Leaderboard
Popular Content
Showing content with the highest reputation on 14.02.2023 in all areas
-
10 points
Кухонні посиденьки (балачки)
Олька and 9 others reacted to Natali06 for повідомлення в темі
Дівчаточка, зі святом! Я вами захоплююсь! Як у вас на все вистачає сил! Ви неймовірні! А я тільки сьогодні зрозуміла на що я схожа... на перестояну опару)) наче щось і роблю , а толку 0(( ось тільки і спромоглася , прикрасити самий простий дріжджовий хліб... -
7 points
Кухонні посиденьки (балачки)
inucya and 6 others reacted to valuhka for повідомлення в темі
А вот из жизни кадр. Когда в Бердянском порту наши расиянский корабль подбили -
6 points
Кухонні посиденьки (балачки)
Jefry and 5 others reacted to Natali06 for повідомлення в темі
Щастя різне, воно відносне... Комусь, за щастя помити волосся, Нагрітися трішки, попити чаю, Хоч іншим ці речі звичайно звичайні... Щастя, коли не болить нічого І я не про голову, зуба, чи ногу. Душа болить набагато гірше... Лікують молитви, сльози і вірші. Щастя, коли здорові діти, Коли можна разом на кухні сидіти, Їсти штрудлі, пити какао, Ділитись хорошим, ділитись цікавим. Щастя, коли є з ким прокидатись, Тулитися носом у шию, всміхатись, Коли є кому про свій сон розповісти І разом на штрудлі місити тісто. Щастя, коли є квартира, чи хата, Куди неодмінно тягне повертатись, Де пахне чимось таким особливим І в ній не страшні ні війна...ні злива. Щастя, коли на душі спокійно, Рідні — здорові, друзі — надійні, Тихо у небі, не виє сирена. Ми не полігон... Ми не арена... Щастя, коли у тебе є ранок. Вітер заплутався серед фіранок На ганку в твоїй затишній хаті, Куди неодмінно тягне повертатись. Щастя, коли тобі просто пишуть, Чи голосове у вайбер залишать Таке, що ти можеш до сліз сміятись І бути собою... І не прикидатись... Щастя... Його, насправді, багато, А ми все чекаєм... Втомились чекати... І зовсім не знаєм, що щастя відносне : Як чаю попить, чи помити волосся... Ю. Драган -
4 points
Кухонні посиденьки (балачки)
inucya and 3 others reacted to Natali06 for повідомлення в темі
Реаліі сьогодення. З днем Святого Рамштайну! -
3 pointsИнгредиенты: Для тіста: Борошно - 3 стакани Сіль Яйце - 1 шт. (за бажанням) Олія - 3 ст. ложки Кип'яток - 1 стакан Для фарша: Фарш м'ясний любий - 300 гр. Цибуля - 120 гр. Льодяна вода - 0.5 -1 стакан Сіль, перець, зелень кропу Метод Змішати в мисці борошно, сіль. Якщо додавати яйце - то на цьому етапі, гарно змішати. Влити олію, залити кип'ятком, добре все вимішати. Спочатку місити дерев'яною ложкою, потім, як тісто вже трішки вихолоне - гарно вимісити руками. Замотати в плівку, залишити відпочивати. Фактично, це класичне заварне тісто на вареники пельмені, манти. Для фаршу цибулю дуже дрібно порізати, змішати з м'ясним фаршем, додати сіль, перець, кріп і добряче відбити. Далі поступово підливати льодяну воду і продовжувати відбивати. Я ставлю миску з фаршем в кухонну раковину, підбираю фарш в мисці знизу і з силою кидаю його назад в миску. В раковину ставлю для того щоб мінімізувати потім прибарання на кухні) Знаю, що фарш ще вимішують міксером, але я звикла гепати ним вручну на всю кухню) Фарш