Leaderboard
Popular Content
Showing content with the highest reputation on 12.08.2023 in all areas
-
4 points
Соус аля Долміо
Пампушка and 3 others reacted to Справжня господиня for повідомлення в темі
Ингредиенты: Помидоры 4 кг Лук репчатый 0,5 кг Растительное масло 100 мл Чеснок 0,5 головки жарим\1 трем Сахар коричневый/любой 100 г Соль 1 ст. ложка Уксус виноградный/яблочный 100 мл Базилик 1 пучок Петрушка 1 пучок Итальянские травы 1 ст.л. Томатная паста 250 г Метод Я делаю по половине порции, так удобнее. С помидоров снять скальп, половину порезать небольшим кубиком, остальные на блендер или мясорубку. Поместить в кастрюлю и варить на медленном огне около 45-60 минут, помешивая. Лук порезать мелким кубиком и обжарить до золотистого цвета на масле вместе с чесноком. Через указанное время добавить в кастрюлю томатную пасту, обжаренные лук с чесноком, соль, сахар и варим еще 20 минут. Затем добавляем порезанную зелень, уксус, натертый чеснок, по вкусу горький перец. Варим еще 20-25 минут, раскладываем по банкам и закатываем. Выход 2,5-3 л. (я делала без чеснока, представляю, как вкусно с чесноком!) Соус получился - пальцы откусить и ложку проглотить!!! Вкус настолько свежий, летний, что я готова просто безо всего есть его из банки большой ложкой. Соус с таким названием вообще-то предназначен для пасты Болоньезе. Но я считаю, что он универсальный. Я тушила в нем курицу, делала тефтели, я добавляю его в супы и борщи, я мажу им пиццу, я поливаю им пасту, я ем его как гарнир... Есть еще такой же соус с грибами, но я не делала. Там в этом Долмио целая линейка соусов. Продаются в рашке, у нас не знаю, не видела. Я делаю этот соус с 18 года, варю по 4-5 литров. В этом году сварила пока только 2 литра (делаю на 2 кг помидоров в перерасчете). ОЧЕНЬ-ОЧЕНЬ-ОЧЕНЬ!!!!! Пы.сы. Уксус только виноградный или яблочный. На обычный спиртовый 9% не заменяйте, вкус очень проигрывает. -
2 points
Соус аля Долміо
inucya and one other reacted to Elenka for повідомлення в темі
Соус Долмио очень вкусный. Готовила пару сезонов. -
2 points
Закатати все! Що і як консервуватимемо
Olima and one other reacted to Справжня господиня for повідомлення в темі
Ось соус, дівчата, варить! -
2 points
Закатати все! Що і як консервуватимемо
Олька and one other reacted to Справжня господиня for повідомлення в темі
Оля, ну такі великі помідори саме швидко це сік зробити. Соку багато не буває. Якщо той сік в духовці випарювати, то буде тобі пюре томатне чи паста. Або зроби соте з баклів, отот мій рецепт, ти повинна знати. Але ж ти пишеш, що салатів не треба, тоді сік або паста. Або зроби соус Долміо, це взагалі безпрограшний варіант! Агов, модери, є тут цей соус? Так, перевірила, нема. Ща писну! -
2 points
Закатати все! Що і як консервуватимемо
Olima and one other reacted to Наташшшка for повідомлення в темі
Ой, Інночка, не переймайся, це лиш назва дивна, а по факту - просто помідори шматочками без нічого(ні, солі, ні цукру, ні оцту, самі лиш помідорки) На любителя. Ми з чоловіком любимо) -
2 points
Закатати все! Що і як консервуватимемо
УкраІнка and one other reacted to Olima for повідомлення в темі
Дівчата, а у мене в цьому році помідори в банку не влазять , от що з ними робити? Була думка купити пластикові відерця і заквасити їх, але мої не дуже такі люблять. Салати в цьому році зовсім не збираюся закривати, бо ще з того року стоять. Ось і ділема, наче і помідор дві корзини привезла, а закривати нічого. -
2 points
Кухонні посиденьки (балачки)
Дяна and one other reacted to спокусницЯ for повідомлення в темі
Дівчата, використала я його на улюбленій футболці чоловіка і отримала рижі плями на хакі, виїло, падлюка. Викреслюю, більш не куплю! -
2 points
Кухонні посиденьки (балачки)
УкраІнка and one other reacted to спокусницЯ for повідомлення в темі
https://invite.viber.com/?g2=AQB5qR0NbgwyLUhOHiYQzsZBN5eUBvRKsvq94LEIs0pIZCBV3gXVONBWb7uHu0CX я тут брала -
1 point
Рис та курка
fronya40 reacted to Максим Chef for повідомлення в темі
