Перейти до вмісту
Natali06

Кухонні посиденьки (балачки)

Recommended Posts

Тільки що, Olima сказав:

Дівчата, а хто вже відкрив сезон квашеної капусти? Я на вихідних накрошила, капуста в цьому році тверда, квасити вирішила з росолом на 1 літр води по 1 ст л. солі та цукру. Ввечері мабуть вже буде готова.

Я трошки наквасила, бо їсти не можемо, а хочеться. Якась в мене вона солона вийшла, якась не така. Тепер треба її кудись пристраювати.

В цьому році продавати на базарі не буду, в нас іде реконструкція базару і прибрали всі безоплатні пенсійні місця. А платити по 65 грн кожного разу містове то шо я з тої капусти буду мати.

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Ого, містове 65 грн. По мені так це і забагато для людей, які самі виростили, зібрали, привели до ладу та привезли на базар. А потім дивуємося, що все дороге, а тут лише за містове "винь та положь" 65 грн, а їх ще ж треба наторгувати.

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Оля, в нас на базарі був рядок з безоплатними пільговими місцями. Оказується, є якесь положення, що кожен базар повинен мати 10% таких безоплатних місць - пільговики, інваліди, герої радянського союзу тощо. І в нас на базарі такі місця окупувалися пенсіонерами з самого ранку, влітку вже з 5 ранку займали. Бо місць не так багато, а пільговиків куча. Я сама бігла займати місце о 6 ранку, потім верталась додому снідати, взяти товар, тепліше одягнутися. Ну так ще можна було торгувати, бо з дачі привозили яблука-груші-сливи багато ящиків, я стояла за прилавком, а Вова з гаражу на кравчучці підвозив. В мене ж все поруч, 100-300 метрів від базару. А з восені до весни я продавала квашану капусту, в мене були свої покупці, я довго не стояла. Та з капустою мені і місця треба було набагато менше, та й взимку вже мало пільговиків було, то не влітку з овочами. 

А в цьому році ми продали дачу, вже торгувати нічим. І почали реконструкцію базару, ряди перенесли в інше місце, пільг немає. Тому я з капустою зав*язала, бо буде виторг копійки з тим містовим, одна морока.

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Щоб мати постійних покупців на капусту треба щоб капуста була дуже смачна, Світлана, ділись рецептом смачної капусти :girl-yes:

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах
10 годин тому, Olima сказав:

Щоб мати постійних покупців на капусту треба щоб капуста була дуже смачна, Світлана, ділись рецептом смачної капусти :girl-yes:

Ну раз так, щаз розпишу.

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах
8 годин тому, Справжня господиня сказав:

Ну раз так, щаз розпишу.

Зранку написала великій рецепт і комп глюкнув. :0326::girl_cray1::girl_cray1::girl_cray1::girl_cray1:

Знову буду писати, зараз зайнята.

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Дівчата й хлоп*ята, ось зробила тему про свою капусту

Сьогодні тільки почала писати і ХОП! весь вчорашній текст з*явився!!!

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

А в нас вчора опалення включили! Батареї зранку вже тепленькі, покращало.

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

В нас перший сніг.... вночі був з дощем, зранку де-не-де ще лежав, і на деревах на листях теж. Холодно, на роботі сиджу теж не курорт. А на лоджії квітне моя петунія! Досі ще квіточки вибрасує, не так рясно, як влітку, але є. Я її купила на початку травня вже квітучою і от досі вона нас радує. 

20240806_081711.thumb.jpg.6a7471f465d712a72d91532814bedf6a.jpg

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Хочу поділитися маленькою радістю від покупки, на тому тижні надибала такий гарнюній глечик в інтернеті, так він мені сподобався, такий милий) І я таки його купила, сьогодні після відбою тривоги забрала на пошті. Так і бачу  в ньому букет польових квітів :flowerss:

 

20241117_161826.jpg

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Добре мати гарних сусідів у прямому сенсі цього слова :ukr:. Ось що мені подарувала моя сусідка щоб у мене всю зиму була петрушка, ще й цибульку вона туди встромила :f-0-183:.

 

 

IMG_20241123_075622.jpg

Змінено користувачем Olima

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Дівчата, а де поділася наша Іруська з Полтави? Шото давно її не бачу.

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

 Іруська -норм. 

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Треба колективну пораду, дівчата, допоможіть!

Купила зараз у Варусі шикарний шмат підчеревини на 700г, м*ясо домашне, шкурка шмалена пальцем тикається, сама б сирим їла!!!

Хочу зробити таке, шоб я його поклала в морозилку до НГ і потім різати як сало. Просто натерти сіллю це дуже просто. Може якийсь мокрий посол є, я так не робила. Допоможіть порадами, рецептами щоб я їла і вас згадувала добрим словом. 

Часник не їмо.

