Перейти до вмісту

Leaderboard


Popular Content

Showing content with the highest reputation on 13.04.2020 in all areas

  1. 4 points
    Natali06

    Наші улюбленці

    и немножко Бибички вам в ленту))) А как ваши пьют молочко? 79643FC6-3F15-4088-8421-9208C71A9ACD.MOV
  2. 3 points
    УкраІнка

    Наші улюбленці

    Прелесть какая! 🙂 У моей знакомой кошка так воду пьёт с самого детства.
  3. 2 points
    Ингредиенты: Молоко - 1 літр, Цукор - 1 кг, Масло вершкове - 0,5 кг, Дріжджі живі - 100 гр, Яйця - 14 шт, Борошно ~ 1,5 кг Родзинки - 300 гр, Коньяк - 50 мл, Ваніль Приготування: В теплому молоці розвести дріжджі, додати цукор, взбиті виделкою яйця. М'яке масло кімнатної температури (не розтоплене!) розім'яти рукою і додати до опари. Добре все розмішати (можна міксером, а можна просто рукою, стараючись пропустити масло крізь пальці, щоб зменшити його комочки). Повинна утворитися однорідна маса з дрібними комочками масла зверху на поверхні. Залишити на 9 - 10 годин на столі під рушником. Як правило, я роблю це на ніч, а зранку починаю заміс. Родзинки промити, залити кип'ятком, відразу злити, обсушити і залити коньяком. Залишити на 20 хвилин. В опару додати борошно, спочатку третину, вимісити. Поступово підсипаючи борошно, замісити тісто. Додати родзинки та ваніль, ще трішки вимісити. Тісто має бути рідкуватим, легким, але не липнути до рук. Залишити для підйому в теплі, тісто має збільшитися вдвічі. В середньому це займає приблизно годину. Тісто легке, еластичне, приємне в роботі. Готове тісто розділити на частини, округлити, наповнити форми на 1/3, залишити в теплі ще на годину. За цей час пасочки мають підрости майже до верху форм, стати легкими на вагу. Випікати при 190-200 градусах в залежності від розміру форм від 30 хв. до години. Я завжди роблю пів порції (мені так легше вимішувати і, крім цього рецепту я ще печу папушняк, так що нам вистачає 😀) З половини порції в мене виходить 4 великих паски як на фото. Рецепт дуже простий і завжди виходить. Коли я вперше пробувала пекти ці пасочки, вони в рецепті називалися італійськими, але пізніше, коли я більше читала про паски та великоднє тісто, то таки дійшла думки, що це паска з Олександрійського тіста. Та як їх не назви, вони все рівно будуть смачнющими :) М'якиш виходить пухкий, ароматний, не крихкий, пасочки довго не черствіють. Ці пасочки вдаються навіть новачкам, головне не боятися і робити.
  4. 2 points
    Ингредиенты: Белок - 20г Сахарная пудра - 200г Соль - щепотка Лимонная кислота - щепотка Краситтели Приготовление Сырые яичные белки с солью и лимонной кислотой слегка взбить вилкой. Добавить сахарную пудру. Замесить пальцами как тесто. Вылепить яйца нужного размера. Подсушить ночь и утром можно украшать. Мы с маленькой дочкой делали яйца размером как мелкие перепелиные и несколько штук совсем маленьких до 1 см. Раскрашивали крепким водным раствором какао. Источник:
  5. 2 points
    lana19

    Папошник (он же кулич, он же паска)

    Да! Мясо различных видов имеет разную температуру приготовления. За эту отметку обычно принимают тот порог, при котором в нем погибают бактерии, но при этом оно не утрачивает своих вкусовых свойств. Говядину можно есть и при 58. А что в тесте ? Мы по большому счету доводим до съедобной готовности муку, смоченную жидкостью. Я не технолог, но рассуждаю так.
  6. 2 points
    Магда

    Папошник (он же кулич, он же паска)

    я просто провела аналогію між температую готовності різного м'яса (свинини і яловини, наприклад). Хімік-технолог з мене такий собі :) Цікаво буде таки переміряти, порівняю свою Олександрійську і папушняк. Я завжди оцінюю готовність по сухому пару випічки, а тут прямо цікаво стало для впевненості.
  7. 2 points
    lana19

    Папошник (он же кулич, он же паска)

    Наташа! ты правильно начала рассуждать, когда написала про структуру теста. Но! разная плотность теста, сила муки.....повлияют лишь на время выпечки. А температура готового продукта останется такой же. Это - как в колбасе - чем больше жидкости в фарше (сосиски), тем быстрее сварится колбаса по времени. Но температура готового колбасного продукта все равно останется 70.
  8. 2 points
    lana19

    Папошник (он же кулич, он же паска)

    Наташа! Обычно 95-96. У меня в инструкции к термощупу таблица есть
  9. 2 points
    Natali06

    Наші улюбленці

    Не реклама алиэкспресс))) но комбинезончик хорош))) Моллюшка пришла с прогулки и сразу упала спать))) комбезик мягусеееенький))), даже боюсь снимать)))
  10. 1 point
    Магда

    Папошник (он же кулич, он же паска)

    У мене є термощуп в духовці, я його досі юзала тільки для м'яса і риби, і навіть не задумувалася приспособити його до паски. Але зараз пишу і розумію, що і не приспособлю, бо він у мене на такій товстій гумовій трубці - буде завалювати паску на бік. Ну, OK, дістану з духовки переміряю кулінарним термометром, бо загорілася ж
  11. 1 point
    Магда

    Папошник (он же кулич, он же паска)

    Але ж там здоба, жир. І в різному тісті різна кількість. Хоча, точно, це буде впливати хіба що на тривалість випічки, таки да, твоя правда.
  12. 1 point
    Магда

    Папошник (он же кулич, он же паска)

    Ага, дякую, бо дивилася в мануал до своєї духовки - там тільки таблиці для м'яса та риби. Я так і думала, що для папушняка температура буде вищою.
  13. 1 point
    Магда

    Папошник (он же кулич, он же паска)

    Дівчата, тут така справа: тільки що знову передивлялася кучу відео про випічку пасок і почула таку інформацію: температура в середині готової паски має бути не менше 92°С. Так от, у зв'язку з вище заявленим , як ви думаєте, до папушняка можна застосовувати цей принцип? Я просто думаю, що раз папушняк має більш щільну структуру, ніж звичайна здобна пухка паска, то, може, і температура готовності буде інша? А може, хтось уже пече чи збирається найближчим часом, можете заміряти температуру готовності папушняка? Дуже цікаво стало.
  14. 1 point
    fronya40

    Папошник (он же кулич, он же паска)

    Я не отвечу.. у меня такого не было..хотя если и было,то муку я посыпала, чуть ли не на глаз, раньше какие весы были? И комбайн? Из мира фантастики. Все руками месила,трудилась( Но вот в прошлом году плохо подходили,это как бы чуть не второй раз в жизни..а пеклая впервые в 17,а счс 52...я подумала дрожжи,на этот раз купила 4 пачки. В пятницу начну выпекать.
  15. 1 point
    Дякую, Інна, тісто дуже приємне в роботі, мені вже самій кортить напекти пасочок))). Вже подоставала свої записи, перечитую форум, вже хочеться святкових клопотів)))
  • Newsletter

    block_newsletter_signup

    Sign Up
×