Miloviza 3 513 Опубліковано: 23 квітня 22 години тому, Справжня господиня сказав: Зробила новий рецепт Бачу я одна щось готую, всі тільки лайкають. кусочек сыра с голубой плесенью просится в соус 1 lana19 reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Справжня господиня 3 629 Опубліковано: 23 квітня 48 хвилин тому, Miloviza сказав: кусочек сыра с голубой плесенью просится в соус Такой сыр у меня нечасто бывает, Вова его не любит, а я с кофеем обожаю. Лучше просто съем, чем в соус переводить. Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Справжня господиня 3 629 Опубліковано: 25 квітня В 07.09.2024 в 12:08, Справжня господиня сказав: А я купила перець, він в мене полежав і почервонів (не Білозірка, якийсь інший). Так я його перекрутила на крупну м*ясорубку, приварила, протерла через сито від шкірки. Додала туди залишки томатів і заарила такий собі типасоус, додала сіль за смаком та трошки цукру і ябл.оцет трішки. Дуже смачно вийшло, колір такий яскраво-червоний! Розфасувала у пляшечки по 0,3 л. Буду додавати до борщу, у різні підливи, до каш. Чогось згадала про той соус, напишу. Наробила я його десь літра півтора. Розходувала всюди і сину давала. Знайшла що зветься таке айвар. Ну шо казати. Навроді непогано, але в їжі ну дуже сильно смак перцю, додавати треба зовсім небагато. Не знаю, буду таке робити в цьому році чи ні. Син мішав його з томатпастою магазинною, теж не в сильному захваті. Може треба якісь травки-муравки додавати. Чи то просто люди з дитинства таке їдять і їм смачно, десь там на Кавказі чи де... Ну таке... 2 РАДУШКА та Olima reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
РАДУШКА 444 Опубліковано: 25 квітня 1 година тому, Справжня господиня сказав: Ну таке... То ви просто не дуже любите смак перцю. Хоча, я дуже перець поважаю. Правда, не цей сортотип (білозірка), а капі чи ротунду. В них зовсім інший смак. Роблю айвар. Тільки з печеного перцю. А печений робити треба товстостінний. Білозірка не підходить. 2 Справжня господиня та Магда reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Справжня господиня 3 629 Опубліковано: 25 квітня Дівчата, я знайшла таки свій ІДЕАЛЬНИЙ рецепт смажених пиріжків! Які я вже не жарила, все було трііішечки не те. А це воно! Зроблю фото і дам рецепт. Чекайте. Це був анонс. Так, я інтриганка. 2 РАДУШКА та цифра reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Справжня господиня 3 629 Опубліковано: Вторник в 07:04 Дівчата, я на ютубі дивлюся отакий канал https://www.youtube.com/@lelekagricko Там вже третій рік через веб-камеру спостерігають за гніздом лелек в Пірятинському заповіднику. Там такі страсті вирують! Я бачила, як Одарка знесла всі яйця, так зворушливо! А Грицик їй носить жабок на сніданок. І зо дня на день мають вилуплятися пташенятка, стане ще цікавіше. Такі камери ще є у Львівській обл, ще в Польщі, в Литві, в Німеччині. Там десь чорні лелеки, десь такі білі буси, цікаво! Звісно, я не сиджу і не спостерігаю безкінечно, але частенько по 3-5 хв. зазираю. 4 Olima, РАДУШКА, Наташшшка та 1 other reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Olima 2 289 Опубліковано: Вторник в 08:40 Дівчата, привіт. Признавайтеся, хто в цьому році вже відкрив сезон заготовок? Я на вихідних закрила баночку щавлю . Ну як закрила? Порізала, перетрусила сіллю, натрамбувала півлітрову банку, закрила капроновую кришкою і в холодильник поставила. Цей спосіб мені найсмачніший в зеленому борщі потім. Раніше заморожувала, але зараз страшно, і місце займає, а головне, що смак програє після морозилки. 2 Магда та Наташшшка reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Живчик 709 Опубліковано: Вторник в 08:48 1 година тому, Справжня господиня сказав: Дівчата, я на ютубі дивлюся отакий канал https://www.youtube.com/@lelekagricko Я вже другий рік дивлюся. Мій день починається із перегляду життя у гнізді. Сильно була я засмучена, коли цієї весни не повернувся Грицько. Але на його заміну настирливо так добивався Одарку Грицик. І через три дні вона здалась) Грицько приносив у гніздо весь непотріб - ганчірки, кульки... Зате у цьому році гніздо таке чисте та гарне, хоч картину малюй. Та й більш уважний молодий лелека до Одарки. 