Leaderboard
Popular Content
Showing content with the highest reputation on 13.02.2024 in all areas
-
8 points
Дукатовые бухтички
Olima and 7 others reacted to Справжня господиня for повідомлення в темі
Ингредиенты: мука 300 г (*у меня ушло около 400г) молоко 100 мл яйца 2 (*у меня были крупные С0) сахар 50 г олия 50 мл дрожжи сухие 7 г (мокрые 21 г) соль 1/4 ч.л. Смазка - 1,5 ст.л. меда+1-1,5 ст.л. коньяка+ 30 г сливочного масла=растопить крем заварной любимый Замесить мягкое тесто, дать подойти вдвое. Обмять, вымесить, разделить на 8 кусков. Каждый кусок раскатать колбаской по длине противня. Колбаски уложить на противень. Ножом/колесиком для пиццы/ пластиковым шпателем (чем удобно) порезать колбаски из теста на кусочки длиной прим. 3 см. Я делала это пластиковым скребком для теста, удобно сразу 4 колбаски резать. Дать расстойку 25-40 минут. Подготовить смазку и обмазать все булочки. Выпекать при 180 град. около 20 минут до румяности низа и верха. Булочки разъединить и сложить на блюдо. Подача в оригинале - немного бухтичек кладут на тарелку и поливают их сверху кремом. Я крем не варила, поедим с вареньем или просто так. Они умеренно сладкие и вкусные! Это чешская кухня, я сегодня случайно увидела этих малюток и впечатлилась! Делать быстро, выпекать тоже, на выходе гора удовольствия! Попробуйте, это быстро и вкусно! -
5 points
Що ми їмо сьогодні? А що завтра?
fronya40 and 4 others reacted to Магда for повідомлення в темі
На який? На ось цей? -
5 points
Що ми їмо сьогодні? А що завтра?
Olima and 4 others reacted to Наташшшка for повідомлення в темі
Мені посилання на рецепт НЕ ДАВАТИ!!! -
3 points
Що ми їмо сьогодні? А що завтра?
irysska and 2 others reacted to lana19 for повідомлення в темі
А в нас сьогодні суп майже як у Светы тільки з фрикадельками. І вареники з картоплею та грибами. -
3 points
Що ми їмо сьогодні? А що завтра?
fronya40 and 2 others reacted to Справжня господиня for повідомлення в темі
Сьогодні наварила супчику з каркасу домашньої (фермерської)курки, заправила тим, що знайшла в морозильнику, бо чистила ящики. Картопля, морква, цибуля, кукуруза, горошок, перець, квасоля спаржева, тоненька вермішелька, зелень. Вова такий супчик називає польський.Смачно, легенько на шлунок. Зварила кашу пшоняну, є тефтелькі в соусі. На вечерю нажр поїла цілу сілетку матіас, яку купила вчора в Варусі. При мені винесли новий лоток і мені вибрали самі великі, 3 штуки більше півкіла. От жеж смачна та сілетка! Я б їх всі три лупанула, але побила себе по руках і губах і залишила на завтра. -
3 pointsИнгредиенты: Яйця - 2 шт. Сметана - 100 г Цукор - 1 столова ложка без чубчика Сіль Борошно - 320 г Горілка - 1 столова ложка Масло вершкове - 30 г Олія рафінована для фритюра Цукрова пудра для посипки Яйця злегка збити вінчиком з сіллю та цукром, додати сметану та горілку, розмішати. Додати борошно, вимісити, потім додати вершкове масло кімнатної температури. Замісити тісто, загорнути в плівку, поставити в холодильник на пів години, годину. Тісто розкатати максимально тонко, порізати на ромбики чи довші полоски шириною десь 2 см, довжиною від 5 см, а там як вийде чи сподобається) Всередині полоски зробити невеликий надріз, протягти один край полоски через цей отвір. Пожарити хрустики у фретюрі, готові викласти на паперовий рушник. При жарці хрустики мають вирости в об'ємі, стати пусті всередині. Готові хрустики посипати цукровою пудрою. Всім відоме печиво з дитинства, дуже швидко робиться і так само швидко з'їдається :)
-
2 pointsІ мені мама в дитинстві часто робила. Я згадую, як вона нажарить повну миску таких хрустиків, винесе нам на дитячий майданьчик, і ми, вся дітвора з двору, набігавшись, хрустіли ними та розмазували ту липку пудру по щокам. Зараз згадалося, нажарила, оскому збила, і все, більше найближчим часом робити не буду, бо я вже років тридцять так не бігаю, як тоді в дитинстві, а боки ж самі не зійдуть)
-
2 points
Хрустики
inucya and one other reacted to Справжня господиня for повідомлення в темі
Дуже любила такий хворост, в дитинстві мама часто робила. Я в останній раз жарила років 10 назад. Треба трошки зробити, це смачно! -
2 points
Що ми їмо сьогодні? А що завтра?
fronya40 and one other reacted to Olima for повідомлення в темі
Наталя, ото у тебе колеги балувані, ще й вмовляти треба щоб пригостилися смаколиками. Висилай мені. Мене вмовляти не треба, їм майже все -
2 points
Що ми їмо сьогодні? А що завтра?
inucya and one other reacted to Магда for повідомлення в темі
Ой, та легко! Тільки чур мене потім не лаяти, для проби, хто надумає робити, робіть пів порції! :) -
2 points
Кухонні посиденьки (балачки)
Наташшшка and one other reacted to lana19 for повідомлення в темі
Продовжую вивчення української мови Сіла бабка на кульбабку Запитала коника Де той пугач загубив Гудзика від дзвоника Моя версия перевода без перекладача. ))) Села бабушка на какую-то кульбабку (возможно! бревнышко) и спросила лошадку - где ПИСТОЛЕТ!!!!!! потерял пуговичку от звонка!))) Зрозуміла, що це якась маячня і пішла до Google перекладача. Перевела все, окрім коника, бо була впевнена, що це конячка. Подзвонила Оксані. Похвалилася новими знаннями і вона відкрила мені ще одну таємницю. Коник - це кузнечик! Не хотіла перекладати і бабку. Але бабуся, що сидить на кульбабі, якось виглядала не зовсім нормальною))) -
2 points
Що ми їмо сьогодні? А що завтра?
inucya and one other reacted to Магда for повідомлення в темі
А я в суботу хрустиків нажарила. Багато. Жарю і думаю: от навіщо я скільки того тіста замісила, що тепер з ними робити? Доведеться в понеділок брати на роботу і вмовляти колег аби поїли. Вийшло в мене 2 отаких здоровенних блюда, кожне розміром десь 38 х 27 см. І що? До вечора неділі вже й пудру з тих блюд позлизували. Все, більше робити не буду, згадали дитинство, і досить, а то ж їси їх поки бачиш) -
2 points
Що ми їмо сьогодні? А що завтра?
Справжня господиня and one other reacted to irysska for повідомлення в темі
А як ти такої дрібноти наробила? І чому саме такі маленькі? Замість насіння 🤔 -
2 points
Що ми їмо сьогодні? А що завтра?
inucya and one other reacted to Справжня господиня for повідомлення в темі
Оттакі булЬкі напекла тільки що! Розмір 1,5х3 см. Є і менші. Смачні! -
1 point
Таких сырников вы еще не готовили
AlenaT reacted to Максим Chef for повідомлення в темі
Сыр – 700 г Яйцо - 1 шт Ванильный сахар – 10 г Сахар – 50 г Соль Манка – 40 г Семена Чиа – 100 г В холодильник на 30 минут. Кокосовое молоко – 120 г Сгущенка - 40 г Ягодный соус – 15 г Цедра лайма Гранола – 10 г Если вы используете замороженные сырники после того, как вынули их из морозильной камеры, дайте им постоять 30 минут. Затем начинайте готовить. -
1 point
Кухонні посиденьки (балачки)
fronya40 reacted to Справжня господиня for повідомлення в темі
Води немає на протилежному від мене кінці міста. Світло в мене є, але був стрибок напруги і в мене вибило автомат на півквартири. Потім сам включився через 5 хвилин. А так все робить, світло і вода є. -
1 pointСвета, внучок весь мамин-мамин. Грається з нами, но маму з виду не на секунду не випускає. Навіть до прибиральні. Завтра мамі треба по своїм справам поїхати, ще не знаємо оставитбз нами його чі поїду з ними.
-
1 pointТа до понеділка вони ж стали б вже несвіжими і несмачними, якби дожили б, звичайно :)
-
1 pointПро коника знала, а ось про бабку узнала щойно . Цікаво було перекладати. Дівчата, якщо зустрінете такого плану вірші, або вирази, то несіть їх сюди .
-
1 pointНаталя! Фото вогонь! Потрібно обов'язково на головну рецептом!
-
1 pointУф! А то я грішною справою подумала, чо ти собі якесь кропітке заняття придумала, щоб не думати про багато- багато томатного морсу )))
-
1 pointТеж так роблю. Навіть зі свіжого хліба виходить чудова крихта! Света! це якісь особливі булки? У нас є рецепт? Ти ручками ліпила чи через спеціальну форму?
-
1 pointНа вихідних робила торт Бите скло. Робила його в скляній формі, щоб не виймати його, а відразу з неї нарізати і їсти.
-
0 pointsВже щось палає в Днепрі.Пишуть що в дом попали. І Філатов написав що мразоти б'ють по цівільний інфраструктурі. Кончена мразота, коли вони вже всі пощезнуть. Нація рашистска вся хвора невиліковною хворобою сатанизм.
-
0 points
Кухонні посиденьки (балачки)
Наташшшка reacted to Справжня господиня for повідомлення в темі
Я на Тополі. Поки тихо. СУКИПАДЛЫНЕНАВИЖУ!!! Ну от в Апострофі написали вже, що в Дніпрі вибухи, до 6 дронів. От НІЧОГО не чула!!! Телевізор не працює, в квартирі тиша, на вулиці тиша.
-
Newsletter