Перейти до вмісту

Leaderboard


Popular Content

Showing content with the highest reputation on 13.02.2024 in all areas

  1. 8 points
    Справжня господиня

    Дукатовые бухтички

    Ингредиенты: мука 300 г (*у меня ушло около 400г) молоко 100 мл яйца 2 (*у меня были крупные С0) сахар 50 г олия 50 мл дрожжи сухие 7 г (мокрые 21 г) соль 1/4 ч.л. Смазка - 1,5 ст.л. меда+1-1,5 ст.л. коньяка+ 30 г сливочного масла=растопить крем заварной любимый Замесить мягкое тесто, дать подойти вдвое. Обмять, вымесить, разделить на 8 кусков. Каждый кусок раскатать колбаской по длине противня. Колбаски уложить на противень. Ножом/колесиком для пиццы/ пластиковым шпателем (чем удобно) порезать колбаски из теста на кусочки длиной прим. 3 см. Я делала это пластиковым скребком для теста, удобно сразу 4 колбаски резать. Дать расстойку 25-40 минут. Подготовить смазку и обмазать все булочки. Выпекать при 180 град. около 20 минут до румяности низа и верха. Булочки разъединить и сложить на блюдо. Подача в оригинале - немного бухтичек кладут на тарелку и поливают их сверху кремом. Я крем не варила, поедим с вареньем или просто так. Они умеренно сладкие и вкусные! Это чешская кухня, я сегодня случайно увидела этих малюток и впечатлилась! Делать быстро, выпекать тоже, на выходе гора удовольствия! Попробуйте, это быстро и вкусно!
  2. 5 points
    Магда

    Що ми їмо сьогодні? А що завтра?

    На який? На ось цей?
  3. 5 points
    Наташшшка

    Що ми їмо сьогодні? А що завтра?

    Мені посилання на рецепт НЕ ДАВАТИ!!!
  4. 3 points
    lana19

    Що ми їмо сьогодні? А що завтра?

    А в нас сьогодні суп майже як у Светы тільки з фрикадельками. І вареники з картоплею та грибами.
  5. 3 points
    Сьогодні наварила супчику з каркасу домашньої (фермерської)курки, заправила тим, що знайшла в морозильнику, бо чистила ящики. Картопля, морква, цибуля, кукуруза, горошок, перець, квасоля спаржева, тоненька вермішелька, зелень. Вова такий супчик називає польський.Смачно, легенько на шлунок. Зварила кашу пшоняну, є тефтелькі в соусі. На вечерю нажр поїла цілу сілетку матіас, яку купила вчора в Варусі. При мені винесли новий лоток і мені вибрали самі великі, 3 штуки більше півкіла. От жеж смачна та сілетка! Я б їх всі три лупанула, але побила себе по руках і губах і залишила на завтра.
  6. 3 points
    Магда

    Хрустики

    Ингредиенты: Яйця - 2 шт. Сметана - 100 г Цукор - 1 столова ложка без чубчика Сіль Борошно - 320 г Горілка - 1 столова ложка Масло вершкове - 30 г Олія рафінована для фритюра Цукрова пудра для посипки Яйця злегка збити вінчиком з сіллю та цукром, додати сметану та горілку, розмішати. Додати борошно, вимісити, потім додати вершкове масло кімнатної температури. Замісити тісто, загорнути в плівку, поставити в холодильник на пів години, годину. Тісто розкатати максимально тонко, порізати на ромбики чи довші полоски шириною десь 2 см, довжиною від 5 см, а там як вийде чи сподобається) Всередині полоски зробити невеликий надріз, протягти один край полоски через цей отвір. Пожарити хрустики у фретюрі, готові викласти на паперовий рушник. При жарці хрустики мають вирости в об'ємі, стати пусті всередині. Готові хрустики посипати цукровою пудрою. Всім відоме печиво з дитинства, дуже швидко робиться і так само швидко з'їдається :)
  7. 2 points
    Магда

    Хрустики

    І мені мама в дитинстві часто робила. Я згадую, як вона нажарить повну миску таких хрустиків, винесе нам на дитячий майданьчик, і ми, вся дітвора з двору, набігавшись, хрустіли ними та розмазували ту липку пудру по щокам. Зараз згадалося, нажарила, оскому збила, і все, більше найближчим часом робити не буду, бо я вже років тридцять так не бігаю, як тоді в дитинстві, а боки ж самі не зійдуть)
  8. 2 points
    Справжня господиня

    Хрустики

    Дуже любила такий хворост, в дитинстві мама часто робила. Я в останній раз жарила років 10 назад. Треба трошки зробити, це смачно!
  9. 2 points
    Olima

    Що ми їмо сьогодні? А що завтра?

    Наталя, ото у тебе колеги балувані, ще й вмовляти треба щоб пригостилися смаколиками. Висилай мені. Мене вмовляти не треба, їм майже все
  10. 2 points
    Магда

    Що ми їмо сьогодні? А що завтра?

    Ой, та легко! Тільки чур мене потім не лаяти, для проби, хто надумає робити, робіть пів порції! :)
  11. 2 points
    lana19

    Кухонні посиденьки (балачки)

    Продовжую вивчення української мови Сіла бабка на кульбабку Запитала коника Де той пугач загубив Гудзика від дзвоника Моя версия перевода без перекладача. ))) Села бабушка на какую-то кульбабку (возможно! бревнышко) и спросила лошадку - где ПИСТОЛЕТ!!!!!! потерял пуговичку от звонка!))) Зрозуміла, що це якась маячня і пішла до Google перекладача. Перевела все, окрім коника, бо була впевнена, що це конячка. Подзвонила Оксані. Похвалилася новими знаннями і вона відкрила мені ще одну таємницю. Коник - це кузнечик! Не хотіла перекладати і бабку. Але бабуся, що сидить на кульбабі, якось виглядала не зовсім нормальною)))
  12. 2 points
    Магда

    Що ми їмо сьогодні? А що завтра?

    А я в суботу хрустиків нажарила. Багато. Жарю і думаю: от навіщо я скільки того тіста замісила, що тепер з ними робити? Доведеться в понеділок брати на роботу і вмовляти колег аби поїли. Вийшло в мене 2 отаких здоровенних блюда, кожне розміром десь 38 х 27 см. І що? До вечора неділі вже й пудру з тих блюд позлизували. Все, більше робити не буду, згадали дитинство, і досить, а то ж їси їх поки бачиш)
  13. 2 points
    А як ти такої дрібноти наробила? І чому саме такі маленькі? Замість насіння 🤔
  14. 2 points
    Оттакі булЬкі напекла тільки що! Розмір 1,5х3 см. Є і менші. Смачні!
  15. 1 point
    Сыр – 700 г Яйцо - 1 шт Ванильный сахар – 10 г Сахар – 50 г Соль Манка – 40 г Семена Чиа – 100 г В холодильник на 30 минут. Кокосовое молоко – 120 г Сгущенка - 40 г Ягодный соус – 15 г Цедра лайма Гранола – 10 г Если вы используете замороженные сырники после того, как вынули их из морозильной камеры, дайте им постоять 30 минут. Затем начинайте готовить.
  16. 1 point
    Води немає на протилежному від мене кінці міста. Світло в мене є, але був стрибок напруги і в мене вибило автомат на півквартири. Потім сам включився через 5 хвилин. А так все робить, світло і вода є.
  17. 1 point
    musinka

    Кухонні посиденьки (балачки)

    Света, внучок весь мамин-мамин. Грається з нами, но маму з виду не на секунду не випускає. Навіть до прибиральні. Завтра мамі треба по своїм справам поїхати, ще не знаємо оставитбз нами його чі поїду з ними.
  18. 1 point
    Магда

    Що ми їмо сьогодні? А що завтра?

    Та до понеділка вони ж стали б вже несвіжими і несмачними, якби дожили б, звичайно :)
  19. 1 point
    Olima

    Кухонні посиденьки (балачки)

    Про коника знала, а ось про бабку узнала щойно . Цікаво було перекладати. Дівчата, якщо зустрінете такого плану вірші, або вирази, то несіть їх сюди .
  20. 1 point
    lana19

    Що ми їмо сьогодні? А що завтра?

    Наталя! Фото вогонь! Потрібно обов'язково на головну рецептом!
  21. 1 point
    lana19

    Що ми їмо сьогодні? А що завтра?

    Уф! А то я грішною справою подумала, чо ти собі якесь кропітке заняття придумала, щоб не думати про багато- багато томатного морсу )))
  22. 1 point
    lana19

    Що ми їмо сьогодні? А що завтра?

    Теж так роблю. Навіть зі свіжого хліба виходить чудова крихта! Света! це якісь особливі булки? У нас є рецепт? Ти ручками ліпила чи через спеціальну форму?
  23. 1 point
    Olima

    Що ми їмо сьогодні? А що завтра?

    На вихідних робила торт Бите скло. Робила його в скляній формі, щоб не виймати його, а відразу з неї нарізати і їсти.
  24. 0 points
    musinka

    Кухонні посиденьки (балачки)

    Вже щось палає в Днепрі.Пишуть що в дом попали. І Філатов написав що мразоти б'ють по цівільний інфраструктурі. Кончена мразота, коли вони вже всі пощезнуть. Нація рашистска вся хвора невиліковною хворобою сатанизм.
  25. 0 points
    Я на Тополі. Поки тихо. СУКИПАДЛЫНЕНАВИЖУ!!! Ну от в Апострофі написали вже, що в Дніпрі вибухи, до 6 дронів. От НІЧОГО не чула!!! Телевізор не працює, в квартирі тиша, на вулиці тиша.
  • Newsletter

    block_newsletter_signup

    Sign Up
×