Інгредієнти: Цибуля - 150 г Морква - 100 г Олія - 50 г Куряче стегно - 400 г Вершкове масло - 30 г Томатна паста - 30 г Часник - 15 г Паприка - 2 г Спеції для курки - 2 г Соєвий соус - 20 г Рис - 180 г Вода - 230 г Перць Сіль Спосіб приготування: Готуємо все в мультиварці Нарізаємо мілко цибулю та обсмажуємо, нарізаємо не великими шматочками куряче м’ясо і обсмажуємо, додаємо вершкове масло терту моркву і часник, додаємо паприку та інші спеції за смаком, соєвий соус, засипаємо рис та заливаємо водою додоємо сіль за смаком. Ставимо на режим тушкувати, або рис на 15 хв. Смачного:) -
1 pointТак я великі і не саджала. В мене 18 кущів і два сорти: чорний принц, насіння я в тому році сама зібрала з помідора, яким мене пригостили (розмір був малий) і ще один сорт купила в Інтерфлорі, за описом і відгуками повинен був гарний для консервації. Що в мене пішло не так я не знаю, може дощі, може перегній, який я накладала в кожну лунку і трошки органічного добрива, але з моїми помідорами щось пішло не так я в людей . І помідори я садила вперше в житті. До цього ми садили у мами, вона їми переважно займалася, а я тільки допомогала. А в цього році мені самостійно закортіло їх посадити, добре хоч 18 кущів . У мами помідори як помідори, у банку поміщаються .
-
1 pointПрочитала два останні повідомлення й знову згадала улюблений вислів моєї бабусі: "Вік живи - вік учись, та все одно дурнем помреш" Я ніколи навіть не чула про отой ачучук!
-
1 pointНаташа, ачучук я уже собі в цьому році закрила з запасом. Їм його лише я, мої не їдять, а я можу за раз півлітрову баночку схомячити , ще для цього базилік з часником і сіллю в'ялю трохи, а потім заморожую.
-
1 pointЗакрий половинками, чи четвертинками. Думаю, дівчата підкажуть рецепти. В мене був рецепт половинками, смачний, на скількі пам'ятаю, але чи знайду? Я з помідор вже давно лиш ачучук закриваю.
-
1 point
Помидоры зеленые маринованные резаные
УкраІнка reacted to Справжня господиня for повідомлення в темі
А в мене наоборот, зелених не дождуся, бо спіють і зриваю. Ота спека 3 дні не сильно нашкодила, зовсім мало попечених, десь з кіло. Я їх все одно на соуси перекручую і на соте. А дощі майже не вплинули на мої помідори, бо я кожну неділю абсолютно все бризкала фітоспорином. В мене досі ще огірки з зеленим листям, от тільки сьогодні ще відро закатала. Та все одно я в жовтні купую зелені помідори на засолку та на салати, і ці в банки закатую. -
1 pointКористуюсь давно, років 4-5, мабуть. Навіть не пам'ятаю, звідки про нього дізналася. Відмиває майже все. Навіть золото-срібло ним чистила (просто робила розчин, трохи давала охолонути й кидала туди ланцюжки, сережки і т.ін.). Замовляла з Харкова через чат у Вайбері. Запаси закінчуються, треба поповняти, так що діліться координатами перевірених продавців, будь ласка.
-
1 pointИнгредиенты: Яблоки - 6кг Сахар - 1 ½кг Уксус 9% - 100мл Метод Для начала подготовим яблоки. Советую вам для приготовления этого мармелада использовать твердые, а лучше очень твердые плоды. Из них получается отличный мармелад. Подготовим пятилитровую эмалированную кастрюлю. Яблоки моем, чистим от семян и кожуры, нарезаем небольшими кубиками, складываем в кастрюлю. Кастрюля должна наполниться практически до краев. Засыпаем сахаром, заливаем уксусом и перемешиваем. Оставляем в таком состоянии яблоки на 12 часов. Периодически их нужно перемешивать. Они дадут много сока. Через 12 часов ставим вариться мармелад. В общей сложности варить его нужно 1,5 часа. Варить нужно на среднем огне при несильном кипении, периодически помешивая. Мармелад готов! У готового мармелада янтарная структура! Раскладываем мармелад по заранее стерилизованным баночкам. Готовый мармелад совершенно не пахнет уксусом, нет даже никакого намека на него. А по структуре восхитительный! Горячим его можно перетереть через сито, тогда у вас получится густое яблочное повидло. Этот мармелад просто идеальная начинка для разных пирогов и булочек. Ничего не вытекает, начинка ароматная и очень вкусная. Я делала на 1кг яблок. По времени варила меньше. Нужно было на пробу. Украіна Київ Війна росії з Україною День 526
-
Newsletter