Jump to content

Leaderboard


Popular Content

Showing content with the highest reputation on 09/07/24 in all areas

  1. 3 points
    Читаю вас про перець і аж руки зачухалися за тою дачею... Сьогодні почула про перець Грузинський ніс, опис та фото дуже вразили! Придивіться, посадіть. А я купила перець, він в мене полежав і почервонів (не Білозірка, якийсь інший). Так я його перекрутила на крупну м*ясорубку, приварила, протерла через сито від шкірки. Додала туди залишки томатів і заарила такий собі типасоус, додала сіль за смаком та трошки цукру і ябл.оцет трішки. Дуже смачно вийшло, колір такий яскраво-червоний! Розфасувала у пляшечки по 0,3 л. Буду додавати до борщу, у різні підливи, до каш.
  2. 2 points
    Ингредиенты: Червоний солодкий перець (очищений) - 220г Червоний гострий перець - 55г Яблука твердих сортів (очищені та без серцевини) - 180г Цукор - 180г Білий винний оцет (Оцет) - 10г, Долька від зірочки бадьяну - 1шт Перець душистий - 1-2 горошини Коріандр - 1горошина. Метод Смак виходить гостро-солодкий 1 день. З вечора – почистити яблука від шкірки та середцевини та червоний солодкий перець від насіння. Порізати яблука, перець, а гострий перець із насінням. Скласти в каструлю та засипати цукром. Залишити до обіду наступного дня. 2 день. Маса пустила сік. Поставити в повільний вогонь і довести до кипіння. Варити на повільному вогні приблизно 20-25 хвилин. Вимкнути. За допомогою блендера змолоти всю масу до однорідного стану. І знову поставити на вогонь. Трохи плювалося варення після того як пробила блендером, майте це на увазі. Додати бадьян, запашний перець, коріандр (оскільки я люблю гвоздику, то поклала 2 зірочки гвоздики і одне насіння кардамону). Проварити все хвилин 15. Додати винний укус, проварити ще п'ять хвилин і перекласти в стерильну баночку. Закатати кришками, я не перевертали і не укутувала їх. Україна Війна росії з Україною День 927
  3. 2 points
    І я сьогодні гралася з перцями) Закрила тільки що аж 8 маленьких баночок Конфітюр з гострого перцю з апельсином. А потім взяла і вишкребла каструлю та облизала велику ложку, якою мішала та накладала конфітюр в баночки :) Було смачно, перших півтори хвилини... Сиджу тепер з розчепіреним ротом, сльози вже висохли, а в роті ще все пече і горить) Піду, мабуть, сметаною заїм, чи якось так)
  4. 2 points
    Хотіла похвалитися, що у неділю закрила варення з гострого перцю, моєму чоловікові дуже подобається і мені також. Закривала спеціально у маленькі баночки. Смак звичайно ж дуже оригінальний. При варінні весь час хотілося зробити пробу, але так, щоб цілу ложку , але ризикувати ніхто з домашніх не схотів.
  5. 2 points
  6. 2 points
    Дівчатка, рівно рік тому обсуждалі рецепт кетчупа із солодкого червоного перцю і яблук Но не помню в якій темі. Кажется такий кетчуп зробила Оля Оlima, написала про нього і дала силку на рецепт на ворожому форумі. Тоді і я його зробила. Но не залишила назву рецепта З рання сиджу, шукаю цей рецеп і не можу знайти ні там, ні тут. Цей кетчуп нам дуже зайшов. Зараз приготовила перец і яблука. Но рецепт не можу знайти .
  7. 1 point
    Дівчата, бачу, що Ви вже все найшли. Так, у нас зайшло варення з гострого перцю. Закриваю в маленькі баночки, щоб не покривалося плісенню в холодильнику, бо хоч і нравиться воно, але якщо в півлітровій банці, то довго з'їдається, а так маленьку відкрили за пару-тройку раз з'їдаємо.
  8. 1 point
    LLika, Анжела я робила це варення. Дякую за рецепт! Цукра поклала в 2 р менше, на мій смак навіть солодко. Інгредієнти взяла в тій же кількості, але додала сіль та оцту винного трохи більше – за смаком. Правда насіння з гострого перцю я видалила – не подобаються. Тому добитися гостроти було не просто, тричі гострий перчик додавала. Варення вийшло дуже пікантним, густим, напівпрозорим, дуже гарним. Смак дивовижний!
  9. 1 point
    Дякую Ланочки, вона мені знайшла де ми обговорювали той рецепт. Зовсім не там я шукала. Теперь я і на тому форумі знайшла той рецепт. Оказується це не кетчуп, а варення з гострого перця.Автор рецепта Llika. У нас обговорювання тут Тепер не знаю що мені робити, бо яблука я вже на різала і засипала цукром. Но яблука не дуже відрізняється по весу в двух рецептах А вот по перцю велика різниця. Я вже перцю почистила 4,5 кг. І дивлюсь що для нас це буде дуже забагато, у мене і банок не набирається стіки. Мабуть буду перець уменьшать. Бо мені ще надо багато перцю в заморозку відправлять. А у мене його зовсім мало осталось . Добавлю гострий перець, спеції. Короче буде у мене рецепт мікс, сборний із 2 рецептів Аня, а ти дивись якій тобі більш сподобається, такий і роби.
  10. 1 point
    Нелічка, в нас теж велика спека та дика посуха! (повітряна теж, бо я поливала). За чотири місяця в мене було усього два дощика. Один добрий, другий таке собі... всього один день не поливала. Але в мене перець ріс у відрах в тепличці під затіняйкою. Вродив просто шалено. Якби знала, що так вродить, то можна було вдвічі меньше кущів садити. Соус зварю обов'язково. Ну, некислі яблука, що поробиш!
  11. 1 point
    Аня, шукала я на ворожому форумі, а знайшла на нашому. Но точно помню що Оля писала про рецепт с того форума. Так що не знаю що такий рецепт, або інший . Но другого я не знайшла, буду робити по цьому У мене в цьому році з перцем повний провал. Хоч і своя розсада, була добра.Но перец зовсім не вродив, мабуть не витримав цьогорічної аномальної спеки Тіки начав квітнути, к морозам як раз поспів. Но чоловік вже більшу половину кустіа вирвав. Так що вчора купували перець на оптовому ринку.Зробила вчора Соте Світланки. Сьогодні цей кетчуп зроблю і що останется в морозилку на зиму поріжу. А яблука в мене свої, Семеренка. Но она в цьому році відпочиває мало яблук. В тому році 5 ящиків на зиму зібрали, першийбув урожай. А в цьому році тіки на заготовки .
  12. 1 point
    О! Я теж таке хочу! Бо перець цього року вродив дуже добре! Але яблука в мене солодкі. Кислих немає. Може яблучний оцет допоможе? РЕЦЕПТ! Хтось знає рецепт? Звісно, я можу імпрозувати, але рецепт побачити хотілося б.
  13. 1 point
    Світлана, дякую за відповідь!
  14. 1 point
    Ингредиенты: Баклажани - 2 кг Помідори - 600 г Болгарський перець - 600 г Часник - 1-2 головки (можна більше) Гіркий перець - 1-2 (на свій смак) Олія рослинна - 100 мл Оцет 9% - 70 мл Цукор - 150 г Сіль – 2 ст.л. без йоду Метод Баклажани нарізати кільцями (1 см) посипати 1 ст. солі, перемішати та залишити на годину. Потім промити холодною водою. У блендері (або м'ясорубці) прокрутити помідори, часник та перці. Перелити суміш у каструлю, додати оцет, сіль, цукор, олію. Як тільки закипить – додаємо баклажани. Варимо суміш на помірному вогні, помішуючи 30 хв. Банки та кришки простерилізувати. Закривати суміш відразу гарячою. Перевернути догори дном і залишити до повного остигання. Супер-смачні баклажани на зиму! Можна їсти як закуску. А можна додавати їх у лазанью, наприклад, або в макарони (або у будь-яку крупу) з фаршем - це дуже смачненько! Зробила на пробу. Все у мультиварку без тиску (у мене є режим "як у печі на низькій температурі"). Мліло більше години Супер смачна штука! Чоловік щойно приїхав і за один раз усе з'їв. Україна Київ Війна росії з Україною День 924
  15. 1 point
    Вчора написала відповідь і раптом зникло світло. Пишу знов. Як раз вчора робила цей рецепт, вийшло 4 баночки по 0,5л. В мене теж так буває з пухиріками всередині. Це нормально, хоча краще без них. Просто треба деякий час наблюдати, чи не збільшується число тих пухирів, чи вони не ростуть самі. Ну і кришку перевіряти на піддутість та дзвінкий стук. В мене буває, що всередині все гарненько, але кришка якось дзвінко реагує на стук пальцем. Таку банку ставлю окремо, наблюдаю. Часто нічого взагалі не буває далі, так і стоїть до зими, всередині теж нічого не зіпсоване. Чого так - не знаю.
