжджі сухі на пресовані. Які у вас добрі, такі і вікористовуй (сьогодні, як раз, ми обговорюваи дріжджі "Духмяна хата", подивись в відповідях за сьогодні, якщо цікаво). Тільки зверни увагу: дріжджів пресованих поклади менше, ніж звичайно. Можеш написати тут рецепт, і вірішимо яку кількість використовувати. Спробуємо вдосконалити твої пасочки! 3 ГалинкаМалинка, Магда та lana19 reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
ГалинкаМалинка 528 Опубліковано: 17 квітня, 2020 Дякую Анічка.Можливо після свят спечу ще.На разі нам вистачить, і так з цим карантином скоро в двері не влізимо. 🙂 2 1 lana19, Магда та УкраІнка reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Qween 7 216 Опубліковано: 17 квітня, 2020 Добре! Галюся, тримай в курсі . 3 lana19, fronya40 та ГалинкаМалинка reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Sretto 1 Опубліковано: 22 квітня, 2021 В 07.04.2016 в 22:36, Izvarina сказал: Девочки, вы уже определились по какому рецепту в этом году паски печь будете? Я чет не могу пока... хочу новенькое ченить... и пора бы отрепетировать уже... Рецепты, которые есть на форуме Пасха творожная "Поповская" на варёных желтках - Автор Сусля Творожная пасха - Автор О-л-я Кулич по рецепту В. Похлёбкина - Автор Vilapo Цветы на Пасху - Автор LoraShen Кулич на сливках - Автор Vilapo Кулич на желтках - Автор Vilapo Паска с шафраном "Нежность" - Автор Vilapo Кулич "Королевский" - Автор Qween Кулич "Королевский лентяй" в хлебопечке - Автор Qween Кулич из Венского теста (можно печь в хлебопечке) - Автор Qween Куличи для папы - Автор Джу Кулич масляный - Автор llarisav Пасхальные булочки - Автор Natali06 Панеттоне от Адриано - Автор Люлёк Панеттоне "Миндальный" - Автор YNL Панеттоне - Автор ang-kay Кулич Венский на закваске от Дачницы -Автор Elenka Кулич маленький - Автор ГалинкаМалинка Кулич без замеса - Автор Izvarina Папошник( он же кулич, он же паска) - Автор fronya40 Кулич "Пасхальный" (бабушкин рецепт) - Автор О-л-я Кулич по семейному рецепту - Автор Prus Кулич "Пасхальный" - Автор Виталинка Легкий и быстрый кулич - Автор batta Пасхальный кулич в хлебопечке - Автор batta Кулич "Апрельский" - Автор Фрезия Прекрасная подборочка на Пасху - спасибо! 1 fronya40 reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Наташшшка 975 Опубліковано: 11 квітня, 2023 А я вчора вже перші пасочки спекла Глазур робила желатинову. Думала, що не вийде, але нічого, добре вийшло. Фотографувати вже ні сил, ні часу не було, вірте на слово)) Тепер думаю коли наступні пекти - в четвер, чи в суботу 1 Справжня господиня reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Справжня господиня 3 396 Опубліковано: 11 квітня, 2023 (змінено) Наташа, взагалі паски пекли у Чистий четвер. Але я вважаю, що дотримуватися всіх тих правил церковних доречно тоді, коли ти і посту дотримуєшся, і до церкви постійно ходиш і багато чого ще. А так як ми зараз, - без посту, без обов*язковой церкви та молитов, - то й всі ці правила втрачують для нас сенс. От чомусь ми починаємо іменно в останній пасхальний тиждень про це думати, а це ж неправильно, це просто ми віддаємо "дань традиции", і це ніяк не спливає на наші почуття до Бога. Це перетворилося на пустий рітуал. Та й ще починаємо видумувати всілякі способи покраски яєць, але яйце на Пасху повинно бути тільки червоне. Починаємо витребеньки з пасками на кшалт тіх новомодних краффінів. Всіляко їх прикрашаємо конфетами, зефірами, сухофруктами, квітами...