Leaderboard
Popular Content
Showing content with the highest reputation on 16.03.2024 in all areas
-
1 point
Пиріжки з дивною начинкою
УкраІнка reacted to Справжня господиня for повідомлення в темі
Тісто Борошно 500 г Вода 200 мл Олія 3 ст.л. Сіль 1 ч.л. Дріжджі свіжі 30 г Цукор 1,5 ст.л. (в тісто можна додати 1 яйце, але я додаю його рідко) Начинка Фарш з цибулею і спеціями 550 г Майонез+зелень 50 г Морква по-корейські гостра 50-60 г Тісто можете зробити своє улюблене для несолодких пирогів/пиріжків. Розкидати тісто на 15 кульок по 52-53 г. Підкатати кульки і дати відпочити під плівкою 10 хвилин. Розкачувати кожну кульку діаметром прибл. 13-15 см. На середину кружечка положити фарш прибл. 35 г, зверху повну чайну ложку майонезу і зверху додати повну чайну ложку моркви. Края пиріжка підняти і защипити зручним способом. Я заліплюю трикутником, зверху оставляю дірочку для виходу пари. Пиріжкам дати розстойку 20-30 хвилин. Змащити зверху яйцем/жовток+молоко/молоко/жовток+вода, через 5 хвилин поставити в гарячу духовку 180-190 град. і випікати 25-30 хвилин. Після випічки побрискати на пиріжки водою, накрити тканиною до охолодження. Смачного! Рецепт з ворожого форуму, давно його пригледіла и дуже часто пекла. Пиріжки виходять смачнющі, соковиті, ситні. Моркву краще брати гостреньку. Майонезу не жаліти, він дає соковитість. Такої начинки ніколи ніде не бачила, це придумка якоїсь пекарні їхньої. Ну дуже вдале поєднання! Назву придумала не я, це моя замовниця так називає. -
1 point
Заправка до салату Вінегрет від Справжньої господині
Наташшшка reacted to Справжня господиня for повідомлення в темі
Ингредиенты: Розклад на вінегрет вагою приблизно 1 - 1,3 кг Вода 35 мл (2 повн. ст.л.) Оцет 9% 17 мл (1 повн. ст.л. Цукор 8-10 г (1,5 -2 ч. л.) Сіль 5-6 г (1 ч. л.) Олія 60-80 мл Гірчиця 0,5-1 ч.л. Чорний мелений перець за смаком Метод Мій вінегрет. В силу обставин медичного характеру я роблю вінегрет тільки з вареної картоплі, маринованих огірків, вареної моркви та вареного буряка. Більше нічого не додаю, нам смачно. Але я, власне, про заправку вінегретну. Слово вінегрет у перекладі з фр. позначає оцет. Ось саме оцет і є основою того соусу, яким я заправляю вінегрет. У мисці з'єднати ВСІ ВКАЗАНІ (і масло теж) інгредієнти і ЗБИТИ (обов'язкова умова!) вінчиком до утворення ЕМУЛЬСІЇ. Полити вінегрет, перемішати. Дати постояти, смаки поєднаються. Через деякий час спробувати та довести до свого смаку. Олією можна полити більше, за смаком. Сіль залежить від того, які брали огірки та скільки їх додавали. Прошу не писати про те, що овочі краще готувати інакше, що краще додати те й інше... Робіть як звикли! Я це все знаю! Я поділилася ЗАПРАВКОЮ. Раніше ніяк не могла зрозуміти, чому в їдальні на роботі вінегрет такий смачний, а вдома теж смачний, але інший. І продукти такі, і співвідношення таке, а там смачніше. Поки що мені не розкрила секрет одна чудова шеф-кухар одного крутого кафе в Пітері (давно було, це Галя Собака Сіра). Повірте, вінегрет заграв новими фарбами! І ніякі огірки, ніяка квашена капуста не дають цього смаку, повірте моєму багатому досвіду. Просто спробуйте! Україна Дніпро Війна росії з Україною День 750 -
