Перейти до вмісту

Leaderboard


Popular Content

Showing content with the highest reputation on 03.05.2024 in all areas

  1. 2 points
    Все, спік і другу партію вчора по рецепту микст твого рецепта з "М'ясоедовским" (на довгій опарі). Тільки шо помазав всі паски глазурью, а в глазурь додав для смаку сироп кокосу, продають в Аврорі такі концентрати для кави, приготування напіїв, в мене з десяток різних сиропів. Кокос - бо молочно білий. 200г цукру хватило на всі паски с лишком. А ще найшов цукрову пудру, розбив комочки бо стара і навпіл в рафінадом, читав що пудра краще. По рецепту всі "ложки" поміряв на грами. Півтори ч.л желатину 6 г, а холодной води 30г. Для цукру 60г води включая сироп 1ст.л. Сироп додав і в цукор зразу трохи і в кінці взбивання. Хз. коли краще?! А взбивав шуроповертом)), так удобно, у мене різні вінчики і він мощнее, можно мінять і скорость і направлення крутіння. Клас!)) В кінці додав трохи лимоного сока і пару кристаликів лимонки, читав раніше що можно і лімоною кислоти для стабілізації. Держав на водяній бані, так не гусло, бо все сам робив вперше і повільно відносно. Хотя посуд мив довше, надо зразу, що б не засихало. Щас фото виложу, розклав на підвіконні лоджії. Потім накрию рушником. Зліва 7 шт це - "твої", а справа - то "м'ясоедівски" , там форми більші, по 250 г і частина пасок без ізюму і цукатів (так заказали). Підсипки на всі не розрахував. Не знаю, можливо якось тепер їх розігріти і посипати??? Чи хай так...
  2. 2 points
    Палич

    Паска Нежинская

    Так, Света, такий як твій, тільки заварки не 10%, а третина. По "науке", я все прочитав по цій темі заварних кулинарних НЕ осолодженних виробів, на таку заварку для кондитерки йде від 2-3% до 10 максимум борошна. Так шо твій рецепт - по всім нормам і більш "правильний"), хоча я здогадуюсь чого автор цього рецепту вирішів збільшити долю заварки в тісті. Я написав в цій темі просто щоб "підписатись", щоб вона була поруч. А вчора я спік ще одну партію на 500муки по рецепту "Ізюмки" з Одесси, "М'ясоедівский", пам'ятаешь такий? Він номер 2 в "рейтингу" пасок, після твого. Жаль шо тут не найшов теми під цій рецепт, і мені є що сказати. Я трохи його доповнив, зробив опару на заварці, по типу вашого, а так далі все як надо. І молочка беру трохи меньше, у мене мука дуже насичена вологой по ходу, не сильна. Ну і манки трохи , 50гр . Сьогодні внук молодший приїде, будем пекти паску по його рецепту, він сам хоче робить (8рік) її. А щас поставив на глазурь, перший раз в житті буду її робить.) Держіть всі кулачки.
  3. 1 point
    Наташшшка

    Бискотти белковое с орехами

    Суперове біскотті! Дякую, Анжела, за рецепт. Робила вже не вперше. Цього разу потрійна порція.
  4. 1 point
    Оксана, не знаю, как у тебя порции хватает на 3 паски. Наверное, паски большие и намазываешь очень толсто. Мне хватает на 7 средних пасок. Заметила, что чем жиже глазурь, тем на большее количество пасок ее хватает. Но я жидкой никогда не мажу, чтобы не стекала сильно. Я всегда варю по одной порции, не увеличиваю.
  5. 1 point
    Усім привіт! Ще не глазурили? Бо я вже і прийшла поділитись своїми спостереженнями. Один раз так вийшло, думала співпадіння, а вже коли три, то точно ні. Справа в тому, що коли роблю одну порцію, її хватає приблизно на три пасочки, усе ок, закипів сироп, плюс желатин, взбила і тільки встигай на пасочки мазюкати, бо сохне швидко. А як тільки роблю дві порції. чи навіть 1,5 результат зовсім інший, глазурь доволі рідка і не схвачується одразу. От сбогодні вж 7 годин пройшло і думаю нехай ще постоять, тоді вже запакую, бо ще таке собі. Є в нас такий рецепт, з температурами. Сьогодні заміряла, в мене температура сиропа була 108 градусів і я бачила, що він, якщо порівнювати з сиропом на одну порцію, наче водичка, але вирішила, що температура ж більша, то ж усе буде ок. А ні! Минулі рази усе думала може желатину меньше дала. В цей раз усе чітко, як і минули, коли робила одну порцію, давала чайні ложки з максимальною гіркою. Отже, висновок в мене такий, якщо не одна порція, то сироп потрібно проварювати довше, скільки, до якої температури, потрібно ще з'ясувати. P/S Одна порція швидко сохне, та в неї не зануриш пасочку, а ложкою наклав і розрівняв. Дві порції, глазур рідка, можна занурити і гарно стікає І з двох порцій можна покрити 8-9 середніх пасочок, а з однієї 3 Вдалих пасочок!
  6. 1 point
    Ингредиенты: Мука - 1,0-1,1 кг Молоко - 0.5 л Яйца - 6 шт Дрожжи - 50 г Сахар - 400 г Масло/маргарин - 300 г Соль- 5 г Цедра лимона - 1 шт Изюм, цукаты - по вкусу Метод Алгоритм выпечки моей паски. 1) Завариваем муку. В 200 мл молока завариваем 100г муки (3/4 стак.), снимаем с огня, энергично размешиваем и подливаем молочка еще 100-150 мл. Остужаем до теплого. 2) Распускаем дрожжи. Дрожжи растворяем в оставшемся молоке с добавлением 1 ст. л. сахара. 3) Соединяем 2 смеси. Далее я пробиваю это блендером на Турбо, комочки почти пропадают (далее при подъемах теста они почти расходятся, а после выпечки их вообще нет). Даем дрожжам подняться шапочкой, недолго. 4) Замешиваем тесто. Соединяем муку, дрожжи, желтки, взбитые до побеления с сахаром – получается очень густое комковатое тесто. Добавляем половину взбитых белков – тесто мешать уже веселее. Вмешали половину белков – добавили остальные белки, тесто стало полужидким и вязким, хорошо вымесить. 5) Тесто подходит в объеме в 2,5-3 раза. 6) Растопили масло, вылили в тесто и вымешиваем, пока масло полностью не войдет в тесто. Вымесить в течение 10 минут. НЕ МЕНЬШЕ!!! Лучше дольше. Да - тесто очень вязкое, да - очень тяжело. Но от вымешивания теста зависит конечный результат! 7) Изюм/цукаты обвалять в муке и вмешать в тесто. Тесто получается густым, но вязким, колобок не сделать. Большой ложкой или рукой разложить тесто по формочкам. Я раскладываю на высоту формы 2/5. Аккуратно разровнять верх теста в формах. 9) Расстоять и выпечь при 180 град. до готовности на сухую лучинку (время выпечки зависит от размера пасок). 10) Украсить паски по желанию. Девочки, вот сделала первую выпечку и фото для всех для наглядности! Разложила тесто по формам – это количество теста на 1 рецепт. Формы на 250г и две формы на 125г. На какое количество выпечки форма – столько теста и кладите! Я все через весы раскладываю. Теста в форме как раз меньше половины, как я и говорю – 2/5. Тесто подошло в теплой духовке 50 град. (у меня меньше нет) 45 минут Выпечка при 175 град. 35 минут. Не пересушите паски в духовке, иначе они перестанут быть глывкими. Не спешите пробовать паски, полностью их вкус откроется через сутки минимум, паска должна "созреть". Так что в Светлое Воскресение сполна насладитесь их вкусом! Паски остаются свежими даже через 2 недели после выпечки, просто чуть плотнее становятся, но не черствеют. Программа: духовка Время приготовления: 4 ч. Порций: примерно на 2.5 кг Заметки Эти паски я пеку уже 12 лет. Мой личный рекорд – испекла в 2018 г. общим весом 28 кг 400 г!!! это очень много штук!!! я тяжелее 450г не пеку. Паски не сохнут почти 2 недели, остаются почти как свежие. Пробовала разные – и пушистые как булки, и похожие на сладкий хлеб, и невесомые как Паннетоне, но я люблю паски тяжелые, маслянистые, сладкие, как у нас говорят – глывкие. Вот именно такой рецепт я вам и даю. Паски получаются обалденные!!! Это самые вкусные, что я когда-либо ела (я не хвастаюсь, я констатирую). Пы. сы. Чтобы паски получились красивого желтого цвета, накануне выпечки желтки от яиц разотрите с солью и оставьте на час до замешивания теста. Желтки станут гораздо ярче, как в домашних яйцах. Пы. пы. сы. Паски пеките с легким сердцем и с молитвой. Бог вам в помощь и ангела за спиной! Украіна. Дніпро Війна росії з Україною День 416
  7. 1 point
    Намазка з желатину мажеться тільки на холодні паски.
  8. 1 point
    Палич, навіть не сумнівайтеся, смачні
  9. 1 point
    Палич

    Паска Нежинская

    Та можна вже відпускать, готові, там у темі Светти разом з її пасками я фото звіт вже давно виклав). Молодці всі тримали гарно, все як по маслу пройшло. Так шо тут нема теми "М'ясоедівскій", жаль, мож коли сам тоді викладу репліку з правками. Треба ще скоштувати.
  10. 1 point
    Посипав і ті три паски, одна ще липка, а дві другі, там слой глазурі тоньше, вже майже застигли. Так, прим'яв- вдавив пальцами той "жемчуг". Щас головне, які вони на смак!!! У неділю скуштуємо, розповім. Все по чесноку.
  11. 1 point
    Справжня господиня

    Паска Нежинская

    Игорь, ну это же точь в точь мой рецепт заварной паски. Блендер, без блендера... та какая разница, каждый сделает как удобно ему. Главное - ВКУС!!! А Таню из Нежина я знаю лично, она приезжала к нам. От нее и весь этот рецепт! Сейчас она с детьми в Польше, но изредка общаемся.
  12. 1 point
    N@T@

    Паска Нежинская

    Автор з Херсону, виїхала з донькою, тому давно і не заходить. Але цей рецепт нами вже багато разів опробуваний, можете сміливо пекти.
  13. 1 point
    Бункерний волдеморт казиться перед 9 травня. Але ж сьогодні річниця всім відомих трагічних подій в Одесі, коли руцкая весна не відбулась. Тож міль з розуму сходить, Одесі спокою не дасть. Бо у його хворій голові багато мерзенних фантазій, я так думаю. Лана, бережи себе!
  14. 1 point
    Боже, Лана, тільки що подивилася відео - це жах суцільний. Я не знаю, як можна вберегтися, єдине, дуже сподіваюся на нові Петріоти. Ми маємо закрити Одесу, Харків, Миколаїв, Херсон так, як закрили Київ. Про те, що московитам воздасться я навіть вже не говорю, немає їм прощення, люба кара буде їм замала і недостатня.
  15. 0 points
    Живы. Это П. Ц. Часть моего района в огне.
  16. 0 points
  • Newsletter

    block_newsletter_signup

    Sign Up
×