Перейти до вмісту

Leaderboard


Popular Content

Showing content with the highest reputation on 06.08.2023 in all areas

  1. 4 points
    Pitochka

    Баклажани в гострому соусі

    Ингредиенты: Баклажани - 5кг Вода - 2л Цукор - 1 склянка Оцет - 0,5 л Часник - 200 гр Червоний болгарський перець - 7 шт Гірка перчина - 1 шт Олія - 0,4 л Метод 5 кг баклажан помити, порізати на невеликі шматочки , посолити і залишити на 2години. На м'ясорубці перемолоти часник, перець та додати олію. Ставимо на вогонь і даємо закипіти. Вогонь прикручуємо і лишаємо томитися. В кастрюлі змішати воду, оцет і цукор, закип'ятити. З баклажанів злити рідину, закидуємо в окріп приблизну кількість. на 1 банку. проварюємо хвилин 8-10 Зварені баклажани, викладаємо частинами в стерилізовані банки, злегка приминаємо і прослоюємо нашою киплячою підливкою. Закриваємо кришками і під ковдру) Я пришвидшила процес, і перемолола інгрідієнти на заливку в блендері і отримала мутну кашку, якщо на м'ясорубці , то буде прозора рідина з частинками перцю і часника. Дуже раджу обирати стареньку кастрюльку, бо підливка має специфічний запах і смак) Має смак солодко-кислий з гостринкою і ароматом часнику. супер до м'яса чи картопельки)
  2. 3 points
    Pitochka

    Баклажани в гострому соусі

    Користуйся на здоров'я) Я зберігаю в квартирі. Поправка - банки на фото закриті спеціальними капроновими кришками для консервування. Запах болгарського перцю і часнику. Одного разу зробила в каструлі, якою частіше використовую, то потім готувала в ній - я відчувала легкий присмак. Тому попереджаю, що суміш досить ароматна Я завжди робила на м'ясорубку, вперше цього разу на блендері, за смаком - різниці не помітила. Вихід - приблизно 5-6 літрових банок, в залежності від соковитості баклажан і перця.
  3. 3 points
    Pitochka

    Лєчо по домашньому

    Ингредиенты: Перець Болгарський - 10 кг Помідори - 10 кг Оцет - 300 гр Цукор - 3 скл Олія - 3 скл Сіль - 6 ст ложок Чорний перець горошок Метод Помідори перемелюємо на сік, заливаємо у велику кастрюлю. Чистимо перець, нарізаємо смужками і додаємо до соку. Засипаємо всі інші інгрідієнти і ставимо на вогонь. Від моменту закипання варимо 15-20 хвилин. На дно кладемо 2-3 горошинки чорного перцю Швидко розливаємо по стерилізованих банках і закривємо. Обов'язково укутуємо мінімум на 6-8 годин. З цієї кількості продуктів виходить 18-19 літрових банок
  4. 3 points
    Olima

    Перець Халапеньо маринований

    Наташа, я вчора закрила дві баночки по 0,3 літри , додавала цибулю із сіянки. Перець і цибулю нарізала на Бернері на самій широкій вставці, мені здалося, що вийшло з розміром нормально. Це я вирвала весь перець, що виріс на вчорашній день, навіть маленький позривала, а дома вже допетрила, що я зірвала і той, що залишила на насіння . Ну нічого, ще час наче є, наросте.
  5. 2 points
    Ингредиенты: Перець Халапеньо Маринад: 1л води 1 склянка цукру 2 ст.л солі 100гр оцту 3-4 ст л олії Метод Можна додавати солодкий перець, цибулю-порей, шалот або ріпчасту. Халапешки бажано збирати в технічній стиглості, він тоді менш гострий. Перець нарізаємо кружальцями товщиною десь 3мм. Чистити від насіння чи ні - вирішуйте для себе самі. З насінням - гостріший, але чистити від насіння значно довше)) Солодкий перець я сажу тоненький довгенький - саме для того, щоб так само кружальцями його додавати в цю заготовку. Цибуля теж кружальцями (тому бажано її брати довгу вузьку, порей - ідеально) Маринад закип'ятити, закидаємо туди порізані овочі, з моменту закипання з овочами проварюємо 5-6 хвилин, розкладаємо в банки, закатуємо. Все Я банки напихаю щільно, тому мені цього маринаду вистачає на досить велику кількість перцю. Це я до того, що на два кущики можна навіть третю частину маринаду робити)) В принципі, так можна закрити і просто солодкий перець, без гострого. Мої Халапешунчики Вибрала два відра. Завтра буду закривати. Оля-Olima! Дякую за фото! Україна Київщина Війна росії з Україною День 529
  6. 2 points
    Ой, Ланочка рецепт оформила, дякую!!! Ой-ой-ой, а маленький навіщо підгребла? В нього ще ж ніякого смаку - трава травою! Надіюсь, сподобається перчик. Зимою, в мороз на бутику з м'яким сиром -ммм. Та й просто до м'яска теж смачно. А насіння, надіюсь, зберу, то поділюсь. Червоний і фіолетовий точно будуть, а от білий і жовтий щось цього року в аутсайдерах(
  7. 1 point
    N@T@