1 pointИнгредиенты: Опара Закваска пшенична - 10г Борошно - 170г Вода – 170г Тісто Опара вся – 350г Молоко (Т 35 ° C) - 350г Борошно в/с - 600г (+ - 30г) Яйце - 1шт Сіль - 10г Цукор - 15г Соняшникова олія – 2 ст.л. Метод Опара Вранці змішуємо всі інгредієнти та ставимо у тепле місце на 8 годин. Опара дуже збільшиться у 2.5 рази. Заміс тесту У тістомісі все змішати (крім солі, цукру та олії) протягом 3-5 хвилин до об'єднання всіх інгредієнтів. Дати відпочити тестові 30 хвилин. Потім продовжити заміс на 2 швидкості протягом 7-10 хвилин. За цей час ввести олію. Коли тісто почне намотуватись на гак – воно готове. Ставимо тісто в тепле місце Т 25 ° C на 1.5-2 години. Коли тісто збільшиться в 1,5 рази, відразу прибираємо його в холодильник на 12-15 годин. Формування Наступного ранку починаєте катати заготовки. Формуємо 26 кульок вагою приблизно 50г. Відлеження 10 хвилин. Наповнюємо заготовки фаршем приблизно 1 ст.л. Вистоювання 10-15 хвилин. Україна Знам'янка Війна росії з Україною День 750
-
1 pointСумщина Ситуація на прикордонні станом на 21.00 15 березня 2024 Протягом дня росіяни здійснили 69 обстрілів прикордонних територій та населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 378 вибухів. Обстрілів зазнали Миропільська, Юнаківська, Хотінська, Білопільська, Ворожбянська, Краснопільська, Тростянецька, Великописарівська, Конотопська, Шалигинська, Есманьська, Середино-Будська, Свеська, Зноб-Новгородська громади. Юнаківська громада: ворог бив з мінометів (5 вибухів). Великописарівська громада: здійснено мінометні обстріли (105 вибухів), артобстріли (46 вибухів), обстріл з РСЗВ (22 вибухів), авіаційні удари КАБ (16 вибухів), пуск ракет з гелікоптера НАР (18 вибухів) та обстріл ударним БпЛА «Ланцет» (1 вибух). Білопільська громада: зафіксовано мінометні обстріли (32 вибухів), танковий обстріл (3 вибухи), артобстріли (9 вибухів) та атаку дроном-камікадзе типу «FPV» (2 вибухи). Хотінська громада: 6 мін скинули росіяни на територію громади. Миропільська громада: здійснено обстріл зі ствольної артилерії (15 вибухів) та скидання з БпЛА вибухового пристрою типу ВОГ (2 вибухи). Есманьська громада: 5 мін скинули росіяни на територію громади. Також був обстріл зі стрілецької зброї. Шалигинська громада: ворог вдарив з мінометів (23 вибухи) та ствольної артилерії (26 вибухів). Також відбулося скидання з БпЛА вибухового пристрою (4 вибухи). Краснопільська громада: здійснено артилерійський обстріл (2 вибухи) та мінометний обстріл (3 вибухи). Ворожбянська громада: зафіксовано обстріл зі ствольної артилерії (2 приходи). Середино-Будська громада: був обстріл з АГС (8 вибухів) та мінометів (10 вибухів). Свеська громада: здійснено мінометні обстріли (6 вибухів). Тростянецька громада: здійснювався обстріл БпЛА «ЛАНЦЕТ» (2 вибухи). Зноб-Новгородська громада: 5 мін скинули росіяни на територію громади. Конотопська громада: з території рф нанесено ракетний удар по м. Конотоп. Сумщина Ситуация на пограничном состоянии на 21.00 15 марта 2024 💥 В течение дня россияне совершили 69 обстрелов приграничных территорий и населенных пунктов Сумской области. Зафиксировано 378 взрывов. Обстрелы потерпели Миропольская, Юнаковская, Хотинская, Белопольская, Ворожбянская, Краснопольская, Тростянецкая, Великописаревская, Конотопская, Шалыгинская, Эсманьская, Середино-Будская, Свеская, Зноб-Новгородская общины. ▪️Юнаковская община: враг бил из минометов (5 взрывов). ▪️Великописаревская община: проведены минометные обстрелы (105 взрывов), артобстрелы (46 взрывов), обстрел из РСЗО (22 взрывов), авиационные удары КАБ (16 взрывов), пуск ракет с вертолета НАР (18 взрывов) и обстрел ударным БпЛА «Ланцет (1 взрыв). ▪️Белопольское общество: зафиксированы минометные обстрелы (32 взрывов), танковый обстрел (3 взрыва), артобстрелы (9 взрывов) и атаку дроном-камикадзе типа «FPV» (2 взрыва). ▪️Хотинская община: 6 мин сбросили россияне на территорию общины. ▪️Миропольская община: произведен обстрел из ствольной артиллерии (15 взрывов) и сброс с БпЛА взрывного устройства типа ВОГ (2 взрыва). ▪️Эсманьська громада: 5 мин сбросили россияне на территорию общины. Также был обстрел из стрелкового оружия. ▪️Шалигинская община: враг ударил из минометов (23 взрыва) и ствольной артиллерии (26 взрывов). Также произошел сброс с БпЛА взрывного устройства (4 взрыва). ▪️Краснопольское общество: осуществлен артиллерийский обстрел (2 взрыва) и минометный обстрел (3 взрыва). ▪️Ворожбянское общество: зафиксирован обстрел из ствольной артиллерии (2 прихода). ▪️Середино-Будское общество: был обстрел из АГС (8 взрывов) и минометов (10 взрывов). ▪️Свеское общество: проведены минометные обстрелы (6 взрывов). ▪Тростянецкая община: производился обстрел БпЛА «ЛАНЦЕТ» (2 взрыва). ▪️Зноб-Новгородская община: 5 мин сбросили россияне на территорию общины. ▪️Конотопская община: с территории России нанесен ракетный удар по г. Конотоп.
-
1 pointЕсли принимать во внимание суверенитет страны и ее статус, то количество снова будет варьироваться. Существует еще 70 стран, которые, не являются полностью независимыми, но классифицируются как страны, поскольку имеют собственный выборный парламент, например, к ним относится Тайвань. Таким образом, кроме стран — членов ООН, существует несколько десятков не признанных или частично признанных, а также около 70 стран со спорным статусом, итого получается 266 стран мира. Список 193 стран — членов ООН обозначают индексом UN, расширенный список из 266 стран — UN+. РОССИЯНЕ! ВАМ СЛУЧАЙНО!!!!!!! НЕ КАЖЕТСЯ, ЧТО ВАМ ПОСТОЯННО!!! ВРУТ ? ВОВСЕМ!
-
1 pointАня підсіла на гарбузовий суп-пюре. Ото зварить і думає - який наступний суп варити? А доїдає цей, та знов варить гарбузовий! Зараз йдуть у суп Хоккайдо. Поки це для Ані найкращий гарбуз для пюре. Звісно, там не тільки гарбуз, а багато усілякого (окрім картоплі, бо її майже не їм). Якщо потрібні складові та технологія, то напишу. Якщо ні, то так з'їм. Мовчки оце суп. склад (в мене, але можливі варіанти, звісно), - гарбуз (бажано несолодкий, з овочевих, з тих, що не мають характерного гарбузового смаку) почистити, порізати вільно невеликими шматочками - пастернак порізати вільно кубиками - коренева селера-порізати вільно кубиками - морква порізати вільно кубиками. Якщо гарбуз не яскравого кольору, то частину моркви натерти на дрібну тертушку та відкласти окремо Усї корені та гарбуз разом скласти до кастрюлі, залити водою чи бульоном (в Ані завжди вода, бо Аня на пенсії) та варити до м'якості. Поки оці овочі закиплять, порізати велику цибулину та спасерувати на чомусь (що є, чи що любите) та вкинути до отих овочей. Хай разом варяться. Мало не забула. Оту дрібну моркву вкинути до цибулі та пасерувати разом. Ну, якщо та дрібна морква вам треба Як усе стане м'яким, дати охолонути до теплого, перебити блендером до гомогенного стану, Долити води стільки, щоб стало не таким густим, але й не дуже рідким, бо Аня ніякою манкою той суп не загущає (але можна), дати закипіти, посолити за своїм смаком, вкинути, якщо бажаєте, якихось прянощів (дуже добре карі чи одну куркуму).В Ані кріп та петрушка. Інколи мелене листя хрону. Кажуть, туда треба сливки. Ніколи не додавала, чесно. Можна добрий плавлений сир. Його клала, як рідко виходило. Але, краще більше гарбуза того покласти, як для мене. УСЕ. Варю зазвичай вечором. То на другий день смачніше. А остання тарілка взагалі - язик заворачується. Додам. Можна у цей суп класти солодкий перець (свіжий, морожений, сушений), помідори (свіжі, сушені, морожені). Помідори пасеровала разом з цибулею. Перець варила разом з гарбузом На трилитрову кастрюлю в мене йде дві середні моркви, чи одна велика, велика цибулина, пастернака десь в половину від моркви, селери... ну, хто як любить. Десь в половину від пастернака. Можна взагалі без неї. Гарбуза (Хоккайдо)невелика гарбузячка. У нарізаному стані усе займе десь половину тої кастрюлі. Чи скоріше 2/3. Бо, коли розвариться, та блендернути, об'єм меньшає, а суп повинен бути густим. Тоді він ситний Фото супу у мене немає, але його дуже красиво намалював ChatGPT та сфотала Магда Україна Харків Війна росії з Україною День 750
-
1 pointОце те, що мені було потрібно! Але ж держіть мене тепер семеро бо тільки уявити можна, як це смачно і як цим можна буде об'їстися!
-
1 pointИнгредиенты: Борошно пшеничне - 250г Молоко тепле жирністю 3,5% - 650 (700)мл Яйця - 4 шт. (розділити на білки та жовтки) Сіль – 0.5 (1) ч.л. Цукор – 1 ч.л. Розтоплене вершкове масло - 40 г Олія для змащування сковороди Метод Борошно просіємо у велику миску. Додамо молока. Ретельно розмішаємо, щоб не було грудочок. Додамо жовтки, сіль, розтоплене тепле вершкове масло. Ретельно вимісимо дерев'яною лопаткою чи ложкою. Додамо молоко, що залишилося. Кількість молока може трохи змінюватися - все залежить від вологоємності борошна, що використовується. Консистенція у млинця має бути схожа на консистенцію 1-2% кефіру. Накриємо тісто рушником або кришкою, залишимо для дозрівання на 1 годину. Тісто за цей час стане трохи густішим. За потребою можна розвести молоком. Через 1 годину Зіб'ємо білки з чайною ложкою цукру в міцну піну. Акуратно введемо білки в тісто. Більше тісто не заважаємо, інакше білки осядуть. Воно готове! Можна смажити млинці. Ці млинці підходять для того, щоб їх мачати у щось смачне, але не для фарширування - надто вже вони ніжні. Україна Одеса Війна росії з Україною День 750
-
1 point
Рибний пиріг
fronya40 reacted to Справжня господиня for повідомлення в темі
Ингредиенты: Тісто 1 склянка молока 1 ст.ложка цукру 1 ч. ложка з невеликою гіркою сухих дріжджів (я робила з 12г свіжих) 3 та 1/4 склянки борошна (*у мене пішло 3,5 склянки) 200 г вершкового масла (*я брала маргарин) Метод Масло/маргарин кімнатної температури перетираємо з борошном у крихту, додаємо все інше і замішуємо тісто. Тісто кладемо в кульок і півгодини в холодильник. Духовку розігріваємо до 180 градусів. Виймаємо тісто з холодильника (воно має почати розпухати у пакеті). Ділимо його на дві нерівні половини (одна трохи більше за іншу), Велику частину руками розподіляємо за формою, змащеною олією, залишаючи загнуті краї. На тісто рівномірно викладаємо начинку. Другий шматок тіста розкочуємо тонко і накриваємо зверху, защипуємо краї та наколюємо пиріг вилкою. Даємо вистоювання 15-20 хвилин, змастити яйцем. Печемо приблизно 30-35 хвилин за 180 град. Я люблю працювати спец. роликом для тесту, що робить таку сітку. Працюю їм давно, рука набита, як бачите. Тут лише особистий досвід. У начинці рибної відварений хек, відварена скумбрія, смажена цибуля, спеції. Рибний пиріг, точніше пироги. Пішли на замовлення, маленький праворуч їли ми з чоловіком. Дуже смачно! Україна Дніпро́ Війна росії з Україною День 750 -
1 point
Варенье тыквенно-цитрусовое
fronya40 reacted to Справжня господиня for повідомлення в темі