  16. 1 point
  17. 1 point
    Мені потрібен переклад на москальську, бо він в мене давно вмер.
  18. 1 point
    Принесла вам мої нові перекладацькі перли із серії Тест на москаля. Фортеця алкоголю пам'ятаєте? Підлога літрова Молодий шинок Гасіння овочів
  19. 1 point
    Я його ЗРОБИЛА! Це дуже смачно! Єдине що... колір такий собі... Зеленкуватий. То я додала куркуму. Вийшло саме те. Рецепт оформулювати нема коли. Замахуюся з щоденним поливом. Тут напишу, якщо можна. Спекла бакли, виковиряла та блендернула. На пательні спасерувала цибулю, додала туди пару падалішних яблук, потім печінку курячу (трішки порізала). Коли печінка вже була готова, посолила, дала трішки вихолонути. Потім до блендеру, потім змішала з баклами, ще раз блендернула вже з куркумою. Дуже смачно!
  20. 1 point
    Ингредиенты: 4,5 кг червоного болгарського перцю 1,5 кг яблук (бажано по типу симиренки, не надто соковиті, з кислинкою) 1,4кг цукру 125г солі 20 г меленого коріандр 5г чорного перцю 25г сушеного меленого перцю чілі 75мл оцту Метод Рецепт взят з ФБ, автор Люба Біріна, дуже вдячна їй за кетчуп, який, нарешті, зміг зайняти почесне місце в мого синулі ( раніше, тільки магазинний був) Першу порцію робила все по рецепту, але син не любить гостре, тому другу порцію зробила вже урізав червоний гострий перець. А ще трішки зменшила кількість цукру. І варити соус після блендерування можна до досягнення потрібної густини, чим довше, тим густіший вийде. Але всім рекомендую зробити спочатку по рецепту і тільки тоді робити висновки. "Вага вже чищених перців та яблук Перець та яблука порізати на невеликі шматочки, засипати цукром. Накрити ємність і залишити на ніч. На другий день довести до кипіння і варити біля 2 годин на середньому вогні (шматочки овочів будуть плавати в цукровому сиропі - так і має бути, шматочки яблук мають стати прозорими). Тоді все разом дуже ретельно зблендерувати (без блендера цей соус не вийде, м"ясорубка не допоможе). Повернути на вогонь, проварити ще хвилин 15, додавши сіль , коріандр , чорний перець , сушений мелений перець чілі (він може бути різної гостроти, тому дайте спочатку грам 15 добре перемішайте, пробуйте по смаку, тоді додавайте решту), в кінці - оцет Гарячий соус помістити в щойно простерилізовані банки, закатати гарячими кришками, укутати на ніч. Вихід 6 л "
  21. 1 point
    О! Красуня! Дуже рада, що сподобалось! А може воно і добре, що пів порції зробила, бо у всіх смаки різні, і от тепер ти знаєш, що потрібно скоригувати. Цукру в цьому рецепті багато, згодна)))) Але діти люблять солодке з м'ясом. В цьому році була не в тому стані, щоб нарізати яблука, перець вручну, тому усе перекрутила на м'ясорубку і не тримала ніч з цукром. Одразу з цукром закип'ятила. І так як не було змоги закрити одразу, два рази в день доводила до кипіння, залишаючи відкритою кришку, щоб волога випаровувалась. А потім блендер усе довів до потрібного стану.
  22. 1 point
    Ингредиенты: Помідори 3 таблетки аспірину на одну 3-х л. банку Маринад: (Не варити!!! просто все змішати): Холодна вода - 10 л Цукор - 0,5 кг Сіль - 300 г Оцет - 0,5л Метод У 3-х літрову банку укласти моркву, цибулю, хрін, прянощі, помідори. Засипати 3 потовчені таблетки аспірину. Залити маринадом, закрити капроновою кришкою і поставити в льох. Цей рецепт хороший тим, що прокисають помідори тільки після Нового року, а при хорошому погребі до квітня у Вас будуть незрівнянні квашені помідори. Смачного!
  23. 0 points
  • Newsletter

    block_newsletter_signup

    Sign Up
×