    Пікулі із мультика Спанч Боб

    Ингредиенты: Нарізані кільцями огірки - 1кг Нарізана ріпчаста цибуля (напівкілтцями) - 250г Сіль - 2 ч.л. Яблучний оцет 6% - 350мл Цукор - 300г Куркума - 0.5 ч.л. Французька гірчиця - 2 ст .л. Чорний перець горошок - пів ч л Метод На 1 кг порізаних кільцями огірків (на ці пікулі огірки можна і косі, і пузатенькі, на тертці Бьорнер - пісня) додаємо нарізаної ріпчастої цибулі (напівкілтцями - на тертці Бьорнер), додаємо сіль, перемішуємо і залишаємо на 3 години. ⠀ Через 3 години злити сік, додати яблучний оцет, цукор, куркуму, французьку гірчицу, чорний перець. ⠀ Добре перемішуємо, ставимо на плиту, доводимо до кипіння, готуємо 3 хв. і розкладаємо по стерилізованим банкам. ⠀ Перевертаємо, кутаємо і залишаємо до повного охолодження. Три роки вже роблю! Зберігаються нормально, по смаку, як з бургера Макдональдс! ⠀ Джерело: juli_co.ok Украіна Київ Війна росії з Україною День 525
  8. 1 point
    Olima

    Перець Халапеньо маринований

    Маленький набереться смаку і гостроти від великого . Насправді я не знала, що маленький халапеньо не гострий. Тепер знатиму.
  9. 1 point
  10. 1 point
    Інгредієнти: Куряче стегно - 6 шт Сіль, перець Картопля - 1700 грам Морква - 110 грам Цибуля - 160 грам Томатна паста - 90 грам Сметана - 120 грам Вода - 1 літр Кріп Спосіб приготування: З курячого стегна вирізаємо кісточки, солимо та перчимо; На розігріту сковорідку наливаємо олію та викладаємо курячі бедра, солимо та перчимо, підсмажуємо з двох сторін курячі бедра; Чистимо картоплю, моркву та цибулю; Нарізаємо цибулю кубиком; Моркву натираємо на терці; Підсмажуємо моркву та цибулю на сковорідці; Робимо соус: томатну пасту, сметану та воду, перемішуємо та заливаємо соусом тушковану цибулю та моркву на сковорідці, протушковуємо; Нарізаємо кріп; Додаємо кріп до сковорідки; Нарізаємо картоплю кільцями, додаємо сіль та перець; В форму викладайте кільця картоплі та викладаємо курячі бедра зверху; Залийте все соусом та накриваємо фольгою; Ставте в розігріту до 230 С (446F) на 1 годину; Потім зніміть фольгу та запікайте без фольги 5-7 хвилин;
  11. 1 point
    У нас и тема есть
  12. 1 point
    Наташа, есть такое))) забыла про эту особенность. Вспомнила сегодня, когда стала стерилизовать. Поставила на каждую банку по чашке с водой. Из 3 кг средних огурцов получилось 5 банок по 1 л.
  13. 1 point
    Честно говоря впервые встречаю такой рецепт...Для меня это находка, и однозначно то, что хочется повторить. Как и подачу, чипс даже и не подумал бы что все так можно приготовить! Спасибо за вдохновение! Интересно если в коптильню поставить мисочку с супом, получим тот же еффект?
  14. 0 points
    Вже другий рік, ідучи кудись з дому, кішку виганяю на двір. Бо знаю - якщо не повернуся, її нескоро звільнять. Вона навіть до дверей біжить, коли я вдягаюся. Не так давно зтерла напис на паркані - Одна людина+одна кішка. Коли мене питають - що робиш почувши тривогу? Відповідаю - Прискорюю ходу. Якщо йду додому, то щоб швидше дістатися під рідний дах, якщо з дому, то скоріш добігти до метро
  • Newsletter

    block_newsletter_signup

    Sign Up
×