Leaderboard
Popular Content
Showing content with the highest reputation on 04.02.2023 in all areas
-
5 points
Кухонні посиденьки (балачки)
Олька and 4 others reacted to Справжня господиня for повідомлення в темі
Неля, я телеграм читаю в основному ввечері, як планшет у Вови забираю))) Зараз поки спить прочитала, що на область ліміт збільшили. Ото і ми зі світлом. За Одесу читала, там скрутно. Лана розкаже. Зв*язувалась з нашею Анечкою Qween з Херсона. В них напередодні були сильні обстріли по місту, гатили щільно. Вони не витримали, покидали речі в сумки що під руку попало і виїхали з міста. Молилися, щоб приліта не було, поки виїжджали. Зараз вони у Львові, вона з дочкою, мама та чоловік. Вже оформили статус ВПО. Ось так... -
4 points
Кухонні посиденьки (балачки)
irysska and 3 others reacted to musinka for повідомлення в темі
А у нас с завтрашнього дня вот такий графік відключення світла. І два дня вже с 16 час не відключили світло. Нашей перший черги повезло, у нас вчора І сьогодні повинні бути відключення з 20.00 - 00.00. -
3 points
Кухонні посиденьки (балачки)
Олька and 2 others reacted to musinka for повідомлення в темі
Света, яку гарну новину ти принесла! Я тільки на тому тижні розмовляли с Ланочкой, так вона казала что тоді, коли в Херсоні обстріляли центр ( ринок, лікарню і щось ще) дочка і Аня дуже-дуже перелякались. Бо їх дом прям чудом не постраждав, не потрапив під той страшний обстріл, бо знаходиться десь там зовсім поруч. Ховались вони десь в дальній кімнаті. Я ще тоді писала чому ж вони не виїжджають? Слава тобі, Господи, що вони зараз в небезпечному місці. -
3 points
Шеврони\нашивки
Olima and 2 others reacted to Наташшшка for повідомлення в темі
Хлопці все частіше замовляють "дурники" - це я так називаю не статутні шеврони. -
3 points
Вот мой сад и огород, а в горшке цветок цветет!
lana19 and 2 others reacted to Алцьона for повідомлення в темі
А в мене ще одна орхочка красунька розпустилась! і ще гіпік молоденький розквітнув! -
3 points
Кухонні посиденьки (балачки)
Наташшшка and 2 others reacted to Справжня господиня for повідомлення в темі
Неля, в нас теж вчора не відключали зовсім!!! І сьогодні теж не виключали вночі! Не знаю, з чим це пов*язане, в моєму домі графік був дуже чіткий, вирубали через 5 хвилин після нужного часу. Так ми всі з тими НЕвідключеннями у розпачі, що робити? А раптом виключать посеред приготування на плиті або пралка зупиниться? Тому я всеж планую всі свої хатні роботи на час, який по графіку зі світлом. А може все потихеньку налагоджується? -
2 points
Кухонні посиденьки (балачки)
Олька and one other reacted to Алцьона for повідомлення в темі
І в нас сьогодні не відключали. А я вранці так спішила до відключення встигнути доробити електросправи. Хоча, якби можна, я б поділилась з одеситами, аби їм трошки легше було(( -
2 points
Кухонні посиденьки (балачки)
Наташшшка and one other reacted to musinka for повідомлення в темі
Света, а вам що, ваше Обленерго нічего не сообщаєт? У нас кожен день звітує о в ідключеннях на другий день, публікуючи нові графіки на завтра і припущення на тиждень. Пишуть во всіх місцевих чатах. Поки що відключень не буде, хіба що не трапиться непередбаченного...ну ти сама розумієш що от русні можно чекати кожен день... Поки що наша область увійшла в ліміт і відключення скасували. Мабуть і ви викуєте ліміти, тому і у вас відключень нема. Там писали що кілька областей спрвляются зараз, і відключень там не планують. А вот в Одесі все дуже погано. Там начебто знову аварія І вони повністю і частина області без світла. -
1 point
Блинчики Креп Сюзетт
fronya40 reacted to Справжня господиня for повідомлення в темі