Так, це дуууже красиво і смачно, але сама форма повинна всеж повторяти ... ой, невірно написала, попутала, не фаллос, а артос (це такий високий хліб давньогрецький). Ну це моя власна думка. Я коли було багато заказів, то починала пекти паски у вівторок і заканчувала суботою. В нас в супермаркетах паски вже в суботу 8 квітня стояли рядами і я бачила, що вже брали. Паски це дуже здобне тісто, воно повинно "визрівати". Тому в суботу спечені паски будуть не такі ще смачні, як четвергові або п*ятничні. Короче, як тобі зручно, так і печі. Змінено 11 квітня, 2023 користувачем справжня господиня 2 Дяна та Наташшшка reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Наташшшка 975 Опубліковано: 11 квітня, 2023 Згодна з тобою. Ті, що вчора спекла, сьогодні відправила, то якраз поки заберуть - визріє))) А собі поставлю коли буде виходити. Я на заквасці печу, то там трохи довше ніж на дріжжах промислових) 2 Магда та Справжня господиня reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Справжня господиня 3 396 Опубліковано: 14 квітня, 2023 А де всі поділися? Невже паски печуть і вдень і вночі? Схаменіться! 1 fronya40 reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Наташшшка 975 Опубліковано: 14 квітня, 2023 В мене чоловік уже половину пасочок зжер з'їв. От переживаю, чи до Великодня щось залишиться! От тому завжди пекла в суботу))) В мене вже не перший рік ось така серветка під пасочку - дуже подобається! 2 musinka та Olima reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Справжня господиня 3 396 Опубліковано: 14 квітня, 2023 Наталя, дуже красиво! Я завжди в захваті від твоїх робот. Красиво, незвично, привабливо. Золоті ручки! А паски я для себе теж завтра буду пекти, людям вже напекла і віддала. Пішла спати, завтра знов рано вставати, роботи багато. 1 Наташшшка reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Магда 2 110 Опубліковано: 14 квітня, 2023 А я вчора напекла гору пасок, і майже всі в мене поприсідали( пекла як завжди олександрійську і папушник. Папушник примхливий у мене завжди був, а щоб олександрійська присіла - такого ще не було. І багато ж напекла! В мене всі форми великі - від 2.5 літрів, спекла три папушника і п'ять олександрійських. І робила все як завжди, борошно зернарі селект, тісто було прекрасне, а дістаю з духовки і вони на очах присідають. А ще я цього року вирішила не прикрашати паски глазу'ю, надумалася наплести і повикладати кіс, колосків, хрестів - нічого красивого в мене не вийшло( З такої халепи я розрізала спочатку олександрійську - смачнюща, м'якенька, тільки некрасива, а пізніше і папушник пішов на пробу, так вже дві паски ми і з'їли) Перший раз в житті я їм паску до Паски) А ще, на пробу, вирішила спекти паску Дарії Цвєк за рецептом, який Лєна Желєзняк переробила під закваску. В четвер зранку поставила опару, цілий день протовклася з дріжджовими пасками, засмутилася, а коли настав час місити тісто для паски на заквасці, а це вже була десь десять вечора, у мене не було ні сил, ні натхнення. Замісила швиденко в хлібопічці, не додала ні родзинок, забула про ваніль. Залишила тісто бродити на ніч на столі, сьогодні десь під обід зформувала паску і пізно ввечері сьогодні спекла. Тісто на столі і у формі підходило важко, пекла я її вже, з огляду на вчорашні невдачі, без натхнення. Але результат мене вразив - зовні паска ідеальна, шапочка рівнесенька, скоринка тонесенька як рисовий папір, аромат неймовірний (і це без ізюму, ванілі, рому). Різати вже буду в неділю, надіюсь, що буде смачна) Ось такі мої пригоди з цьогорічними пасками) 3 Наташшшка, Справжня господиня та musinka reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Olima 2 180 Опубліковано: 15 квітня, 2023 Я пекла у чотири заходи по трьом рецептам. Два нових рецепта і все з ними чудово вийшло і два заходи з заварною пасхою, яку печу кожного року протягом 10-12 років і ось ці заварні пасхи, причому у двох заходах поприсідали, не сильно, но видно, що шапочки немає. І ось що воно таке? Борошно і дріжджі у всіх пасхах однакові, прикрашала білком збитим з купованою глазур'ю. Чомусь в цьому році не схотілося мені желатинову глазур робити. 