fronya40 15 924 Опубліковано: 1 березня В 04.02.2024 в 21:16, Магда сказав: - я її таки відновила! Вичитала у Оленки Желєзняк про те, що, можливо, заквасці не вистачало кислоти - додала пару розморожених вишеньок, Магдочка, я так завжди роблю. В меене теж раз начебто " пішла від мене назавжди...", я дала їй другого шансу, пару заморожених суниць. Аж так тепер підіймає- огого. Вже так 2 раза обновляла. Один раз суницю, другого разу малину. Малина міняла колір закваски, але на хлібі це не отобразилося. 3 Olima, Магда та Наташшшка reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Магда 2 077 Опубліковано: 1 березня 2 години тому, fronya40 сказав: Магдочка, я так завжди роблю. В меене теж раз начебто " пішла від мене назавжди...", я дала їй другого шансу, пару заморожених суниць. Аж так тепер підіймає- огого. Вже так 2 раза обновляла. Один раз суницю, другого разу малину. Малина міняла колір закваски, але на хлібі це не отобразилося. Таня, я завжди переживала щоб моя закваска не кислила, що може бути інша проблема я і подумати не могла. Вік живи - вік вчися) Добре, що є інтернет і добрі люди, які діляться своїми знаннями. 3 fronya40, Olima та inucya reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Olima 2 151 Опубліковано: 3 березня Зварила гречаного супчику, напекла млинців, зробила намазку з баклажанів з морозилки. Може сьогодні ввечері ще борщ наварю на завтра, а узагалі то, я хочу дерунів . 6 Наташшшка, lana19, УкраІнка та 3 others reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Справжня господиня 3 354 Опубліковано: 3 березня А я ухопила в Варусі яловичого гуляшу по акції (по 195) і зробила бефстроганов. Стогод його не їла! Так смачно! І купила на базарі помЕло, в нас трохи обрізають корку і ціна 19 грн/кг. Здоровенні кулі, майже по 2 кіло. Вже третю доїдаю, чогось смакує. Раніше обходила його стороною, а тут по 19 грн чого б і не взяти. 5 Наташшшка, lana19, fronya40 та 2 others reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
irysska 1 073 Опубліковано: 3 березня От бефстроганов і я залюбки скуштувала б.... Але аля уха і каша пшоняна, курка тушена. А от помело...мені воно і є помело ))) їсти можна, але без захвату. Сьогодні відвела душу - молочні кукурудзяні палочки )) але саме кременчукхліб (в маркетопті продаюттся). Мені дідусь у дитинстві завжди палички купував, бо дуже їх любила. 5 Olima, Lika_N, Справжня господиня та 2 others reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Справжня господиня 3 354 Опубліковано: 13 квітня Я готовкою їжі себе розслабляю, щоб не думати постійно за ті сирени, за ту війну... бо з глузду з'їду. Завтра їдемо на дачу дня на 3-4, сьогодні наготувала. Шампіньони вже показала вам, дуже смачні! Натушила залишки квашаної капусти, бо вже треба було її утилізувати. І спекла з нею заливний пиріг. Вова скуштував гарячий і облизав пальці! Ще нажарила сирників, половину з'їли на вечерю, ці поїдуть на дачу. Ще запікла дві тушки хеку Губсі, зверху сир. Завтра зранку ще нажарю котлет. 7 Lika_N, цифра, lana19 та 4 others reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Справжня господиня 3 354 Опубліковано: 22 травня Мабуть, всі нічого не їдять, тільки чаї ганяють, одна я щось готую. Позавчора зробила зрази з фаршу і начинкою з яйця+зелений лук. Зварила легкий суп з молодими овочами, дуже смачний. Замаринувала скумбрію 2 шт., в неї знайшлася ікра, та й ще велика! Скільки я переїла той скумбріі, за всі роки вперше потрапила скумбрія з такою великою ікрою. Як в оселедця! Взяла півпачки масла 82%, було ще трохи залишків від оселедця матіас, додала ікру і збила блендером. Вийшло таке смачне масло для бутерів! Хожу і постійно чайною ложечкою шкребу і їм, ну дуже смачно! Сьогодні зробила заготовку для отих лінивих відбівних, чи рублених котлет, де яйця+майонез+крохмаль. Нажарила зараз, бо вирублять світло о 21, а зранку не буде до 10. Варю картоплю, буде чим снідати хоч холодним, бо в мене все на електро. Треба ще термос налити на ранок. Отакої... 