Перейти до вмісту
lana19

Що ми їмо сьогодні? А що завтра?

Recommended Posts

Робила от такий пиріг з червогої порічки. Вова не тямив себе від щастя!!!

20230701_164454.thumb.jpg.1b3f2022332b08142528c4b551666321.jpg

20230701_194119.thumb.jpg.d7f6d89f8a9b6fb823bb3b42ae560c4d.jpg

Ну дуже смачно!!!

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Світлана, так, це дуже смачний пиріг:1485846184:. Дякую що нагадала за нього :flowerss:, треба і собі спекти поки сезон порічок.

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Я сьогодні зварила рульку в скороварці совдеповської,1 год 30 хвилин,забагато часу,наступного разу годинки вистачить,бульон шкода було викідать,зробила драглі чоловіку.

Кабачкі в духовці запекла,жарко було,зато не жирно.

Нарешті зварила молоду картоплю вперший раз,то все стару їли,та ще не доїли.

Вчора зробила  пана коту з молока замість морозива.

Ще вперше роблю нугу,вона кипить ще.

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

В мене сьогоднв кабачкове меню, навезла з дачі кабачків. Консервувала, а на обід пожарила оладки кабачкові, зараз вже на завтра буду робити кабачки жарені з кетчупом. Котлети є, сарделі є, тільки гарнир треба.

Пиріг закінчився, майже не почавшись)))

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Ой, таку смакоту приготувала з кабачків!  От сможу забрати в Вови планшет і покажу.

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Сьогодні робила піцу, фото не встигла зробити і смажила кабачки в піцепечці.

Саме цікаве, що не змогла знайди чеснокодавилку, все обшукала і на кухні і в кімнаті, навіть в коридорі позаглядала по кутах, наче корова язиком злизала:0326:.  Треба тепер купляти нову, а які хороші не знаю, бо ця в мене була ще з давніх давен.

 

IMG_20230721_210804.jpg

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах
44 хвилини тому, Olima сказав:

Треба тепер купляти нову, а які хороші не знаю, бо ця в мене була ще з давніх давен

Знайдеться вона, це точно. Коли будете шукати щось інше, що буде конче необхідне на той момент - знайдете часникодавку :)

Я свого часу скільки перебрала різних часникодавок, все хотілося чогось "моднього", але вони в мене всі ламалися, виявлялися просто красивими, але силуміновими. Повернулася я до старої алюмінієвої кострубатої ще совєцької :) До речі, такі і досі продають. А зараз я взагалі приловчилася перетирати часник в ступці - так класно, швидко і легко виходить, я дуже здивувалася. Згадалося відразу, що моя бабуся завжди часник з сіллю перетирала в ступці. У мене зараз якраз її ступка і збереглася, їй мабуть років 60 точно є, якщо не більше. Саме сьогодні за три секунди перетерла часник з сіллю і базиліком до помідорів, і мити її в рази краще і приємніше ніж ту часникодавку вичищати зубочисткою)

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах
В 07.07.2023 в 14:18, справжня господиня сказав:

Ой, таку смакоту приготувала з кабачків! 

Світланка, ну показуй уже! Мій один кущ завалив кабачками))

56 хвилин тому, Olima сказав:

Треба тепер купляти нову, а які хороші не знаю, бо ця в мене була ще з давніх давен.

А я зі старою не дружила. Мити її було важко, муторно і довго. Поки повиколупую з дірочок той часник:dash: Купила нову. Вона розбирається. Мити - одна секунда! Нарешті я задоволена часникодавкою!

 

IMG_20230721_221651.jpg

IMG_20230721_221804.jpg

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах
3 хвилини тому, Магда сказав:

У мене зараз якраз її ступка і збереглася, їй мабуть років 60 точно є, якщо не більше.

Натусь, покажи

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах
6 хвилин тому, Наташшшка сказав:

Натусь, покажи

О, та то звичайна аптечна керамічна, чи фаянсова ступка. Ось, ще й часничок в ній залишився - лишній начистила, відклала до завтра. Є в мене і кам'яна, з товкачиком діаметром на всю ступку, теж класна, але в тій я спеції перетираю, часний в тій не зручно.

 

20230721_223221.jpg

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах
15 хвилин тому, Наташшшка сказав:

А я зі старою не дружила. Мити її було важко, муторно і довго. Поки повиколупую з дірочок той часник:dash: 

Я вимивала її зубною щіткою, за секунду це робила. Щітину в дірочки засовувала і все, вона чиста.

Змінено користувачем Olima

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах
14 хвилини тому, Наташшшка сказав:

Купила нову. Вона розбирається. Мити - одна секунда! Нарешті я задоволена часникодавкою!

Ухти, а я таких і не бачила, класна

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах
5 хвилин тому, Магда сказав:

та то звичайна аптечна керамічна, чи фаянсова ступка.

Прикольна. В мене дерев'яна є, маленька. І ступка до неї. Але жодного разу не пробувала в ній нічого перетирати. Може спробувати спеції?

5 хвилин тому, Olima сказав:

Я вимивала її зубною щіткою, за секунду це робила

Ой, не знаю, в мене щіткою не виходило - колупала зубочистками і шпильками. Згадувати не хочу. 

6 хвилин тому, Магда сказав:

Ухти, а я таких і не бачила, класна

Теж від малого притягла:girl_red: Думаю, митники дуріли при огляді мого багажу:girl_haha:

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах
6 хвилин тому, Наташшшка сказав:

В мене дерев'яна є, маленька. І ступка до неї. Але жодного разу не пробувала в ній нічого перетирати. Може спробувати спеції?