20241205_203721.thumb.jpg.7542a5e60a3a160362dfe2bbf5763703.jpg

Змінено користувачем Справжня господиня

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах
12 хвилини тому, Справжня господиня сказав:

Треба колективну пораду, дівчата, допоможіть!

Світлана! Маю прекрасний рецепт якраз для такої почеревини, автор рецепта Марія Михальченко - молода і талоновита дівчина, автор каналу смаколик.ua. Сама роблю за цим рецептом, рекомендую, мені тут подобається все, і підібрані спеції, і технологія приготування. 

Почеревину розріщати на 2 шматки порівну

2 чайні ложки копченої паприки

1 ч.л. паприки

2 ч.л. сухого часнику

1 ч.л. сухого кропу

1 ч.л. чорного меленого перцю

1 ч.л. червоного меленого перцю

0.5 ч.л. італійських трав

1 ч.л. коченої солі + звичайна сіль (я даю тільки зіичайну кам'яну)

 

Почеревину обваляти в суміші спецій, щільно замотати кожен шматок окремо в пергамент, а потім ще в фольгу. Залишити маринуватися в холодильнику на ніч.

В скороварку-мультиварку налити води, аби не діставала до вставки, яка для готуванні на парі, вкинути туди ще лаврового листка та перцю-горошку, на вставку викласти почеревину, отак, як є, в пергаменті і в фользі і готувати під тиском 45 хвилин. Коли пройде час, тиск не спускати, лишати вихолонути в скороварці до кімнатної температури, потім перекласти в холодильник на пару годин. І все, можна їсти.

Це справді смачно, дуже легко і швидко. Я роблю і в електричній скороварці-мультиварці, і в такій, що на плиту потрібно ставити - однаково смачно. Фото тільки чогось у мене немає, чи не знайшла, прямо як не я)

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах
39 хвилин тому, Магда сказав:

1 ч.л. коченої солі + звичайна сіль (я даю тільки зіичайну кам'яну)

Це справді смачно, дуже легко і швидко. Я роблю і в електричній скороварці-мультиварці, і в такій, що на плиту потрібно ставити - однаково смачно. Фото тільки чогось у мене немає, чи не знайшла, прямо як не я)

Наталя, дуже мені подобається цей рецепт, дякую! Тільки от про сіль не зрозуміла, якщо в мене тільки звичайна сіль з АТБ, то скільки її треба і на яку вагу шматків? Бо боюся пересолити і недосол не хочу.

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Світлана, я солю як звичайну почеревину, на око. Тут просто автор окремо виділяє ще копчену сіль, розмішує її зі звичайною, а загальну кількість солі не вказує. Я копченої не маю, тому додадю тільки звичайну кухонну сіль. 

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах
12 хвилини тому, Магда сказав:

Світлана, я солю як звичайну почеревину, на око. Тут просто автор окремо виділяє ще копчену сіль, розмішує її зі звичайною, а загальну кількість солі не вказує. Я копченої не маю, тому додадю тільки звичайну кухонну сіль. 

Ну то вже завтра буду робити після роботи, про сіль ще порию інтернет.

Я до фаршу котлетного сіль додаю 16-17г на кіло, думаю тут треба десь 20г на кіло. А в мене 700г, тоді 14-15г буде досить. Як думаєш?

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Навіть боюся щось і порадити, бо сіль я зважую тільки коли печу хліб, або роблю якусь консервацію. А так завжди на око солю.

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах
1 хвилину тому, Магда сказав:

Навіть боюся щось і порадити, бо сіль я зважую тільки коли печу хліб, або роблю якусь консервацію. А так завжди на око солю.

Мене щось око іноді не так дивилося і пересолювала, Вова сварився, бо котлети не міг їсти. Я тепер все відміряю ложечкою 5г, вона в мене прям у солонці стирчить. В ній повній 6г солі, от на котлети з півкіла фаршу+цибуля+хліб я додаю 2 ложечки і вже не пробую той фарш, завжди нормально. Ну звикла, шоб знов не схибити. То я стара стаю(((((

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах
21 година тому, Справжня господиня сказав:

Ну звикла, шоб знов не схибити. То я стара стаю(((((

Нє, то вже внутрішній перфекціоніст не дає спокою)))

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Наталя, оформи рецептом, бо тут загубиться. Я на цей рецепт око поклала, згодом спробую приготувати :smilie_essen:

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах
1 година тому, Olima сказав:

Наталя, оформи рецептом, бо тут загубиться. Я на цей рецепт око поклала, згодом спробую приготувати :smilie_essen:

Залюбки зараз зроблю, тільки поки без фото

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Кому цікаво наші Дніпровські ціни. Сьогодні прочитала в новинах, що після 16 числа підуть вгору ціни на копченості, рибу, молочку...щось ще там було, забула.

https://dnepr.express/ru/post/gde-v-dnepre-deshevle-vsego-kupit-produkty-dlya-novogodnego-stola-analiz-cen-i-sovety

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Створіть акаунт або увійдіть для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз

×