Перейти до вмісту

fronya40

Пользователи
  • Публікації

    8 093
  • Зареєстрований

  • Відвідування

  • Days Won

    204

Зміни репутації

  1. Like
    fronya40 получил репутацію від Наташшшка в Штрудель Вікторія   
    штрудель це моя любов! я його із лаваша робола, мммм, смакота. 
    Але справжній теж робила декілька разів. Тянула те тісто, це як рітуал, просто супер, тягнещ , а воно все тянеться і тянеться на весь стіл. Це дуже цікаве і смачне діло.
  2. Like
    fronya40 змінив репутацію Pitochka в Сочники Кропивницькі   
    Ингредиенты:
    Тісто:
    2ст. борошно
    1 яйце
    100гр. маргарину
    1\4ч.л.солі
    1ч.л. соди (оцтом)
    0.5ст.цукру
    4ст.л. сметани
    Начинка:
    200 гр.творога
    1ст.л.цукру
    1білок
    1ст.л.борошна

    Метод
    Для тіста.
    Маргарин розтопити. Змішати всі продукти.вимісити тісто, що б від рук відставало. Розкачати, вирізати блюдечком кола, на кожне - начинку і скласти навпіл. Краю защипнути. Змастити жовтком. Пекти при 200' С до рум'яної скоринки.

    М'яке пісочне тісто, начинка - супер)
     
     
    Україна
    Війна росії  з Україною
    День 1002
  3. Like
    fronya40 змінив репутацію спокусницЯ в Тісто для піци Пітера Рейнхарта   
    Я не вмію ще такого, але оцей розріз бортика... то прям магія!  Сподіваюсь, що колись наважусь і я на таку красу! Дякую, Танюша. це дуууже гарно! 
     
  4. Like
    fronya40 змінив репутацію Фрекен Бок в Тісто для піци Пітера Рейнхарта   
    Дякую за добрі слова, мені дуже приємно🤗
  5. Like
    fronya40 змінив репутацію Фрекен Бок в Тісто для піци Пітера Рейнхарта   
    Інгредієнти:
    680 г пшеничного борошна (у мене Manitoba)
    14 г солі
    3 г сухих дріжджів або 9 г свіжих 
    2 столові ложки цукру
    482 г води кімнатної температури
    2 ст. лож. оливкової олії

    Всі інгредієнти додати в дежу комбайна, перемішати біля  1 хвилини, повинно вийти грубе і трохи липке тісто.
    Дати тесту 15-20 хвилин відпочити і продовжити вимішувати на середній швидкості, поки тісто не почне збиратися и відходити від стінок  дежі (ще хвилин 10).
    Перекласти тісто на змащену олією робочу поверхню і скласти (Stretch and fold), всього чотири складання з інтервалами в 10 хвилин. Раз за разом тісто стає більш пружним и краще тримає форму.  
    Після четвертого складання  покласти тісто в  змащений маслом контейнер з  кришкою та  помістіть його в холодильник. В холодильнику витримати тісто одну добу. Можна зберігати його таким чином до чотирьох діб. Мій досвід - 24 і 48 годин. Мені більше сподобалось 24-годинне
    В день, коли Ви плануєте випікати піцу, дістати тісто з холодильника, і розділити його на потрібні вам за розміром шматки. Змастити руки олією, підтягнути кожен шматок тіста в тугу кулю, покласти на бумагу для випічки (доброї якости), яка присипана семолою або манкою, накрити плівкою і дати відпочити 90 хвилин при кімнатній температурі.
    Заздалегідь прогріти духовку з каменем для випічки на 260-270 °C
    Посипати кожен шматок тіста семолою або манкою і обережно, щоб не вийшло багато газів, розтягнуть руками по формі піци. Нанести на заготовку улюблений соус, сир та інши складові. Не перевантажувати! 
    Перетягніть піцу разом з папером для випічки на гарячий камінь. Випікати тонку піцу хвилин 7-12 хвилин. Орієнтуємось на «рум'яність»)
    Це тісто використовують багато хто, тому посилання лише на першоджерело - Peter Reinhart. 

    Фото свого  борошна додаю, досвіду використання іншого в цьому рецепті не маю. 
     
    З половини порції виходить одна здоровенна піца, біля 30 см, на фото саме вона. Частіше ділять на 4 частини. 