Ніколи такою не користувалася, але знаю, що в ній якраз перетирають сало з часником.

 

7 хвилин тому, Наташшшка сказав:

колупала зубочистками і шпильками.

Ага, теж колупаю зубочисткою, і в посудомийку ж не засунеш, бо алюмінієва)

8 хвилин тому, Наташшшка сказав:

Теж від малого притягла:girl_red: Думаю, митники дуріли при огляді мого багажу:girl_haha:

От же ж, "кляті буржуїни" - все у них для людей! Не те що при союзі - головний принцип: "мені не треба що б ти робив, мені треба що б ти мучився"

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Дівчата, на ворожому сайті Доплета-Лариса дуже нахвалювала часникодавку, яку треба просто натискати на часник і качати. Картинку зараз не можу

content://com.opera.browser.FileProvider/images/share/1690047152309422044158.png

Наберіть пошук Пресс для чеснока , измельчитель Garlic Press из нержавеющей стали с пластиковой ручкой.

Тільки вона говорила про фірму Джозеф Джозеф.

Змінено користувачем справжня господиня

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Наташшшка, завтра буду вдома і покажу кабачки.

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах
23 години тому, справжня господиня сказав:

Тільки вона говорила про фірму Джозеф Джозеф.

У мене була чеснокодавилка Джозеф Джозеф. Но только не гойдалок, а  типа такого як Наталка показала. Тільки вона була с пластика (зато салатова:kez:)

Так я їй раза 3 попользоваласьі зламала:m0511:. Сіли в руках немає, зато дурі богато.

А ту шо доплета показувала - надо брать тіки фірмову, а у нас таку тяжко знайти, да і ціна буде на нею астрономічна. А на усі други багато нарікань було що сеточка вилетіла. На Джумє попадалась цельная, но і тоді цена була висока. А зараз Джум в нашу Запорізьку обл уже більше чем рік як не висилає закази

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

У нас сегодня на ужин.

Молодая картошка в кожуре. Жареная на сковороде с укропом и чесноком.


Теплый салат из синеньких (в СВЧ)  с помидорами, луком и много зелени. Очень его любим за быстроту и вкус.


Малосольные огурцы быстрейшие. Снова из СВЧ на рассоле от предыдущих огурчиков традиционной ферментации. На вкус - не отличить от обычных. Хрустящие. И чем хорош метод - подходят любые огурцы. Даже немного начинающие вянуть. Их не нужно замачивать. Нарезать на колечки. Залить рассолом ( в рассол немного добавить соли) и в СВЧ  на минут 5.  Вода закипит - только начнут менять цвет. Все. Остыли - в холодильник и через час можно есть.


И остатки шашлыка (маринад на кефире)

P30724-192810 (1).jpg

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах
28 хвилин тому, lana19 сказав:

Молодая картошка в кожуре. Жареная на сковороде с укропом и чесноком

Ммм, смакота. Лана, а картоплю потрібно перед цим відварювати, чи жарити відразу? Справа в тому, що я ніколи не вміла жарити картоплю. Ніяку, тому ми її і не любимо) А у тебе на фото вона така апетитна, я б оце такої з'їла б)

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Наталя! Картоплю відварювати не потрібно.

Дуже ретельно вимити картоплю.

Сковорідка має значення. Можна з чавуну чи щось аналогічне. На тонкій тефлоновій картоплі смажиться довше. (Навіть не смажиться – сохне).

Трохи рослинної олії. Розігріти. Вогонь трохи більший за середній.

Додати картоплю. Сковорідку краще взяти більшу. Картопля має покрити дно. Жодних других поверхів з картоплі.

Накрити кришкою. Смажимо на одному боці до появи характерного запаху смаженої скоринки. Жодних лопаток! Однією рукою піднімаємо сковорідку. Інший притримуємо кришку. І трясемо. Картопля сама перевернеться.

Зазвичай жаріння займає приблизно 10-15 хвилин. Вимкнути нагрівання. Посолити та посипати картоплю часником та кропом. Струсити сковорідку і залишити на 3- 5 хвилин на вимкненій конфорці. Ну дуже смачно!

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Лана, дуже дякую! Завтра спробую обов'зково

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Я щось трохи психанула. Зварила борщ, натушила кролика, голубців, тефтельок, насмажила печінки. Тепер питання - хто все їстиме?

 

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах
В 25.07.2023 в 13:10, Наташшшка сказав:

Я щось трохи психанула. Зварила борщ, натушила кролика, голубців, тефтельок, насмажила печінки. Тепер питання - хто все їстиме?

 

Ого! :smile3:

А в нас така спека, що до плити можна лише вночі підходити. Окрошку майже доїли, котлет теж 3 штуки залишилося.  Не знаю,  як щось нове готувати при такій температурі...:neznau:

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Наталка, я вчьора мабудь  разом с тобою  психовала. Бо  теж і борщ наварила, і скумбрію в духовці  запеклла, цілу миску ікри з синіх зробила, картоплю. І разом з цім ще о гірки  І сік томатний закривала. В 20 год закінчила діла на кухні і пішла на огород о гірки і кабачки курячим добриво поливати.

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Пиріжечки з яблуко+ізюм.

20230909_212327.thumb.jpg.7db0c6c77f1d055d5b598f6f42012e74.jpg

Гівеч

1694284294299-1137071658.thumb.jpg.984cab3e807cc3841bea14becddb9a3b.jpg

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Створіть акаунт або увійдіть для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз

×