має буди однорідним і рідкуватим. Тісто розкатати відносно тонко, приблизно міліметра 2 товщиною, вирізати кружальця. На середину покласти фарш, я люблю м'яса побільше, але тоді важче буде зліплювати) Спочатку скласти кружальце пополам, як на вареник. Поставити заготовку на стіл загорнутими краями догори, центр залишити незаліпленим, далі зліпити по обидва краї від центру, але краї залишаються поки відкритими. Пальцями, вгорі біля заліпленого краю, придавити тісто до столу, склеїти боки перпендикулярно до верхнього шва. Виходить такий циліндрик з швами по коротчих краях. Вусики цих швів з'єднати між собою вздовж довших країв. (Фух, пишу, і аж сама впріла від такого опису процесу :) Насправді все набагато легше і простіше. Вся суть і принцип формовки - залишити в тісті місце для м'ясного соку, для його кипіння і парування, в сенсі виходу пари. Спробую прикріпити якесь відео з ютюбу, нехай пробачать мені його автори, що нарушу їх авторські права, а то, відчуваю, що з моїм описом ніхто не наважиться ліпити ті манти) Готові манти викласти в пароварку на невеликій відстані один від одного, варити на пару 30 хвилин. Моє фото зараз взагалі недосконале і не передає правильної форми мант, це я надивилася в інстаграмі відео з ліпкою різних квіточок, але результат як то кажуть "очікування & реальність" :) Потрібно буде наліпити нормальних людських класичних мант і замінити фото.
-
3 points
Хлеб " Тартин" (Tartines Country Bread)
fronya40 and 2 others reacted to Natali06 for повідомлення в темі
Ірочка, привіт! На першому фото хліб зовсім невиброжений. Робота закваски нульова. в тебе яка закваска? Як швидко вона підімається після годування? Ще питання про духовку: який температурний режим при випіканні. Інший хліб в розрізі непоганий. А зовнішній вигляд просто чудовий! Про ковпак. Колись мені з Коиму передали гусятницю росвиробництва Кукмара. Дуже зручна для « батонних» хлібів -
3 points
Хлеб " Тартин" (Tartines Country Bread)
fronya40 and 2 others reacted to Фрезия for повідомлення в темі
Дівчата, доброго ранку! Може щось порадите. Мій хліб на заквасці через раз невдалий. Він смачний, але плотний. Печу за такою технологією хліб з різними видами муки. А останнім часом він все плотніший і плотніший. Сьогодні, взагалі не розкрився, дно було нерівне з тріщиною, з одного боку роздутий... Всередині повітряні кишені. Пшенична мука і 100 г цільнозернового. Готовий хліб вагою 400 - 500г.А це ж замовили, прийшлося з 4 вибрати більш менш нормальний( В мене багато чого не ідеальне у випічці хліба на заквасці, нема каменя, ковпака поки що, використовую пар зі сковородкою, але я ж печу вже декілька років, і завжди був смачний і високий хліб, розкривався більш менш нормально. Що сталося з моєю закваскою може. Ось для порівняння мої недавні. Чому вони через раз то вдаються, то ні. Приймаю різні погляди, бо хочу розібратися з цим -
2 points
Хлеб " Тартин" (Tartines Country Bread)
Фрезия and one other reacted to Магда for повідомлення в темі
Іра, у мене такий хліб був, коли я його пекла на недозрівшій левіто мадре. Тому я думаю, що це точно щось з закваскою. Яка вона на смак? Має ж бути приємно кислувата, наче натуральний йогурт. Може її потрібно пару раз посилено погодувати, потримати на столі, орієнтуючись не на час , а на її стан? -
2 points
-
2 points
Кухонні посиденьки (балачки)
Алцьона and one other reacted to Магда for повідомлення в темі
Ох, краса неймовірна, і стиль розповіді дуже цікавий. Боже, як я хочу спокійно поїздити Україною, запланувати поїздку за кордон, не думати про тривоги, графік світла, комендантську годину, кац@пів, включити, нарешті, свою духовку. І я знаю, що це все в нас буде, і дуже скоро, ми переможемо. -
2 points
Кухонні посиденьки (балачки)
Алцьона and one other reacted to Справжня господиня for повідомлення в темі
Зробила два Повітряних снікерса. Маленький поїде з сусідкою до Луцька. Другий для моєї парикмахерки, заказала на День Валентина. -
2 points
Дуже простий пиріг з фруктами
Алцьона and one other reacted to Справжня господиня for повідомлення в темі
Ну от, прийшов на запах Вова і всьо, одної чверті пирога немає. -
1 point
Дуже простий пиріг з фруктами
fronya40 reacted to Справжня господиня for повідомлення в темі
Ингредиенты: яйця 2 шт. сахар 1 стак. олія 0,5 стак. молоко(кефір) 3/4 стак. борошно 2 стак. ванілін розпушувач 1 пак. (18 г) фрукти, ягоди 0,5-0,7 кг стакан 250 мл Метод Взбить яйца с сахаром, добавить остальные ингредиенты и замесить тесто. Оно получится как густая сметана. В форму вылить тесто, сверху разложить фрукты в художественном порядке. Выпекать при 180 град. 30-40 минут. На фото пирог с вишней. Это я дала рецепт для духовки!!! А сейчас даю для мульти!!! Весь рецепт делим пополам, готовим тесто. Кастрюльку мульти смажем маргарином, на дно накидаем слой фруктов, зальем все тестом. Поставим на Выпечку на 60 мин. (у меня Панас- 1 8. После окончания программы откроем крышку, через 5-7 мин. с помощью пароварки вытащим наш пирог. Приятного аппетита!!! Получается добротный домашний пирог с чем хотите, мягкий, пышный и очень вкусный!!! Признаюсь, мне из духовки вкуснее, но и мультиварочный вариант в жару ооочень достойный. фоток багато, знайду в планшеті и поставлю От всім раджу - печіть! З чим завгодно! Фрукти я прям з морозилки розкладую, тільки сливи чи абрикоси кладіть зрізом догори і в ямку від косточки насипайте по 0,5 ч.л. цукру. Це в мене пиріг "дежурний", коли треба багато і швидко. І кудись його брати добре, нічого не пачкає, загорнув в кульочок і все. Часто печу на дачі. -
1 pointЯ теж. Свєтік, а форма якого розміру в тебе?
-
1 pointБорошно від 3 виробників, купую довгий час вже, але я думала на борошно теж. Погано, що нема одного перевіреного, а 3, тепер яка мука підвела не згадаю, якщо це в ній справа. Треба все записувати.
-
1 pointДякую, що відгукнулась! В мене закваска пшенична, на цільнозерновому борошні, їй більше року. Найцікавіше, що вона в мене ніколи особо не піднімається при підготовці, але пузириться. Я її витримую 5 -8 годин, бачу що пливе по воді і починаю роботу. Так буває і тоді, коли хліб получається високий. Парадокс. Температура духовки 250-275, печу з паром 15 хв, потім ще 10 без пару, а потім при 200-15 хв
-
1 point
-
1 point
Що ми їмо сьогодні? А що завтра?
Справжня господиня reacted to Магда for повідомлення в темі
О, і я в компанії! Вчора робила манти і залишився в мене готовий фарш (з цибулькою, кропчиком, перчиком, взбитий з льодяною водою), багато. Стоїть, запахтив (як не сказати інакше) весь холодильник і всю кухню при кожному відкриванні останнього. А я давно придивлялася до рецепту @справжня господиня Супершвидких жарених пиріжків. Та все якось у мене руки не доходили (лінь моя знаходила мені відмовки): то начинки в мене не було, то начинка була, поки дріжджі купила - капусту з'їли, і все якось ніяк. А сьогодні їду з роботи, в голові вже ефект заміщення працює, робота з голови вивітрилася, про сім'ю і вечерю думаю. І згадую про той фарш, про дріжджі і про біляші. Прилетіла додому, за три секунди зробила тісто, за п'ять хвилин нажарила біляшів, за долі секунди обпеклася гарячою олією - бризнула мені, зараза, на шию. Все, справилася. Тепер наїлися на ніч гарячих смачнющих біляшів, лежу, не дихаю. Якось так :) -
1 pointИнгредиенты: Борошно 280г Какао 1 ч.л Сода 1 ч.л. Розпушувач 1 ч.л. Вершкове масло 140г Яйця 3 шт. Ряженка/кефір/ будь-який кисломолочний продукт 215г Цукор 230г Олія 45г Сіль щепотка Червоний гелевий барвник 2 ч.л. ( можна менше, залежить від барвника) Барвник в кефір+ олія. Метод Масло м'яке збити з цукром, потім по одному додати яйця , добре збити. Додати кефір з барвником і олією. Сухі інгредієнти перемішати і додати в рідкі. Добре змішати до однорідності. Випікати при 175 градусів 20-25 хвилин. Тіста достатньо для одного великого бісквіта 28-30см диаметром, або два на 18-20см. Потім можна їх ще розрізати навпіл. Війна росіії з Україною День 355
-
1 pointЯ хинкали готовила с мясом, сыром сулугуни. Тесто крутое как на пельмени. Делала тесто заварное в хлебопечке. Фарш не острый, он и не должен быть острый, перец черный и красный острый опционно, зелень(желательно кинза), лука много и достаточно воды ледяной смешать, чтоб потом сок был в готовом хинкали. Никакого чеснока там быть не должно! Ну, и при лепке хинкали должно быть 40 складочек, круг теста размером с чайное блюдце, фарш размером с котлетку. Получается легко 40 складочек, но не стоит заморачиваться, можно меньше))) Я потренировалась на паре штук 40 складочек и хватит. Это вкусно! Очень вкусно, много не съесть домашних хинкали 4, ну, 5.И фсе. С сыром вкусно, но не мое. Еще с грибами готовят, но тоже такое себе, непонятно мне. P. S. Есть у нас в городе популярный грузинский ресторан Пури чвени (Хлеб наш), была там попробовала хинкали и решила дома сделать. Ну, что сказать, свои домашние гораздо вкуснее. Готовьте, это не сложно.
-
1 pointЛана, давай рецепт хлібних чипсів. А я недавно зберегла рецепт хлібних сухариків, але ще не встигла їх зробити, може кому знадобиться рецепт.
-
1 pointКакой же он вкусный. Я испекла в 2 формах 20 см диаметр,разрезала пополам. Крем маскарпоне с сливками. Конечно фото не очень,и украшатель я так себе,торт для дома. НО было шикарно.
-
1 pointВ нас не вимикали в неділю і сьогодні зовсім. Вчора вимкнули з 8 до 10 ранку. Ні-ні-ні, я вже звикла до відключень, не можна так зі мною. Саня мій теж вже скиглить, хоче, щоб вимикали, бо інакше поздихаємо від роботи
-
0 pointsОсколки...вийняті з тіла нашого Воїна...Хтось не дочекався з війни сина, батька, чоловіка... Хочу смерті всім оркам( якнайшвидшої
-
0 pointsАга! Якраз сьогодні ввечері приїхала з роботи - світла немає. Пішла в магазин, великий маркет біля будинку - працює на генераторі - скупилася, зайшла на Нову Пошту - працює на генераторі - отримала посилку. Іду додому - за спиною рюкзак з ноутом, в одній руці сумка з продуктами, в іншій посилка - і в голові просто думка промайнула: "придурки, чого ви хотіли, і чого ви добилися? Того, що вас всі ненавидять і сміються з вас? А ми ж все одно виживемо і переможемо. Зі світлом від центральної мережі чи від генератора, з теплом від котельні чи від доброго слова. Чи, навіть, тимчасово без світла і без тепла, але ж все одно ми будемо, а ви згинете, бо вдавитеся своєю злобою"
-
Newsletter