Перейти до вмісту
lana19

Що ми їмо сьогодні? А що завтра?

Recommended Posts

В 02.07.2024 в 18:54, Справжня господиня сказав:

Дівчата, а розкажіть, що ви готуєте в таку спеку та з відключеним світлом? Бо в мене вже голова плавиться. Холодильник на 7 годин відключається, в мене сардельки стали слизькими...

 Значить так) вчора у нас не було світла з 15.00 до 22.00. Багатоповерховий будинок, все на електриці. На вечерю був салат з капусти, огірків, кропу, консервованої кукурудзи, болгарського перцю і заправлений сметаною. До салату сосиски, купований свіжий чорний хліб, на десерт ягоди, морозиво. Після десятої вечора з'явилося світло я швиденько зварила молоду картоплю в молоці і зажарила мюнхенські ковбаски на обід. 

Сьогодні ввечері прийшла з роботи  - світла вже не було. Повечеряли салатом з руколи, салату, огірка, в'ялених помідорів, з базиліком, моцарелою, петрушкою, залишками вчорашньої кукурудзи, заправленого соусом з гіркої гірчиці, гірчиці в зернах, олії, меду, лимонного соку та часничку. До салату знову були сосиски (за бажанням :) ), купована чабата і вино. На десерт абрикоси і морозиво. З'явиться світло - стушу курку на завтра. 

В принципі, для нас зараз не проблема відсутність світла на вечір. Ми влітку майже не їмо всяких гарнірів як там каші, картопля, от кабачки не можна приготувати - це так, не зручно, любимо овочі гриль, поки не можемо зробити, замінюємо салатами.

Стараюся продукти купувати і готувати не багато, щоб з'їсти за раз і готую щось швидке в основному і порційне - ковбаски, курячі стегенця, тушені пупки в скороварці, свинячий язик знову ж таки в скороварці. На гарнір огірки/помідори чи салат.

В минулий зимовий блекаут у нас зламався холодильник( Тепер хвилююся за новий, бо кожного року міняти холодильники дорогувато і бажання геть немає. А температура в ньому без електроенергії піднімається за 6 годин до 10 градусів в холодильній камері і до -10 в морозильній, правда, швидко і опускається до встановленої, але такі гойдалки точно не на користь техніці.

Влітку мені блекаут легше переживати, хоч і жара без кондиціонера, зате довгий світловий день, багато ягід, овочів, фруктів. А от взимку і депресивніше, і гарячого чогось випити чи з'їсти проблема. Та я коли починаю нити - відразу нагадую собі, що це я в своїй квартирі, сплю в своєму ліжку, а хлопцям та дівчатам в окопах хоч взимку, хоч влітку в неймовірну кількість раз тяжче фізично, ніж мені. Головне аби вони там вистояли, а мені нити і жалітись нічого, бо не дай Бог, прийдуть до нас московити, тоді точно не про їжу будемо думати(

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Вчора поки писала відповідь, на сервері вимкнули світло, тому відправила вже сьогодні після того як повечеряли жареними цукіні з соусом зі сметани, кропу та часничку. До цукіні була вчорашня тушена курка. Пригостили мене свіжими молоденькими домашніми цукіні - яка це смакота, вони аж солодкі! Я сама з'їла подвійну порцію, до курки навіть черга не дійшла. Ніколи не розуміла, як люди умудряються худнути на кабачах) 

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Наталочка, а як кабачки готуєш? Я їх дуже люблю, але смажити не хочу, хочу щось легше, без жиру\олії. Може запіканку спробувати? Кабачків море. 

 

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах
1 хвилину тому, Наташшшка сказав:

Наталочка, а як кабачки готуєш? Я їх дуже люблю, але смажити не хочу, хочу щось легше, без жиру\олії. Може запіканку спробувати? Кабачків море. 

 

Та якраз і жарю в борошні на олії) Ріжу поздовж товщиною десь трішки меньше сантиметра, обвалюю в борошні і жарю) Подаю з сметаною, розмішаною з кропом, сіллю, та часником.

А ще люблю на грилі піджарити і змазати соусом з перебитим в блендері кропом з олією і часником. 

Або в духовці на деці під грилем, змащеними олією з італійськими травами.

О, ще роблю кабачковий пиріг  на сирному тісті, рецепт не пам'ятаю де знайшла, мабуть тут, на форумі, зараз фотку знайду. Добре, що нагадала, на вихідних обов'язково спіймаю світло і спечу, він дуже смачний

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Ось, знайшла, це виявляється з сайту sterngotovit.com

20200704_210420.jpg

20200704_210310.jpg

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах
12 хвилини тому, Магда сказав:

Ось, знайшла, це виявляється з сайту sterngotovit.com

 

Наталочко, виглядає дуже смачно! Давай оформи рецептом, я з задоволенням приготую.

А я нещодавно з кабачків зробила вдалий експромт. Разказую.

Кабачки натерла, підсолила і вони в друшляку стояли пускали сік. Віджала.

Була неприкаяна половина великої моркви, натерла її на дрібній тертушці втуди до кабачка.

Вбила 2 чи 3 яйця, додала борошна. Натерла ще залишки твердого несмачного сиру грам 70. Подумала і сипанула ще добрячу ложку манки. Хмелі-сунелі, перець мелений. 

Через 15-20 хвилин вилила це тісто на деко і запекла хвилин 20.

Поки воно стигло, знайшла в холодильнику дві котлети-сиротки, що ждали свого часу вже давно. Натерла їх руцями на крупній терці і додала мазіку.

Кабачковий корж розрізала на 4 частини. Нижню покрила половиною котлет, наверх другий корж просто помазала мазіком, зверху третій корж з котлетами, четвертий з мазіком і посипала кропом. Зверху трошки колечки помідора, бо він був один.

Ну дуже смачно получилося!!! З*їли швидко! 

Не фоткала, бо планшет був розряжений.

З часничком було б краще набагато, але ... але.

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах
37 хвилин тому, Справжня господиня сказав:

Наталочко, виглядає дуже смачно! Давай оформи рецептом, я з задоволенням приготую.

Світлана, знайшла, у нас вже є цей рецепт, тільки я не додаю ні бекону, ні ковбаси:

І твій би пиріг я з задоволенням скуштувала б. Кабачки - універсальний золотий продукт!

А, ще згадала, минулого року робила варення з кабачків та апельсину за Клопотенком) Я скептично відношуся до таких рецептів, бо ж розумію, що тут кабачок являється просто безвкусною базою, основою, яку підсолодили цукром і ароматизували апельсином. Але ж так смачно вийшло! На сніданок до вафель чи млинців тільки мелькнуло)

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Дякую, дівчата. В мене духовка газова, то вимикання світла в цьому плані не критичне. А ще малюпуська на 10 літрів електрична, але до неї ще не звикла і через відсутність світла поки і не можу експерементувати особо в ній. Кабачків вже купу повикидала. Треба піти знову купку вибрати)) 

 Салати весь час роблю, бо щось капусти забагато, і, в основному, пекінка, то тільки в салат, куди її ще? Благо, помідорів і огірків теж достатньо. 

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

А у нас сьогодні на обід шпинатний крем-суп з фрикадельками та грінками і кабачкові оладки з сметаною. 

 

20240706_175810.jpg

20240706_184704.jpg

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

В нас сьогодні борщик, молода картопелька з масличком, кропом і часничком, тушений кролик, салат з усім свіженьким, тільки зірваним з городу(пекінка, помідорки, огірочки, цибулька), налисники з м'ясом і солодкі до абрикосового сиропу. Ну скажіть, що я молодець:girl_dough:

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Наташшшшка, ти молодець! Хочу до тебе на обід, так все смачненько.

Нагадала за налисники, треба зробити, давно готувала.

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Сьогодні я "совершила подвиг", у таку спеку та при збільшеному відключенні світла я встигла спекти пиріг Юність з абрикосами. Абрикоси свої, вже закінчуються, чому я дуже рада, бо кожний день впродовж тижня ввечері приходилося їздити їх збирати до саду. Роздавала всім бажаючим, бо я не люблю абрикосове варення (хоча 4 баночки півлітрові зварила), а куди їх ще прилаштувати я не знаю. А компоти у таку спеку у мене також бажання не було робити. В морозилку класти також не варіант, хоч би те що там лежить не розмерзлося.

Ще у мене починають буріти помідори, бідненькі, як вони тільки на сонці витримують, бо поливати я їх не встигаю, тільки огірки та жоржини з айстрами поливаю.

По світлу сьогодні зовсім скажений графік 17 годин без світла, але ми і без світла бачимо які рашисти п.ідори :ukr:.

 

IMG_20240716_200220.jpg

IMG_20240714_105805.jpg

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

А ми останні дні живемо на огірках, помідорах і малині))) Готувати не встигаю, світла немає, спека скажена:tiptip:

 

IMG_20240715_194933840_HDR.jpg

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Сьогодні знайшла роботу своїм ручкам. Отакі налиснички з сиром зробила! Моя рука для масштабу біди20240725_231522.thumb.jpg.4a3f04ebb1521da7e3446a8bedce8aa5.jpg20240725_231553.thumb.jpg.45677d864e856cbe91f27c2f0572199f.jpg

Вова зняв пробу і сказав, що смачнющі!

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Створіть акаунт або увійдіть для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз

×