Jump to content

Leaderboard


Popular Content

Showing content with the highest reputation since 02/14/24 in Posts

  1. 11 points
    Всім трям. Дивіться, який стратегічний запас я знайшла в кладовці Це ще той Чумак, до повномаштабного (кацапи, щоб ви подохли всі, наволочі) Ні смак, ні запах не змінилися, все ок. Зварила борщ.
  2. 10 points
    Тісто Борошно 500 г Вода 200 мл Олія 3 ст.л. Сіль 1 ч.л. Дріжджі свіжі 30 г Цукор 1,5 ст.л. (в тісто можна додати 1 яйце, але я додаю його рідко) Начинка Фарш з цибулею і спеціями 550 г Майонез+зелень 50 г Морква по-корейські гостра 50-60 г Тісто можете зробити своє улюблене для несолодких пирогів/пиріжків. Розкидати тісто на 15 кульок по 52-53 г. Підкатати кульки і дати відпочити під плівкою 10 хвилин. Розкачувати кожну кульку діаметром прибл. 13-15 см. На середину кружечка положити фарш прибл. 35 г, зверху повну чайну ложку майонезу і зверху додати повну чайну ложку моркви. Края пиріжка підняти і защипити зручним способом. Я заліплюю трикутником, зверху оставляю дірочку для виходу пари. Пиріжкам дати розстойку 20-30 хвилин. Змащити зверху яйцем/жовток+молоко/молоко/жовток+вода, через 5 хвилин поставити в гарячу духовку 180-190 град. і випікати 25-30 хвилин. Після випічки побрискати на пиріжки водою, накрити тканиною до охолодження. Смачного! Рецепт з ворожого форуму, давно його пригледіла и дуже часто пекла. Пиріжки виходять смачнющі, соковиті, ситні. Моркву краще брати гостреньку. Майонезу не жаліти, він дає соковитість. Такої начинки ніколи ніде не бачила, це придумка якоїсь пекарні їхньої. Ну дуже вдале поєднання! Назву придумала не я, це моя замовниця так називає.
  3. 10 points
    Natali06

