Магда 2 078 Опубліковано: 3 липня В 02.07.2024 в 18:54, Справжня господиня сказав: Дівчата, а розкажіть, що ви готуєте в таку спеку та з відключеним світлом? Бо в мене вже голова плавиться. Холодильник на 7 годин відключається, в мене сардельки стали слизькими... Значить так) вчора у нас не було світла з 15.00 до 22.00. Багатоповерховий будинок, все на електриці. На вечерю був салат з капусти, огірків, кропу, консервованої кукурудзи, болгарського перцю і заправлений сметаною. До салату сосиски, купований свіжий чорний хліб, на десерт ягоди, морозиво. Після десятої вечора з'явилося світло я швиденько зварила молоду картоплю в молоці і зажарила мюнхенські ковбаски на обід. Сьогодні ввечері прийшла з роботи - світла вже не було. Повечеряли салатом з руколи, салату, огірка, в'ялених помідорів, з базиліком, моцарелою, петрушкою, залишками вчорашньої кукурудзи, заправленого соусом з гіркої гірчиці, гірчиці в зернах, олії, меду, лимонного соку та часничку. До салату знову були сосиски (за бажанням :) ), купована чабата і вино. На десерт абрикоси і морозиво. З'явиться світло - стушу курку на завтра. В принципі, для нас зараз не проблема відсутність світла на вечір. Ми влітку майже не їмо всяких гарнірів як там каші, картопля, от кабачки не можна приготувати - це так, не зручно, любимо овочі гриль, поки не можемо зробити, замінюємо салатами. Стараюся продукти купувати і готувати не багато, щоб з'їсти за раз і готую щось швидке в основному і порційне - ковбаски, курячі стегенця, тушені пупки в скороварці, свинячий язик знову ж таки в скороварці. На гарнір огірки/помідори чи салат. В минулий зимовий блекаут у нас зламався холодильник( Тепер хвилююся за новий, бо кожного року міняти холодильники дорогувато і бажання геть немає. А температура в ньому без електроенергії піднімається за 6 годин до 10 градусів в холодильній камері і до -10 в морозильній, правда, швидко і опускається до встановленої, але такі гойдалки точно не на користь техніці. Влітку мені блекаут легше переживати, хоч і жара без кондиціонера, зате довгий світловий день, багато ягід, овочів, фруктів. А от взимку і депресивніше, і гарячого чогось випити чи з'їсти проблема. Та я коли починаю нити - відразу нагадую собі, що це я в своїй квартирі, сплю в своєму ліжку, а хлопцям та дівчатам в окопах хоч взимку, хоч влітку в неймовірну кількість раз тяжче фізично, ніж мені. Головне аби вони там вистояли, а мені нити і жалітись нічого, бо не дай Бог, прийдуть до нас московити, тоді точно не про їжу будемо думати( 4 1 Дяна, Наташшшка, Справжня господиня та 2 others reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Магда 2 078 Опубліковано: 3 липня Вчора поки писала відповідь, на сервері вимкнули світло, тому відправила вже сьогодні після того як повечеряли жареними цукіні з соусом зі сметани, кропу та часничку. До цукіні була вчорашня тушена курка. Пригостили мене свіжими молоденькими домашніми цукіні - яка це смакота, вони аж солодкі! Я сама з'їла подвійну порцію, до курки навіть черга не дійшла. Ніколи не розуміла, як люди умудряються худнути на кабачах) 4 Olima, Справжня господиня, Lika_N та 1 other reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Наташшшка 954 Опубліковано: 3 липня Наталочка, а як кабачки готуєш? Я їх дуже люблю, але смажити не хочу, хочу щось легше, без жиру\олії. Може запіканку спробувати? Кабачків море. Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Магда 2 078 Опубліковано: 3 липня 1 хвилину тому, Наташшшка сказав: Наталочка, а як кабачки готуєш? Я їх дуже люблю, але смажити не хочу, хочу щось легше, без жиру\олії. Може запіканку спробувати? Кабачків море. Та якраз і жарю в борошні на олії) Ріжу поздовж товщиною десь трішки меньше сантиметра, обвалюю в борошні і жарю) Подаю з сметаною, розмішаною з кропом, сіллю, та часником. А ще люблю на грилі піджарити і змазати соусом з перебитим в блендері кропом з олією і часником. Або в духовці на деці під грилем, змащеними олією з італійськими травами. О, ще роблю кабачковий пиріг на сирному тісті, рецепт не пам'ятаю де знайшла, мабуть тут, на форумі, зараз фотку знайду. Добре, що нагадала, на вихідних обов'язково спіймаю світло і спечу, він дуже смачний 1 Наташшшка reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Магда 2 078 Опубліковано: 3 липня Ось, знайшла, це виявляється з сайту sterngotovit.com 3 Дяна, Наташшшка та fronya40 reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Справжня господиня 3 362 Опубліковано: 3 липня 12 хвилини тому, Магда сказав: Ось, знайшла, це виявляється з сайту sterngotovit.com Наталочко, виглядає дуже смачно! Давай оформи рецептом, я з задоволенням приготую. А я нещодавно з кабачків зробила вдалий експромт. Разказую. Кабачки натерла, підсолила і вони в друшляку стояли пускали сік. Віджала. Була неприкаяна половина великої моркви, натерла її на дрібній тертушці втуди до кабачка. Вбила 2 чи 3 яйця, додала борошна. Натерла ще залишки твердого несмачного сиру грам 70. Подумала і сипанула ще добрячу ложку манки. Хмелі-сунелі, перець мелений. Через 15-20 хвилин вилила це тісто на деко і запекла хвилин 20. Поки воно стигло, знайшла в холодильнику дві котлети-сиротки, що ждали свого часу вже давно. Натерла їх руцями на крупній терці і додала мазіку. Кабачковий корж розрізала на 4 частини. Нижню покрила половиною котлет, наверх другий корж просто помазала мазіком, зверху третій корж з котлетами, четвертий з мазіком і посипала кропом. Зверху трошки колечки помідора, бо він був один. Ну дуже смачно получилося!!! З*їли швидко! Не фоткала, бо планшет був розряжений. З часничком було б краще набагато, але ... але. 3 Наташшшка, Магда та fronya40 reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Магда 2 078 Опубліковано: 3 липня 37 хвилин тому, Справжня господиня сказав: Наталочко, виглядає дуже смачно! Давай оформи рецептом, я з задоволенням приготую. Світлана, знайшла, у нас вже є цей рецепт, тільки я не додаю ні бекону, ні ковбаси: І твій би пиріг я з задоволенням скуштувала б. Кабачки - універсальний золотий продукт! А, ще згадала, минулого року робила варення з кабачків та апельсину за Клопотенком) Я скептично відношуся до таких рецептів, бо ж розумію, що тут кабачок являється просто безвкусною базою, основою, яку підсолодили цукром і ароматизували апельсином. Але ж так смачно вийшло! На сніданок до вафель чи млинців тільки мелькнуло) 4 fronya40, Наташшшка, Справжня господиня та 1 other reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Наташшшка 954 Опубліковано: 4 липня Дякую, дівчата. В мене духовка газова, то вимикання світла в цьому плані не критичне. А ще малюпуська на 10 літрів електрична, але до неї ще не звикла і через відсутність світла поки і не можу експерементувати особо в ній. Кабачків вже купу повикидала. Треба піти знову купку вибрати)) Салати весь час роблю, бо щось капусти забагато, і, в основному, пекінка, то тільки в салат, куди її ще? Благо, помідорів і огірків теж достатньо. Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Магда 2 078 Опубліковано: 6 липня А у нас сьогодні на обід шпинатний крем-суп з фрикадельками та грінками і кабачкові оладки з сметаною. 