Перейти до вмісту
Natali06

Кухонні посиденьки (балачки)

Recommended Posts

22 години тому, Справжня господиня сказав:

Зробила новий рецепт

Бачу я одна щось готую, всі тільки лайкають.

кусочек сыра с голубой плесенью просится в соус

Поділитися повідомленням

Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах
48 хвилин тому, Miloviza сказав:

кусочек сыра с голубой плесенью просится в соус

Такой сыр у меня нечасто бывает, Вова его не любит, а я с кофеем обожаю. Лучше просто съем, чем в соус переводить.

Поділитися повідомленням

В 07.09.2024 в 12:08, Справжня господиня сказав:

А я купила перець, він в мене полежав і почервонів (не Білозірка, якийсь інший). Так я його перекрутила на крупну м*ясорубку, приварила, протерла через сито від шкірки. Додала туди залишки томатів і заарила такий собі типасоус, додала сіль за смаком та трошки цукру і ябл.оцет трішки. Дуже смачно вийшло, колір такий яскраво-червоний! Розфасувала у пляшечки по 0,3 л. Буду додавати до борщу, у різні підливи, до каш.

Чогось згадала про той соус, напишу. Наробила я його десь літра півтора. Розходувала всюди і сину давала.

Знайшла що зветься таке айвар.

Ну шо казати. Навроді непогано, але в їжі ну дуже сильно смак перцю, додавати треба зовсім небагато. Не знаю, буду таке робити в цьому році чи ні. Син мішав його з томатпастою магазинною, теж не в сильному захваті. Може треба якісь травки-муравки додавати. Чи то просто люди з дитинства таке їдять і їм смачно, десь там на Кавказі чи де...

Ну таке...

Поділитися повідомленням

1 година тому, Справжня господиня сказав:

Ну таке...

То ви просто не дуже любите смак перцю. Хоча, я дуже перець поважаю. Правда, не цей сортотип (білозірка), а капі чи ротунду. В них зовсім інший смак. Роблю айвар. Тільки з печеного перцю. А печений робити треба товстостінний. Білозірка не підходить.

Поділитися повідомленням

Дівчата, я знайшла таки свій ІДЕАЛЬНИЙ рецепт смажених пиріжків! Які я вже не жарила, все було трііішечки не те. А це воно! Зроблю фото і дам рецепт. Чекайте.

Це був анонс. 

Так, я інтриганка.

20250425_203308.jpg

20250425_203142.jpg

Поділитися повідомленням

Дівчата, я на ютубі дивлюся отакий канал https://www.youtube.com/@lelekagricko

Там вже третій рік через веб-камеру спостерігають за гніздом лелек в Пірятинському заповіднику. Там такі страсті вирують! Я бачила, як Одарка знесла всі яйця, так зворушливо! А Грицик їй носить жабок на сніданок. І зо дня на день мають вилуплятися пташенятка, стане ще цікавіше.

Такі камери ще є у Львівській обл, ще в Польщі, в Литві, в Німеччині. Там десь чорні лелеки, десь такі білі буси, цікаво!
Звісно, я не сиджу і не спостерігаю безкінечно, але частенько по 3-5 хв. зазираю.

Поділитися повідомленням

Дівчата, привіт. Признавайтеся, хто в  цьому році вже відкрив  сезон заготовок? Я на вихідних закрила баночку щавлю :m0574:. Ну як закрила? Порізала, перетрусила сіллю, натрамбувала півлітрову банку, закрила капроновую кришкою і в холодильник поставила. Цей спосіб мені найсмачніший в зеленому борщі потім. Раніше заморожувала, але зараз страшно, і місце займає, а головне, що смак програє після морозилки.