  6. Like
    fronya40 змінив репутацію Pitochka в Штрудель Вікторія   
    Ингредиенты:
    Тісто:
    Борошно пшеничне сильне 175гр
    Вода холодна 100гр
    Сіль екстра 2 грн
    Олія 30 гр

    Начинка:
    Яблука зелені, типу семеринка 1,300кг
    Горіх волоський 50 гр
    Вишня 200 гр 
    Цукор 100 гр 
    Масло вершкове 40гр
    Крохмаль кукурудзяний 25 грн
    Кориця 2 гр 
    Ванільний цукор 10 гр 
    Сік лимона 30 гр 

    Олія для змащування 50-70 гр.

     
    Метод

    Тісто змішувати краще звечора, і випікати на ранок.
    В чашу - борошно+ вода + сіль.насадкою крюк замісити тісто. Поступово додати олію і вимісити однорідне м'яке тісто. В плівку в контакт і в холодильник на 8-10 годин (можна і більше)
    На начинку - чистимо і ріжемо невеликими шматочками яблука, полити лимонним соком, додати всі інші інгредієнти, ретельно перемішати і в холодильник.
    На столі постелити рушник розміром від 80-ти см в висоту і см 100 в довжину ( або 2 рушника). 
    Припилити рушник борошном, викласти тісто і руками потихеньку починаємо розтягувати ( можна зразу прокачати трохи качалкою, але обережно, не сильно натискати). Тісто має розтягнутися максимально, бути практично прозорим. Змащуємо поверхню олією( я роблю силіконовим пензликом або просто рукою)
    На край, ближчий до себе викладаємо начинку, витискаючи сік. Тримаючи край рушника починаємо згортати штрудель. Края "запечатуємо". Обережно з рушника "перекидуємо" на змащений противень швом донизу. Зверху теж  змащуємо олією. Випікати при 190', 35 хв 
    video5350364975376390530.mp4
     
    Україна
    Війна росії  з Україною
    День 1009
     
  7. Like
    fronya40 змінив репутацію Справжня господиня в Що ми їмо сьогодні? А що завтра?   
    Я не фоткала, бо ніколи було і дуже втомлена була. А так було холодець, олів*є, салат з кукурузки, скумбрія фарширована, ковбаска, качка, соління-моріння, шуба. Нам з горою! Холодець ще довго будемо доїдати, мабуть, зараз супчика зварю з нього. А на черзі салат Дипломат, завтра зроблю. Я завжди салатів зразу багато не готую, розтягую їх приготування аж до старого нового року, так не приїдаються і завжди свіженькі.
    Щось нове мені було ніколи готувати, бо працювала з ранку до вечора 30,31 і 1. А вчора ще й торт робила на замовлення, тільки віддала. От тепер тільки буду відпочивати після того марафону їжі.
  8. Like
    fronya40 змінив репутацію Магда в Що ми їмо сьогодні? А що завтра?   
    Вітаю з Новим роком! Бажаю нам всім в цьому році нашої Перемоги і миру, спокійного і щасливого життя! Аби всі повернулися додому живі-здорові!
    Діліться, хто що цікаве та смачненьке приготував на новорічну ніч, чим відволікалися від новин. 
    Я таки зробила декілька своїх стандартних закусок та салатів


    До буряка з сиром зробила горіхово-часничний соус, зверху додала замороженого базиліку з оливковою олією та сіллю.

    Меренгового рулета я так і не спекла, таки я лінива дупця 
  9. Like
    fronya40 змінив репутацію Справжня господиня в Як врятувати крем   
    Вчора я робила крем до цього торту       
    Торт я робила багато разів і завжди все будо добре, крем добре збивався і був пишний і стабільний.
    Але вчора сталася халепа! Я не витримала обов*язкові однакові температури масла і заварної частини, масло в мене було зовсім трохи прохолодніше за заварну. І як результат - крем почав відсікатися при додаванні всього половини заварного! 
    Я колись с тим стикалася, тому прогріла крем в свч на 750 Вт 30 сек. Крем потім почала збивати, далі додала трохи заварного, знов відсіклося. Я знов в свч і крем став рідким і розшарувався на мілесеньки масляні кульки і рідину схожу на сироватку. Воно рідке!!! Я вже і додала в цей типукрем пачечку Сметанфікс, але краще не стало.
    На годиннику 22-20, а мені завтра в 9 ранку торт віддавати!!! Паніка реальна! аж голова заболіла.
    Полізла в ютуб, чого там тільки немає! Майже всі радять крем нагріти і знову збивати, але в мене вже не спрацював цей спосіб! І зачепив один спосіб, мені діваться нікуди, зроблю. Бо робити новий крем то я буду півночі.
    Полізла в морозилку - о, диво!!! - знайшла пачку масла Рошен 82,5%!!! В свч трошки зробила її м*якіше, щоб можна було відрізати шматок. Десь грам на 70-80, менше половини. Той шмат масла розм*якшила в свч до кімнатної Т, збила міксером до білого кольору и почала по 1-2 ложки додавати той мій невдалий крем. Збиваю, все добре, додаю, збиваю.... аж дихати перестала!!! Воно все збилося!!!! Крем получився як на картинці!!! Рельефний, стабільний, красивий!
    Фух!!!
    Перемазала коржі, пішла спати. Сьогодні вранці все добре було, віддала, гора з плечей.
    Може мій досвід комусь стане в нагоді.
     
    Додам посилання на рятування різних кремів
     
  10. Мы вместе
    fronya40 получил репутацію від Справжня господиня в Торт " Бостонский"   
    Светтуль, мала на увазі,що знову біля бостонського торта, а краще б було б сказано- я знову у парку Шевченко...
    ні,прибігла на фото торта. 
    Теж скучила, але двоє онків рядом не дають сумувати.. люблю безмежно,але не хочу бути рядом з ними 24 години на сутки....
  11. Like
    fronya40 получил репутацію від Справжня господиня в Торт " Бостонский"   
    Оце так фото, і кусман! Я знову тут. Після такого гарного фото треба і мені повторити цей шедевр
  12. Мы вместе
    fronya40 получил репутацію від Справжня господиня в Торт " Бостонский"   
    Светтуль, мала на увазі,що знову біля бостонського торта, а краще б було б сказано- я знову у парку Шевченко...
    ні,прибігла на фото торта. 
    Теж скучила, але двоє онків рядом не дають сумувати.. люблю безмежно,але не хочу бути рядом з ними 24 години на сутки....
  13. Like
    fronya40 змінив репутацію Справжня господиня в Торт " Бостонский"   
    І як це розуміти? Ти в Україні чи ти тут на форумі? 
    Скучила.
  14. Like
    fronya40 получил репутацію від Справжня господиня в Торт " Бостонский"   
    Оце так фото, і кусман! Я знову тут. Після такого гарного фото треба і мені повторити цей шедевр
  15. Like
    fronya40 змінив репутацію Справжня господиня в Торт " Бостонский"   
    Забула ж фото показати! Оце Вова собі кусман відрізав.

    А це я трошки до кохве

  16. Like
    fronya40 змінив репутацію Справжня господиня в Кухонні посиденьки (балачки)   
    В мене нічого не милке на дотик. Шафки гладкі, нормальні, ніде розводів немає. Каструлі блищать, теж на дотик звичні.
  17. Like
    fronya40 змінив репутацію Палич в Квашана капуста від Справжньої господині   
    Свет, а той фокус-покус що дає?
    Ми робимо так же, тільки зразу додаем моркву і на літр води кладе 2 ст л.солі, мірні, та чайну цукру. І прикриваємо поверхню марлею, потім тарілку і груз. 
    Вообщем не зливаемо і не додаем цукор ще на добу. Ну ти ж робила колись так і так, що воно дає?
    А і так, головне, че я власне пишу... Треба сікти капусту тільки по жіночим дням, т.б у середу (краще саме в цей день), ну або в п'ятницу, чи мабуть у суботу. 
  18. Like
    fronya40 змінив репутацію Olima в Квашана капуста від Справжньої господині   
    Дякую за рецепт, от наче пропорції в рецепті майже однакові, а завдяки технології вже і по різному все виходить
  19. Like
    fronya40 змінив репутацію спокусницЯ в Квашана капуста від Справжньої господині   
    Цікава технологія. Дякую, що не пожалкувала і поділилась  бізнес рецептом, зазвичай це таємниця страшенна! 
  20. Like
    fronya40 змінив репутацію Справжня господиня в Квашана капуста від Справжньої господині   
    Капуста піздніх сортів  біля 3 кг
    Сіль  1,5 ст.л.
    Цукор 2 ст.л.
    Вода 1 л
    Морква 1 шт.
     
    Капусту піздніх сортів вибрати ретельно, щоб була вся біла, на смак не гірчила, листя не грубі і не товсті. Я завжди беру капусту в Варусі, вона там краща за АТБ (поставщики різні, мабуть, різні сорти).
    Капусту нашаткувати тонко, я це роблю спец.сікачем для капусти, він в мене вже років 20 або більше.

     
    Саме тонка нарізка це вже половина успіху. Ріжу качан по довгому зрізу, щоб довга лапша получалася.
    Нашатковану капусту складаю у пластикове відро 5л, не тру, не мну, просто скласти. Мені у відерцях більше нравиться, чим в банках, нічого зверху не витікає. В мене таких відерець штук 5 чи 6, дуже вони зручні для всього.
    Приготувати розсіл - у 1 л води з під крана розчинити 1,5 ст.л. солі з гірочкою. Цим розсолом залити капусту, трохи придавити зверху. Через 10-15 хвилин капуста почне давати сік, тоді ставлю зверху тарілку, на тарілку груз (1л банка консервації). Все, відро ставлю в куток кухні на квашення. 
    Треба дивитися, щоб вся капуста була покрита росолом. Якщо його зверху багато, то роблю менше груз, банка 0,7.
    Ну і далі як ви звикли робити - протикати капусту як почала пінитися. Я не протикаю, а ворушу її великою виделкою, так краще.
    І тут треба не пропустити момент, як піни вже майже не стане, капуста ще не зовсім скисла, але вже не смакує, як свіжа. Це зазвичай буде на 3 чи 4 день, залежить від Т в кухні.
    Тоді з капусти треба через друшляк злити в миску розсол, додати в нього цукор, розмішати добре і знову залити в відро. Ставимо ще на добу в кухні.
    Ну і далі - капусту у велику миску викладаємо без розсолу. Одну невелику морквину натираємо на тонкій терці і змішуємо з капустою. Капусту з морквою знов складаємо в відро, але вже розсол нам майже не треба, я його зливаю в банку і поки не виливаю.
    Капусту щільно складаю у відра і держу вже на балконі в холодку. Це вже для базару готова.
    З капустини на 3 кг виходить десь 2,2-2,3 кг квашаної (відійшов качан і сік).
    Тепер про терміни. В неділю-понеділок купляю капусту і ввечері ріжу, чи у вівторок зранку в 9-10 годин, не пізніше. У четвер ввечері заправляю цукром, або якщо не зовсім готова, то зранку п*ятниці. Ну і у п*ятницю пізно ввечері зливаю розсол, додаю моркву і фасую.
    На базар я ходила завжди в суботу, стояла на одному місці, люди знали де я і коли я. Стояла з 8 до 10-11, не довше. Майже завжди продавалася капуста в суботу, а якщо не продала, то дома заливала її отім розсолом, що оставляла, ще ходила на базар в неділю. Але якщо там зовсім мало оставалося, то відвозила синові.
    Поясню фокуси з морквою. В нас люди чомусь полюбляють купувати білу-білесеньку капусту. Якщо її квасити зразу з морквою, то вона стає трішки жовтіша, а от морква наприкінці не красить капусту, вона білосніжна. В нас ще продають капусту зовсім без моркви, тільки натертою морквою притрушують зверху відра. Ну така в нас мода!
    А от розмір натертої моркви теж впливає на вид. Якщо морква натерта на звичайній тертці (буряковій), то вигляд має грубий. Я натираю на більш тонкій тертці, виглядає дуже привабливо і іменно коли її небагато!
    А шо ж, товар спочатку купують очами! Я на базар завжди вдягаюся красиво, зачіска, макіяж, губки, сережки і обов*язково акуратні нігті з нейтральним лаком! Всім посміхаюся, розмовляю, даю спробувати, виделочка, салфеточка, мішечки, одноразові перчатки, білесенькі відерця, красива клейоночка постелена на прилавок... Ото до мене люди й стоять в черзі!
    Написала все як роблю, як що неясно, то питайте.
    Капусти можете робити скільки завгодно, тільки перера[****]те під свою вагу. 
     
  21. Like
    fronya40 змінив репутацію Дачниця в Яблучник польський   
    Ингредиенты:
    Тісто:
    Борошно - 2 склянки з гіркою
    від хлібопічки
    Сіль - щіпка
    Маргарин чи олія - 200 г
    Жовтки - 3 шт.
    Сметана - 300 г
    Розпушувач - 1 ч. л.
    Начинка:
    Яблука - 1,5 кг
    Цукор та кориця - за смаком
    Манка - 2 ст. л.
    Обмазування:
    Білки - 3 шт.
    Цукор - 1 склянка звичайна

     
    Маргарин або масло розтопити змішати зі сметаною і жовтками, трохи посолити. Розпушувач змішати із борошном і замісити м'яке тісто. Довго місити не треба. Зібрали в колобочок і вистачить. Відправляємо його в холодильник, а самі в цей час чистимо яблука.
    Видаляємо серцевину. Зрізати чи не зрізати шкірку – це справа смаку. Ріжемо яблучка не дрібно. Кожну четвертинку на 2-3 частини, залежно від розміру яблука.
    Охолоджене тісто (його можна зробити напередодні ввечері) ділимо не дві нерівні частини.
    Ту частину, що трохи більше, на підпиленому борошном столі розкочуємо за розміром листа.
    На тісто розсипаємо 1 ст. л. манки та викладаємо яблука. Зверху до смаку сиплемо цукор і корицю і знову манку. Розкочуємо меншу частину і прикриваємо начинку зверху. До речі, розкочене тісто зручно переносити, накрутивши його на качалку. Якщо верхній шар тіста подекуди порвався - нічого страшного. Краї пирога щільно защипуємо.
    Білки збиваємо з цукром до суміші м'яких піків, або трохи м'якше, і обмазуємо ними пиріг.
    Останні 15-20 хвилин я вогонь зробила трохи тихіше.
    Програма: Випікаємо за 200 градусів
    Час приготування: 40 хв.
     
     
    Україна
    Київ
    Війна росії  з Україною
    День 1010
  22. Like
    fronya40 змінив репутацію спокусницЯ в Маскарпоне Меренговый Рулет (Mascarpone Meringue Roulade)   
    Делаю шмон в фотоархиве, нашла фоточку этого балдежного тортика и решила, что надо принести, вдруг кто забыл о нем
     


  23. Like
    fronya40 получил репутацію від спокусницЯ в Маскарпоне Меренговый Рулет (Mascarpone Meringue Roulade)   
    Вчера пекла этот чудо рулет. Как же я его боялась. А он совсем не тяжёлый. Но очень очень вкусный.
     
  24. Like
    fronya40 змінив репутацію Фрекен Бок в Піріжкове тісто від Олександра Селезньова   
    Ингредиенты:
    Молоко 200 мл
    Яйця 2 шт
    Дріжжи 10 гр сухих (або 30 гр пресованых)
    Цукор 65 гр
    Сіль 12 гр
    Борошно 450-500 гр.
    Масло вершкове розм'якшене 65 гр

    Метод
    У хлібопічку скласти дріжджі, борошно, тепле молоко, сіль, цукор, яйця. Добре вимісити тісто (у мене режим Пельмені). Наприкінці поступово ввести розм'якшене вершкове масло і знову добре вимісити. Дати підійти до збільшення в 2-2,5 рази. Далі обім'яти та сформувати пиріжки. Готовим пиріжкам також дати відстоятися близько години. Випікати при температурі 180 * 25-30 хвилин.
    Дуже приємне тісто, універсальне, підійде і для солодких, і для несолодких пиріжків та пирогів. Спробуйте!
     

  25. Like
    fronya40 змінив репутацію Максим Chef в Ідеальний маринад для курячого філе   
    Зберігайте рецепт найсоковитішого курячого філе! 
    Куряче філе 1 шт 220 г
    Копчена паприка 2 г
    Часник 2 г
    Перець за смаком 
    Сіль за смаком 
    Соєвий соус 40 г
    Олія 20 г
    Мед 50 г
    Гіриця солодка 25 г

    Беремо куряче філе та за допомогою виделки робимо безліч дірочок, щоб м’ясо швидше промариновалося, потім додаємо копчену паприку, сухий часник, перець чорний, сіль, соєвий соус, олію, накриваємо фольгою та ставимо в розігріту духовку 220С на 35 хв.
    Поки куряче філе запікається ми приготуємо соус для запікання.
    Для цього нам знадобиться, мед, солодка гірчиця та олія, все змішуємо.
    Потім достаємо куряче філе та змащюємо гірчичним соусом та ставимо запікати ще на 10 хв при температурі 200С.
    Куряче філе готове, нарізаємо та поливаємо соусом який залишився після випікання.
×