Leaderboard
Popular Content
Showing content with the highest reputation since 27.10.2025 in all areas
-
8 points
Яблучний пляцок на пісочному тісті
fronya40 and 7 others reacted to Коник for повідомлення в темі
Ингредиенты: Тісто Борошно - 450г Розпушувач - 2 ч.л. Масло вершк. - 200г (можна замінити маргарином) Жовтки - 4 шт. Сметана 20% - 2 ст.л. (можна любої жирності) Цукор - 100г Сіль - дрібка Пакетик ванільного цукру - 10г Начинка Яблука - 1,5кг Цукор - 80г Кориця Білки - 4 шт. Цукор - 100г Сіль - дрібка Крохмаль кукурудзяний - 60г Ванільний цукор Сметана 20% - 450г (можна любої жирності) Форма - 30*40 Метод До борошна натерти охолоджене вершкове масло з холодильника (попередньо його можна на 10 хвилин поставити до морозильної камери). Масло можна замінити на маргарин. Руками змішати натерте масло та борошно до утворення крихти. До крихти всипати ванільний цукор, звичайний цукор, розпушувач, дрібку солі і перемішати. Додати чотири жовтки (білки відкласти окремо, будуть потрібні для суфле), та дві столові ложки сметани. Для тіста підійде сметана будь-якого відсотка жирності. Швидко замісити тісто руками, воно виходить м'яке. Розділити тісто на дві частини. Менший шматочок (приблизно 1/3 частина тіста) перекласти у пакетик і до морозильної камери. А інший шматочок тіста розкачати між двома аркушами пергаменту, та покласти у прямокутну форму, застелену пергаментом. Рецепт розрахован на фору 30*23, але я розкатала між двома аркушами пергаменту/силіконовими килимками і виклала в форму 30*40, тіста виходить не великий шар, та і інші шари не такі високі. Сформувати бортики. Покласти форму з тістом до холодильника. Очищені яблука нарізати на невеличкі кубики або натерти на грубій терці. Щоб яблука не сильно потемніли, скропіть їх лимонним соком. Додати цукор і трішки кориці. За бажанням кількість цукру можна також коригувати, залежно наскільки кислі у вас яблука. Перемішати і тушкувати до м'якості. Вже м'якенькі яблука залишити, щоб вони трішки охололи. У мене були дуже соковиті яблука тому я додавала кукурудзяний крохмаль, коли яблука трошки охололи. Поки яблука охолоджуються, збиваємо міксером чотири яєчні білки з дрібкою солі до утворення піни, далі, поступово, всипати цукор і збити до міцних піків. Додати кукурудзяного крохмалю і сюди ж влити сметани (можна будь-якої жирності, звичайно, що 20% смачніше))), додати ванільний цукор і збити міксером. Форму з тістом витягнути з холодильника і викласти втушковані яблука. Розрівняти і зверху вилити білково-сметанкове суфле. Зверху натерти шматочок тіста з морозильної камери. Найкраще натирати зразу над пляцком, допомагаючи рівняти виделкою. Випікати пляцок у попередньо розігрітий духовки до 180° приблизно 50 хвилин до рум'яної скоринки. Як охолоне, можна посипати цукровою пудрою Пляцок дуже смачний. Раджу і вам його приготувати! video5190864510071634587_Vl1zBKYs.mp4 Рецепт від каналу Смаколики Юлі Україна Київ Війна росії з Україною День 1343 -
3 points
Яблучний пляцок на пісочному тісті
Наташшшка and 2 others reacted to Коник for повідомлення в темі
він реально дуууже смачний, велике дечка 30*40 розійшлось дуже швидко, він ніжний, смачний -
2 points
Яблучний пляцок на пісочному тісті
fronya40 and one other reacted to Natali06 for повідомлення в темі
Лєночка, ох і смакоту ти нам принесла! Кусочок такий спокусливий, що дивитись і не спробувати його вище моіх сил! ) Дякую за рецепт! -
2 points
Хала. Дуже проста і смачна
fronya40 and one other reacted to Natali06 for повідомлення в темі
Свєтік, та закваска не проблема. Ти тільки скажи, що включили опалення і завтра будеш уже з закваскою) ☄️ Дякую за високу оцінку цієі хали! Є в мене ще одна одна хала, яка мені теж подобається і вона вже на дріжджах. Так що , спечемо щеі іі. -
1 point
Торт печінковий
fronya40 reacted to Справжня господиня for повідомлення в темі
Ингредиенты: Печень 1 кг (я использую куриную, с ней вкуснее всего) молоко 0,5 л растит. масло 1 ст.л. яйца 4 мука 1-1,5 стак. Крем №1. Мелко нарезанные лук и морковку потушить на сковородке на воде до готовности, заправить майонезом, посолить чуть больше обычного. Крем №2. Сыр полуострый натереть на терке, добавить 1-2 зубка чеснока, заправить майонезом и посолить по вкусу. Метод Торт такой делаю давно, лет 12, не надоел. Делаем тесто. Печень 1 кг (я использую куриную, с ней вкуснее всего) молоко 0,5 л растит. масло 1 ст.л. яйца 4 мука 1-1,5 стак. Печень на мясорубку, все добавить и перемешать. Муки...1 стак.- более нежная, 1,5 стак. - плотнее. Далее из теста надо испечь/пожарить блины. Блины получаются нежные, переворачивать их на сковородке проблематично, да и лишний жир... Я делаю так. Противень застилаю фольгой, хорошо смазываю растит. маслом и выливаю тесто. Печь в духовке 15-18 минут. После остывания корж перевернуть и снять фольгу. Делаем 2 вида крема. Крем №1. Мелко нарезанные лук и морковку потушить на сковородке на воде до готовности, заправить майонезом, посолить чуть больше обычного. Крем №2. Сыр полуострый натереть на терке, добавить 1-2 зубка чеснока, заправить майонезом и посолить по вкусу. Корж из печенки разрезать пополам на 2 части и еще на 2 части. Получилось 4 одинаковых коржа. Складываем торт. Корж-намазываем половину крема №2-корж-половина крема №1-корж-половина крема №2-корж-половина крема №1. Оставляем тортик пропитаться ночь. Очередность намазывания кремов можно поменять, тогда верх будет белый(но сыр больше засыхает). Утром подравняем края и украсим наш торт как рука ляжет! * Если нужен большой торт на много людей, то данное количество теста разделите пополам и испеките на противне 2 коржа. Каждый разрежете пополам. Тогда получится большой по площади торт весом прим. 2,5 кг. ** Если нужен маленький торт, то делайте половину рецепта. Корж пеките один и разрезайте его на 4 части. Тогда получится тортик весом прим. 1,2 кг. *** Если надо тортик на семейный ужин, то можно сделать на 1/3 -1/4 рецепта и пожарить круглые коржи на маленькой сковородке. Осторожно, переворачивать сложно! Ну вот как-то так... -
1 pointНата, обов'язково спробую, але пізніше, бо зараз з цими клятими к@ц@пами та їхніми обстрілами маємо відключення електроенергії, я знову виключила свою духовку, закваску заховала в холодильник( Зараз поки любуюся випічкою, але то все дрібниці, не таке переживали.
-
1 point
Торт печінковий
fronya40 reacted to Справжня господиня for повідомлення в темі
Оля, дякую тобі, що не забуваєш цей рецепт. Та й такі красиві тортики робиш. Я сьогодні купила упаковку курячої печінки, думала котлетки зробити, але після твоїх фоток буде тортік! -
1 pointНаталочко, дуже рекомендую цю халу! Без всіх тих танців з бубнами, все просто , а результат супер! Ніжна, волокниста , прямо тане в роті) Та і плетіння я вибрала саме просте. Але мені дуже воно подобається. І мені здається, що запороти його неможливо. Головне джгути роби рівні, без потовщень . Спробуй, дуже хочу почути твою думку.
-
1 pointДякую Наталочка за фотозвіт! Смачно та яскраво виглядає! Буде вам в зиму смачно! Я теж у неділю приготувала ще порцію. Так и є, не такий уж цей соус і гіркий, всього в міру в нем.
-
1 pointЛєночка, несу тобі звіт по- дорослому) бо що там розмінюватися на дрібниці. Казала тобі, що планую ще 2 порції, а ні - зробила 4! ( довелось дістати мого улюбленого казанчика) Бо мала необережність пригостити сестру) Вона спочатку сказала :» ой, яке пекуче!» А через пару днів баночку прикінчила) І сказала, що добрезне, хочу ще! Тож довелося готувати і на неі) але самий великий квест, це все розфасувати в 100 мл баночки( Я ще той хомяк), все закрила ! Тепер ми с сестрою смачнючим соусом забезпечені) Дякую , моя хороша, за вивірений рецепт! 😘
-
1 pointНаталочка, дякую тобі за довіру! Соус дійсно дуже смачний, з магазинним ні в яки порівняння не йде.
-
1 pointОлю, які ж вони гарні!!! страшенно люблю айстри і чорнобривці. Але останнім часом щось зовсім не встигаю іх сіяти. Чорнобривці вже декілька років не сходять( Мабуть прийдеться садити розсадою. Зате маю ось таку доріжку на городі) Хризантеми. Там ще є бордові і коричневі, але вони тільки починають розкривати квітку. ще покажу квітування моєі тугодумки Йорс ін контіньюд . Думаю, що на наступний рік вже побачу іі в повноцінній красі)
-
1 point
Соус Солодкий чилі. Версія №...
fronya40 reacted to Справжня господиня for повідомлення в темі
Лена, от ти знаєшся на ці гострі перечні соуси. Скажи, який саме тобі смакує найбільше. Я не по ціх ділах, але хочу зварити трохи для сина. Щоб не дуже "дим з попи", але смачний. -
1 point
Ікра баклажанна з овочами
fronya40 reacted to Справжня господиня for повідомлення в темі
Палич, от ти і сам без мене все зробив. Вибач, в мене зараз не все добре, тому не можу відповідати вчасно і розгорнуто. Дякую тобі, що написав свої вражння. Якщо ікра сподобалася, то вже сам можеш зробити собі корективи. -
1 point
Ікра баклажанна з овочами
fronya40 reacted to Справжня господиня for повідомлення в темі
Сині 3 кг Цибуля 1 кг Помідори 1 кг Морква 600-700 г Перець болг. 1 кг Перець гіркий 1-2 шт. Сіль 2 ст.л. Цукор 4 ст.л. Оцет нуль Чорний мелений перець за смаком Часник за смаком Сині запекти або відварити, положити під гніт, щоб стік сік (можна не ложити). Почистити від шкірки. (я запікаю в мультиварці на Випічці 35-40 хв.) Цибулю порізати і піджарити до золотавості на олії. Додати потерту моркву і тушкувати до м*якості. Цибулю з морквою прокрутити на мілкої решітці на м*ясорубці, положити в каструлю/пательню/казан з товстим дном. Почищений перець прокрутити на м*ясорубці, додати до моркви, тушкувати прибл. 10 хв. Помідори прокрутити на м*ясорубці, додати до маси, тушкувати 5-10 хв. Сині прокрутити на м*ясорубці, додати до маси, тушкувати 5-10 хв. Додати сіль-цукор-перець-часник, якщо треба олію, тушкувати ще 3-5 хв, помішуючи. Оцет не треба! Розкласти в підготовлені банки, закатати. Можна не укутувати, я 10 років нічого не укутую. Я роблю по 1/3 рецепта, мені так зручніше. Вихід 1,5-1,7л. Навіть не пам*ятаю, де я взяла той рецепт, зазвичай в мене записано. Мабуть десь в коментах, не знаю. Але роблю цю ікру вже років 5. Дуже вдалий рецепт! От все мені за смаком! Тільки на сіль треба пробувати в кінці, бо вона зараз різної солоності. Подивилася, в нас ніхто не давав рецепту ікри з синіх, тілько є один аж 14 року. Зробіть, не пошкодуєте. Так, трохи морочитися треба, але це дуже смачно! А на хлібчик взимку... та й салка шматочок...аааа!!!!! -
1 pointІ хватає? Я думав щось сіліконове треба стелить. І ще, ти на мілкій решітці м'ясорубки прокручувала все, це яка? 2-3 мм? Бо у мене тільки середня, 5-6 мм і ще більше є. Мо ж було по два рази перекручувать? Чи пройтись ногою блендера? Так ти наколюєш овочі перед випіканням? Я пройшовся виделкою... Пробував - все дуже смачно, в міру і сіль і цукор...до речі, я коли смажив цибулю і моркву трохи карамелізував їх, додав сахарку ложку. Приємний колір. Гіркий перець не додавав, поклав пів ч.л сухого червоного з усіма приправами в кінці.
-
1 pointА на дно ти нічого не кладеш чи льеш? У мене один трохи "приклеївся")) Ти їх виделкою проколюешь, чи надрізи, чи як? Я зверху ще перец поклав, щоб запікся і зняти шкірку. В потім ще там томати припустив і почистив. Вже зробив 1/4 рецепта , ввечері буду коштувать.
-
1 point
Ікра баклажанна з овочами
fronya40 reacted to Справжня господиня for повідомлення в темі
Елена, дякую за довіру. Сподіваюсь, що взимку буде смачно. -
1 pointСвета, спасибо за рецепт! Очень вовремя. Понравился способ приготовления и пропоции, приготовила.Запекала баклажаны и перец на чугунной сковороде под крышкой. У помидор шкурку тоже сняла. Получилась нежная икра.Закрыла 4 баночки по 0.5 л.
-
1 pointТой хоч в чоботях, хоч в гіВностерці поїде, його там радісно зацілують в дупу.
-
1 point
-
1 pointЗавжди мріяла навчитися робити печінковий торт, да все руки не доходили) Тепер обов'язково навчуся))) Заздалегідь вдячна)
-
1 point
Торт печінковий
fronya40 reacted to Справжня господиня for повідомлення в темі
Оля, дякую за гарне фото. Дуже приємно, що рецепту не зраджуєш. Я цей рецепт знайшла на якомусь сайті дуууже давно і пам*ятаю, що там була приписка знизу "гости мои стонут над ним, как чайки!"От ця приписка і вирішила, що я ризикнула і зробила рецепт. І таки правда, "стонут как чайки"! -
1 pointСвєта, не перестаю дякувати тебе за цей рецепт. Цибуля була синя, тому начинка має трохи дивний колір, але це дуже -дуже смачно
-
1 pointИнгредиенты: Кефир 1 ст (250 мл) Вода 1/6 ст (40мл) Яйцо 1 шт Мука 1 1/3 ст (300 - 350 мл) Сахар 3 ст.л. Соль 1/2 ч.л. без горки Сода 1/2 ч.л. без горки Масло растительное для жарки примерно 3 мм от дна сковородки Масло сливочное для смазывания оладий Способ приготовления Растереть яйцо с сахаром и солью. Подогреть кефир с водой до тёплого состояния. Добавить в смесь с яйцом и взбить до появления пены. Размешивая венчиком добавить муку. Перемешивать нужно тщательно, до однородности теста. Должно получится тесто которое не течёт, а густой лентой падает с ложки. Теперь добавляется сода. Ещё раз тщательно перемешать тесто венчиком и жарить оладьи на огне ниже среднего. Я масло не наливаю щедро, а смазываю сковородку (булькаю масло из бутылки на сковородку и размазываю силиконовой кистью). Если масла налить больше, то оладьи вырастают ещё пышнее, как пончики. После приготовления оладьи можно смазать сливочным маслом, но те, что на фото не смазаны. Хочу добавить что после добавления соды тесто перемешиваю и больше не трогаю (только беру ложкой сколько надо). Сода очень надувает готовое тесто, и оно становится воздушным и пышным. Думаю что не стоит лишний раз перемешивать его, чтобы оставались пузырьки воздуха, которые дают пышность готовым изделиям. Примечание Как-то увидела рецепт тут - Хотя до того не признавала тесто для оладий с яйцом, теперь готовлю только по этому рецепту около полугода. В моей семье эти оладьи признаны самыми вкусными! Когда жарятся, то масло не впитывается. Оладьи получаются очень пористые, мягкие. Когда остынут, то не опадают и совершенно не твердеют. Привкуса соды нет абсолютно из-за её малого количества. Вариант без яиц: Оладьи пышные без яиц
-
Newsletter