Ингредиенты: Сахар - 3 ст.л Масло сливочное - 50 (100)г Сок апельсина - 1 шт. Цедра апельсина Блины по любимому вашему рецепту У блюда есть своя легенда. В общем, какова бы ни была правда, ЭТО ОООЧЕНЬ ВКУСНО!!! Короче. Напекла я как-то вечером блинов (крепов), сделала их чуточку толще, чем обычно пеку. Рецепт не даю, пеките сами свои любимые. Здесь только нужны чуть рыхлые блины (я так поняла смысл). А утром к завтраку была вторая часть марлезонского балета - сборка собственно дэсэрта. На сковородке растопить 3 ст.л. сахара и осторожно по краю сковороды добавить 50-100 г сливочного масла. Аккуратно размешать карамель с маслом, влить сок 1 апельсина и цедру его же. На небольшом огне прогреваем соус до легкого загустения. Не передержите, а то сильно загустеет и потемнеет. Если карамель взялась комочками, то при прогревании и помешивании они разойдутся. Блины сворачиваем вчетверо и выкладываем в соус, прогреваем по 2-3 мин. с каждой стороны. Блины полностью впитают весь соус. Подаем горячими. В оригинальных версиях блюда в соус надо добавить ликер Куантро или ром и уже готовые блюны на сковороде фламбировать - поджечь. Увы, у меня ликера нет, коньяк дорогущий хранцузский муж зажилил, мы эти крепы сожр... ой, отведали и так. Вот просто приказываю всем - ПЕЧЬ!!! Соуса по приведенному рецепту хватит на 4-5 блинов пропитать. Можно соуса сделать больше и просто каждый блин обмакивать/смазывать и складывать стопкой. Но я делаю только с пропиткой - гулять так гулять! И так готовлю их 1-2 раза в году, чего уж тут мелочиться! -
1 point
Пиріг з яблук та бананів який тане у роті
tasata reacted to My Ukraine Cook for повідомлення в темі
Ингредиенты: Тісто: 5 шт яєць 200 г цукру 80 мл олії 200 мл молока 350 г борошна 10 г розпушувача дрібка солі 50 г вершкового масла для змащування 2 стл манки начинка: 4 шт яблука 2 шт банана Форма 30*25*6 Метод Готуємо тісто: в мисці з’єднуємо яйця і дрібку солі, збиваємо міксером приблизно пів хвилини до моменту коли з’явиться піна, далі додаємо цукор і збиваємо поки маса побіліє і збільшиться в об’ємі. Додаємо молоко, олію, перемішуємо міксером на мінімальних оборотах, щоб маса стала однорідна, буквально пару секунд. Окремо просіюємо борошно, до нього додаємо розпушувач, перемішуємо. Далі Борошно додаємо до рідини і перемішуємо на низьких оборотах міксера до однорідності. Тісто готове, поки відставляємо його в сторону. - Яблука і банани промиваємо, очищаємо від шкірочки, нарізаємо шматочками. - Протнівь, в якому будемо випікати пиріг, змащуємо маслом, присипаємо манкою(також можна застелити пергаментом). Викладаємо яблука та банани рівномірно по всьому протвіню, зверху виливаємо тісто на фрукти, теж рівномірно розподіляємо. Розігріваємо духовку на 160° та випікаємо 30-35 хвилин, до готовності, орієнтуйтесь по своїй духовці. Після випікання пиріг треба охолодити, і потім подавати до столу) Процес приготування у відеорецепту: -
1 pointИнгредиенты: Сладкая газированная вода (у меня Фанта лимонная или Живчик)0,5 стакана Растительное масло рафинированное (без запаха)0,5 стакана Яйца2 шт Сахар150 гр Мука2 стакана Ванильный сахар или кардамон молотый1 ч. л Сода, гашеная уксусом1,5 ч. л Фрукта, очищенная от косточки (абрикоса, слива или персик)300 - 400 гр Для штрейзеля: Сахар0,5 стакана Мука0,5 стакана Масло сливочное50 гр Метод Смешиваем в мисочке венчиком яйца с сахаром, ванильным сахаром или кардамоном. Добавляем газировку и растительное масло, перемешиваем. Высыпаем просеянную муку и соду, гашеную уксусом или лимонной кислотой. Тесто должно получится густое, но стекать с ложки. Форму для выпечки смазать маслом и дно выстилаем пергаментом. Вылить тесто в форму и разровнять. Поверх теста выкладываем половинки фруктов Готовим штрейзель. Для этого сахар, муку и сливочное масло можно перетереть рукой до образования мучной крошки. Но я перетираю в чаше блендера ножами. Посыпаем разложенную фрукту на пироге штрейзелем. Помещаем форму с пирогом в разогретую до 200' духовку и выпекаем 40 - 50 мин. Готовый пирог получается темного цвета от газировки. Это так и надо. Пирог с абрикосами Пирог с персиками Заметки Хочу познакомить вас еще с одним рецептом йпирога со штрейзелем. В этом пироге я испольую абрикосы, персики или сливы. С яблоками и грушами не делала, да и с ягодами не приходилось. Но думаю что можно и попробовать. Пирог готовится очень быстро, просто, но получается очень вкусным! А что мне еще нравится, что при замесе теста можно обойтись совсем без использования миксера, только мисочка и венчик.