2 Olima та Наташшшка reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Магда 2 077 Опубліковано: 22 травня 1 година тому, справжня господиня сказав: Мабуть, всі нічого не їдять, тільки чаї ганяють Та якось так) Зранку - заварила чай кип'ятком з термоса, який вчора ввечері встигла залити в перерві між відключеннями. Поснідали бутербродами з ковбасою і сиром. Обіди - в кафе біля офісу, на вечерю - окрошка. А сьогодні ввечері за графіком мало б бути відключення о сьомій. Дорогою додому залетіла в магазин, купила курячі стегенця, зелені на салат. За три секунди зробила соус з сметани з баварською гірчицею, поставила запікатись стегенця в духовку, в скороварці зварила рис з білими сушеними грибами. Залила свіжий кип'яток в термос на завтра. В половину сьомої відключила всю техніку і спокійно зайнялися салатом з руколою, помідором, моцарелою, базиліком та соусом з медом, баварською гірчицею, оливковою олією та лимонним соком. Курки і рису приготувала з запасом і на завтра. А світло сьогодні ввечері і не відключали :) На завтра на сніданок планую, якщо світла не буде, залити яйця кип'ятком з термоса, дати їм так постояти хвилин 10 - будуть готові яйця з рідким жовтком (робила так минулого блекауту). До яєць буде авокадо - розрізаю пополам, дістаю кісточку, в заглиблення від кісточки наливаю лимонний сік та оливкову олію, підсолюю. Ми любимо такий сніданок і снідаємо так і в звичайних умовах, тільки зазвичай яйця я варю три хвилини, щоб був готовий білок і ріденький жовток. На обід або візьмемо сьогоднішній рис з стегенцем, або знову в кафе, вечерю на завтра ще не планувала - все залежатиме від графіку відключень світла. Якось так. У нас теж все від електрики, та нічого, викрутимося. Ми пережили позаминулу зиму, то ж літо з відключеннями нам точно не страшне. Термос у мене тримає кип'яток дванадцять годин точно, вода в крані є, світловий день довгий, виживемо. Головне москалоту перемогти. 1 2 Справжня господиня, musinka та Olima reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
УкраІнка 6 948 Опубліковано: 25 травня В 22.05.2024 в 20:10, справжня господиня сказав: Мабуть, всі нічого не їдять, тільки чаї ганяють Якби не чоловік, то я б так і робила 😀 Доповідаю: борщ, печінкові котлети, тушкована картопля. А ще знайшла в морозилці дві тушки хека. Підозрюю, що чоловік купив, коли я у дітей в Польщі була, але смажити йому ліньки було 😀 На вечір підсмажу. 6 Наташшшка, lana19, Lika_N та 3 others reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Наташшшка 953 Опубліковано: 25 травня В 22.05.2024 в 22:47, Магда сказав: У нас теж все від електрики В мене плита і духовка газові. Духовка вже зовсім поганенько пече, треба було б нову, але як тут поміняєш? Ця хоч від електрики не залежить. 4 години тому, УкраІнка сказав: Доповідаю: борщ, печінкові котлети, тушкована картопля. І в нас картопля тушкована з м'ясом. І салатик з дайкону, огірочка, капусти А, ще сирна запіканка солодка, на десерт. А вчора ввечері чергову партію джерок для хлопців зробила. В десятій вечора вимкнула сушарку. Якраз встигла між відключеннями світла. 5 1 Справжня господиня, lana19, Lika_N та 3 others reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Справжня господиня 3 354 Опубліковано: 25 травня 9 годин тому, УкраІнка сказав: печінкові котлети, О, про них забула, завтра зроблю після роботи, якщо Вова печінку купить. 1 Наташшшка reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
УкраІнка 6 948 Опубліковано: 1 червня Продовжую звільняти морозильну камеру Вчора знайшла порцію потертого гарбуза - зробила сирно-гарбузову запіканку. Витягла останню скумбрію - запекла в духовці. Плюс відварена молода картопля, салат овочевий і окрошка на перше. На вечір буде салат з буряка з сиром фета. Фсьо. В кухні жара страшна. Нічого не хочеться робити... 3 Справжня господиня, lana19 та inucya reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Olima 2 151 Опубліковано: 1 червня Інна, оце ти мені нагадала про гарбуз. У мене ще досі лежить гарбуз рожевий банан. Сходила, подивилася на нього і знову назад його поклала, він цілий, ніде не підгниває, але щось готувати з нього мені ліньки. А так сьогодні окрошка, вареники з полуницею. Ще сьогодні їду в сад поливати, то вирву весь шпинат, то треба щось з нього приготувати. Пару днів тому пекла трубочки 5 Справжня господиня, Lika_N, Наташшшка та 2 others reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Магда 2 077 Опубліковано: 1 червня В 03.03.2024 в 14:15, Olima сказав: Може сьогодні ввечері ще борщ наварю на завтра, а узагалі то, я хочу дерунів . Я вже пару днів ходжу і думаю про деруни) Та все щось кожного разу не виходить. То після роботи вже немає сил і бажання, то потрібно доїсти те, що в холодильнику лежить. Відклала на вихідні. А тут з цим відключенням світла скільки всього потрібно зробити, що точно не до дерунів( Може завтра... Я вже підготувалася до сьогоднішнього відключення: швиденько розігріла борщ на плиті, запекла індиче стегно в духовці, залила кип'яток в термос, змолола кави. Ввечері зроблю салат з зелені, запалимо свічки, відкриємо вино. 5 Наташшшка, Olima, inucya та 2 others reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Наташшшка 953 Опубліковано: 9 червня Ех, і трубочок хочу, і дерунів... Накришила салату - Асберг+огірочки+дайкон+цибулька\кріп - в заправку додала домашній яблучний оцет, свіжий мед = смакота! І яєць насмажила, бо щось зовсім часу нема готувати. А на вечерю треба щось думати, щоб і швидко, і смачно) 2 inucya та lana19 reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Справжня господиня 3 354 Опубліковано: 9 червня Я вчора зробила кабачки миттевого поїдання, сьогодні наварила Шалтібарщай, зробила заготовки з хека як на ліниві відбивні. Зараз ще замариную свинячі відбивні, жарити буду вранці на сніданок. Ще на сьогодні в мене по плану наробити пельменів в заморозку, тісто і фарш вже чекають. Завтра на 3 дні на роботу, буде що їсти. Жарко... 4 inucya, Lika_N, Наташшшка та 1 other reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Справжня господиня 3 354 Опубліковано: 10 червня Спробувала пекти отаке ТРДЛО. Це не матюк, це чеська-польська-румунська-щехтознаяка випічка дуже в них популярна. Знайшла перший-ліпший рецепт в ютубчику, зробила. Ну перший млинець як завжди комом. Цей досвід виявився дуже смачнющим, Вова досі гризе оті тринделики і каже, щоб пекла частіше. 7 Дяна, lana19, Магда та 4 others reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Магда 2 077 Опубліковано: 10 червня 9 годин тому, Справжня господиня сказав: Спробувала пекти отаке ТРДЛО. Я раніше любила замовляти його в чеському ресторанчику. Але тепер стараюся не зловживати такою випічкою, а то тільки подивлюся на неї - і вже плюс пару кілограм) 2 3 Справжня господиня, inucya, Наташшшка та 2 others reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Справжня господиня 3 354 Опубліковано: 11 червня Ляляля! А меі зараз подарували отой самий Кюртош, який триндельник! В мене на роботі навпроти завтра буде відкриття такого кафе, вони приходили до мене по воду і подарували. Ото я вже на радощах гризанула. 8 Скажу чесно, мій був смачніше. 6 Дяна, lana19, Olima та 3 others reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Справжня господиня 3 354 Опубліковано: 11 червня Вони всім навкруги кіоскам роздали сьогоднішню свою випічку. Мені дісталося ще три тринделя На вигляд таке, як вчилися і тренувалися, все різне. 2 3 Lika_N, Olima, Наташшшка та 2 others reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Справжня господиня 3 354 Опубліковано: 11 червня Принесла тринделі додому, Вова дуууже зрадів! Хай гризе. Дівчата, а підкажіть, що можна зробити з черешнею на зиму. Мене зараз пригостили кульком атбешним тої черешні, там з двух дерев жовто-рожева и темно-рожева. Солодкість середня, ну така не зовсім солодка. Світліша вже почала псуватися, бо бачила деяку з "м*яском". Поки засунула кульок в холодильник, бо завтра ще я на роботі до 8 вечора. Морозити не хочу, стрьомно з тією електрикою (зараз от вимикали на 4 години). Вареннячко? Компот? Раніше робила компоти з черешні, ну вони ніякі, солодка водичка.Та й воду закривати, ніде мені ті бутлі ховати в квартирі. А ще що зробити? Чи краще по сусідах роздати? 1 УкраІнка reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Olima 2 151 Опубліковано: 12 червня В нас був зварений борщ, окрошка, каКлетки, в морозильці була печінка, тому як завжди зробила печінковий торт за рецептом Світлани. А ще своя полуничка, рання майже відійшла і починає стигнути пізня. Її ми так їмо, в морозилку класти не буду і варення не буду варити. Ще на вихідних треба їхати обривати червону порічку і що з нею робити? Мабуть ризикну в морозилку як завжди відправити. 6 Справжня господиня, УкраІнка, Магда та 3 others reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
УкраІнка 6 948 Опубліковано: 13 червня 22 години тому, Olima сказав: В нас був зварений борщ, окрошка, каКлетки, в морозильці була печінка, тому як завжди зробила печінковий торт за рецептом Світлани. Ми теж з окрошкою. А ще ліниві голубці й налисники. 5 lana19, Магда, Olima та 2 others reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Olima 2 151 Опубліковано: 1 липня Дівчата, пригощайтеся варениками-пиріжками з лохиною. Ще була молода картопля та вже пішли свої кабачки, то насмажила їх з майонезом та часничком. 4 Lika_N, lana19, Магда та 1 other reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Справжня господиня 3 354 Опубліковано: 2 липня Дівчата, а розкажіть, що ви готуєте в таку спеку та з відключеним світлом? Бо в мене вже голова плавиться. Холодильник на 7 годин відключається, в мене сардельки стали слизькими... Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах