Перейти до вмісту
lana19

Що ми їмо сьогодні? А що завтра?

Recommended Posts

Тааак, я нажерлася салтівського сальтісону під домашне вино з батьками. Це добре. Але.....тости за полеглих захисників.

Бля,русня, щоб ви виздихали, потвори кінчені, здохніть.

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

А я сьогодні робила печінковий торт (Света, привіт :Laie_22:. Де рецепт :tiptip:?)

Правда з прикрашанням вийшли трабли, тому шо вийшло, то й вийшло, але точно знаю, що язик можна проглотити.

Стоїть на балконі пропитується, бо в холодильнику все часником завоняє, так чоловік вже три рази збігав на нього подивився і все намагається його занести та розпочати куштувати його.

IMG_20230224_194032.jpg

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Оля, ща посуду помию і нарисую, чесно!

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

У мене своє домашнє  вино, тому давно не покупала магазинне. І даже не цікавились що там зараз наша торгівля пропонує. Кожен рік роблю червоне. Тільки у мене немає давно вже  лідії і  кудрика. Мені цей віноград не подобался ніколи,  тому вже років більш як за 15 позбулися цих сортів. Вино роблю червоне з Шевченко і другий сорт, як Шевченко, тільки ягідка трохи завбільши, більш витянута і він трохи раніше дозріває. Но його звичай багато на кущі і ми його не з'їдаємо. Я більш їстивний полюбляю білий і рожевий віноград. Сік віноградний з цього винограда теж у нас е іде, тому все на віно. Роблю натуральне солодке, но не приторно солодке. Без  води (сиропа) , без закріплювача.  А в цьому році ще зробила біле мускатне віно, з мускатного вінограда. Получилось напівсухе. Віна много у мене в цьому році, тільки пити немає з ким.

Муж тільки пиво может випити.  А дочка с зятем  зараз в другому місці знаходяться.  А самой меніне цікаво.

Зато на тортики він перший. Вчьора зробила Снікерс  воздушний, так вже пів торт умял.

IMG-6ae72da9e487855ccfbb93c23e129c3c-V.thumb.jpg.28e3760a53a73a3bfdc7cc6ad252daec.jpg

Ще було Олів'є і млинці з м'ясом. Но там останки роскоши о стались, а зразу не фоткала, бо смартфон разряжений був.

Написала це ще 17год. Натиснула " відправити" і вимкнула планшет щоб на роботу збиратись . Зараз заходжу, а моє сообщен є зникло.:girl-th: А оно просто не відправились і осталось в пам'яті вікна. Вот такий в мене інтернет зараз висячий. :0326:

 

 

 

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах
3 години тому, справжня господиня сказав:

Ух ти яка сувора. А могла би і більше нажарити, щоб усім хватило.

Я і так менше ніж 2 порції ніколи не смажу! Та ще й ця нагла морда(це я про Саню, не про кота:mocking:) лиш вчора доїла свої дві порції таких самих пиріжків!

3 години тому, справжня господиня сказав:

Вчора зробила бабку з рису і сиру, дуже смачна!

Ооо, таке я дуже люблю. Але готувати лиш для себе лінуюсь, бо та сама нагла морда сиру не їсть:(

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Ось зробила тему, готуйте, це дуже смачно!

 

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах
5 годин тому, справжня господиня сказав:

Так, я теж колись напилася Кокура. Ото був жах із жахів! Воно ж самий цукор, все злиплося))))) 

В кожного колись щось та було:girl_red::girl_022::m05110:

Та ні, щоб язик злипався - то і я таке не дуже) Таке...помірненьке, щоб смакувать, як дитина цукерочкою:x25(1):

5 годин тому, справжня господиня сказав:

 І тепер не п*ю солодке, хай іншим дістанеться, он Аллі.

Давайте-давайте)) забираю) ТО в мене замість валеріанки:beach: , щоб пережити кризи: 1-го року, 3-го, 5-го, першого класу, ..., перехідного віку,  і т. д. до безкінечності)) ці кризи::0:

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах
4 години тому, Наташшшка сказав:

Нііі! По лапкам тебе, по лапкам!!! Я навіть Сані не дала пиріжка! Сказала, що якщо він хоч одного поцупить, то той пиріжок в нього поперек горличка стане! Бо це для дітки!

Так а хіба ж то не старшенька дітка?::)): не можна так діточок виокремлювати:girl_haha:

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах
1 хвилину тому, Алцьона сказав:

Та ні, щоб язик злипався - то і я таке не дуже) Таке...помірненьке, щоб смакувать, як дитина цукерочкою:x25(1):

А мені оті солодкі вина щось перестали смакувати. Ну як можна випити солоденького вина і потім їсти м*ясо чи щось інше. Воно ж не пасує, і мені зовсім несмачно від того. Ото солоденьке я можу взагалі без нічого трішки випити, а за столом воно мени ніяк не лізе. 

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах
1 година тому, musinka сказав:

Муж тільки пиво может випити.  А дочка с зятем  зараз в другому місці знаходяться.  А самой меніне цікаво.

Так зараз же модно все дистанційно, все онлайн)) От можна і винце по Зуму в компанії:biggrin:

 

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах
3 хвилини тому, справжня господиня сказав:

А мені оті солодкі вина щось перестали смакувати. Ну як можна випити солоденького вина і потім їсти м*ясо чи щось інше. Воно ж не пасує, і мені зовсім несмачно від того. Ото солоденьке я можу взагалі без нічого трішки випити, а за столом воно мени ніяк не лізе. 

:girlprik:Я п"ю як компотик)) без нічого)) або з цукерочкою)) Ага..цукор цукром закушую:girl_haha:

А як за столом та в гостях, то доля моя водійська, я завжди в прольоті:003:

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах
14 години тому, справжня господиня сказав:

А мені оті солодкі вина щось перестали смакувати. Ну як можна випити солоденького вина і потім їсти м*ясо чи щось інше. Воно ж не пасує, і мені зовсім несмачно від того. Ото солоденьке я можу взагалі без нічого трішки випити, а за столом воно мени ніяк не лізе. 

Та в мене проблема не в тому, смакує чи ні. Мені воно, пардон, назад проситься. Відвернуло так відвернуло.

Сухе, полусухе - оце моє. А ще краще - Фінляндія з грейпфрутом (звісно, то ароматизатор, але смачно).

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах
1 година тому, irysska сказав:

Та в мене проблема не в тому, смакує чи ні. Мені воно, пардон, назад проситься. Відвернуло так відвернуло.

Сухе, полусухе - оце моє. А ще краще - Фінляндія з грейпфрутом (звісно, то ароматизатор, але смачно).

Ага, ти ще згадай Кеглевіча з динею.:girl_haha:

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Мої завтрашні страви:

І каша, скоріш за все вівсяна, з тєфтєлями.

А сьогодні день тягаємо налиснички з сиром, пусті мажемо сметанкою чи нутелою.

 

 

 

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Я сьогодні байкотую, нічого не хочу робити, ось тільки зробила лінивих голубців, настільки лінивих, що тушкувати їх не захотіла, а відправила до морозилки :girlleg:. Сьогодні доїдаємо борщ, печінковий торт і все що в холодильнику завалялося.  Зранку ще по чебуреки кожному до чаю пожарила з морозилки. 

 

IMG_20230226_150704.jpg

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Оля нагадала про ліниві голубці. Треба і мені трішки зробити в заморозку, заодним і тефтелей туди наробити. 

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Дівчата, а вгадайте, що я зараз їм? ;) Другу підряд скибку спельтового хліба з маслом і чаєм! :)

Я ще не наважилася відновити свою закваску (я засушила її восени, коли почалися блекаути), весь цей час хліб купували. А сьогодні чоловік вже попросився, ну спечи хоч в хлібопічці. Полізла я в свої запаси, а борошна в мене різного завжди багато, і класного. Через цих клятих ушльопків я тільки любуватися ним могла. Якраз влітку накупила у "Борошно і хліб" кучу всього-всього і серед цього всього знайшла борошно спельти вищого ґатунку.

Знайшла в книзі рецептів до своєї хлібопочки рецепт хліба повністю зі спельти, дивно, я ж юзала свою хлібопічку і в хвіст, і в гриву, а на цей рецепт не звертала уваги. А коли пекла на заквасці, дуже часто міксувала різне борошно, але абсолютно зі спельтового не пекла ніколи. Хлібинка на вигляд вийшла не дуже гарна, важкувата, верх надірвався, але ж слухайте, який це смачний хліб! Я ще можу описати його аромат - такий солодкувато-ніжно-горіховий. А смак - взагалі неможливо передати, ну дуууже смачно. Структура хліба волога, мікропориста, він як кекс. 

Тепер планую, як відновлю закваску, спробувати спекти такий хліб, але мені здається його потрібно буде робити формовим, бо подовим він не триматиме форму, та й працювати з таким тістом важкувато буде. 

Я в захваті від цього хліба!

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Наталочка, що за проблема?)) телегафуй, буде тобі заквасочка.:smilie_girl_018(1):( то я  намікаю шо хочу вже бачити твій хлібчик)))

 

 

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах
11 хвилину тому, Natali06 сказав:

Наталочка, що за проблема?)) телегафуй, буде тобі заквасочка.:smilie_girl_018(1):( то я  намікаю шо хочу вже бачити твій хлібчик)))

 

 

Ната, дякую тобі дуже :girl_love: Я якраз оце сиджу і думаю, що піду я, мабуть, спробую відновити свою закваску. Я ж як той хом'як - насушила багато, порозкладала в різних місцях, перестрахувалася. Думаю за пару днів я оживлю її, а на вихідних вже спробую хлібчик спекти. Аби тільки нових обстрілів не було.

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах
5 годин тому, Olima сказав:

Я сьогодні байкотую, нічого не хочу робити, ось тільки зробила лінивих голубців, настільки лінивих, що тушкувати їх не захотіла, а відправила до морозилки :girlleg:. Сьогодні доїдаємо борщ, печінковий торт і все що в холодильнику завалялося.  Зранку ще по чебуреки кожному до чаю пожарила з морозилки. 

 

IMG_20230226_150704.jpg

Нічого собі - лінивий день! 

Страшно подумати, що буде в нелінивий день::)):

Ніколи ще не робила лінивих голубців. І не куштувала... треба якось зробити))

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

У мене теж борошна різного багато запасів. Ще весною запаси зробили - 25 кг борошна Днепромлин для солодкої випечки і нашого місцевого (воно набагато дешевше)  для хліба.  Потім ще 25 кг брали Днепромлина і покупала різного другого влітку. Но десь з вересня перестала свій хліб випекать. Обстріли участились, світло не стабільно, були відключки і на декілька днів. А потім зима, блекаути. Отвикла от свого хлібчика, да і муж каже - куплю в магазині, ти краще солоденького зроби.  Йому аби пиріг да пиріжки були, а хліб і з магазина їстиме буде. Та ще і мозги у моєї хлібопічки Кенвуд ще влітку з'їхали , плата мабуть заклінила. Стоїть тепер без діла. А новую навряд тепер купувати буду. А с закваской я і в хороший времени так і не подружилась.

Оля, я би так залінилася! І голубці, і борщ, і торт печінковий, ще й і чебуреки. Вот я точно бойкотує сьогодні.  Цілий день на роботі була, муж їв те що миша не знайшла знайшов в холодільнику.  А к моєму приходу сварив спагеті , сосиски були в холодильнику, салат в підвалі.

 

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Казала ж, що млинці вчора з чим тільки не крутили))

20230225_211605.thumb.jpg.db9ab6047896649c48bcd8016a739ae6.jpg

 

20230225_211915.thumb.jpg.31262864640c986fb86e7c6024a1b5c9.jpg

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Алла, роли по українські вийшли з млинців ::)):

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах
1 година тому, musinka сказав:

А к моєму приходу сварив спагет

Золотий чоловік! В мене за весь час один раз у мікрі розігрів сосиски з морозилки. В результаті - розморозив морозилку, бо не закрив щільно дверцята. Ну не гепнути чимось важким по спині?! Клята русня не добила морозилку своїми обстрілами енергетики, то він допоміг:facepalm:

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Ні, у мене ларь, він сам захлопується  щільно. А на рахунок двійнят морозилки то тут я спокійна. Сама можу другий раз не полотно прикрить, но між завжди на стрьомі, і тоді я можу схлопотати:459626819:

Да і мікра у нього це самий изученний і залюбленний давайс на кухні. Вот тільки колпаком ніколи не пользується, постійно його викидає з мікри.

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Створіть акаунт або увійдіть для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз

×