Перейти до вмісту

Leaderboard


Popular Content

Showing content with the highest reputation on 01.01.2025 in all areas

  1. 7 points
    Шо, спите ще? А деякі (пошепки - Я) вже роботу працюють. І навіщо ото сьогодні тут до 8 вечора сидіти я не знаю, можна було взагалі з обіду вийти. На вулиці 2-3 людини, все навкруги зачинено, навпроти мене кіоск ковбасний і той не працює. Одна я як дунька. Ну і ладненько, гроші свої зароблю за зміну. Вчора прибігла з роботи о 18-20 і скоріш ту качку запікати, салати рубати, торта мазати... Ми з Вовою завжди сідаємо проводжати старий рік десь о 19-30 чи 20 годин, а тут качка ще сира, кров іде, то я на стіл метнула що готово і так їли. Потім Вова дотерпів до 23 і все, звалився спати. А мене чомусь жор пробрав, то я вночі відірвала від тої качки крила і сиділа смакувала під промову Зелі. А потім спати завалилася. Зранку вже ту качку порізала, смачнюща!!! А тортик, тортик...!!! Піду в тему спасибку понесу.
  2. 2 points
    Справжня господиня

    Торт " Бостонский"

    Лена, несу подяку за цей торт, а від мого чоловіка особливу подяку! Зробила його на Новий рік, сьогодні на сніданок розрізали. То треба було бачити мого Вову!!! Він над цим тортом очки закатував і стогнав мов та чайка! Він дуже полюбляе всі бісквіти з кремом, то цей торт вразив його в саме серце! М*якесенький, просочився за 2 дні кремом, зверху шоколадна глазур (правда, я вчора готову з пакета зробила, теж на вершковому маслі). Робиться торт швидко, недорогий, нескладний, ну дуже смачний! Дякую за рецепт, буду часто пекти.
  3. 2 points
    РАДУШКА

    Кухонні посиденьки (балачки)

    Ну, я давно не сплю. Завжди рано просинаюся. Хоч коли лягу. А НР сплю. Як казав мій Саня, він і без нашого бдіння прийде. То у 20-00 випила келих вина з сиром та смаженими помідорами, запила кавою з цукеркою та лягла дивитися "наш" рітуальний новорічний фільм. "П'ятий елемент". під нього і заснула. Вітаю всіх з Новим роком! Хай 2025 рік накриє лавиною щастя, здоров'я , любові, успіху і процвітання. Бажаю чарівного року наповненого цікавими зустрічами, захоплюючими подорожами і безцінними моментами. Нехай збувається все про що мрієте. Миру, добра Вам і Вашим родинам та всього найкращого у Новому році! Хай усі повернуться додому. Живими.
  4. 2 points
  5. 1 point
    Забула ж фото показати! Оце Вова собі кусман відрізав. А це я трошки до кохве
  6. 1 point
    З наступаючим Новим Роком!
  7. 1 point
    Всіх бандерівців і хвашистів і просто порядних людей вітаю з прийдешнім Новим роком! Нехай в наступному року здохнуть усі росіянці (в тч ху@ ло), які підтримують цю війну! Але спочатку нехай відчують на своїй шкурі все те, що відчули українці. Усім нашим щиро бажаю міцного здоров'я! Перемоги нам! Слава Україні!
  8. 1 point
    Olima

    Кухонні посиденьки (балачки)

    Ось це 💯 %. Повихваляюсь і я своїм надбанням. Любимо ми пити чай з великих чашок гігантів. Сучасні чашки всі якісь незграбні, а чашки радянських часів коштують як крило літака. І ось 2 тижні тому мені випадково попалася об'ява про продаж таких чашок за символічну плату, плюс вони не були у споживанні, сервантне зберігання і до того ж жіночка продавала їх аж 6 штук. Я купила всі 6, тепер у мене буде запас, можливо пару штук на подарунок піде. Коли шукала, то дешеві не попадалися, а коли вже рукою махнула і ось така вдача. Дуже задоволена такими чашками, хоть щось зараз принесло задоволення.
  9. 1 point
    Дачниця

    Яблучник польський

    Ингредиенты: Тісто: Борошно - 2 склянки з гіркою від хлібопічки Сіль - щіпка Маргарин чи олія - 200 г Жовтки - 3 шт. Сметана - 300 г Розпушувач - 1 ч. л. Начинка: Яблука - 1,5 кг Цукор та кориця - за смаком Манка - 2 ст. л. Обмазування: Білки - 3 шт. Цукор - 1 склянка звичайна Маргарин або масло розтопити змішати зі сметаною і жовтками, трохи посолити. Розпушувач змішати із борошном і замісити м'яке тісто. Довго місити не треба. Зібрали в колобочок і вистачить. Відправляємо його в холодильник, а самі в цей час чистимо яблука. Видаляємо серцевину. Зрізати чи не зрізати шкірку – це справа смаку. Ріжемо яблучка не дрібно. Кожну четвертинку на 2-3 частини, залежно від розміру яблука. Охолоджене тісто (його можна зробити напередодні ввечері) ділимо не дві нерівні частини. Ту частину, що трохи більше, на підпиленому борошном столі розкочуємо за розміром листа. На тісто розсипаємо 1 ст. л. манки та викладаємо яблука. Зверху до смаку сиплемо цукор і корицю і знову манку. Розкочуємо меншу частину і прикриваємо начинку зверху. До речі, розкочене тісто зручно переносити, накрутивши його на качалку. Якщо верхній шар тіста подекуди порвався - нічого страшного. Краї пирога щільно защипуємо. Білки збиваємо з цукром до суміші м'яких піків, або трохи м'якше, і обмазуємо ними пиріг. Останні 15-20 хвилин я вогонь зробила трохи тихіше. Програма: Випікаємо за 200 градусів Час приготування: 40 хв. Україна Київ Війна росії з Україною День 1010
  10. 1 point
    Капуста піздніх сортів біля 3 кг Сіль 1,5 ст.л. Цукор 2 ст.л. Вода 1 л Морква 1 шт. Капусту піздніх сортів вибрати ретельно, щоб була вся біла, на смак не гірчила, листя не грубі і не товсті. Я завжди беру капусту в Варусі, вона там краща за АТБ (поставщики різні, мабуть, різні сорти). Капусту нашаткувати тонко, я це роблю спец.сікачем для капусти, він в мене вже років 20 або більше. Саме тонка нарізка це вже половина успіху. Ріжу качан по довгому зрізу, щоб довга лапша получалася. Нашатковану капусту складаю у пластикове відро 5л, не тру, не мну, просто скласти. Мені у відерцях більше нравиться, чим в банках, нічого зверху не витікає. В мене таких відерець штук 5 чи 6, дуже вони зручні для всього. Приготувати розсіл - у 1 л води з під крана розчинити 1,5 ст.л. солі з гірочкою. Цим розсолом залити капусту, трохи придавити зверху. Через 10-15 хвилин капуста почне давати сік, тоді ставлю зверху тарілку, на тарілку груз (1л банка консервації). Все, відро ставлю в куток кухні на квашення. Треба дивитися, щоб вся капуста була покрита росолом. Якщо його зверху багато, то роблю менше груз, банка 0,7. Ну і далі як ви звикли робити - протикати капусту як почала пінитися. Я не протикаю, а ворушу її великою виделкою, так краще. І тут треба не пропустити момент, як піни вже майже не стане, капуста ще не зовсім скисла, але вже не смакує, як свіжа. Це зазвичай буде на 3 чи 4 день, залежить від Т в кухні. Тоді з капусти треба через друшляк злити в миску розсол, додати в нього цукор, розмішати добре і знову залити в відро. Ставимо ще на добу в кухні. Ну і далі - капусту у велику миску викладаємо без розсолу. Одну невелику морквину натираємо на тонкій терці і змішуємо з капустою. Капусту з морквою знов складаємо в відро, але вже розсол нам майже не треба, я його зливаю в банку і поки не виливаю. Капусту щільно складаю у відра і держу вже на балконі в холодку. Це вже для базару готова. З капустини на 3 кг виходить десь 2,2-2,3 кг квашаної (відійшов качан і сік). Тепер про терміни. В неділю-понеділок купляю капусту і ввечері ріжу, чи у вівторок зранку в 9-10 годин, не пізніше. У четвер ввечері заправляю цукром, або якщо не зовсім готова, то зранку п*ятниці. Ну і у п*ятницю пізно ввечері