Перейти до вмісту

Leaderboard


Popular Content

Showing content with the highest reputation on 08.04.2024 in all areas

  1. 6 points
    Наташшшка

    Кухонні посиденьки (балачки)

    Принесла трохи краси. Бо щось розклеююсь( Дівчата, ви все вмієте...Віртуалку хто може поставити?
  2. 5 points
    Напеку вам, друзья, пирожков. Брызги радости брошу я в тесто, Подолью аромата цветов, Чтобы выпечка пахла чудесно. Покрошу много ласковых слов, Приплюсую улыбку, терпенье. Я добавлю в опару любовь, И ещё хоть немного везенья. Я присыплю всё это мечтой, Подолью остроумия каплю. Подслащу пирожки добротой, Поцелуям местечко оставлю. И начинку вложу в пироги: Она будет из щедрости, ласки, Благородства, доверья, любви И чудес, хоть немного, из сказки. Слезой счастья слегка подсолю, Чтобы кушанье не было пресным. И добавлю чуть-чуть похвалу, Вкус от этого станет чудесный. Пирожки вам с любовью пекла, Заходите, прошу, не стесняйтесь. Отложите скорее дела. Что ж вы ждёте, друзья? Угощайтесь! Вчора вирішила зробити пиріжки не з свого звичного супершвидкого тіста. Я натрапила на канал дивної чудової дівчини Лени Попової, я захопилася єю, її цілеспрямованістю, делікатністю, вона якась неймовірна! В Бахмуті втратила все, зараз вона в Слав*янську. Вона пече пиріжки. Дуже мене захотілося спробувати її пиріжки, і я не прогадала! В неї рецепт для мене завеликий, тому перерахувала для себе. Пишу її рецепт і в скобках свій *перерахований. Рецепт: На 1 литр воды: (*330 мл) 7, 5 чайных ложек сахара (*15 г) 3, 5 чайных ложек соли (*1,2 ч.л.) 2, 5 чайных ложек дрожжей (ложки ровные) (*8 г свіжих дріжджів) 1 столовая ложка растительного масла (*1 ч.л. олії) муки 1кг 300гр можно ещё +50гр. ( количество муки смотрим при замесе) (*450 г борошна) Девчата с этим тестом очень сложно работать! Нужен навык! Вы всегда должны помнить, что от плотности зависит вкус! Чем жиже тем мягче! Так, тісто рідке!!! Не додавайте борошна!!! Стіл змастити олією, руки змастити олією і вперед! Пиріжки получилися супер!!! З мого *тіста получилося 14 нормальних пиріжків майже з мою ладошку. Подивіться ролік і все буде зрозуміло! Я тепер буду тільки ці пиріжки робити, дуже класні. Вчора робила з начинкою яйце+зелена цибуля, вони на фото.
  3. 4 points
    спокусницЯ

    Папушник ( ще один варіант)

    Вдячна за рецепт fronya40! Пекла вже не один рік. А в цьому, дякуючи науці lana19 про клейковину, вирішила трішки змінити процес замісу і ще додала закваску. Результатом задоволена але і надалі буду експериментувати, може ще краще вийде) ЗАВАРКА Можна зробити її звечора, щоб зранку зекономити час, бо увесь процес приготування пасочок досить довгий. Молоко домашнє 400 г Борошно 133 г Кількість борошна для заварки зменшила ( в рецепті основі його більше і мені не подобається, що заварна основа виходить дуже туга). Молоко доводжу до кипіння, всипаю борошно і ретельно перемішую вінчиком чи товкучкою для картоплі. Після цього пробиваю блендером-ногою. ОПАРА Уся заварка Цукор 70 г Дріжджі живі 100 г Сметана 100 г ( магазинна або домашня, та що гладишка) До заварки, що вже тепла, а не гаряча, додаю сметану, цукор і дріжджі. Якщо заварку перебивала одразу блендером, то тепер просто перемішую. Якщо ні, то тепер обов’язково пробиваю усе разом блендером, бо інакше грудочки будуть мене переслідувати в тісті. ( вважайте це моїм бзіком) Залишаю на 30 хв. Опара гарно підходить за цей час. ТІСТО Уся опара Закваска 200 г ( на манітобі) Цукор 130 г Жовтки 210 г Куркума 0,5 ч.л Ваніль 2 пакетика -------- Борошно манітоба 190 г Борошно 640-710 г -------- Цукор 300 г -------- Масло вершкове 130 г не тверде Олія 70 г ( з холодильника Сіль 1 ч.л Родзинки, журавлина, цукати 250 г Замішувала в комбайні на першій швидкості, насадкою весло. Вже після почитала розумних людей які кажуть, що вона не для цього тіста. Та як я могла її не використати, коли вона в мене з’явилась?))) Як би там не було, результатом я задоволена. Чашу і насадку перед замісом поклала в морозку на хвилин 15. Спочатку з’єднала опару, закваску, цукор 133 г, жовтки, куркуму, ваніль пару хвилин замісу. ( Жовтки з цукром перед введенням збила міксером). Потім почала додавати борошно. Але все! 150 г борошна від загальної маси залишаю, щоб додати в залежності від консистенції тіста на виході. Увесь процес зайняв 20 хв. Температура тіста стала 27 °C Тому на 25 хв чашу з тістом поставила в холодильник ( накрив плівкою) Температура тіста опустилась до 23 °C. продовжила заміс 10 хв. Додала 300 г цукру, всипаючи поступово. ( 5 хв замісу). Настав час ввести жири і сіль. Масло вершкове не тверде але і не розтоплене, температура 19 °C, олія 14 °C і ще хвилин 25 замішуємо. Після додавання жирів я вже вирішую, чи потрібно додати те борошно, що відклала від основної маси. Ось таке тісто виходить, ніби тягнеться за вінчиком. 435636590_7484315768322847_6020639797842669881_n.mp4 І в самому кінці, всипаючи потрошки, ввожу родзинки, журавлину в’ялену і цукати. Я обов’язково напередодні усе ріжу, за рахунок того, що шматочки маленькі я змогла збільшити загальну масу, тісту так легше. Цукати купляю одразу міленькі. Усе разом заливаю коньяком або вино + спирт і настоюю 2-10 годин. Потім відкидаю на сито, щоб гарно збігла рідина. І ось таке тісто на виході Перекидаємо тісто у велику миску і залишаємо підходити. У мене цей процес зайняв 3г 20 хв. Розділила тісто на чотири однакові частини з яких сформувала шарики і залишила на столі, прикриті рушничком на 10-15хв відпочити. Далі заключна формовка і посадка в паперові форми. ( 4 штуки діаметр 15 см) Як це робиться вже є за посиланням, обов'язково подивіться. Я люблю, щоб пасочка була вище паперової форми, тому якщо форма невелика роблю з силіконізованого паперу такі високі додаткові форми. Підходило тісто в формах 3 г 20 хв. Вирости повинно десь в 2,5-3 рази. Після того як пасочки підійшли, шапочки змащую збитим яйцем. Випікати ставлю в духовку, розігріту до 180 С, попередньо налив на дно ( в моїй є така заглибинка) чашку окропу. Випікаю до досягнення температури 94-96 С в середині пасочки. А ось те, що я бажала досягнути, ось ці волокна!!! 435329653_7401053286596577_5916486659758569488_n.mp4 Зверху декорую улюбленою глазур'ю. Qween, дякую, вона просто чудова!
  4. 2 points
    irysska

    Кухонні посиденьки (балачки)

    Наталко, гарні фото ❤️ тримайся, тримай хвіст пістолетом Я сама зараз також як та тряпка. У суботу ревіла до істерики вже. Причин багато. Мабуть, у багатьох так зараз.
  5. 1 point
    Довідка: клейковина - це комплекс білкових речовин борошна, здатних при набуханні у воді утворювати пов'язану еластичну масу. Говорячи простою мовою, клейковина – це плівка. Чим вона міцніша і еластичніша, тим більше газу, що виділяється дріжджами в процесі бродіння, буде утримано всередині виробів, що випікаються. Тим самим здобні вироби будуть пишнішими, смачнішими, довше збережуть свою свіжість. 1️⃣ Пам'ятаємо про руйнівників клейковини: ❗️Цукор. Це дуже гігроскопічний інгредієнт. У здобному виробі може бути цукру від 10 до 50%. Якщо висипати весь цукор на початку замісу, то клейковину можна ніколи не отримати, тому що цукор убере всю рідину і білкам борошна не дістанеться нічого. Якщо цукру в тісті більше 10% і борошно використовується із вмістом білка 10-12%, то 2/3 цукру краще вмісити в тісто (порціями) тоді, коли клейковина вже добре розвинена. ❗️Масло. У здобне тісто може йти від 10% олії чи маргарину. Олія, внесена на початку замісу, обволікає молекули білка і не дає утворитися міцній плівці клейковиною. Якщо олії більше 20%, клейковина може не сформуватися (залежить від сили борошна). Олію слід вносити тоді, коли клейковина вже середньо розвинена. ❗️Тверді частинки (цукати, горіхи тощо). Вносяться в тісто в самому кінці замісу, так як внесення їх на початку або в середині замісу тіста зашкодить тонку плівку клейковину. ❗️Рідина: молоко, вода, яйця, жовтки, рідка олія. Внесення на початку замісу всіх рідких компонентів може спровокувати загибель клейковини на корені. 2️⃣ Використовуємо багатофазний спосіб замісу тіста (на опарах, спеціальних п/ф, заквасках). В опарах і заквасках вже розвинена клейковина та міститься кислота, яка сприяє еластичності клейковини. Тісто на опарах вимішується швидше, клейковина міцніша. 3️⃣ Використовуємо відлежку. Відлежування - це витримування тесту протягом певного часу для перебігу фізико-хімічних процесів. У разі замісу здобного тесту вручну або на слабкому міксері можна на стадії зволоження тесту рідкими компонентами (вода, молоко, яйця, жовтки, частина рецептурної олії) або після перших 10-15 хвилин замісу дати тесту полежати 30-60 хвилин. За цей час клейковина утворюється і подальший замісний процес буде більш швидкоплинним. Сіль та дріжджі при подібному способі замісу краще вносити в середині або наприкінці. 4️⃣ Використовуємо отсдобку. Тобто. вносимо олію після деякої відлежки або вже короткого бродіння тіста. Поради від К. Сваровської. Фото та відео з особистого архиву від Pitochka video5231083713407762859.mp4
  6. 1 point
    lana19

    Россия напала на россию!!!

    А вы знали, что герб Оренбурга, которому прямо сейчас грозит затопление из-за разрушившейся дамбы, выглядит вот так? Предки явно о чём-то догадывались и пытались предупредить потомков. Ну и без украинского следа, судя по всему, тоже не обошлось. Так, по последним данным, в прорыве дамбы в Орске нашли украинский след. Есть три основные зацепки! Первое: три участка прорыва, три дыры, соответственно, - след от трезубца. Второе: были взяти образцы воды, судя по всему, вода направлялась в реку Днепр, а точнее - Киевский Днепр. Третье: агрессивный характер течения указывает на причастность к нацизму. Следим за развитием событий.
  7. 1 point
    Пост доповнила, читайте і дивіться.
  8. 1 point
    Інтригантка!
  9. 1 point
    Зробити гарне тісто – це вже півсправи. Але знаєте, скільки помилок та страждань трапляється від неправильного формування заготовок? Сделать_хорошее_тесто_это_уже_полдела_Но_знаете,_сколько_ошибок.mp4
  10. 1 point
    Сьогодні викладу технологію / рецепт
  11. 1 point
    Дуже дякую ☺️ а як зробити таке тісто?
  12. 1 point
    lana19

    Россия напала на россию!!!

    Малочисленно IMG_4230.MP4
  13. 1 point
    В квартирі, де живуть мої квартиранти і де побило скло після недавнього прильоту, то за кошти міського бюджету поміняють вікна на металопластикові. Я сьогодні подала заявку, все безкоштовно і швидко. Тільки на лоджії вони не ставлять нічого, бо застеклення лоджій то забаганка мешканців. Отак.
  14. 1 point
    Магда

    Кухонні посиденьки (балачки)

    Ги-ги, не я це почала) А тепер сама нагадала собі про цей сайт - сиджу корзину набираю добра всякого) І я дуже люблю посуд, люблю гарні сервірування, а зараз так це майже основний мій антидепресант. Якось мені психологічно купувати посуд - ознака стабільності.
  15. 1 point
    Магда

    Кухонні посиденьки (балачки)

    Ось ця рукавичка https://home-club.com.ua/ua/ikea-10464382
  16. 0 points
    Дякую, Ланочко, вже все написала.
  • Newsletter

    block_newsletter_signup

    Sign Up
×