Поділитися повідомленням

1 година тому, Справжня господиня сказав:

Дівчата, я на ютубі дивлюся отакий канал https://www.youtube.com/@lelekagricko

Я вже другий рік дивлюся. Мій день починається із перегляду життя у гнізді. 
Сильно була я засмучена, коли цієї весни не повернувся Грицько. Але на його заміну настирливо так добивався Одарку Грицик. І через три дні вона здалась)
Грицько приносив у гніздо весь непотріб - ганчірки, кульки... 
Зате у цьому році гніздо таке чисте та гарне, хоч картину малюй. Та й більш уважний молодий лелека до Одарки.

Поділитися повідомленням

Ого, я пару раз помилувалася лелеками і все. А тут як серіал, народ знає кого як звуть і хто як веде домоустрій у гнізді :girl_haha:

Поділитися повідомленням

3 хвилини тому, Olima сказав:

Ого, я пару раз помилувалася лелеками і все. А тут як серіал, народ знає кого як звуть і хто як веде домоустрій у гнізді :girl_haha:

Так я хоч трохи відволікаюсь від щоденних атак шахедів. 

Поділитися повідомленням

10 годин тому, Olima сказав:

Дівчата, привіт. Признавайтеся, хто в  цьому році вже відкрив  сезон заготовок? Я на вихідних закрила баночку щавлю :m0574:. Ну як закрила? Порізала, перетрусила сіллю, натрамбувала півлітрову банку, закрила капроновую кришкою і в холодильник поставила. Цей спосіб мені найсмачніший в зеленому борщі потім. Раніше заморожувала, але зараз страшно, і місце займає, а головне, що смак програє після морозилки.

Я ще нічого не робила, хоча це ж пора вже шпинат морозити, щавель закривати, а я ще навіть не задумувалась)  Я щавель ріжу, трамбую в баночку 350-400 мл, заливаю кип'ятком і закриваю кришкою-твіст. Взимку якраз така баночка у мене йде на каструлю борщу. В кладовці в квартирі стоїть добре, якраз на днях знайшла пару баночок десятилітньої давнини :m0586:, кажу ж, що я забуваю про свої запаси. 

Поділитися повідомленням

11 година тому, Olima сказав:

хто в цьому році вже відкрив сезон заготовок?

Треба сушити вже цибулю багаторічну(зелень), ревінь мрозити - листя на борщ, черешки на пиріжки і кисіль...Треба, але руки не доходять(

Поділитися повідомленням

Магда, як правильно морозити шпинат? В цьому році вдруге посадила його, в тому році сподобався мені він. Але я його не морозила, самі їли і пораздавала. В цьому році хочу спробувати заморозити.

Поділитися повідомленням

21 година тому, Olima сказав:

Магда, як правильно морозити шпинат? В цьому році вдруге посадила його, в тому році сподобався мені він. Але я його не морозила, самі їли і пораздавала. В цьому році хочу спробувати заморозити.

Я свого часу перепробувала різні способи заморозки, гралася, навіть, із скручуванням листочків в трубочки) Але дійшла висновку, що найлегше і найкраще це просто промити, добре висушити і нарізати крупними полосками. Я так заморожую на пластиковій дощечці, а потім зсипаю в зіп-пакети.

Поділитися повідомленням

22 години тому, Наташшшка сказав:

Треба сушити вже цибулю багаторічну(зелень), ревінь мрозити - листя на борщ, черешки на пиріжки і кисіль...Треба, але руки не доходять(

Ой, а в ревеню листя їсти не можна, воно отруйне, це я точно знаю 

Поділитися повідомленням

1 година тому, Магда сказав:

Ой, а в ревеню листя їсти не можна, воно отруйне, це я точно знаю

Натусь, ну, так не буває, що листя отруйне, а черешок - ні. Там листя має точно ті самі якості, що і в щавлю - щавелева кислота. Так як і в щавлю, не можна їсти після того, як викинула рослина квітку. Але тоді і чнрешки теж не можна використовувати в їжу. Саме через велику концентрацію щавелевої кислоти.

Людям з подагрою взагалі не можна вживати ні ревінь, ні щавель

Поділитися повідомленням

Створіть акаунт або увійдіть для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз