Leaderboard
Popular Content
Showing content with the highest reputation since 24.10.2025 in all areas
-
5 points
Хала. Дуже проста і смачна
fronya40 and 4 others reacted to Natali06 for повідомлення в темі
Ингредиенты: вода-80г закваска пшенична 100% -110г яйце-1шт жовток-1 шт цукор-50г борошно-345г( Зернарі з багетом) **** сіль-6г олія без запаху-85г Метод Я роблю заміс в хлібопічці, тому, з вашого дозволу ,розпишу процес в хп В відро хлібопічки налити воду, додати закваску, яйце, жовток, цукор, борошно. Заміс 1-2 хв. До зволоження тіста. Програму замісу виключити і залишити для аутолізу на 30-60хв. Після закінчення цього часу, знову ввімкнути заміс. Додати сіль і частинами додавати олію. Під час додавання оліі обережно допомагаємо вмішувати олію в тісто. Загальний заміс близько 15 хв. По закінченні замісу тісто повинно вигляди равномірним , гладким , матовим Перекладаємо тісто в ємність і залишаємо при кімнатній температурі на 8 годин.( зручно залишати на ніч) Емність для тіста змазуємо олією мінімільно, або геть не змазуємо. Тому що тісто залишки оліі не вбирає і далі складно буде з ним працювати. вигляд тіста через 8 годин. Тісто дегазуємо, підвертаємо в кулю і залишаємо для відпочинка на 10хв далі тісто ділимо на частини, підвертаємо в форму рулетів і ще раз даємо відпочинок на 5-10хв. Я плела дві хали, по чотири джгути кожна. Якщо плануєте одну, то врахуйте, що вона виходить велика. По два джгути з кожного плетіння обвалюємо в кунжуті. Плетіння починаємо з середини. Сплетені хали переносимо на лист для випічки з пергаментом. зверху прикрити плівкою Остаточне вистаювання займає 3-4 години. Час вистоювання залежить від навколишньої температури. У мене це зайняло 3 години.( на кухні було близько 25 градусів) За 20 хв до випічки духовку включити на 170-180 градусів. Перед випіканнім халу змазати взбитим білком. Випікати при 170-180 град. 30-40 хв. Час випічки буде залежати від розміру хали.. Готову халу охолодити на решітці. Смачного! Фух! писала довше, чим робила) Трішки розкажу за джерело рецепту. Років зо три , не меньше , цей рецепт знайшла у відповідях під чиємось дописом.. Я зробила скрін. І тоді я іі пекла, а потім... просто загубила. Ви ж знаєте, скілько всього ми держмо в гаджетах) тваринки, квіти, рецепти, фотки, поздоровлення і т.д Одим словом, загубила. Періодично я все таки намагалася його знайти, але безуспішно. Але ж коли чогось хочеться, то ми гори звернемо. Знайшла! ділюсь з вами, щоб знову не загубити) тим більше, що ця хала заслуговує на те, щоб іі пекти. Україна Знам’янка Війна росії з Україною День 1341 -
4 points
Кухонні посиденьки (балачки)
Lika_N and 3 others reacted to РАДУШКА for повідомлення в темі
А в мене цього року виріс головач. Не стала зрізати, бо був несильно великий. Десь з голівку малюка. Дочекалася стиглості та розчавила. Може ж розмножиться? Внесу на теє місце сухого конячого гною. -
4 points
Кухонні посиденьки (балачки)
Наташшшка and 3 others reacted to Olima for повідомлення в темі
Не мухомори, але свої виросли перший раз в саду на пеньку від персика -
3 points
Торт печінковий
fronya40 and 2 others reacted to Olima for повідомлення в темі
Не чекали? Я знову з печінковим тортиком, вірніше з двома. Пекла на двох пательнях з різними діаметрами, тому вийшло два торти: маленький і побільше Світлана, знов дякую за цей рецепт. Ніколи не підвів мене, смачно, швидко і всім подобається -
2 points
Торт печінковий
fronya40 and one other reacted to Справжня господиня for повідомлення в темі
Оля, дякую тобі, що не забуваєш цей рецепт. Та й такі красиві тортики робиш. Я сьогодні купила упаковку курячої печінки, думала котлетки зробити, але після твоїх фоток буде тортік! -
2 points
Хала. Дуже проста і смачна
fronya40 and one other reacted to Natali06 for повідомлення в темі
Наталочко, дуже рекомендую цю халу! Без всіх тих танців з бубнами, все просто , а результат супер! Ніжна, волокниста , прямо тане в роті) Та і плетіння я вибрала саме просте. Але мені дуже воно подобається. І мені здається, що запороти його неможливо. Головне джгути роби рівні, без потовщень . Спробуй, дуже хочу почути твою думку. -
1 point
Торт печінковий
fronya40 reacted to Справжня господиня for повідомлення в темі
Ингредиенты: Печень 1 кг (я использую куриную, с ней вкуснее всего) молоко 0,5 л растит. масло 1 ст.л. яйца 4 мука 1-1,5 стак. Крем №1. Мелко нарезанные лук и морковку потушить на сковородке на воде до готовности, заправить майонезом, посолить чуть больше обычного. Крем №2. Сыр полуострый натереть на терке, добавить 1-2 зубка чеснока, заправить майонезом и посолить по вкусу. Метод Торт такой делаю давно, лет 12, не надоел. Делаем тесто. Печень 1 кг (я использую куриную, с ней вкуснее всего) молоко 0,5 л растит. масло 1 ст.л. яйца 4 мука 1-1,5 стак. Печень на мясорубку, все добавить и перемешать. Муки...1 стак.- более нежная, 1,5 стак. - плотнее. Далее из теста надо испечь/пожарить блины. Блины получаются нежные, переворачивать их на сковородке проблематично, да и лишний жир... Я делаю так. Противень застилаю фольгой, хорошо смазываю растит. маслом и выливаю тесто. Печь в духовке 15-18 минут. После остывания корж перевернуть и снять фольгу. Делаем 2 вида крема. Крем №1. Мелко нарезанные лук и морковку потушить на сковородке на воде до готовности, заправить майонезом, посолить чуть больше обычного. Крем №2. Сыр полуострый натереть на терке, добавить 1-2 зубка чеснока, заправить майонезом и посолить по вкусу. Корж из печенки разрезать пополам на 2 части и еще на 2 части. Получилось 4 одинаковых коржа. Складываем торт. Корж-намазываем половину крема №2-корж-половина крема №1-корж-половина крема №2-корж-половина крема №1. Оставляем тортик пропитаться ночь. Очередность намазывания кремов можно поменять, тогда верх будет белый(но сыр больше засыхает). Утром подравняем края и украсим наш торт как рука ляжет! * Если нужен большой торт на много людей, то данное количество теста разделите пополам и испеките на противне 2 коржа. Каждый разрежете пополам. Тогда получится большой по площади торт весом прим. 2,5 кг. ** Если нужен маленький торт, то делайте половину рецепта. Корж пеките один и разрезайте его на 4 части. Тогда получится тортик весом прим. 1,2 кг. *** Если надо тортик на семейный ужин, то можно сделать на 1/3 -1/4 рецепта и пожарить круглые коржи на маленькой сковородке. Осторожно, переворачивать сложно! Ну вот как-то так... -
1 pointНаталочка, ці баночки дійсно у мене саме маленькі, а в об'ємі майже 200 мл. В зимку будемо с гостреньким соусом до столу.)
-
1 pointИнгредиенты: Солодкий перець - 700г Гострий перець - 300г Часник - 100г Цукор - 700г Сіль - 50г Яблучний або винний оцет 6% - 400мл Вода - 200мл Крохмаль кукурудзяний - 50г Чистимо і миємо перець. У гострого перцю зрізаємо лише зелений хвостик, насіння не прибираємо. Пропускаємо через м'ясорубку разом із часником. Додаємо цукор та сіль. Після того, як закипить, варимо 10 хвилин. Додаємо крохмаль розведений у воді та оцет. Варимо після закипання 10 хвилин. Розкладаємо по стерилізованих банках та закриваємо кришками. Банки перевернути та вкутати рушником. Смачного!
-
1 pointЛєночка, несу тобі звіт по- дорослому) бо що там розмінюватися на дрібниці. Казала тобі, що планую ще 2 порції, а ні - зробила 4! ( довелось дістати мого улюбленого казанчика) Бо мала необережність пригостити сестру) Вона спочатку сказала :» ой, яке пекуче!» А через пару днів баночку прикінчила) І сказала, що добрезне, хочу ще! Тож довелося готувати і на неі) але самий великий квест, це все розфасувати в 100 мл баночки( Я ще той хомяк), все закрила ! Тепер ми с сестрою смачнючим соусом забезпечені) Дякую , моя хороша, за вивірений рецепт! 😘
-
1 pointНаталочка, дякую тобі за довіру! Соус дійсно дуже смачний, з магазинним ні в яки порівняння не йде.
-
1 pointЛєночка, несу тобі величезну подяку за рецепт! Не розмінювалася на дрібниці і зробила відразу дві порціі!) Бо це смачно! Мммм) раніше купувала цей соус, а зараз , завдяки тобі буду мати свій) та ще й набагато корисніший і смачніший. Дякую, моя люба! 😘 зараз трохи на роздоріжжі… думаю чи ще зробити дві порціі🤔😂
-
1 pointОлю, які ж вони гарні!!! страшенно люблю айстри і чорнобривці. Але останнім часом щось зовсім не встигаю іх сіяти. Чорнобривці вже декілька років не сходять( Мабуть прийдеться садити розсадою. Зате маю ось таку доріжку на городі) Хризантеми. Там ще є бордові і коричневі, але вони тільки починають розкривати квітку. ще покажу квітування моєі тугодумки Йорс ін контіньюд . Думаю, що на наступний рік вже побачу іі в повноцінній красі)
-
1 pointСвітлана, цей соус дуже цикавий на смак. В нем є помірна гостринка, солодкість равноважена з кіслинкою, смак натуральний. Порція не багата. Росклала по маленьких баночках. Я готувала в пропорции 50/50 гострого перцю і болгарського, але насіння майже все видалила, бо вона дає гостроту і ще мені воно заважає. Готою кожен рік аджику грузинську тильке з гострого перцю зі спеціями, зберігаю у холодильнику, вона смакує до борщу, а цей чилі-соус більш до м'яса, хоча хто нам що запрещає))) Доречі гостра аджика згодом стає менш гострою.
-
1 point
Ікра баклажанна з овочами
fronya40 reacted to Справжня господиня for повідомлення в темі
Палич, от ти і сам без мене все зробив. Вибач, в мене зараз не все добре, тому не можу відповідати вчасно і розгорнуто. Дякую тобі, що написав свої вражння. Якщо ікра сподобалася, то вже сам можеш зробити собі корективи. -
1 pointА на дно ти нічого не кладеш чи льеш? У мене один трохи "приклеївся")) Ти їх виделкою проколюешь, чи надрізи, чи як? Я зверху ще перец поклав, щоб запікся і зняти шкірку. В потім ще там томати припустив і почистив. Вже зробив 1/4 рецепта , ввечері буду коштувать.
-
1 pointСвета, спасибо за рецепт! Очень вовремя. Понравился способ приготовления и пропоции, приготовила.Запекала баклажаны и перец на чугунной сковороде под крышкой. У помидор шкурку тоже сняла. Получилась нежная икра.Закрыла 4 баночки по 0.5 л.
-
1 point
-
1 pointЗавжди мріяла навчитися робити печінковий торт, да все руки не доходили) Тепер обов'язково навчуся))) Заздалегідь вдячна)
-
1 pointВідкрила сезон по печінковому торту, спекла два коржа. Один змастила, а інший може завтра, а може і в морозилку кину. Хоча після того як вже з'їли за один присіст пів торта, то завтра намащу інший корж.
-
1 pointСвєта, не перестаю дякувати тебе за цей рецепт. Цибуля була синя, тому начинка має трохи дивний колір, але це дуже -дуже смачно
-
1 pointДякую, Світлана. Це той рецепт, який поселився у мене назавжди . Коржі печу і в піцепічці, коли літом жарко, і в духовці зимою.
-
1 point
Кубане ( йеменско-еврейский субботний хлеб)
Natali06 reacted to Ирина Шляховая for повідомлення в темі
Наташа, супер кубане, прямо крафины получились! Наши йеменцы так тонко не растягивают, хотя тесто у них вкусное получается и воздушное. А у тебя просто необыкновенное слоистое, глаз не оторвать! -
1 pointАнечка, приготовила сегодня такие оладушки. Получились высокие и пористые. Использовала вот такую штуку. Пробовала первый раз, т.к. у нее большой диаметр и на стандартную сковороду не подходит. Жарила в Мастер шефе Либерти - это на подобии электросковороды.
-
1 point
Пирог "Сахарный"
fronya40 reacted to Svetlanaur for повідомлення в темі
А вот я про него забыла.)) Надо вспомнить в ближайшее время.
-
Newsletter