зливаю розсол, додаю моркву і фасую. На базар я ходила завжди в суботу, стояла на одному місці, люди знали де я і коли я. Стояла з 8 до 10-11, не довше. Майже завжди продавалася капуста в суботу, а якщо не продала, то дома заливала її отім розсолом, що оставляла, ще ходила на базар в неділю. Але якщо там зовсім мало оставалося, то відвозила синові. Поясню фокуси з морквою. В нас люди чомусь полюбляють купувати білу-білесеньку капусту. Якщо її квасити зразу з морквою, то вона стає трішки жовтіша, а от морква наприкінці не красить капусту, вона білосніжна. В нас ще продають капусту зовсім без моркви, тільки натертою морквою притрушують зверху відра. Ну така в нас мода! А от розмір натертої моркви теж впливає на вид. Якщо морква натерта на звичайній тертці (буряковій), то вигляд має грубий. Я натираю на більш тонкій тертці, виглядає дуже привабливо і іменно коли її небагато! А шо ж, товар спочатку купують очами! Я на базар завжди вдягаюся красиво, зачіска, макіяж, губки, сережки і обов*язково акуратні нігті з нейтральним лаком! Всім посміхаюся, розмовляю, даю спробувати, виделочка, салфеточка, мішечки, одноразові перчатки, білесенькі відерця, красива клейоночка постелена на прилавок... Ото до мене люди й стоять в черзі! Написала все як роблю, як що неясно, то питайте. Капусти можете робити скільки завгодно, тільки перера[****]те під свою вагу.
  11. 1 point
    Свет, а той фокус-покус що дає? Ми робимо так же, тільки зразу додаем моркву і на літр води кладе 2 ст л.солі, мірні, та чайну цукру. І прикриваємо поверхню марлею, потім тарілку і груз. Вообщем не зливаемо і не додаем цукор ще на добу. Ну ти ж робила колись так і так, що воно дає? А і так, головне, че я власне пишу... Треба сікти капусту тільки по жіночим дням, т.б у середу (краще саме в цей день), ну або в п'ятницу, чи мабуть у суботу.
  12. 1 point
    Дякую за рецепт, от наче пропорції в рецепті майже однакові, а завдяки технології вже і по різному все виходить
  13. 1 point
    Цікава технологія. Дякую, що не пожалкувала і поділилась бізнес рецептом, зазвичай це таємниця страшенна!
  14. 1 point
    В мене нічого не милке на дотик. Шафки гладкі, нормальні, ніде розводів немає. Каструлі блищать, теж на дотик звичні.
  15. 1 point
    Ингредиенты: 300 мл картопляного відвару 7 г сухих дріжджів 1 ч.л. цукру 1 ч.л. солі з гіркою 3 ст.л. олії 500-550 г борошна форма для хліба Метод - Всі інгредієнти для рецепта повинні бути кімнатної температури, в мисці з’єднуємо картопляний відвар, сіль, цукор, олію. Все гарно перемішуємо. - Окремо в просіяне борошно додаємо дріжджі, перемішуємо. Далі невеликими частинами додаємо його до рідини й починаємо заміс тіста, вимішуємо його 10-15 хвилин, воно повинно бути м’яке й еластичне. - Замішане тісто кладемо у миску присипану борошном, звершу накриваємо плівкою або рушником. Ставимо в тепле місце на 1 годину, щоб воно збільшилось у 2 рази. - Коли тісто підійшло, виймаємо його з миски, поверхню присипаємо борошном, обминаємо, щоб вийшли зайві пухирці. Далі розкачуємо тісто в пласт(прямокутник), довжиною як форма для хліба, закручуємо у рулет, защипуємо гарно краї. Форму змащуємо олією, викладаємо тісто швом до низу, накриваємо рушником і ставимо в тепле місце на 20 хвилин. Потім присипаємо сформований хліб трішки борошном, ножем робимо не глибокий надріз вздовж посередині. - Розігріваємо духовку на 160 градусів і випікаємо 40-45 хвилин до готовності, орієнтуйтесь по своїй духовці. - Готовий спечений хліб, виймаємо з форми на решітку, накриваємо рушником, і так залишаємо до повного охолодження. Смачний домашній хліб на картопляному відварі готовий) Процес приготування у відео рецепті:
  • Newsletter

    block_newsletter_signup

    Sign Up
×