Перейти до вмісту

Leaderboard


Popular Content

Showing content with the highest reputation on 24.04.2020 in all areas

  1. 6 points
    Фрезия

    Папошник (он же кулич, он же паска)

    В цьому році випікали 2 рази. Перший раз пік чоловік, в домі не було тиші, і паска потім здалась мені іншою. Через тиждень дуже хотілось спекти самій, всі на роботі, настрій чудовий і результат теж! Все таки велике значення має емоційний стан) Трохи перетримала в духовці, а загалом дуже задоволена. І глазур на пудрі вдалася. Із спостережень: Родзинок, цукатів трошки більше, грам на 50, чим в рецепті, це оптимально для цієї паски. Наповнювала форми на і 1/3, і на 1/2, краще виглядали на 1/2. В формах підходило тісто довго, десь біля 3 годин, при температурі 30 градусів.З цим не знаю, що робити, хотілось би швидше) Пекли в новій духовці, в перший раз не розуміли на який рівень ставити, на другий раз, врахувавши відгуки про випікання, поставила на самий низ 170 градусів, через 10 хвилин 150, приблизно 45 хвилин. Були грудочки у тісті, в готовій пасці вони деколи відчувались тільки на припечених боках,такі тверді дрібні горошинки, а в середині все ідеально. Для себе зробила висновок, або так не запікати сильно паску, або хоча би трохи поборотися з тими грудочками при замісі опари. Кожного року, випікаючи Папушник, є сюрпризи, але це того варте! Дякую за чудовий рецепт!
  2. 5 points
    Эдельвейс

    Наші улюбленці

    Пупсик рыженький !Такой мимишный рыжик !Я так хотела такого рыжего, но на тот момент котики были только других цветов.У нас британская кошка, серо-персиковая.Ну до чего же терпеливое создание .
  3. 4 points
    Магда

    Суп гороховий

    Ингредиенты: Горох колотий сухий - 1 стакан Теляча грудинка - 500 гр Картопля - 4-5 шт. Цибуля - 2 шт. Морква - 2 шт. Молоко - 1 літр Телячі ребра копчені - пару штук Сіль, спеції за смаком, у мене: - лавровий лист - чорний перець горошок - духмяний перець горошок - насіння кропу - насіння перцю болгарського - паприка копчена Зелень Сухарики Приготування: Я варю цей суп в скороварці на 6 літрів, тільки не електричній, а такій, що на плиті гріється. Варю завжди багато, продукти в мене розраховані десь на 5 літрів готового продукту. Звичайно, варити можна і звичайній каструлі на плиті, але це буде в рази довше. Отже, в каструлю-скороварку скласти відразу добре промитий (щоб не пінився) горох, картоплю, по одній цибулину і морквину (всі овочі цілі) і м'ясо цілим шматком. Про м'ясо окремо хочу сказати. На цей суп я вибираю саме телячу грудинку, м'ясний шматок з хрящиками і тоненькими плівочками. При варці плівочки розімлівають, хрящики теж віддають свій желатин, а м'яско стає м'якеньмим і мастким таким, як в холодці, тільки ніжніше, якось так. Залити водою десь на третину каструлі. Додати всі прянощі і спеції, крім солі. Закрити скороварку і варити з моменту напрання тиску 30 хвилин. За цей час на вершковому маслі піджарити дрібно порізану цибулину і натерту на крупній терці морквину. Коли приготується горох з м'ясом, з каструлі дістати м'ясо (його гарячим розібрати на дрібні шматочки), натомість туди викласти зажарку, я ще додаю заморожені фенхель, кріп та петрушка, посолити і перебити все добре погружним блендером. Вилити в каструлю молоко, додати варене м'ясо і копчені ребра. Обов'язково весь час помішуючи довести до кипіння і проварити пару хвилин. Подавати з сухариками. Суп виходить ну дуууже смачний, запашний, ситний. У нас в сім'ї це фаворит серед супів. На питання "що приготувати, хто чого хоче?" в більшості випадків варіантів немає :) я відразу написала, що варю велику каструлю, але він у нас не затримується. Я впевнена, що для більшості я взагалі не відкрила Америки, але, можливо, комусь буде цікаво.
  4. 4 points
    Автор фотографии - catherineswarovska (ИГ). Мадлен, испеченные по этому рецепту. Les Madeleines par le Chef de l`ecole Lenotre Pierre Prevost @pierregprevost. Екатерина @katyaalex77 на днях провела прямой эфир с французским шефом школы Lenotre Pierre Prevost по приготовлению этого знаменитого французского бисквитного печенья Мадлен Прежде, чем делать это «простое» печенье, посмотрите внимательно эфир. Ценнейшая информация, которую не почерпнуть в книгах. Ингредиенты:4 яйца250 гр сахара350 гр муки14 гр разрыхлителя30 гр меда70 гр молокацедра половины апельсинасок половины лимона170 гр сливочного масла 10000000_2572719739662738_7250813516786795865_n.mp4 10000000_245937033432091_5693676420223615572_n.mp4
  5. 4 points
    Фрезия

