Перейти до вмісту

Leaderboard


Popular Content

Showing content with the highest reputation since 27.07.2023 in Повідомлення

  1. 12 points
    спокусницЯ

    Кекс "Зебра"

    Ингредиенты: Яйця 4 шт ( 240 г) Цукор 320 г Сметана 250 г Маргарин (масло) розтоплений 100г Сода 0,5 ч.л Борошно 360 г ( 200+160) Какао 40 г Розпушувач 2 ч.л з гіркою. (1+1) Кекс "Зебра" Для початку тару, в якій будете робити тісто, зважте і запишіть вагу. В миску вбиваємо яйця, додаємо цукор, сметану, маргарин( масло), соду. Все ретельно перемішати, я це роблю міксером. Отриману масу розділити на дві однакові частини, по вазі. Ось для чого ми зважували тару перед початком приготування. В одну частину додаємо 200 г борошна+1ч.л. (з гіркою) розпушувача. В другу частину додаємо 160 г борошна + 40 г какао + 1ч.л. (з гіркою) розпушувача. Форму ( 30 см в діаметрі) застелити папером для випічки. Тісто викладати по ложці, одну білого, одну шоколадного, потім на білі плямки викладаємо шоколадне... ось такий, рівненький виходить кекс на 1 порцію, в формі на 30 см діаметром А це "шмат бедра Зебри" в тій же формі, 30 см, але на 2 порції. Випікалось дуже довго, після 40 хв температуру зменшила до 165 градусів, щоб пропікся раніше, ніж згорів) Більше так не буду робити. Більше порція, більше форма! Тоді швидше пропікається, меньше висихає і вище підніметься. Смачного! Україна Житомирська область Війна росії з Україною День 618
  2. 11 points
    Предлагаю в этой теме выставлять не прижившиеся у вас гаджеты, велика вероятность, что они найдут новых хозяек! Также пишите свои "жить не могу без этого" хотелки. Уверена, в наших закромах мнооого интересного и полезного!
  3. 10 points
    Алцьона

    Моя новорічна ялинка

    Вітаю в ялинковій темі. Ми вже з ялинкою. Цьогоріч Микола раніше прийшов, то і 'робочий кабінет' раніше йому треба. Ну і очікування свята набагато емоційніше, ніж післясвяття, тому саме час любуватись ялинкою і чекати дива. і куди ж нам без залізниці))
  4. 10 points
    Коник

    Пиріжки з фаршем та картоплею

    Ингредиенты: Вода - 125мл Рослинна олія - 125мл Маргарин (Можна додати вершкове масло) - 125г Борошно пшеничне (± 1 ст.л.) - 500г Розпушувач 1ч.л. Фарш м'ясний - 250г Цибуля ріпчаста - 1 шт. Картопля 300г Вершкове масло - 50г Курячі яйця - 1 шт. Сіль - 0.5 ч.л. Хмелі-сунелі - за смаком Мелений коріандр - за смаком Куркума - за смаком Суміш перців мелених - за смаком Зелень (Сушена зелень петрушки, базиліка та кропу) Метод Тісто: В миску вливаємо теплу кип’ячену воду (125 мл), додаємо 1/3 чайної ложки солі, та рослинну олію (125 мл), все перемішуємо, додаємо розтоплений маргарин (або масло) (125 г), все ретельно перемішуємо. Додайте частинами просіяне борошно (500 г) з 1 ч.л розпушувача і ретельно вимішайте тісто. Може знадобитись більше або менше, все залежить від вашого борошна. Тісто збираємо в кулю і кладемо в пакет на 30 хвилин. В цей час робимо начинку: В глибоку миску дрібно поріжте цибулю, додайте за смаком спеції (суміш перців, коріандр, хмелі-сунелі, куркуму, сіль, те що любите) Додайте до цибулі м'ясний фарш (250-300 г) і також ретельно вимішайте. Дрібно наріжте картоплю (можна потерти на тертці або подрібнити блендером), я різала кубиком на маленькій насадці терки Berner. Робила і більшим кубиком але тоді картопля більше відчувається і наче не встигає приготуватися, хоча можливо у мене така картопля… Додайте за смаком сухі кріп, базилік, петрушку. Ретельно перемішайте начинку і залиште начинку трохи постояти, всім смакам подружитись. Приготування: Тісто розділити на 12 частин, у мене кожна вийшла десь по 73 г. З кожного шматочка катаємо колобок, потім розминаємо в плаский коржик, кладемо начинку і защипуємо пиріжок, залишаючи зверху трохи відкритої начинки. Пиріжки викладаємо на деко, вкрите пергаментом, в центр кожного пиріжка покласти шматочок масла та змастити зверху збитим яйцем. Фото інтернет. Випікаємо в розігрітій до 180 градусів духовці, приблизно 25-30 хвилин. Перевіряємо готовність шпажкою, якщо вона суха - пиріжки готові. Пиріжки смачні, ситні і легкі в приготуванні. Смачного. Україна Київ Війна росії з Україною День 608
  5. 10 points
    N@T@