    Наші улюбленці

    Дівчата, тільки не закидайте тапками. У нас , сфінксоманів, таке буває. Тільки витягла хліб, а Тарік подумав , що то я йому грілочку поставила) ви тільки гляньте на цей безневинний погляд)
  4. 10 points
    Я просто покажу заказ, подивіться. Ще не повезла, тому беріть скільки хочете. то не все, просто не фоткала інше.
  5. 9 points
    Дівчата, трішки краси нам в стрічку. Сьогодні були у справах за містом, я помітила поле люпину. Не змогла стриматись, зупинилися, я нарвала букет. Довго ще їздили, квіти парилися в розкаленій машині в таку жару, а приїхали додому - я відразу підрізала кінчики і поставила у вазу. Вже двічі доливала воду, квіти випивали її, але піднялися і ожили. Тепер не налюбуюся, з кухні вийти не можу).
  6. 9 points
    В московському аеропорту Домодєдово водій водовозу протаранив і повністю вивів із ладу найбільший в світі пасажирський літак - Airbus A380 компанії Emirates. Вартість такого літака - 500 млн доларів. Хто ж був за кермом? Невже таджик? Невже проривався в Україну? Коментарі - вогонь!!! Рука Гур присутня..Сам Буданов за кермом був... Який молодець . Це , напевно тому що з колєн встав. Ох молодець!!! Даёшь, таджиків!!! Англосакси з Штатами посадили проукраїнського водія за кермо, пообіцяли що теракта на аеропорту скоріше всього не буде!!! Знов путлерівська ікона не допомогла... і 14 днів вже пройшло, ікону по гарантії в церкву не повернеш. Ех Буданов і малюк, угаманітєсь наканєцта! Повідрізають вуха всім хто стояв рядом
  7. 9 points
    Останні події б'ють мені по нервах, та й не тільки мені. Сьогодні на нервах для свого вспокоєнія ото напекла. Мене це заспокоює, ото замішування теста, ото плетіння тих пиріжків... Начинка тушена квашена капуста, бо треба її кудись діти. Пригощайтесь, ще теплі. Смачні!
  8. 9 points
    Прийшла похвалитися своєю обновкою. Так він мені сподобався, цей пузань, не втерпіла купила) Кераміка, 1,5 літра, виробник невідомий, але ж красень)
  9. 8 points
    Ингредиенты: 600 гр муки КРУПЧАТКИ 200 гр закваски на пшеничной муке 3 яйца 200 гр масла 200 мл молока 200 гр сахара 200 грамм специального крема +100-120 гр муки для подсыпания. + цедра апельсина. Соль 8 гр Специальный крем 50 желтков 50 сахара 50 крахмала 150 молока 75 сливок жирных Ваниль Варить на маленьком огне до загущения Смешать закваску, молоко, сахар, соль, яйца, цедру в ёмкости, буквально рукой и оставить на 5-12 часов. Зависит от температуры. Я в Нидерландах. Тут в доме 16-17 оставляю до утра Затем добавляю всю муку, вымешиваю до образования клейковины(10минут) и добавляю крем, вымешиваю минут 10,добавляю холодное масло. Вымешиваю до полного исчезновения масла)))) добавляю цукаты и изюм. Выкладываю тесто на стол, делаю несколько складок и оставляют на 20 минут. Были моменты, когда после складок, сразу в формы. Разницы нет, никакой Потом взвешиваю нужные кусочки, складываю, округляю, раскидываю по формам и на рас тройку. Обычно это от 5 до 10 часов. Тесто увеличивается в формах очень сильно, раз в 5-6.!1 Кто не знает, как рассчитать, сколько нужно положить теста в форму капсулу бумажную - пишу шпаргалку. Измеряем дно и высоту формы. И подставляем значение в формулу π•r•r•h Это объём формы Для пасок полученное значение умножаем на 0.35 Я умножаю для этого теста на 0.42,как для Панетоне. Выпекайте пасхи в духовке до готовности, разогретой до 180 градусов.
  10. 8 points
    Склад: Масло вершкове 200 гр (мʼяке) Сметана 200 гр Борошно 3-3,5 ст. (приблизно 450 гр) Сіль 1/2 ч.л. Цукор 1/2 -1 ст. л. Метод: Масло перетерти з борошном, додати сметану з сілью та цукром, швидко вимісити тісто. Воно еластичне, приемне, не липне до робочої поверхні та рук. Положити в холодильник приблизно на годину. Після чого можна формувати пиріжки. З цієї кількості тіста виходить 15 кружечків вагою 60 грам, діаметром 10-11см. Начинка будь-яка улюблена. Соковита, але не мокра. Зверху пиріжки змастити яйцем. Випікати при температурі 180-190*С 20-25 хвилин. Подавати краще холодними. Рецепту сто років. У моєї літньої колеги він називався її фірмовим)) Але він з книжки Лемкуль «Святковий стіл»)) Обставини змусили його згадати та він реально залетів! Якщо раптом не знаєте, спробуйте. Мої варіанти начинки: 1)фарш, обсмажений с цибулею, морквою та зірою. 2) цибуля, гриби та картопля. Картопля дрібним кубиком бланширується в гарячої солоній воді, додається в гриби, яки обсмажені з цибулею і трохи протушковується разом.
  11. 8 points
    Natali06

    Наші улюбленці

    Ох, Наталочко, як я тебе розумію…. Третій день без роутера… ні інтернета , ні телевізора… хто винен пояснювати не треба) зате яка тиша) Якось пристосовуюсь до телефону.
  12. 8 points
    Natali06