тыква мякоть 1 кг сахар 600 г апельсин большой 1 шт. лимон большой 1 шт. Очищенную мякоть тыквы порезать кубиками (или как получится) не более 2х2 см. Апельсин и лимон тоже порезать кубиками помельче вместе со шкурками! В кастрюлю сложить тыкву и цитрусовые, засыпать сахаром и оставить на 6-12 часов, изредка помешивая. Далее поставить на огонь, довести до кипения, огонь сделать совсем небольшой и варить прим. 1,5 часа, помешивать. Далее можно сделать так: 1) расфасовать варенье и закатать. Получится кусочками в сиропе. 2) пробить блендером, дать закипеть и расфасовать-закатать. Получится типа джем с маленькими кусочками. 3) блендером пробить до полной однородности, добавить пачку "Желинки"/Желфикса/ и т.п., закипятить 5-7 минут, расфасовать-закатать. Получится типа конфитюра/мармелада. Выход из этого рецепта 1,5 литра. ОООЧЕНЬ ВКУСНО!!!!!! Тыква практически неузнаваема! Цитрусы тоже не резко, очень сбалансированный вкус. Рассказываю, что делала я. Мой урожай тыкв внезапно потребовал частичной утилизации. Столько каш и кексов мы быстро съесть не в состоянии, морозилка уже приняла стратегический запас. Решила сварить варенье, видела в сети краем глаза. Сначала была сварена порция из тыквы с ярко-оранжевой мякотью и очень сладкой. Поэтому сахара насыпала не 600, а 500 г. По окончании варки все было целенькими кусочками, ничего не разлезлось. Но мы плохо едим варенье с жидким сиропом, а оно такое получилось. Я решила пробить блендером прямо в кастрюле. Вооот, уже очень близко к моим желаниям, почти пюре с небольшими вкраплениями фруктов. Вкусно! Так и закатала в баночки. Остаток на фото вверху. Следующая тыква была другая по цвету и вкусу, бледнее и чуть менее сладкая. Сварила уже с 600 г сахара, вот в самый раз по сладости. Резала уже просто как получалось, все равно потом блендерить. Захотелось эту партию сделать мармеладного вида. Желинки нет, купить негде, нашла агар-агар из АТБ, пролежавший у меня года 1,5. Ничего, в конце всыпала, проварила минут 10. Потом блендер, закипело и по баночкам. В плошке остатки застыли идеально! Получилось как магазинное повидло! Шикарная прослойка для тортов, начинка в рогалики, булочки, пирожки, да куда угодно. Шикарная вкуснючая весчь! Сама в шоке! Очень советую сварить, тыква сейчас копеешная. У нас на базаре 10-15 грн/кг живым весом, чищеная 20. -
1 pointЗварила вчора ввечері варення. Вийшло три баночки по півлітра і ще в піалочці на утро залишилося до чаю. Варила його з агар-агаром, яке лежить у мене мабуть вже років 2. Застигло в піалочці так, що різати можна ножем. На фото я спеціально порізала на шматочки варення -повидло. Смакота!!!
-
1 point
Безе "твердое" ( как корж для торта )
спокусницЯ reacted to Akvarel for повідомлення в темі
Було дуже смачно. Спасибі за рецепт. -
0 pointsВночі та зранку росіяни здійснили 13 обстрілів прикордонних територій та населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 33 вибухи. Обстрілів зазнали Великописарівська, Білопільська, Есманьська, Юнаківська та Свеська громади. Ночью и утром россияне провели 13 обстрелов приграничных территорий и населенных пунктов Сумской области. Зафиксировано 33 взрыва. Обстрелам подверглись Великописаревской, Белопольской, Эсманьской, Юнаковской и Свеской общины У Сумах рятувальники продовжують проводити аварійно-пошукові роботи в 5-ти поверховому житловому будинку, який було зруйновано російським ударом, — ДСНС. В Сумах спасатели продолжают проводить аварийно-розыскные работы в 5-ти этажном жилом доме, разрушенном российским ударом, — ГСЧС.