    Пікулі із мультика Спанч Боб

    Ингредиенты: Нарізані кільцями огірки - 1кг Нарізана ріпчаста цибуля (напівкілтцями) - 250г Сіль - 2 ч.л. Яблучний оцет 6% - 350мл Цукор - 300г Куркума - 0.5 ч.л. Французька гірчиця - 2 ст .л. Чорний перець горошок - пів ч л Метод На 1 кг порізаних кільцями огірків (на ці пікулі огірки можна і косі, і пузатенькі, на тертці Бьорнер - пісня) додаємо нарізаної ріпчастої цибулі (напівкілтцями - на тертці Бьорнер), додаємо сіль, перемішуємо і залишаємо на 3 години. ⠀ Через 3 години злити сік, додати яблучний оцет, цукор, куркуму, французьку гірчицу, чорний перець. ⠀ Добре перемішуємо, ставимо на плиту, доводимо до кипіння, готуємо 3 хв. і розкладаємо по стерилізованим банкам. ⠀ Перевертаємо, кутаємо і залишаємо до повного охолодження. Три роки вже роблю! Зберігаються нормально, по смаку, як з бургера Макдональдс! ⠀ Джерело: juli_co.ok Украіна Київ Війна росії з Україною День 525
  6. 9 points
    Грудка курицы на кости 800 г (примерно) Сметана или майонез 2 ст.л. Хмели-сунели 1 ч.л. Паприка 1 ч.л. Чеснок сухой 1 ч.л. Соль 0,75-1 ч.л. Все специи смешать в плошке. Сухой чеснок можете заменить на свежий по вкусу. Соль по вкусу (мне 1 ч.л. была в самый раз). Куриную грудку обмыть, обсушить. Острым ножом сделать надрезы глубиной ок. 1,5-2 см. Надрезы сделать симметрично с двух сторон. Смесью специй натереть всю грудку, часть намазать в разрезы. Грудку закрыть пленкой и поместить на холод на ночь, можно и на сутки. Иногда я и через полчаса запекала, все получилось! Запекать мясо в духовке при 200 градусах 15 мин, затем 30-35 минут при 180 град. Если надо, подрумянить под грилем. Мясо получается очень сочное, вкусное, сама не ожидала. И красиво! Подготовка 10 минут и потом засунуть в духовку в нужное время - что еще нужно для женщины в праздничной суматохе? А если сделать 2 грудки, то можно накормить большую компанию без мороки. Простите, что фотала не слишком презентабельно, украсить сейчас совершенно нечем. Наверное, буду делать на НГ и украшу празднично, тогда поменяю финальное фото (писался пост перед НГ 2019, другое красивое фото так и не сделала). Очень, ОЧЕНЬ рекомендую!!! Муж ел сегодня из холодильника, так сказал, что ему даже больше понравилось. А он мясо типа буженины и пр. не любит, ему кАклетки подавай))) А этим проникся очень! Я делала эту грудку уже стораз с 19 года, супер! Пы.сы. Берите грудку именно на кости и с кожей, думаю, что снизу кость и сверху кожа не дают сокам вытекать и мясо остается сочным. Если филе, то я за результат не ручаюсь, возможно, что тоже будет хорошо. Пы.пы.сы. Люди делали с филе без кости - разочарование! Филе получилось сухое, совсем другой вкус. Поэтому только грудка на кости со шкурой!
  7. 9 points
    Ингредиенты: Селедка большая 1 шт. Яйцо вар. (только белок) 1 шт. Морковка маленькая вареная 1 шт. Сырок плавленный мягкий 1 шт. Луковица маленькая 1 шт. (лучше белая или синяя) Масло слив. 10 -15 г Горчица 1 ч.л. Зеленый лук 2-3 пера Селедка нужна среднесоленая и чем крупнее, тем лучше. Я для этого блюда солю сама заранее. Селедку выпотрошить, снять шкуру. Брюшко мясо не отрезать, сохранить как можно целее. Нам важна ширина селедки! Снять аккуратно 2 филе с костей, сохраняя как можно аккуратнее их целостность. Это самое сложное в рецепте, дальше пошло все проще. Удалить все реберные кости, мелкие косточки по желанию.Филе кладем на доску, очень острым тонким ножом ведем вдоль филе, срезая мясо на толщину прим. 4-5 мм. Самый тонкий край у хвоста срежем. Так же делаем со вторым филе. Т.е. должны получится 2 пласта филе одинаковой толщины по всей поверхности. Срезанное мясо измельчим в мелкий кубик. Белок яйца, половинку морковки, луковичку (можно половинку) - порезать небольшим кубиком. Луковы кубик можно немного подмариновать, еще вкуснее будет. Плавленный сырок натереть на мелкую терку. Вмешать в него мягкое масло, горчицу, раздавить вилкой до однородной пасты. В эту пасту добавить селедочный кубик и яйцо, морковку, лук, мелкопорезанный зеленый лук - все аккуратно перемешать. На столе положить пищевую пленку, сверху одно филе мясом вверх. По всей длине рыбы разложить эту массу, накрыть сверху вторым филе (мясом вниз) ВАЛЕТОМ, подправить руками форму, чтобы было красиво. Аккуратно плотно закрутить получившийся рулет в пленку как конфетку. Положить в холодильник минимум на ночь. Для подачи пленку снять, нарезать рулет тонким острым ножом на порции толщиной прим. 2-2,5 см, красиво выложить на блюдо. ЭТО ОООЧЕНЬ КРАСИВО И ОООЧЕНЬ ВКУСНО!!!!! Девочки, это один из хитовых моих заказов! Всегда по 2 селедки заказывали! Я писала дольше, чем это делать. Можно все заранее приготовить, время только на подготовку селедки надо. Завернутый в пленку рулет можно хранить в холодильнике несколько дней, проверено. Ну и яйца-овощи я беру из общего котла, все равно для праздника будете варить и яйца, и др. Рецепт подсмотрен в одном нашем ресторане, разгадан и приготовлен. Там вместо плавленного сырка был крем-чиз типа Филадельфии, я упростила рецепт. Один из вариантов подобной закуски. Выбирайте, что больше нравится. 399180926_375117475084771_4485696071434092209_n.mp4
  8. 9 points
    Трохи похвастаюся. Оце мені давня клієнтка зробила заказ на свято, вони компанією будуть 9 людей. Рулет з оселедця, рецепт давала нещодавно. Єврейський салат, роблю як "світлофор", капсулки під нього з сріблястої фольги, красиво! Печінковий курячий паштет Форшмак Міні пиріжечки від Стели, з яйце+зелена цибуля. Заказ 20 шт, собі залишки не такі красиві. Вони рум*яні, то планшет так фото дає. Рулет з червоною рибою Ну і який же повар зостанеться голодний! Собі залишки обрізання кінцівок Не стала фотографувати квашану капусту, мариновані гливи і моркву по-корейські. Отакої. Всіх з наступаючим! П.с. ще знайшлися слойонки з грибами!
  9. 9 points
    Чехія відмовилася взяти участь в екстреному засіданні Ради безпеки ООН, яке скликає росія через вибухи в прикордонному з Україною Бєлгороді “Ми відмовляємося, щоб нас куди-небудь викликала росія. Чехія не служитиме отруєній брехнею пропаганді агресора. Коли росія захоче обговорити виведення своїх окупаційних військ на Радбезі, ми з радістю прийдемо”, – написав чеський міністр закордонних справ Ян Ліпавський.
  10. 9 points
  11. 9 points
    irysska

    Кухонні посиденьки (балачки)

    Яка сумна новина наші найкращі котики ЗСУ збили одразу 3 су-34 орків. Щоб ви, кацапські пі....ри, всі так передохли. Ті, хто до нас тут в гості заглядає з боліт, щоб і ви так передохли. Я з батьком по 100 гр вже прийняла, під смажену картопельку. Такий привід файний. Наші ЗСУ найкращі
  12. 9 points
    Olima

    Кухонні посиденьки (балачки)

    У мене Водафон, дома тільки домашній інтернет Київстар, то нічого страшного, посиділа на мобільному інтернеті Водафон. А я на днях приймала участь у лотереї для військових, розігрувався гном, то мені сьогодні подзвонили і сказали, що я його виграла .
  13. 9 points
    Ингредиенты: слива 2 кг яблоки 1 кг сахар 1,5-2 кг корица 1-2 ч.л. Метод Для этого мармелада надо из 2 кг спелых слив-УГОРОК(у меня на даче была мелкая, но ВКУСНЮЧАЯ!!!) удалить косточки. Любые яблоки 1 кг порезать дольками на 6-8 частей без сердцевины (можно использовать падалку). В кастрюлю НЕ ЭМАЛИРОВАННУЮ (у меня нержавейка с толстым дном, раньше варила в толстой алюминиевой) класть слоями сливы и яблоки, пересыпая сахаром 1,5-2 кг (зависит от кислоты слив и яблок). Поставить на средний огонь. Как пустит сок и начнет закипать, так можно помешивать. Мешать надо тщательно, т.к. масса при загустении имеет нехорошую манеру прилипать ко дну. На средненьком огне без крышки надо уварить до такого состояния, чтобы за ложкой, проведенной по дну, остался след, который тут же закрывался массой. Хотя это и необязательно, я до такого не доваривала никогда. Затем в эту массу добавить 1-2 ч.л. корицы, перемешать. Горячий мармелад разложить в стерилизованные банки, закатать. Может стоять годами. Уже очень много лет (с середины 90х) варю этот мармелад, использую его для начинки в Тертом пироге, рогаликах, пирожках и пр. и пр. Он получается очень густой, можно ножом резать(ну почти), поэтому не вытекает из изделий. И еще добавлю. При загустении масса начинает "плеваться", поэтому надо регулировать нагрев и брать сразу глубокую кастрюлю. А то как-то дооолго кухню отмывала! Можно сварить и из желтой сливы, будет светлый мармелад. Но вкуснее всего угорка. У меня сейчас на даче дерево угорки, снимаю ее в начале октября. Из нее самый вкусный мармелад! Слива угорка (венгерка) появляется в продаже в сентябре. Не всякая синяя слива есть угорка, особенно в начале августа. Украіна Дніпро Війна росії з Україною День 565
  14. 8 points
    Этотому рецепту меня научил друг из Греции. Баклажаны 3-4 штуки испечь в духовке или микроволновке. Остудить,снять шкурку,добавить по вкусу соль,чеснок,майонез.Также я по вкусу добавила черный перец и чайную ложку уксуса. Пробить погружным блендером. Можно добавить петрушку.
  15. 8 points
    Ингредиенты: Тісто : Борошно - 0,5 кг Яйце 1 шт Дріжджі пресовані 25 гр Цукор 1,5 ст ложки Сіль 0,5 ч ложки Ванільний цукор 1 ч ложка Молоко 250 гр Олія 1,5 ст ложки Коньяк 2 ст ложки Крем: Молоко 250 гр Яйця 1шт Цукор 125гр Ванільний цукор 1 ч ложка Борошно 1,5 ст ложки Олія для обсмаження Принесла вам рецепт смачненних пончиків) Колись знайшла його на одному з кулінарних сайтів, під назвою "Ереванські пончики", але сайт вже давно забутий, а варіацій на тему безліч і інтернеті. Цим користуюсь вже дуже довгий час. Готується швидко, не заморочлииво Тісто змішуємо по класиці - в теплому молоці розводимо дріжджі, в борошно - сіль, цукор, яйце, олію. Змішати з молоком, додати коньяк( опціонно). Змішуємо м'яке тісто Залишаємо на годину -півтори в теплому, збільшиться у 3 рази Заварюємо крем - змішати все в сотейнику вінчиком, заварити і залишити, щоб вистиг Тісто відщипуємо невеликими шматочками грам по 45-50, скатати кульки, кожну кульку розплескати, як на вареники, викласти на середину чайну ложку крему і зазирнути края. Залишити хвилин на 15, щоб підійшли. Розігріти сковорідку з олією, і смажити по 2 хвилини з кожного боку Готові викласти на серветку, щоб стік зайвий жир Посипаємо цукровою пудрою і насолоджуємося смакотою!)
  16. 8 points
    Ось мої гарбузи. На фото не всі - один ми вже з'їли, один великий жовтий ребристий пішов до сусідки на обмін за груші Бере, ще два виросли в сусіда (я йому бадилля просунула через рабицю), ще один здоровий ребристий жовтий лежить на городі і ще два на городі ростуть. Оті оранжеві то Цукерка, ще не пробували. З'їли такий, як внизу лівий. Кабаки здорові, оті Цукерки десь по 2 кг, а жовті не менше 5. В мене це перший врожай гарбузів!
  17. 8 points
    Оті попередні пиріжки вже забулися, з'їли сусіди на дачі. Завтра знову їдемо на декілька днів, тому знов напекла. Рецепт інший, пиріжки з повидлом і з тиквою і пусті булочки. Зараз не встояла перед цим і з кефірчиком зжерла одну булЬку. Як пух!!! Дуже смачна! Фотка не передає пухнастості і волокнистості тіста, воно неперевершене! Поки ще нікуди не діла, то беріть скільки хочете. Налітайте!
  18. 8 points
    Дівчата, ще в прошлому році в однієї блогерки вичитала лайфхак. Дуже сподобалося! Томатний сік, який ми робимо на сокодавилці (чи Струмок, чи інша), пробити блендером! Іменно вже готовий сік.Після блендера він змінює структуру, стає однорідним, бархатним, як промисловий. Ось варила кетчуп як звичайно А ось кетчуп пробила блендером. Бачите різницю? Попробуйте зробіть, це швидки і легко.
  19. 8 points
    Natali06

    З Днем Незалежності. моя Україно!

    З Днем Незалежності!!! Слава Украіні! Слава ЗСУ!!!
  20. 8 points
    Ингредиенты: Кабачки молоденькие - 1кг Лук репчатый - 3 шт. Соль - по вкусу Перец черный молотый - по вкусу Масло растительное для жарки Сметана любой жирности - 300г Вода - 300г Мука пшеничная в/с - 1 ст. л. Чеснок - 2 зуб. Укроп свежий - по вкусу Метод У кабачков срезать все лишнее. Разрезать кабачки на 4 части. Нарезать на кусочки толщиной примерно сантиметр. Лук нарезать на полукольца. Масло влить в сковороду. Разогреть. Всыпать кабачки. Перемешать. Оставить в покое пока они не начнут румяниться. Добавить лук. Перемешать. Обжарить до румяности и готовности кабачков. Если хотите, чтобы лук был более поджаренным, то начните готовку с него. Доведите лук до мягкости, а потом добавьте кабачки. Добавить в сковороду муку и перемешать. Сметану смешать с водой. Влить сметану с водой в сковороду. Перемешать. Дать закипеть. Уменьшить нагрев. Посолить, поперчить. Перемешать. Оставить тушиться на 5-7 минут. В конце тушения добавить нарезанный укроп. Перемешать. Дать закипеть и выключить нагрев. Заметки Предлагаю приготовить очень вкусное блюдо из кабачков. Кабачки вначале обжарим, а потом потушим в сметане. Такие кабачки можно подать, как самостоятельное блюдо, гарнир или с любым любимым гарниром. Блюдо универсальное. Кабачки получаются со сливочным вкусом, очень питательные и вкусные. Готовятся такие кабачки из доступных продуктов и очень просто. Рекомендую! Все буде добре! Смачного!
  21. 7 points
    Наташшшка

    Кухонні посиденьки (балачки)

    В мене вийшов майонез, в мене вийшов майонез, йоооо-хоооо, йєєєєєсссс
  22. 7 points
    natamylove

    Кухонні посиденьки (балачки)

    У мене на новий рік буде качка з яблуками Торт заморочусь обов'язково Ще хочу суші салат і олівьє
  23. 7 points
  24. 7 points
    Ингредиенты: На 3л банку Вода – 1.5л Сіль – 2 ст.л. з гіркою ( 50 г) Цукор -200- 250г (10 ст.л.) Рослинна олія - 50мл Оцет 9% - 110-140мол Суміш перця горошком - 1 ч.л. Коріандр зерна - 1 ч.л. Лавровий лист - 3 Петрушка Кріп Перець болгарський - 2 шт. Цибуля - 2 шт. Баклажан - 1 шт. Кабачок - 1 шт. Сливи - 7 шт. Помідори - 800г Печериці - 250г Перець чілі маленький - 1 шт. Часник - 8/10 зуб. ( я ще додаю огірки, бланшовану цвітну капусту бланшовану спаржеву фасоль і насіння гірчиці 1 ст.л ) Метод Овочі ретельно вимити. Перець порізати на шматочки. Цибулю нарізати кільцями чи дольками. Баклажани, кабачки - на кільця 1см. У слив видалити кісточки. На дно чистої банки покласти зелень і спеції. Покласти овочі хаотично або шарами. Наприкінці – знову зелень. У киплячу воду додати цукор, сіль, довести до кипіння та залити розсіл у банку з овочами. Накрити банку кришкою і залишити на 15 хвилин. Злити маринад з банки в каструлю і закип'ятити його вдруге. У киплячий маринад влити олію та оцет, довести до кипіння. Знову залити овочі. Накрити банку стерилізованною кришкою та закатати. Банку перевернути та загорнути ковдрою. Залишити до повного вистигання. Кількість овочів вказана приблизна, чого і скільки буде, то вже на ваш розсуд і можливисть. Джерело - Алла Ковальчук Україна Житомирська область Війна росії з Україною День 540
  25. 7 points
    Осьтакі патисончики мене дуже радують. Ну просто як іграшки, дуже яскраво-жовті, блискучі, на довгій ніжці. Великі не ростуть, найбільші десь 7 см. Сорт ЯНТАР від Профнасіння, пакетик десь 7-8 грн був на 10 семок. Нажаль, на фото не видно зворушливих волосінь, що їжачком по всьому патисончику і хвостику.
  • Newsletter

    block_newsletter_signup

    Sign Up
×