    Наші улюбленці

    Ти не ти, коли спекотно) улюблене місце нашого Біма)
  13. 8 points
    Поки сайт працює трохи фастанусь своїм поповненням на кухні. А то вже тиждень стоїть, а як не зайду , не працюємо. Давно хотіла гриль. но як подивлюсь на ціну Phileps, утру сльозу і виходжу з магазина. 6-7 к. грн це для мене занадто. А тут зайшла на Розетку зовсім за іншим глянуть, і потрапила на гриль Cocotec. Бренд Іспанія, но зроблено Кітай для Європи. Глянула на ціну - 2 к, с доставкою 2.2. Почитала отзиви і одразу і заказала. Чоловік в шоці, каже рашисти наступають, може тікати прийдеться, що ти гриль за собою потягнеш? Побурчав і упокоївся. Оце вчора бедрушка замаріновані гриліла, як шашлик вийшло
  14. 8 points
    В мене новина. Ми сьогодні продали дачу!!! Не думали, не гадали, знайшовся покупець, все швидко вирішили. Це наш воїн, який 18 місяців був у рашистському полоні і нещодавно повернувся. З армії він звільняється, буде ковирятися у землі, влаштовувати під себе дім. Поки поживуть його дружина з мамою, а він пізніше приїде. Отак.
  15. 8 points
    Принесла трохи краси. Бо щось розклеююсь( Дівчата, ви все вмієте...Віртуалку хто може поставити?
  16. 8 points
    Вчора спасала шматок бринзи, знайшла в холодильнику! Я була впевнена, що всю її з'їли, а вона затолкалася в куток. Додала залишки творога і зелень. Напекла отакі рогалики. Зранку з кавою дуже смакували! І на роботі пригостила сусідів.
  17. 8 points
  18. 7 points
    В нас малого відпустили в відпустку, він припер нам своїх котів, і поїхав з дружиною відпочивати(а це йому явно дуже-дуже треба) І це не коти, це невихований жах. В другій годині ночі пішла вимкнути джерки, щоб не пересохли, і, видно, не щільно закрила кімнату. А в нас там склад - борошно, олія, цукор, сіль...І алкоголь. І от ці...гадьониші, прорвали блокаду - відкрили двері - і весь алкоголь з тумбочки поскидали на підлогу. Весь, до однієї пляшки! В склі, не в пластику Встав зранку чоловік, і каже: "Наші коти шукали випить" Добре, блін, що хоч закусить не шукали, бо якби ці гади розбили мені сушарку(640грн один лоточок, а їх 16!), я б їх Котобанда
  19. 7 points
    Ингредиенты: Кабачки Цибуля Сметана магазинна 100г або більше Сіль Борошно або крохмаль Часник Кріп Метод На сковорідці присмажуємо цибулю до легенької рум'яності, не даючи засмажити. Як цибуля дійшла до потрібної кондиції, вивалюємо до неї натертий на великій тертці кабачок-кабачки, солимо і на середньому вогні тушкуємо це хвилин 25-30. Туди додаємо магазинської ріденької сметани грам 100 або більше. Залежить від бажання. Сметана потрібна саме магазинна з кислинкою, всякі там прісні йогурти-шмогурти не дуже звучать. Ну, або йогурт із кислинкою. Тушимо далі, зрідка помішуючи, хвилин 5-10. Якщо вийшло дуже багато рідини, то можна додати трохи борошна або крохмалю для зв'язування. Але страва повинна бути доволі рідкою, бо її в Угорщині їдять ложкою. Охочі можуть для пікантності всипати часник. І в кінці обов'язково кріп, ось неодмінно кріп! Жодних там петрушок, тільки кріп! Все. На фото це ще ніхто не їв! Просто у страви такий непрезентабельний вигляд, що не скажеш про його смак. Я спеціально поклала порцію на тарілку яскравішу для привернення уваги, інакше всі просто пройдуть повз. Страва з Угорщини популярна на Західній Україні, звідки мене з нею і познайомили багато років тому. Кабачки. Вони самі, моїм чоловіком палко кохані. Рецепт дуже простий. Здавалося б, фігня фігней. Але це тааак смачно! Готую цей Фезелек уже років 10, чоловік їсть, як підірваний! Навіть нелюбителі кабачків це їдять, тільки треба змусити зняти пробу. На фото я сьогодні утилізувала туди 4 величезні печериці. Вова сказав, що сковорідку він їстиме завтра один. Смачно ж! Україна. Дніпро Війна росії з Україною День 855
  20. 7 points
    І вчора, і сьогодні спілкувалась с Анушкой. Жива, займається своїм огородом. У Ані вже свої огірки в теплиці зростають. Такі гарненьки! А я ще огірки і насіння не сіяла, ні розсадою не висаджувала. Не скажу що у Ані спокійно, бо підори жахають поблизу неї. Но вона тримається) а що робить, треба надіятися що це колись скінчиться.
  21. 7 points
    Хай в кошик вам ляжуть баранчик і паска, Шматочок сальця, запашная ковбаска І писанок пару з корінчиком хрону, Хай плине достаток до вашого дому! Смачної Паски, довгої ковбаски, Твердого холодця, крутого яйця, Смачного хрону, міцного самогону! Христос Воскрес!
