Перейти до вмісту

Leaderboard


Popular Content

Showing content with the highest reputation on 16.02.2023 in all areas

  1. 3 points
  2. 2 points
    Natali06

    Хлеб " Тартин" (Tartines Country Bread)

    Ірочка, пшенична 100% закваска не любить , правильніше сказати погано переносить низькі температури. LM, та житня, на зберігання в холоді реагуть нормально. Я би все таки рекомендувала вести іі при кімнатній температурі. 1:5 . Якщо закваска добре піднімається, то ти можеш зменшити пропорціі, це робиться для того , щоб закваска не перекисала . Наприклад: ти погодувала вранці, а потім зможеш тільки ввечері. Якщо закваска активна то вона набирає силу десь через 3-4 години(+-) адалі іде спад активності. За цей час бактеріі набирають силу, з‘ ідать все поживне е, що ти ім дала( свіженьке борошно)), а далі в них уже не має чого істи( і розвиватися) і активність закваски іде на спад.От для того, щоб ім було , що «істи «ми зменшуємо частку материнськоі закваски. Годуємо 1 частину закваски- 5 частин води- 5 частин борошна. Оце і є 1:5:5 Але ці пропорціі відносяться до сильноі і активноі закваски. В твоєму випадку бактеріі ще треба « розігати», щоб закваска набрала силу.
  3. 2 points
    Natali06

    Хлеб " Тартин" (Tartines Country Bread)

    Наталочко, та це ж уже як звичка)))) нагодувати всіх бажаючих: чоловіка, котів, закваску))))
  4. 2 points
    Малого показали по французькому телебаченню...Але радіти тут нічому Краще б він був дома. Як змінились цінності за цей рік! Все Буде Добре!
  5. 2 points
    Natali06

    Хлеб " Тартин" (Tartines Country Bread)

    Поки зі всією. Щоб дати бактеріям розвинутися і почати роботу. А далі дивись як тобі зручно. Але після холодильникая я би обов‘язково перед випічкою годувала 3-4 рази. Зроби як експеремент : подивись як реагує на оновлення після холодильника і як в теплі.
  6. 2 points
    Наташшшка

    Хлеб " Тартин" (Tartines Country Bread)

    Наталю, для мене це подвиг! До речі, по заквасці. Моя їздить зі мною у відпустку на озеро. Так от, цьогоріч вибирались ми дуже швидко і я не взяла з собою домашньої води. Погодувала водою з пляшки, покупною. Закваска ледве не вмерла(( Так що і борошно має значення, і вода. Думаю, що таки може бути антибіотик в бутильованій воді.
  7. 2 points
  8. 1 point
    Ингредиенты: Тісто: Пшеничне борошно 200 гр Розпушувач 0.5 чайн. ложки Цукор 1 чайн. ложка Сіль 1 чайн. ложка Коріандр мелений 1/3 чайн. ложки Вершкове масло 100 гр. (м'яке) Курячі яйця 1 шт. Начинка: Цибуля ріпчаста 1 шт. Куряче філе 200 гр Печериці 200 гр Рослинна олія 3 стол. ложки Заливка: Сметана 200 гр Крохмаль 10 гр. Сіль за смаком Суміш перців мелених за смаком Кріп за смаком Перець чорний мелений за смаком Метод Готуємо пісочне тісто: У велику миску просійте 200 г пшеничного борошна додайте 0,5 ч.л. солі, 0,5 ч.л. розпушувача, 1 ч.л. цукру і додайте трохи коріандру Додаємо до сухих інгредієнтів 100 г розм'якшеного вершкового масла, перетираємо між собою всі інгредієнти до отримання пісочної крихти. Розбиваємо в миску з пісочною крихтою 1 куряче яйце і швидко перемішуємо всі інгредієнти до однорідного тіста (1-2 хвилини), збираємо в шар, обертаємо плівкою і кладем в холод на 30 хвилин (можна більше). Готуємо начинку: Можна обсмажувати все окремо, а можна разом поступово додаючи інгредієнти. Смажимо на великому вогні. Спочатку смажимо 1 цибулину, нарізану кубиком, до золотавого кольору, додаємо 200 г нарізаного кубиком курячого філе, солимо, перчимо і додаємо коріандр, обсмажуємо і додаємо 200 г порізаних печериць, теж обсмажуємо. Мені більше подобається смажити все окремо але це не принципово. Робимо заливку: У велику миску викладіть 200 г сметани, додайте до неї за смаком сіль, чорний мелений перець, кріп, 10 г крохмалю, 1 куряче яйце, потім перемішуйте всі інгредієнти між собою до однорідної маси. У форму 24-26 см викладаємо тісто, можна просто розрівняти руками, воно дуже податливе, робимо не великий бортик, намагаємось тісто зробити дуже тонким шаром, наколюємо виделкою. Далі можна зразу викласти начинку, а можна, щоб край був більш хрумким, на тісто покласти пергамент, насипати горох (груз) і поставити в духовку 225 градусів на 12 хв. Начинка: викладаємо готову начинку з цибулі, курки і грибів в миску зі сметанною заливкою і добре все перемішуємо. Дістаємо форму з приготованим пісочним коржем для заливного пирога з духовки і викладаємо начинку, розподіляємо рівномірним шаром. Випікаємо 190 град 15-20 хв. Дайте трохи охолонути і можна діставати з форми. Коли він буде охолоджуватись, пиріг наче «відстане» від форми і дуже легко з неї вийде. Нарізаєте порційними шматочками і насолоджуєтесь. Україна Війна росії з Україною День 355
  9. 1 point
    Qween

    Альмойшавена (сладкая лепёшка)

    Ингредиенты: Вода - 200г Растительное масло - 100г Мука - 130г Соль - 0,5 ч.л. Яйца среднего размера - 4 шт. Корица - 2 ч.л. Сахар - 4 ст.л. Способ приготовления Воду с растительным маслом и солью довести до кипения и всыпать сразу всю муку. Вымешивать до гладкости и минут через 5 добавить яйца по одному, после каждого яйца вымешивать. Готовое тесто распределить ложкой равномерно на весь противень, затем посыпать корицей с сахаром. Выпекать минут 20 при температуре 180 - 200 градусов или до румяного цвета. Готовую лепёшку есть сразу, удобно просто порвать руками на крупные кусочки. Примечание Рецепт очень быстрый и вкусный! Тесто отлично хранится в холодильнике пару дней. Можно сделать такие варианты на основе этого теста: 1. Распределить половину теста, потом положить слой тонко нашинкованных яблок (штучки 3 средних), потом опять тесто, сверху корица с сахаром. 2. Или к корице с сахаром добавить порошок какао. 3. Можно в тесто добавить сыр и печь вариант без сахара. 4. Или перед выпечкой посыпать тесто жареными грибами с луком и небольшим количеством сливок или сметаны. Масса должна быть густой. В общем, рецепт очень универсальный. Ещё уточняю один важный момент: во всех источниках, где встречается этот рецепт, оговаривается что нельзя использовать оливковое масло. Конкретно та, что на фото, я испекла на оливковом масле Экстра Вёрджин - вкус прекрасный, поднялась как обычно заварное тесто. И ещё: как-то на польских сайтах увидела что коржи на торт из заварного теста пекутся не из размазанного по противню теста, а чайной ложкой нужно выкладывать комочки теста близко к друг другу - я теперь и Альмоншавему так выкладываю, то структура намного лучше, чем если просто размазать тесто ровным слоем. Приятного аппетита!
  10. 1 point
    Фрезия

    Хлеб " Тартин" (Tartines Country Bread)

    Треба пробувати, дуже вдячна за практичні поради! Може не так воно і складно буде, як звучить. Пшенична цільнозернова не любить холод? Виходить, якщо вона в мене буде при кімнатній температурі, і якщо я буду годувати 2 рази в день, (пропорції визначаться по ходу) то вона практично завжди готова для замішування тіста?
  11. 1 point
    26-28 см в діаметрі, чим тонше тісто-тим смачніше
  12. 1 point
    Natali06

    Хлеб " Тартин" (Tartines Country Bread)

    Ірочка, дякую що ділишся спостереженнями. На цей раз м‘якуш кращий.без великих пор, але ті що є майже рівномірні. Це означає, що процесс бродіння йшов, але не з такою силою, як би нам хотілося. я свою закваску веду при кімнатній температурі. Кормлю два рази на день у співвідношенні 1:5 тепер по твоій заквасці. Щоб я зробила: покормила хоча би разів 3 , дала б ій набратися « сил. «Не треба багато годувати. Візьми для початку 5 -10 гр. Спочатку 1:1. Можливо навіть держи в більш теплому місці ( 24-28С) Коли ти іі повністю розбудиш, тоді можна поміняти співвідношення. Але ти повинна бачити, що закваска не тільки бурлить, а ще й добре росте.
  13. 1 point
    Наталка, хай так і буде) вони і так дохнуть як мухи після дихлофосу. Статистика каже - кожен день до 1 тис. , завтра-післязавтра за 150 тис зайдет. Як раз на тяжку годовину буде ювілей дохлої русні. Но вони ж єб@нько, не каються і лізуть зі всіх щелей. Кажуть крематорій в криму працює з ранку до ночі. Не встигають палити ті трупи. Губерман, як завжди, коротко, але влучно: video-8426cd5ed2678fdbf165d6b6d645999d-V.mp4
  14. 1 point
    musinka

    Кухонні посиденьки (балачки)

    Света, пробуй швидше , та окремим рецептом викладай це тісто, якщо сподобається тобі воно. Заварное тісто на варенички ще мамуся навчили робить, а вот на крохмалі даже не чула. (Ця відповідь чомусь залишилася в пам'яті і не відправилась. Мабуть форум тоді відключився. Таке вже було в темі "Що готовим", тільки на другий день побачила, було не актуальна відповідь, видалила) У нас світло теж перестали вимикати, вже пару тижднів точно...ТТТ... щоб не наврочити Тільки вимкнути 6 лютого, коли був той клятий ракетний удар. Но вечірнє освітлення мабуть не включают у нас. Точно не можу сказати, в нашому селищи не вмикають. В центрі в цей час не буваж, но кажуть що темно на вулицях. Но слава Господи що наши так швидко впорались с пошкодженням енергосистеми і зараз по країні немає дефіциту потужності. Ще Одесу треба наладкувать раніше пошкоджену інфраструктуру і вся країна буде со світлом.
  15. 1 point
  16. 1 point
    irysska

    Кухонні посиденьки (балачки)

    І я залюбки свєтіка відправила б в Одесу. Так, зараз не виключають. До чергового шухєра. В те, що постійно так буде, я не вірю, бо....ракети у виродків є (якби не намагалися розповідати, що все, майже закінчились).
  17. 1 point
    В нас сьогодні на сніданок всім різне, доїдаємо залишки: дітям - млинець з м'ясом із заморозки і кус-кус з запеченим курячим стегенцем, а я бутерброд з рибкою пожую під чай. На обід зелений борщ. Із сиру спечу щось на вечерю, що вибере син, він у мене сирна душа) І ще дістану до чаю із заморозки тертий шокопиріг. Минулого тижня я трошки псіхонула Оце написала і подумала, а чом би сьогодні не напекти шарлоток всіляких? Яблука є такі, що треба кудись би пристроїти. То ж, сьогодні в мене вечір випічки!
  18. 1 point
    Лана, готова поделиться светиком сколько надо, но как??? У нас вообще перестали выключать, даже вернули уличное освещение.
  19. 1 point
    Алцьона

    Кухонні посиденьки (балачки)

    Муркот? Це точно мандарини, а не про котів?))) Ледве звикла до кумквату, що то не жаб'ячий кум, і тут муркаючий кот
  20. 1 point
    Natali06

    Кухонні посиденьки (балачки)

    Реаліі сьогодення. З днем Святого Рамштайну!
  21. 1 point
    valuhka

    Кухонні посиденьки (балачки)

    А вот из жизни кадр. Когда в Бердянском порту наши расиянский корабль подбили
  22. 1 point
    Natali06

    Кухонні посиденьки (балачки)

    Дівчаточка, зі святом! Я вами захоплююсь! Як у вас на все вистачає сил! Ви неймовірні! А я тільки сьогодні зрозуміла на що я схожа... на перестояну опару)) наче щось і роблю , а толку 0(( ось тільки і спромоглася , прикрасити самий простий дріжджовий хліб...
  23. 1 point
    musinka

    Що ми їмо сьогодні? А що завтра?

    Які рум'яні и апетиті блінчики. Я хоч і наїлася, но один блінчик би з'їла. Сутичка грізного теж хочу, настоящего, но нам такий супец недоступний. А у нас сьогодні варенички с картоплю і м'ясом. Частину заморозила, а частину з'їли. К чаю зробила Леніву ватрушку І ще є піца. Но її не покажу. Бо чогось фотка не збереглася. Йшла на роботу, клацнула на камеру, а прийшла на роботу- фотка немає.
  24. 1 point
    На обід в нас ліниві голубці і рис з овочами. То Вова розігрів в сковорідці, чекаємо на відключення. І відкрила баночку салату огіркового з морквою, смачний! Ще є суп, Вова буде його на вечерю їсти. Він їсть щось легеньке, підшлункова таке просить.
  25. 1 point
    Irina

    Закваски. Советы бывалых

    Тогда я спокойна . Несколько слов про закваску - для начала. Как получается закваска? Когда мы смешиваем муку и воду, мы создаем питательную среду для разных мокроорганизмов, которые живут в самой муке и вокруг, везде. Они начинают размножаться и воевать между собой (процесс брожения). Там тебе и дрожжи, и молочнокислые бактерии, а больше всего там просто гнилостные бактерии, нам их не надо . Но природа так устроила, что в результате этого самого брожения накапливается кислота, от которой гнилостные бактерии погибают , дрожжевые грибки наоборот . Поэтому мы в эту нашу заквасочку сразу добавляем немного дрожжей для усиления нужных нам микроорганизмов, и даем им пару суток. Там теперь кислая среда (можете лизнуть, но еще невкусно), уже много вывелось дрожжевых грибков, но еще и много мусорных разных бактерий и их трупиков. Поэтому мы берем оттуда ложку, а остальное выбрасываем и смешиваем с чистой мукой-водой и процесс пошел - накапливаются молочно-кислые бактерии и дрожжи, которые кислую среду обожают :vkusno 1: . Если сделать это несколько раз, а большинство заквасок делаются после 5-6 таких освежений, то мы получаем довольно чистую кислую среду, сильные дрожжевые грибки, которые победили и никого не боятся. Там, где хлеб пекут каждый день, так и происходит: от закваски оставляют какое-то количество, разбавляют свежим тестом, оставляют заквашиваться - и вот вам закваска. Что такое квашня! Деревянная емкость, где на стенках оставалось полно остатков, не надо даже ничего специально оставлять. Но мы - не пекарня, большинство из нас не печет хлеб на закваске каждый день. Если закваску не кормить хотя бы раз в день, кислоты накопится слишком мого и даже дрожжи уже ослабнут и погибнут. А если ее кормить каждый день и не использовать, то ...помните сказку про "горшочек, вари..."? Поэтому мы храним ее в холодильнике, а об этом продолжение следует. Теперь понятно, почему неважно, оставлять ложку или полложки закваски? Это как скислить молоко - хоть столовую ложку добавь, хоть чайную - все равно скиснет, главное, что мы туда запустили нужные нам кисломолочные грибки. Просто времени займет чуть больше или чуть меньше.
  • Newsletter

    block_newsletter_signup

    Sign Up
×