4 Магда, РАДУШКА, Справжня господиня та 1 other reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Olima 2 289 Опубліковано: Вторник в 08:57 Ого, я пару раз помилувалася лелеками і все. А тут як серіал, народ знає кого як звуть і хто як веде домоустрій у гнізді 4 РАДУШКА, Справжня господиня, Наташшшка та 1 other reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Живчик 709 Опубліковано: Вторник в 09:08 3 хвилини тому, Olima сказав: Ого, я пару раз помилувалася лелеками і все. А тут як серіал, народ знає кого як звуть і хто як веде домоустрій у гнізді Так я хоч трохи відволікаюсь від щоденних атак шахедів. 3 Магда, Справжня господиня та Olima reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Магда 2 273 Опубліковано: Вторник в 18:54 10 годин тому, Olima сказав: Дівчата, привіт. Признавайтеся, хто в цьому році вже відкрив сезон заготовок? Я на вихідних закрила баночку щавлю . Ну як закрила? Порізала, перетрусила сіллю, натрамбувала півлітрову банку, закрила капроновую кришкою і в холодильник поставила. Цей спосіб мені найсмачніший в зеленому борщі потім. Раніше заморожувала, але зараз страшно, і місце займає, а головне, що смак програє після морозилки. Я ще нічого не робила, хоча це ж пора вже шпинат морозити, щавель закривати, а я ще навіть не задумувалась) Я щавель ріжу, трамбую в баночку 350-400 мл, заливаю кип'ятком і закриваю кришкою-твіст. Взимку якраз така баночка у мене йде на каструлю борщу. В кладовці в квартирі стоїть добре, якраз на днях знайшла пару баночок десятилітньої давнини , кажу ж, що я забуваю про свої запаси. 1 Olima reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Наташшшка 1 028 Опубліковано: Вторник в 20:30 11 година тому, Olima сказав: хто в цьому році вже відкрив сезон заготовок? Треба сушити вже цибулю багаторічну(зелень), ревінь мрозити - листя на борщ, черешки на пиріжки і кисіль...Треба, але руки не доходять( 1 Olima reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Olima 2 289 Опубліковано: Вторник в 20:31 Магда, як правильно морозити шпинат? В цьому році вдруге посадила його, в тому році сподобався мені він. Але я його не морозила, самі їли і пораздавала. В цьому році хочу спробувати заморозити. Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Магда 2 273 Опубліковано: Среда в 18:29 21 година тому, Olima сказав: Магда, як правильно морозити шпинат? В цьому році вдруге посадила його, в тому році сподобався мені він. Але я його не морозила, самі їли і пораздавала. В цьому році хочу спробувати заморозити. Я свого часу перепробувала різні способи заморозки, гралася, навіть, із скручуванням листочків в трубочки) Але дійшла висновку, що найлегше і найкраще це просто промити, добре висушити і нарізати крупними полосками. Я так заморожую на пластиковій дощечці, а потім зсипаю в зіп-пакети. 1 Olima reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Магда 2 273 Опубліковано: Среда в 18:40 22 години тому, Наташшшка сказав: Треба сушити вже цибулю багаторічну(зелень), ревінь мрозити - листя на борщ, черешки на пиріжки і кисіль...Треба, але руки не доходять( Ой, а в ревеню листя їсти не можна, воно отруйне, це я точно знаю 1 Olima reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Наташшшка 1 028 Опубліковано: Среда в 20:21 1 година тому, Магда сказав: Ой, а в ревеню листя їсти не можна, воно отруйне, це я точно знаю Натусь, ну, так не буває, що листя отруйне, а черешок - ні. Там листя має точно ті самі якості, що і в щавлю - щавелева кислота. Так як і в щавлю, не можна їсти після того, як викинула рослина квітку. Але тоді і чнрешки теж не можна використовувати в їжу. Саме через велику концентрацію щавелевої кислоти. Людям з подагрою взагалі не можна вживати ні ревінь, ні щавель 2 Справжня господиня та РАДУШКА reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах