Перейти до вмісту

Leaderboard


Popular Content

Showing content with the highest reputation on 03.05.2020 in all areas

  1. 4 points
    Магда

    Мука

    Ну шо, я таки попробувала і все побачила. Зазіхнула я на дріжджове листове тісто. Я абсолютний профан в дріжджовому тісті, всі мої роботи з ним - це щорічні паски та пару раз на рік якісь булочки чи пиріжки. Спеціально місила руками - за 20 хвилин вимісилось прекрасне легке тісто, я розтягувала його майже на весь розмах своїх рук :) ви б бачили ці волокна! Заходилася з тістом вчора ввечері, а сьогодні вранці спекла ці булочки. так от, аналіз: 1. Борошно прекрасне, в роботі легке. В процесі замісу була спокуса підсипати ще, але втрималася, чим горжуся:) Тісто прекрасно росло і під час першої розстойки на столі, і під час наступних розстойок з маслом в холодильнику. Для мене завжди було проблемою розкатати рівний прямокутник з дріжджового тіста (весь час виходив якийсь нерівний овал), а тут, просто як по шаблону - прямокутник, рівний, краї не з'зджаються, супер. 2. На моменті втирання масла в тісто я зробила помилку - масло було недостатньо м'яким і я нанесла його нерівномірним шаром, подекуди були такі собі велеченькі грудочки масла. Так от, в процесі подальшого неодноразового розкатування, ці грудочки "ходили" під тонесеньким шаром тіста, і жодного разу тісто не порвалося і масло не вилізло наверх. 3. Формовці мені ще вчитися і вчитися, але навіть я справилася з цим тістом досить легко. 4. Для начинки я взяла орегано, сіль і сушений часник. Так от, спецій можна було покласти вдвічі більше, бо вони майже не відчуваються в готовій булочці, зате є яскравий ніжний вершковий смак. 5. Пекла в два заходи: перший за інструкцією своєї духовки для такого тіста - з холодної духовки при 180°С 20 хвилин, другий - так як за рецептом, при 220°С 12 хвилин. Булочки в другому заході виросли більше, але і сильніше зарум'нилися. Смачні і ті, і ті. 6. На фото здається, що скоринка у булочок тверда, наче панцир. Насправді - вона тонесенька, як у круасана, кришиться і дуже смачна :) а м'якуш дуже ніжний, слоїстий. 7. Дуже хочеться "відточити" формовку дріжджового тіста, тим більше, що тісто дуже легке і приємне в роботі, але мені ж на булочки навіть дивитися не можна - бо сама стану схожа на булочку :(
  2. 3 points
    Магда

    Мука

    Я просто сама собою зараз задоволена А про оформлення рецепту навіть не подумала, мені здається, що в мене ще дуже мало досвіду, що б виставляти рецепти в темах про дріжджове тісто. Хоча, це тісто мене надихнуло пробувати далі, і, можливо, хтось такий, як я спробує і теж почне аналізувати і не зневіриться :)
  3. 3 points
    Natali06

    Мука

    Наталочкааа! Завжди кажу: ти моя розумничка! Ти не просто спробувала, ти ще й так все росписала, що я аж зачиталася!)) Булочки суперові! А що добрезні, не сумніваюсь! ( рецепт уже є?) Так, тепер ще трошки про борошно. Ти пишеш " хотіла підсипати" Вче вірно зробила, що не підсипала. Тому що : коли здається , що тісто вологе, даєм йому розтоятися . За цей час тісто робиться неймовірне. Гарно тримає форму , дає нам з ним зробити всілякі форми. Наталочко, Ти це помітила ?
  4. 2 points
    Ингредиенты: Дріжджі пресовані - 20 гр Цукор - 80 гр Вода тепла - 230 мл Яйце - 1 шт. Сіль Борошно 440 гр Вершкове масло - 30 гр Вершкове масло - 120 гр Спеції для начинки (у мене орегано, сіль, сушений часник) Метод Дріжджі розтерти з 1 ч.л. цукру (із загальної кількості), додати 100 мл теплої води, розмішати, залишити на 10 хв. Яйце збити з сіллю і цукром. В мисці змішати просіяне борошно, дріжджову та яєшну суміші. Підлити воду, що залишилася і замісити тісто. Через 5 хвилин замісу додати 30 гр. м'якого вершкового масла, вмісити в тісто. Замісити можна любим доступним способом, але для мене це був експеремент, тому я спеціально місила руками. Випробовувала борошно Вінницьий млинар, яке так хвалили дівчата. Спокусилася ще і на те, що борошно має вище значення білка, ніж звичайне борошно вищого ґатунку (11,3 гр на 100 гр продукту проти 10,3). Далі будуть мої враження і від борошна теж:). За 20 хв. у мене замісилося прекрасне легке живе тісто. Колобок сформувався на очах, тісто стало ну дуууже еластине. Буде здаватися, що потрібно підсипати борошна - треба втриматися :) Готове тісто викласти в миску, яку попередньо змазати олією, залишити на розтойку на 2 години (через годину зробити перетяжку). Через дві години тісто викласти на стіл, злегка обім'яти, скрутити в рулет, накрити плівкою і поставити на годину в холодильник. Холодне тісто викласти на присипаний борошном стіл, розкатати в прямокутник товщиною до 1 см. На 2 третини прямокутника нанести м'яке масло (важливо, щоб масло було гарної якості і жирності 82%, яке при кімнатній температурі стає м'яким, але добре тримає форму, а не пливе, як спред). Тісто скласти стороною, яка не намазана маслом на половину частини, що намазана, зверху накрити іншою третиною, яка з маслом. Виходить, що тісто складається вздовж прямокутника втроє і виходить 3 шари тіста, а між ними прослойки з масла. Краї тіста защіпнути. Утворений такий рулетик обережно розкатати знову в прямокутник, а потім скласти вже в четверо: спочатку одну четвертинку скласти до середини, потім протилежну так само скласти до середини прямокутника, а потім скласти між собою тісто пополам, як книжку. Надіюся мені вдалося пояснити :) Складене тісто знову поставити в холодильник на годину. Я робила тісто звечора, тому на цьому етапі я залишила його в холодильнику до ранку. Холодне тісто розкатати на присипаному борошном столі до товщини 5-8 мм. Старатися менше гріти його руками. Посипати спеціями до смаку, у мене оригано і сушений часник, гарненько посолити. Скласти тісто пополам і знову злегка розкатати. Порізати прямокутник тіста на полоски і сформувати булочки. Взагалі, на цьому етапі можна включати всю фантазію і ютуб:) Я з полосочок покрутила джгутики, а потім їх скрутила в кілечко, інші джгутики поскручувала у вузлики, кіньчики підгорнула під низ булочки. Викласти булочки на деко на великій відстані ( в мене стандартна велика духовка, вийшло по 6 булочок на деко). Накрити плівкою, залишити ще на годину-півтори на розтойку. Випікати в розігрітій до 220 °С 10-15 хвилин. Булочки виходять легесенькі, з тоненькою хрусткою скоринкою, з вершковим смаком, м'якуш ніжний, слоїстий. Мої враження від борошна Вінницький млинар тут
  5. 2 points
    fronya40

    Клуб поціновувачів кіно

    А я решила не смотреть. Расстроюсь. Я и так, не в панике,но отгородилась.. А так то дожились.в каждой комнате телевизор,везде интернет..а смотреть что то не тянет..
  6. 2 points
    Lika_N

    Клуб поціновувачів кіно

    Вот я тоже его в карантин посмотрела))), и не по себе.
  7. 2 points
    Natali06

    Мука

    Наталочка, я знаю, багато із наших дівчаток пам'яють моі перші кроки )) І я сама добре пам'ятаю свій перший хліб))) Звичайно, що я була ще та неумєха))) Але дівчата мене завжди підтримували, надихали і я помаленьку йшла... І дійшла. Ні, вірніше ще багато йти. Але напрямок я вже знаю))) так що , сміливо виставляй ці чудові булочки! Ти йдеш в правильному напрямку!))
  8. 2 points
    Qween

    Мука

    Наталочко, гарні булочки ! Зовсім не здається що скоринка тверда.
  9. 2 points
    Анечка, да, воздушный, влажненький! ! Буду делать, 100 % Хочу сделать маленькими кексами
  10. 2 points
    Магда

    Салат з руколою і печеним буряком

    А як же: " а отам ще бурячки посаджу"? Я знаю, що то тільки здається - посадив, а воно росте, око і душу радує. Біля того всього треба стільки попрацювати та позаглядати до нього, щоб воно виросло. Зате ж як воно потім і око, і душу радує!
  11. 2 points
    Natali06

    Салат з руколою і печеним буряком

    Наталочка, Ланочка, я вас засмучу)), все що в мене є ( маю на увазі землю) )) віддане квітам... І тільки малеееееесенький кусочок земельки відданий салатам та петрушці. В селі в мене землі вдосталь, але без поливу соковитоі руколи не буде. ...
  12. 2 points
    lana19

    Салат з руколою і печеним буряком

    Таке відчуття, що це писала я)))
  13. 2 points
    Магда

    Салат з руколою і печеним буряком

    ммм, свіженька домашня рукола! Якби я жила в приватному будинку - у мене б, мабуть, всі грядки були б засаджені руколою, салатом, шпінатом, петрушкою, кропом і базиліком! А ще лавандою, чебрецем і м'ятою!
  14. 2 points
    Ай Наталочко, , моя розумничка! Дякую за ще один чудовий рецепт! ( у мене рукола ще маленька....(( чекаю))
  15. 1 point
    Ингредиенты: Рукола - 1 пучок, Буряк печений - 1 шт, Моцарела - 1 шт, В'ялені помідори - 6 шт, Каперси Мед, Соєвий соус, Гірчиця в зернах, Лимонний сік, Оливкова олія Базилік Метод Спочатку зробимо медово-гірчичний соус. В маленькій піалочці розмішати мед, соєвий соус, гірчицю, оливкову олію і лимонний сік. Додати дрібно посічений базилік, ще раз добре розмішати. Руколу помити, обсушити, розкласти на тарілки (в мене інгредієнти з розрахунку на дві порції). Запечений невеличкий бурячок нарізати на тонесенькі слайси. Я це роблю прямо над руколою ножем для чищення овочів. Полити половиною заправки. Велику кульку моцарели руками порвати на невеликі шматки, розкидати поверх буряка. В'ялені помідори порізати, викласти на моцарелу. Зверху салат полити заправкою, що залишилася. Сюди ще б ідеально вписалися, мені здається, кедрові горішки. Але в умовах карантину бігти за ними магазин я не стала, тому банально потерла зверху пармезан. Про каперси забула! Вони теж були присутні в невеликій кількості:) Салат з розряду "що є в хаті" :) дуже добре підходить на легку вечерю до запеченого холодного м'яса і легкого сухого червоного вина.
  16. 1 point
    ttts

    Клуб поціновувачів кіно

    Понимаю, все устали от карантина, и, как выше писали, хочется чего-то доброго, хорошего и веселого. Не получилось. Посмотрела вчера фильм "Заражение". Я когда смотрю такое кино всегда боюсь что какой-нибудь нехороший человек возьмёт, да и воплотит сюжет в жизнь. Какой-то сюрреализм. Не сюжет, нет, он банальный. Фильм 1 в 1 про нынешнюю ситуацию с этим долбаным вирусом. НО снят в 2011...
  17. 1 point
    А мы случайно кусочек баранчика забыли и только сегодня нашли. Даже не сухое тесто, только крепче стало. Отличное решение, Оксаночка . Подходящий для этого рецепт.
  18. 1 point
    fronya40

    Клуб поціновувачів кіно

    "Лжец "мне очень понравился. А так да.я тоже начала смотреть " Сверхъестественное " от скуки
  19. 1 point
    lana19

    Клуб поціновувачів кіно

    Я Триггер смотрела. Понравился
  20. 1 point
    людкин

    Клуб поціновувачів кіно

    " Триггер" хороший фильм.
  21. 1 point
    УкраІнка

    Мука

    Сегодня специально посмотрела на муку в одном из АТБ. Несмотря на то, что магазин небольшой, - выбор муки солидный: Дніпромлин, Київмлин, Хуторок, Хмільницкий млин, Вінницький млинар, несколько видов их собственного производства... И это я ещё не всё запомнила! И почти все марки в расфасовках по 2 и 5 кг. Я никогда раньше в АТБ муку не покупала, потому и проходила мимо этих стеллажей, не глядя. А тут прям впечатлилась
  22. 1 point
    Магда

    Салат з руколою і печеним буряком

    @lana19, дуже надіюсь, що тобі сподобається.
  23. 1 point
    lana19

    Салат з руколою і печеним буряком

    Наталя! Я полюбляю рукколу і салат з неїї. Такий ще не готувала. Обов'язково приготую. Щиро дякую!
  24. 1 point
    ttts

    Тыквенник

    Большое спасибо за идею. Быстро, незаморочливо. Покупаю сразу несколько лавашей и держу в морозилке, сейчас на карантине очень актуально Любимые начинки-яблоки или творог. Теплыми, да с медом... И сразу из кожуры компот, так сказать безотходная технология.
  25. 1 point
    inucya

    Вітаємо!

  • Newsletter

    block_newsletter_signup

    Sign Up
×