1 Наташшшка reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Справжня господиня 3 396 Опубліковано: 15 квітня, 2023 Девочки, паски могли осесть от повышенной влажности вашей муки. Сейчас погода дождливая, мука в открытой пачке/мешке натягивает влагу из воздуха. Чуть баланс нарушен. А в каждом рецепте свои пропорции мука-жидкость. Я заметила по своей выпечке вчера. Два замеса делала на муке Зернари, все нормально в тесте. На третий замес открыла новую пачку Днепромлына и хоп! промесить невозможно было, пришлось чуть молока плеснуть. Вот вам влажность муки в действии! 3 fronya40, Наташшшка та Магда reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Магда 2 110 Опубліковано: 15 квітня, 2023 (змінено) 2 години тому, справжня господиня сказав: Девочки, паски могли осесть от повышенной влажности вашей муки. Я так відразу і подумала, але тісто було прекрасним, замішувалося відносно легко (я 4.5 кг тіста на олександрійську паску замісила вручну відбиванням за 30 хвилин), а коли я роблю тартін на борошні з цієї ж пачки, я ще додатково додаю 50 мл води на порцію, бо тісто мені загусте здається. Можливо, в паски потрібно було додати більше борошна, а я ж взяла по мінімуму, боялася забити тісто. А може я просто вже відвикла працювати з дріжджовим тістом, хтозна. Ви б чули як пахне заварна паска! Вершками, медом (якого там немає), ще якоюсь неймовірною здобою. Не знаю ще поки яка вона в розрізі буде, але зовні все прекрасно. Змінено 15 квітня, 2023 користувачем Магда 1 fronya40 reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
fronya40 15 925 Опубліковано: 15 квітня, 2023 И я в цьому році пекла папушняки. Але я в Німеччині. Продукти не ті. Добра,гарна,смачна- але не вона ... тісто на колір не таке,дома в мене жовтенька, тут якась бежева. І з глазурью намудрила. Робила-розтопила білого шоколаду, а потім щоб набахкала - вершки,згущенка. Ну нічого.Добра хоча б. 1 Наташшшка reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Магда 2 110 Опубліковано: 15 квітня, 2023 Таня, дуже гарний папушник! Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Справжня господиня 3 396 Опубліковано: 15 квітня, 2023 Таня, в Німеччині і така паска гарна. Звісно, продукти не ті, дріжджі інші, духовка не та... Ти молодець, що спекла нашу пасочку. 2 Магда та hasia reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
fronya40 15 925 Опубліковано: 15 квітня, 2023 Та да. В минулому році настрій був зовсім поганий,паску пекла ...але без особого ентузіазму... в цьому році я вже прикрас купила,форми,цукати,Ізюм,кошики. Віднесли паски сусідям,вони на свою Пасху нас вітали і дітям подарунки. Я ж сказала, що це наша православна пасхальна Паска (orthodoxe Ostern-Paska),ну звичайно я була б не я ,якби не розповіла, що в нас така традиція і кожна дівчина з юності ( !!! А що?) повина пекти Паску. Вони у захваті. Паска сподобалася. І моя історія теж). Сьогодні я вже надивилася ваших пасок і вирішила ще спекти крафін. Для доньки. Сьогодні іду в гості,гарно упакувала пасочку. І ще скажу- вони дуже шанують українців. Дуже сумують,співчувають. Ті розказні в фейсбуці,що ми надоїли...то кацапські німці,яких самі німці не поважають. Додому я повернуся,звісно. Але в Джобцентрі мені вдруге сказали, що ми все зробимо ,що б ви тут залишилися. І по моїй спеціальності. Мені приємно. 1 1 hasia та lana19 reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
fronya40 15 925 Опубліковано: 15 квітня, 2023 Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Справжня господиня 3 396 Опубліковано: 15 квітня, 2023 Таня, дуже красиво зробила куточок свята. А окремо радію за тебе, що так поважно до тебе німці відносяться, що хочуть тебе залишити. 1 Магда reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Алцьона 12 061 Опубліковано: 15 квітня, 2023 Є в мене юний поціновувач пасок)) 4 1 fronya40, musinka, Справжня господиня та 2 others reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах