Перейти до вмісту
lana19

Що ми їмо сьогодні? А що завтра?

Recommended Posts

Ото посипка з пасок і бусінкі їстівні. На більше мене не хватило. Спочатку хотіла шоколадку потерти зверху, але то вже зовсім "другий клас третя чверть". А так потягне на "третій клас четверта чверть".

Зараз дочекаюся пік-пік від скороварки з перцями і все, шабаш, в люлю!

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Осьо тортік всередині, половини вже нема.

20240201_150455.thumb.jpg.fbc71be59bfd77c66921efce79b8091f.jpg

Ну і Вовине улюблене м'ясо по-французьки, нічого іншого не хоче.

20240201_141905.thumb.jpg.075315ebe6f12bc2796ff46ae76836a9.jpg

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Значить робила я сьогодні ліниві голубці про запас у морозилку. Все приготувала, цибулю із морквою посмажила, капусту подрібнила і обдала кип'ятком, рис промила, м'ясо покрутила на м'ясорубці. Намішала фарш, наліпила голубці і відправила їх до морозилки. Заходжу на кухню і бачу, що капуста для голубців лежить собі спокійнесенько на столі прям перед носом де я ліпила голубці :smile3:. Можна було з морозилки витягти і переліпити голубці, але я полінувалася і вирішила, що я сьогодні готую тЮХтелі :girl-yes:.

А так ще їли тушковане м'ясо,  гарбузяну кашу і млинці з творогом ще зробила до чаю.

А хто що готує, бо їдей на завтра щось не має :oops:.

Змінено користувачем Olima

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

ТюХтєлі теж зачотна тема 👍

Борщ, пшоняна каша із засмажкою, салат із плавлених сирків.

В холодильнику є типу курячої тушонки.

П.с. щось мені у голову стрельнуло, захотілось ліверки 🤗 от незнаю, прям уявила її та з чорним хлібом. А у магазині виявилось, що немає 😭 а є лише печінкова, а я її не люблю (саме магазинну)

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

В мене все просто - ріжки відварні з кАКлетами, помідори у власному соку, каНпот. Треба ще якийсь супчик зварити.

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

А я сьогодні хліб пекла. Я якось писала, що ніяк не можу відновити свою закваску, так от - я її таки відновила! Вичитала у Оленки Желєзняк про те, що, можливо, заквасці не вистачало кислоти  - додала пару розморожених вишеньок, тиждень десь ще погралася з нею, і в суботу замісила відразу подвійну порцію, а сьгодні спекла три гарненькі чималенькі тартіни. За тиждень зібралося чимало залишків закваски, то ж на сніданок сьогодні були вафлі на залишках закваски. А з обідом я взагалі не панькалася, запекла ковбаски-гриль, разом до ковбасок кинула в духовку пару картоплин, квашена капуста  - швидко,  ситно, смачно.

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Наталочка, а ковбаски-гриль сама робила? 

Іруся, а що за салат із плавлених сирків? Лежить у мене у холодильнику аж два штука, може і зроблю такий салат?

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах
1 хвилину тому, Olima сказав:

Наталочка, а ковбаски-гриль сама робила

Та ні, я ж лінива) В Новусі продають нормальної якості напівфабрикати, я коли поспішаю або полінюся готувати - купую ці ковбаски, закладаю щільно їх в скляну форму з кришкою і в духовку, поряд на решітку кладу цілу картоплю. Десь за 20 хв обід готовий, якраз встигаю салат приготувати.

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах
10 годин тому, Olima сказав:

Іруся, а що за салат із плавлених сирків? Лежить у мене у холодильнику аж два штука, може і зроблю такий салат?

Та отой, що єврейський - 1 сирок, 2 варених яйця, зубчик часнику, майонез. Це я так роблю.

Тільки я цілий судочок зробила 🤭

Змінено користувачем irysska

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Ось такий єврейський салатик я роблю такими кульками. Смачно і красиво.

20231231_100513.thumb.jpg.7118061f494ff191eef6469cebffe460.jpg

Сьогодні знову жарила рибні котлети з хека, Вова заказав. Зараз плов приготую, завтра вінегрет покрошу.

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Лаваш з тунцем, його полюбляє синок, саме він його і замовив.

IMG_20240206_200842.jpg

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах
В 26.01.2024 в 19:15, справжня господиня сказав:

Занотуй.

Риба брутто 800 г

Яйце велике 1 шт.

Сало 100-150 г

Хліб (батон) 2 куска - не мочити!

Сіль, спеції для риби

Якщо фарш получився рідкуватий (риба водяниста), то можна додати 1-2 ст.л. манки і хай постоїть з півгодини.

Якщо робити в піст, то яйце і сало не треба, можна додати ще крохмалю картопляного щоб до купи трималося.

Ну і жарити КАКЛЕТИ. Смачніше обкачувати в сухарях, але я роблю в борошні.

Все.

Свєта, хелп!!:421: Як перекрутити хліб, якщо не вимочувати? 

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах
1 година тому, Natali06 сказав:

Свєта, хелп!!:421: Як перекрутити хліб, якщо не вимочувати? 

 

57 хвилин тому, irysska сказав:

На мій погляд, крутити хліб разом з салом або з рибою.

Так, Іруся права - просто хліб (не дубові сухарі, а звичайний хліб) крутимо разом з рибою та салом. А якщо вже маєш сухарі, які зовсім сухарі, то все ж трішки намочи і хорошо вичави воду. 

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

На вихідних робила торт Бите скло. Робила його в скляній формі, щоб не виймати його, а відразу з неї нарізати і їсти.

 

IMG_20240210_105017.jpg

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Оля, яка краса! Аж захотілося. Десь були в мене залишки желе, треба зробити.

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах
В 08.02.2024 в 07:34, irysska сказав:

На мій погляд, крутити хліб разом з салом або з рибою.

Ируся, я тех роблю такі котлети. Раніше хліб крутила разом з рибою і салом. Но он тоді ставав якийсь  слизкий, що мені не дуже подобалось. Потім я стала робити так - рибу і сало  на м'ясорубці, а хліб в измельчителі с ножами  (блендером ). Получались розсипчаті крихти, які я висипала в фарш. Ці крихти мені здається робили фарш пухнастим і впитували в себе усю вологу.

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Оттакі булЬкі напекла тільки що! Розмір 1,5х3 см. Є і менші. Смачні!

20240212_211023.thumb.jpg.696e051a5dc3d4972da5f38c54f860aa.jpg

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

А як ти такої  дрібноти наробила? І чому саме такі маленькі? Замість насіння 🤔

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах
7 годин тому, musinka сказав:

а хліб в измельчителі с ножами  (блендером ).

Теж так роблю. Навіть зі свіжого хліба виходить чудова крихта!
 

 

31 хвилину тому, справжня господиня сказав:

Розмір 1,5х3 см. Є і менші. Смачні!

Света! це якісь особливі булки? У нас є рецепт? Ти ручками ліпила чи через спеціальну форму?

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Щаз рецептом напишу, цікаві булочки.

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах
10 хвилин тому, lana19 сказав:

 Ти ручками ліпила чи через спеціальну форму?

 

8 хвилин тому, справжня господиня сказав:

Щаз рецептом напишу

Уф! А то я грішною справою подумала, чо ти собі якесь кропітке заняття придумала, щоб не думати про багато- багато томатного морсу:gerlcaused: )))

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

А я в суботу хрустиків нажарила. Багато. Жарю і думаю: от навіщо я скільки того тіста замісила, що тепер з ними робити? Доведеться в понеділок брати на роботу і вмовляти колег аби поїли. 

Вийшло в мене 2 отаких здоровенних блюда, кожне розміром десь 38 х 27 см. 

І що? До вечора неділі вже й пудру з тих блюд позлизували. Все, більше робити не буду, згадали дитинство, і досить, а то ж їси їх поки бачиш)

 

20240210_174252.jpg

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

 Наталя! Фото вогонь! Потрібно обов'язково на головну рецептом!

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах
24 хвилини тому, lana19 сказав:

 Наталя! Фото вогонь! Потрібно обов'язково на головну рецептом!

Ой, та легко! Тільки чур мене потім не лаяти, для проби, хто надумає робити, робіть пів порції! :) 

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Створіть акаунт або увійдіть для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз

×