    Папошник (он же кулич, он же паска)

    Дякую! В мене форми алюмінієві, десь тут в темі я показувала, дуже мені подобаються. І ще банки з під ананасів, вже з папером, теж добре вийшло, я в них зформувала у вигляді краффіна.
  6. 3 points
    Эдельвейс

    Наші улюбленці

    Нашла детскую фотку Ксюши .Она страшно любит наблюдать, как хп хлеб месит.Пару раз уже почти падала в ведерко, когда я забывала его закрыть .
  7. 3 points
    fronya40

    Клуб поціновувачів кіно

    Оксан, спасибо,давно ни кто ничего не писал. Интересно же. а я посмотрела такой старый,домашний фильм с Траволтой- Майкл. про ангела. 1996 год. для сонного состояния само то.
  8. 3 points
    ГалинкаМалинка

    Суп гороховий

    Ого цікаво! Я варю горохову зупку,але жодного разу не давала молока,і подумати не могла,що молоко мясо і горох може бути в одній тарілці.Обовязково спробую!Дякую за ідею.
  9. 3 points
    Це точно! Підтримую! Чудовий результат! Шапочки рівні, гарненькі! А в чому випікала? Я спробувала в формі металевій, поставивши ободок бумаги, так тісто підняло ту бумагу коли підходило. Дуже не сподобалось, бочок вийшов кривеньким.
  10. 3 points
    Магда

    Суп гороховий

    Дякую, Іннуся, пахне він справді дуже насичено :), ххоча б раз спробувати варто. А у нас вдома горох не переводиться ))) Спеціально для цього супу купую тільки м'ясо і копчені реберця. Правда, сьогодні, з цим карантином і походом в магазин один раз на два тижні, варила з того, що було в хаті, вірніше, без того, чого не було. А не було якраз копченостей, і нічого, смачно все рівно, навіть ніжніший мені здався. І ще я хліба не печу вже тиждень, все паски поїдаємо, то не було і сухариків ))) Така собі лайт-версія)))
  11. 3 points
    Очередная "шлифовка " рецепта. Сделала пол порции. Не перебивала в комбайне... Но, после замеса в хп, поняла, что заварная часть не вымесилась. Может у меня хп старенькая, слабенька. Пришлось выгребать, перебивать в чаше с ножами, потом вернула в хп). Отвесила минимальную норму муки. Но при замесе увидела, что и не высыпая всю норму, в хп крутится коробок. Осталось 50 гр,. Тесто подошло шикарно, но когда остыли, немного в середине провалилось. Чуток. Видно не хватило этих 50 грамм. Но! Какое же оно нежное, мягусенькое вышло!!! Все! Выдохнула, еще один разок и можно ставить плюсик в освоении рецепта, спасибо, девочки! ДА! Изюм + цукаты дала в 1,5 раза больше. Я их ножом еще измельчаю, иначе сынуля не ест, может поэтому на подъем теста это не повлияло ( муж вааще требует в три раза больше)))
  12. 2 points
    Магда

    Панакота на сметане

    Ох це і смачно, ми за піст так скучили за такою смакотою - роблю кожен день. Як далі так піде, то не допоможе нам, це майже дієтична версія без вершків - щічки і бочки все натягуються і натягуються
  13. 2 points
    inucya

    Панакота на сметане

    И я доверяю Танюшиному вкусу! Сделать желе оказалось не трудно, ещё проще его "слопать", а вот завитки как у Наталочки оказалось делать сложновато.
  14. 1 point
    Хотіла запропонувати вам таку тему для обіном інформацією. Я часто замовляю товар з сайту Айхерб,і стикаюся з браком інформаціїї про ті чи інші товари. Іноді буває,що треба докинути щось в корзину,щоб була безкоштовна доставка,а що вибрати не знаю. Можливо хтось теж є такий як я? Якщо не пробували,то спробуйте,там все просто.Реєстуєтеся на сайті.Формуєте замовлення.Вибираєте куди доставити(доставка Новою почтою)Якзо вкладетися в суму,то доставка безкоштовно. Оплачуєте.І десь до місяця все у вас на відділенні. Спробую поділитися тим,що ми приймаємо,чим користуємося. Можливо для когось буде цікаво та корисно.
  15. 1 point
    Магда

    Суп гороховий

    @ГалинкаМалинка, дякую. Дуже надіюсь, що тобі сподобається, бо, як на мене, це дуууже смачно (як каже моя мама в таких випадках: "хвали мене, моя губонько, бо вкушу" )
  16. 1 point
    Qween

    Калач пасхальный в хлебопечке

    Пожалуйста, девочки ! Рада что мои знания могут быть полезны вам! Наталочка, ждём тебя с калачом .
  17. 1 point
    inucya

    Наші улюбленці

    "Всё, я лягла! Начинайте меня гладить!"
  18. 1 point
    УкраІнка

    Наші улюбленці

    Очень даже славная "наглая рыжая морда".
  19. 1 point
    inucya

    Суп гороховий

    Наталочка, який цiкавий рецепт, а що смачний, то я впевнена! Обов`язково куплю горох i спробую такий суп, бо пахне вiн навiть через монiтор!
  20. 1 point
    inucya

    Наші улюбленці

    Он молодой , поэтому энергичный и шкодный, ему ничего не стоит так нестись, чтоб сломать ветку в малине, а если охотится за галкой , то попу садит на свежепосаженый кустик клубники, а я смотрю и гадаю будет ли там ещё кустик когда он встанет, щавель как взошёл он его просто лапой повыковырил, половину грядки точно! Так что никакой он не Вася, он - наглая рыжая морда!
  21. 1 point
    спокусницЯ

    Клуб поціновувачів кіно

    позавчера по телеку смотрели фильм. Очень понравился. Даже и не думала, что на реальных событиях, была уверена, что выдумка . Но, в конце фильма показали главного героя настоящего). Фильм о том, что человек может вижить в горах, даже когда это не реально. Посмотрите, только не читайте сначала описание. На глубине 6 футов http://kinofanatic.com/uploads/posts/2017-11/1510915101__poster_6-below.jpg
  22. 1 point
    inucya

    Наші улюбленці

    Доброе утро!
  23. 1 point
    fronya40

    Папошник (он же кулич, он же паска)

    Да,Оксан,чем больше паска,тем вкуснее. У меня любовь с этой паской даже не от бабушки,я работала в отделе дет.садов бухгалтером,лет 20 мне было,и нам в отдел принесли паску,пекли ее в чем то,как кастрюля 5 л,только уже,там же печи в садах большие. Бог мой,вот это была маска- бисквит настоящий. Ну и конечно же я взяла рецепт,со временем добавила от бабушкиного. И сама что допридумывала. В большой паске- чудесный мякиш. Вот как панетонне- его ж не испечешь в 100 гр формочке. И чем дольше стоит тем вкуснее.
  24. 1 point
    inucya

    Наші улюбленці

    А к нам в гости кот вот такой стал приходить!
  25. 1 point
    Vilapo

    Солянка

    Ингредиенты: Вода(бульон)-1,5л Картофель-2 шт. Луковица большая-1шт. Томатная паста -70г. Масло растительное-25г. Огурцы солёные -4шт. Набор мясных продуктов-500г. (колбаса с.к., сосиски, отварное куриное филе) Соль, смесь пяти перцев, лавровый лист- по вкусу. Зелень, лимон, маслины. Сметана. Солянки готовят с разнообразными мясными и рыбными продуктами, а также со свежими и сушеными грибами. Приготовленная мною солянка, это только один из множества вариантов. Способ приготовления: Нарезанный мелко лук(по технологии тонкими полукольцами) пассеруем, затем добавляем томатную пасту, обжариваем. Кладём в пассеровку нарезанные мелким кубиком огурцы, припускаем всё вместе на маленьком огне 5мин, добавив немного воды из общего количества. В закипевшую воду кладём картофель, варим до готовности( по технологии картофель не используют). Закладываем мясные продукты, нарезанные кубиком (по технологии соломкой). Лук с томатом, огурцами, доводим до вкуса. Варим 5-10минут. Подаём со сметаной, маслинами и лимоном.
  • Newsletter

    block_newsletter_signup

    Sign Up
×