  22. 7 points
    Дівчата, мені то взагалі не можна на сонці після онко в 2000 році (меланома на нозі). На пляжах раніше була тільки вранці та ввечері, на море їздила тільки вересень, влітку ніколи. На дачі стали жити тільки з 2015, як поміняли дачу. Влітку я теж там щось робила тільки до 10 ранку, потім закривалися в будинку і виходили не раніше 5 вечора, коли вже прохолоднішало. Але все одно як не ховайся, ти на сонці даже під деревами, це не квартира. Почалися всілякі папіломи, мені вони зовсім не потрібні. Та і тиск в мене теж не дає нормально працювати на городі, не можу наклонятися, зразу лице бурякове. Так що мені дача вже не для здоров*я стає, а навпаки. Вова теж став дуже маятися г..роєм, нічого підіймати важче 5кг не може. А ми ж постійно туди воду возили бутлями, бо Вовин шлунок не прийняв воду дачну. Постійно тягали ті бутлі та баклаги ... Тому ми з Вовою довго не вагалися, продавати чи ні. Життя далі покаже, може, ще десь і купимо для відпочинку, а не для роботи. Поки відпочинемо від всього. Розсаду свою я подарила по сусідкам, а город ще не вспіла засіяти, крім буряків. Дуже добре нав*язалися черешні та абрикоси, аж шкода. Зате сливи майже не цвіли, пусті. Часник мій стоїть таке шикарне бадилля, товстенні стовбури, буде дуже добрий! Але вже не мій.
  23. 7 points
    Ловіть трішки магнолій)
  24. 7 points
    Аня підсіла на гарбузовий суп-пюре. Ото зварить і думає - який наступний суп варити? А доїдає цей, та знов варить гарбузовий! Зараз йдуть у суп Хоккайдо. Поки це для Ані найкращий гарбуз для пюре. Звісно, там не тільки гарбуз, а багато усілякого (окрім картоплі, бо її майже не їм). Якщо потрібні складові та технологія, то напишу. Якщо ні, то так з'їм. Мовчки оце суп. склад (в мене, але можливі варіанти, звісно), - гарбуз (бажано несолодкий, з овочевих, з тих, що не мають характерного гарбузового смаку) почистити, порізати вільно невеликими шматочками - пастернак порізати вільно кубиками - коренева селера-порізати вільно кубиками - морква порізати вільно кубиками. Якщо гарбуз не яскравого кольору, то частину моркви натерти на дрібну тертушку та відкласти окремо Усї корені та гарбуз разом скласти до кастрюлі, залити водою чи бульоном (в Ані завжди вода, бо Аня на пенсії) та варити до м'якості. Поки оці овочі закиплять, порізати велику цибулину та спасерувати на чомусь (що є, чи що любите) та вкинути до отих овочей. Хай разом варяться. Мало не забула. Оту дрібну моркву вкинути до цибулі та пасерувати разом. Ну, якщо та дрібна морква вам треба Як усе стане м'яким, дати охолонути до теплого, перебити блендером до гомогенного стану, Долити води стільки, щоб стало не таким густим, але й не дуже рідким, бо Аня ніякою манкою той суп не загущає (але можна), дати закипіти, посолити за своїм смаком, вкинути, якщо бажаєте, якихось прянощів (дуже добре карі чи одну куркуму).В Ані кріп та петрушка. Інколи мелене листя хрону. Кажуть, туда треба сливки. Ніколи не додавала, чесно. Можна добрий плавлений сир. Його клала, як рідко виходило. Але, краще більше гарбуза того покласти, як для мене. УСЕ. Варю зазвичай вечором. То на другий день смачніше. А остання тарілка взагалі - язик заворачується. Додам. Можна у цей суп класти солодкий перець (свіжий, морожений, сушений), помідори (свіжі, сушені, морожені). Помідори пасеровала разом з цибулею. Перець варила разом з гарбузом На трилитрову кастрюлю в мене йде дві середні моркви, чи одна велика, велика цибулина, пастернака десь в половину від моркви, селери... ну, хто як любить. Десь в половину від пастернака. Можна взагалі без неї. Гарбуза (Хоккайдо)невелика гарбузячка. У нарізаному стані усе займе десь половину тої кастрюлі. Чи скоріше 2/3. Бо, коли розвариться, та блендернути, об'єм меньшає, а суп повинен бути густим. Тоді він ситний Фото супу у мене немає, але його дуже красиво намалював ChatGPT та сфотала Магда Україна Харків Війна росії з Україною День 750
  25. 7 points
    Natali06

    О дрожжах...

    Дівчата, дивіться які я сьогодні дріжджі купила! Ще не знаю, щоб хотілося спекти, але не змогла пройти повз. Я так розумію, що це покращена версія моіх улюбених харківських дріжджів( фото 2)
  • Newsletter

    block_newsletter_signup

    Sign Up
×