-
0 pointsНема таких слів, щоб описати те, що діється десь там, у самому центрі мене. Одне бажання. Щоб усі ті, хто виправдовує це жахіття, яке творять з нами, жили довго. Дуже довго. Гниючи зсередини, вимолюючи смерті. Та щоб Бог, якщо він все ж таки є, не чув іхніх молитов.
-
0 pointsЦарство небесне всім невинно убитим сучасним фашистом пуйлом! Єдине побажання - всім смердючим кацапам передохнути. Від зародка до старого беззубого пердуна.
-
0 pointsКількість загиблих унаслідок ворожого ракетного удару по Одесі зросла до 20 осіб
-
0 pointsКількість загиблих в Одесі зросла до 16, - ОВА Також зросла кількість потерпілих. Їх вже 55, а 10 з них - у тяжкому стані. Кількість постраждалих внаслідок ракетної атаки РФ на Одесу зросла до 73 людей і вже 19 загиблих Число погибших в Одессе возросло до 16, - ОВА Также выросло количество пострадавших. Их уже 55, а 10 из них – в тяжелом состоянии. IMG_1332.MP4
-
0 pointsОдеса, тримайся! Боже, коли вже скінчиться цей жах? Суча русня , коли ви вже згинете навіки? Дуже боляче від таких новин. Ці нелюди не мають не серця, ні души. І їх нічого не зупинить. Треба нашім бити по московії, по кремлю, по їхній кровавій площі А в цей час суча продажна сволота в Україні ізбирають президента русні .Ну це вже не входить ні в одні рамки. Ждуни хотять русні? Так нехай мандують до кацапів в їхні болотА, як це зробили такі як туська.
-
0 pointsДо 14 людей зросла кількість загиблих в Одесі, серед яких місцеві жителі, медик та рятувальник. Ще 46 людей, в тому числі семеро співробітників ДСНС, отримали поранення До 14 человек возросло число погибших в Одессе, среди которых местные жители, медик и спасатель. Еще 46 человек, в том числе семь сотрудников ГСЧС, получили ранения
-
0 points
-
0 pointsЖивы. Одессу обстреляли ракетами. Пишут - есть прилет/ты в жилой дом. Пишут о 35 пострадавших. Данные уточняются. На жаль, внаслідок російської ракетної атаки загинули фельдшер та співробітник ДСНС, які після першого вибуху приїхали надавати допомогу на місце. Серед медиків та рятувальників також є тяжко поранені. Загальна кількість постраждалих уточнюється, всім надається необхідна медична допомога. росія – країна-терорист. К сожалению, в результате российской ракетной атаки погибли фельдшер и сотрудник ГСЧС, которые после первого взрыва приехали оказывать помощь на место. Среди медиков и спасателей также тяжело ранены. Общее количество пострадавших уточняется, всем оказывается необходимая медицинская помощь. россия – страна-террорист. 433310306_7051750541618707_356409009197837484_n.mp4
-
0 pointsВ Винницкой области 2 человека погибли, еще четверо ранены в результате попадания беспилотника в жилой дом IMG_5931.MP4
-
0 pointsІ ми любимо суп-пюре з гарбуза. Тільки я запікаю гарбуз і цибулю на деці в духовці, потім блендерю, розводжу молоком (можна вершками, але мені вони зажирні), обов'язково мускатний горіх, червоний гострий перчик, трішки паприки, шавлія і фрикадельки! Фрикадельки дуже обов'язково! Це дуже смачно. Фото я вже на форумі виставляла, але іншого поки немає. Люблю подавати його в бульйонницях, дуже ефектно виглядає, і ще в центрі столу має стояти супниця, так, щоб можна було добавки досипати не встаючи)
-
0 pointsСвєтік, та твоя замовниця права! Начинка і правду дивна, але ж і цікава))) до тебе далеко , то прийдеться самій пекти)) бо страше як хочеться спробувати яка вона на смак та твоя дивоначинка))) дякую за рецепт!
-
0 pointsЧесно клянусь, що приготую таке варення .
-
Newsletter