-
1 point
-
1 point
Кухонні посиденьки (балачки)
УкраІнка reacted to Справжня господиня for повідомлення в темі
Дівчата, рятуйте. Сусідка попросила зробити їй торт медівник на народження внучки. Будуть тільки свої, тому без зайвого випендрежу. Я торт зроблю, це не складно. А ось як зверху прикрасити, щоб без зайвої мороки і щоб не соромно мені було? Я тих медівників заказних перепекла мабуть сотню, але зараз якийсь ступор на прикрашання. Всілякі фігурки не пропонуйте, я не вмію. Все, відбій. Сусідкина кума сказала, що принесе 2 торта. Так що баба з воза - кобилі легше. Буду відпочивати сама. -
1 pointВсем привет. Еле болталку нашла :) Всё с поколениями пройдет. Сейчас в ускоренном темпе. Немного терпения.
-
1 pointголовне - з днем народження, а хто там, піди розбери Саме так бо іноді як щось утнуть - ну дитина і все То ти в Полтаві не була. Вуха в трубочку завернулись би назавжди. Доповідаю. Вчора таки насмажила котлет. Бо настрій був відповідний "кого загризти" і світло ввімкнули. В слідуючий раз планую зробити щось типу м'ясного хлібця чи таки лінивих голубців. П.с. почуваю себе генієм в мене підсохла водостійка туш, тож я вирішила її розбавити 👆, доки нова приїде. Зробила це ввечері. А вранці була здивована, що за бризки летять зі щіточки Тут треба смайл "валетики в голові".
-
1 pointНе знаю зачем...но сделала тесто на вареники))) Просто вдруг нежданно светик пришла. Я успела! Светик быстро сбежала )))
-
1 point
-
1 pointИнгредиенты: Перлова крупа 2 мірні стакани мультиварки (приблизно 300 мл) Морква 1 шт середня Цибуля 1 шт середня Сіль за смаком Олія рослинна Метод Готувала на дві мірні чаші від мультиварки перлової крупи. Гарно промила, залила холодною водою, так щоб гарно покрило зверху (на 2-3 пальці, це не суттєво, потім її все одно будимо зливати, а якусь частину крупа вбере в себе), доводимо до кипіння і залишаємо на пару годин. Я не люблю слиз, який дає крупа, тому я її знову промила, але це не обов’язково, відцідити на друшляку. Тепер обсмажуємо до приємного запаху на сухій пательні нашу перлову крупу, перекладаємо її в мультиварку. Обсмажуємо на сухій пательні кунжут, до золотистого кольору і теж в мультиварку. Цибулю ріжемо кубиками, пасеруємо на пательні на рослинній олії під кришкою (можна без кришки, як вам більше подобається), після того як він став прозорим, додаємо натерту моркву і також обжарюємо, перекладаємо в мультиварку. Додаємо сіль, воду ( співвідношення 1:2, тобто я додала води 4 мірні чашки мультиварки). Я готувала в мультиварці на програмі «гречка», а також в скороварці на високому тиску- 7 хвилин. Дуже цікавий смак, спробуйте, сподіваюсь вам також сподобається, навіть, якщо ви не їсте перлову кашу, а якщо любите, то тим паче повинно сподобатись. Примітки Хочу поділитись цікавим рецептом перлової каші з кунжутом. Готую її вже дуже давно, вже і не згадаю, що мене змусило її приготувати. Справа у тому, що у мене крім гречаної каші та рису, у вигляді полову, ніякої каші в сім'ї не їдять, навіть кутю ми варимо з рисом і дуууже мало. Мабуть зацікавив рецепт, ну і хотілось якогось різноманіття, ось і спробувала, і вам дуже раджу. Кунжут додає їй якогось цікавого присмаку.
-
1 pointИнгредиенты: Яйца С1 - 5 шт. Сахар - 250г Мука пшеничная - 200г Масло растительное - 135г Вода - 100г Какао - 3 ст.л. Разрыхлитель - 1 ч.л. (без верха) Сода - 1 ч.л. (без верха) Соль - 0,5 ч.л. Способ приготовления 1. В кастрюльке смешиваем 200 г сахара, какао, растительное масло и воду. Доводим до кипения, постоянно помешивая. Охлаждаем (доводить до холодного состояния необязательно). 2. Яйца взбиваем с 50 г сахара до увеличения в объеме в 2-2,5 раза. 3. Смешиваем сухие составляющие (предварительно их просеяв) - муку, разрыхлитель, соду, соль. 4. Во взбитые яйца вводим шоколадно-масляную смесь. Далее на малых оборотах миксера всыпаем сухие ингредиенты 5. Переливаем тесто в форму и выпекаем в разогретой духовке до готовности (180С). Время зависит от вашей духовки, у меня минут 45 точно. Вес готового бисквита +/- 840 г. Выпекать в форме 26 см и больше, так как растет хорошо. В ином случае делить порцию. Хорошо переносит заморозку. Примечание Рецептов шоколадных бисквитов очень много. У каждой хозяйки есть свой фаворит. А кто-то находится в поиске того самого бисквита, который подойдет по всем параметрам. Предлагаю рискнуть и попробовать именно "Перфект". Пробуя его описать, скажу ,что он пружинистей, чем Ванильный на кипятке с какао, верхушка не проседает, цвет насыщенней и пузарчатость равномерная по всему бисквиту. Но в то же время, он не такой влажный, тяжелый и крохкий, как Шоколад на кипятке и ему подобные. Режется очень хорошо. Ароматный, нежный, неприхотливый в приготовлении и главное очень насыщенно-шоколадный. Крем к нему подобрать совсем несложно, так как сочетаем практически со всем, как мне кажется. Использую этот рецепт и для домашних, и для заказных тортов. Результат перфектный! Рецепт найден на польском сайте, но доработан и немного изменен мною.
-
1 pointИнгредиенты: Мука пшеничная цельнозерновая-250г Сахар коричневый( сахарная пудра)-120г Масло сливочное-125г Яйцо-1 шт Корица-1 ч. л Молоко( по необходимости)- 2 ст. л Способ приготовления 1.Сливочное масло(холодное) перетереть с мукой в мелкую крошку. 2.Коричневый сахар перетереть в кофемолке или взять вместо него сахарную пудру. Смешать с корицей. 3.Сахар добавить к мучной смеси, перемешать до полного распределения. 4.Затем добавить яйцо и молоко. Молоко все сразу не добавляйте, так как мука у всех разная, смотрите за консистенцией теста. 5.Руками замесить до однородности. Завернуть в пленку и положить в холодильник на 60 минут. 6.После холодильника тесто выложить на силиконовый коврик( пекарскую бумагу) раскатать в пласт. Слегка подпылить мукой. Штампом вырезать формы. Излишки теста аккуратно убрать. 7.Выпекать при 200 С , 15-20 минут. Готовое печенье охладить . Смачного!
-
1 pointИнгредиенты: Блины Молоко ультрапастеризованное 3.2% - 379г Вода питьевая - 272г Мука пшеничная в/с - 296г Масло сливочное 82% ( любой%) - 35г Масло подсолнечное рафинированное - 35г Яйцо куриное 1к - 118г Соль Экстра - 3.5г Сахар-песок - 60г Лимонная кислота - 0.2г Разрыхлитель - 2г Растительное масло для жарки Фарш Говядина - 280г Свинина - 400г Бульон от обжарки - 130г (вода 150г) Лук репчатый пассерованный - 200г Чеснок - 24г Картофельное пюре - 120г Соль - 7г Перец черный молотый - 1.5г Сухари панировочные - 10г Мускатный орех молотый - 0.5г Масло сливочное /растительное для жарки мяса Масло сливочное /растительное для обжарки блинов Метод Блины Сливочное масло растопить. Муку смешать с разрыхлителем, лимонной кислотой и солью. Молоко, воду, сахар, яйцо смешать. Всыпать сухие ингредиенты и перемешать. Влить растопленное сливочное масло, растительное масло и перемешать смесь. Отпекать блины на хорошо разогретой сковороде, смазанной растительным маслом, диаметром 20см. Фарш Говядину и свинину нарезать на крупные куски и прижарить на хорошо разогретой сковороде, смазанной растительным или сливочным маслом. Влить воду, закрыть крышкой и протушить на маленьком огне до готовности. Пропустить мясо, пассерованный лук, чеснок через мясорубку (решетка 3мм) Ввести остальные ингредиенты, перемешать. (Можно использовать сухое картофельное пюре развести его жидкостью согласно инструкции указанной на упаковке.) Заверните начинку внутрь блинов, формируя небольшие конвертики. Обжарьте блины на сковороде на сливочном /растительном масле с обоих сторон до золотистой хрустящей корочки. Заметки Можно не заморачиваться и округлять граммы. Маньяки граммовок - welcome)) Фото МК в рецепт буду добавлять постепенно. Не успеваю за светиком)) Украина Война россии с Украиной День 333
-
1 point
-
1 pointЩе трішечки. Свіженьке. Сьогодні забрали хлопці
-
0 pointsА в нас сьогодні знову вимикали надовго(( З восьмої до другої, а потім з четвертої знову.
-
0 pointsАлцьона, краса! А в мене в цьому році вмерли всі фікуси, депладенія, стефанотіс, а були величезні, гарні І араукарія обсипалась трохи... Посіяла халапешки. Тепер би відібрати перець на солодкий на посадку, а тоді помідори...
-
Newsletter