3 Справжня господиня, Наташшшка та Дяна reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Наташшшка 954 Опубліковано: 8 липня В нас сьогодні борщик, молода картопелька з масличком, кропом і часничком, тушений кролик, салат з усім свіженьким, тільки зірваним з городу(пекінка, помідорки, огірочки, цибулька), налисники з м'ясом і солодкі до абрикосового сиропу. Ну скажіть, що я молодець 4 Lika_N, irysska, Olima та 1 other reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Справжня господиня 3 362 Опубліковано: 8 липня Наташшшшка, ти молодець! Хочу до тебе на обід, так все смачненько. Нагадала за налисники, треба зробити, давно готувала. 1 Наташшшка reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Olima 2 154 Опубліковано: 16 липня Сьогодні я "совершила подвиг", у таку спеку та при збільшеному відключенні світла я встигла спекти пиріг Юність з абрикосами. Абрикоси свої, вже закінчуються, чому я дуже рада, бо кожний день впродовж тижня ввечері приходилося їздити їх збирати до саду. Роздавала всім бажаючим, бо я не люблю абрикосове варення (хоча 4 баночки півлітрові зварила), а куди їх ще прилаштувати я не знаю. А компоти у таку спеку у мене також бажання не було робити. В морозилку класти також не варіант, хоч би те що там лежить не розмерзлося. Ще у мене починають буріти помідори, бідненькі, як вони тільки на сонці витримують, бо поливати я їх не встигаю, тільки огірки та жоржини з айстрами поливаю. По світлу сьогодні зовсім скажений графік 17 годин без світла, але ми і без світла бачимо які рашисти п.ідори . 5 Магда, Наташшшка, Natali06 та 2 others reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Наташшшка 954 Опубліковано: 17 липня А ми останні дні живемо на огірках, помідорах і малині))) Готувати не встигаю, світла немає, спека скажена 4 1 Lika_N, Магда, Olima та 2 others reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Справжня господиня 3 362 Опубліковано: 25 липня Сьогодні знайшла роботу своїм ручкам. Отакі налиснички з сиром зробила! Моя рука для масштабу біди Вова зняв пробу і сказав, що смачнющі! 6 Lika_N, Магда, Наташшшка та 3 others reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Магда 2 078 Опубліковано: 12 серпня Ох дівчата, тільки що зняла з плити 7-ми літрову каструлю фаршированого перцю - з усіх сил тримаю себе в руках аби не наїстися на ніч) Спробувала пару ложок підливи - амброзія!) Тепер хвилююся щоб не скис він мені до ранку, виставила на балкон під відкрите вікно та все ж тривожно мені) А фарширований перець одна з найулюбленіших моїх страв, я можу його їсти три рази на день, сім днів на тиждень, хіба що з перервою на деруни) 6 inucya, Olima, Наташшшка та 3 others reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
musinka 1 975 Опубліковано: 13 серпня 17 годин тому, Магда сказав: Спробувала пару ложок підливи - амброзія!) Тепер хвилююся щоб не скис він мені до ранку, виставила на балкон під відкрите Не плеяда - амброзія це гарно чи не дуже. А щоб скоріше остудити страву, яку треба швидко поставити в холодильник, ми завжди ставимо каструлю в тазик з холодною водою. 2 - 3 раза помінять воду і страва холодна. 2 inucya та Магда reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Магда 2 078 Опубліковано: 13 серпня 2 години тому, musinka сказав: Не плеяда - амброзія це гарно чи не дуже. А щоб скоріше остудити страву, яку треба швидко поставити в холодильник, ми завжди ставимо каструлю в тазик з холодною водою. 2 - 3 раза помінять воду і страва холодна. В даному випадку амброзія - це мед богів, який давав їм безсмертя) У моєї мами це означає найвищий ступінь насолоди від їжі) Я також охолоджую невеликі каструлі в раковині з холодною водою, але перець, як і борщ, я роблю в здоровенній каструлі з товстими стінками і товстеленним дном - не проходить цей метод, скоріше вода в раковині закипить від каструлі))) У мене колись в цій каструлі отак за ніч скис свіжезварний зелений борщ на яловичих ребрах( Так само на ніч зварила, винесла на балкон, лишила без кришки перед відкритим вікном, а на ранок він забродив, досі згадую розстраююсь, от вчора за перець і переживала))) Але все обійшлося, вже пів каструлі з'їли, таке у нас не затримується)) 1 inucya reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Справжня господиня 3 362 Опубліковано: 30 серпня Ось тільки напекла! Тільки витягла з духовки і вирубили світло! Вспіла!!! Фоткала вже з ліхтариком в руці, ще гарячі. Рогалики дуже смачні, повидло малинове магазинне. 8 Наташшшка, Olima, цифра та 5 others reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Справжня господиня 3 362 Опубліковано: 13 вересня Сьогодні поруч з моєю роботою, точніше прямо за стіною, відкрився рибний магазин. І поперлася я туди подивитися. Подивилася. От результат Їх 20 штук, і ще 3 ми з Вовою з*їли гарячими. Фарш з червоної риби 700 г + 350 г філе тріски. От навіщо я туди поперлася? 4 3 Lika_N, inucya, fronya40 та 4 others reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Наташшшка 954 Опубліковано: 14 вересня 16 годин тому, Справжня господиня сказав: От навіщо я туди поперлася? Щоб смачненько поїсти, і Вову погодувати) Я б теж не відмовилась від таких котлеток! 3 Справжня господиня, Olima та inucya reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Olima 2 154 Опубліковано: 14 вересня Смажила баклажани, ну що сказати, смажені кабачки мені смачніші. 4 Магда, спокусницЯ, Наташшшка та 1 other reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
спокусницЯ 6 538 Опубліковано: 14 вересня Мама робила смажені баклажани так. Оці шайбочки смажених баклажан, трішки майонеза з часником, кільце обсмаженного перцю ( це ще потрібно було підібрати перець, який по діаметру підходить!) В ньому смажена морквочка з цибулею, зверху шматочок помідори і знову майонезік з часником. Було гарно, смачно але я на такий садомазо не здатна, тому спростила. На шайбу смаженого баклажана, змащену майонезом з часником, викладаю ложку суміші смаженої моркви, цибулі, грибів, перця + мілко нарізана помідорка. І зелень зверху . 7 Дяна, Наташшшка, lana19 та 4 others reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Магда 2 078 Опубліковано: 14 вересня А я люблю і кабачки, і баклажани) Тільки баклажани я жарю язичками, потім змащую майонезом з часником, кладу помідорчик і листочки петрушки і так закручую в рулетик. Та давно такого не робила, бо зажирне вже таке їсти. Оце нагадала - запечу на грилі баклажани та накручу на вечерю) 8 lana19, Наташшшка, Дяна та 5 others reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Наташшшка 954 Опубліковано: 14 вересня В мене сьогодні тушкована картопля з м'ясом і грибами. І свіжі помідорки. Ще спекла шарлотку. І жменька горішків ліщини. А ні, це не все! Ще нас вгостили свіженьким салом і шкварками(тут де живу зараз так називають м'ясо-свіжину підсмажену шматочками. А коли жила в Луцьку, то шкварки - то були вижарки сала) 6 fronya40, Дяна, inucya та 3 others reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Справжня господиня 3 362 Опубліковано: 15 вересня 18 годин тому, Olima сказав: Смажила баклажани, ну що сказати, смажені кабачки мені смачніші. А чого? Я теж жарю кружечками, перемазую майонезом і складаю в стовпчики. Помідор не додаю, Вова так любить. Для себе оті жарені кружечки змащую кісточкою рідиною (сік після жарення+оцет), притрушую часничком сухим і хай всі йдуть лісом! 7 lana19, inucya, Магда та 4 others reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах