- 
				Публікації1 794
- 
				Зареєстрований
- 
				Відвідування
- 
				Days Won22
Зміни репутації
- 		
			
				.png) Pitochka получил репутацію від Магда в Ликер из лепестков розы Pitochka получил репутацію від Магда в Ликер из лепестков розы
 Нарешті дійшла черга до цього лікеру) сьогодні поставила настоюватися, аромат - умопомрачітєльний!!! Колір - насичено рожевий, дуже гарний!) Дякую за рецепт!)
 
 
- 		
			
				.png) Pitochka получил репутацію від Магда в Соус из красной смородины "Восточные мотивы" Pitochka получил репутацію від Магда в Соус из красной смородины "Восточные мотивы"
 Зробила сьогодні цю смакоту)
 
 
- 		
			
				.png) Pitochka получил репутацію від Магда в Соус из красной смородины "Восточные мотивы" Pitochka получил репутацію від Магда в Соус из красной смородины "Восточные мотивы"
 Зробила сьогодні цю смакоту)
 
 
- 		
			
				.png) Pitochka получил репутацію від Магда в Соус из красной смородины "Восточные мотивы" Pitochka получил репутацію від Магда в Соус из красной смородины "Восточные мотивы"
 Зробила сьогодні цю смакоту)
 
 
- 		
			
				.png) Pitochka получил репутацію від Магда в Соус из красной смородины "Восточные мотивы" Pitochka получил репутацію від Магда в Соус из красной смородины "Восточные мотивы"
 Зробила сьогодні цю смакоту)
 
 
- 		
			
				.png) Pitochka получил репутацію від lana19 в Пиріг "Лія" Pitochka получил репутацію від lana19 в Пиріг "Лія"
 Ингредиенты:
 Тісто :
 Масло вершкове 180 грн
 Жовток 3шт
 Цукор 3 ст ложки
 Ванільний цукор 1 пакетик
 Сода, погаш оцтом - 0,5 ч.л.
 Борошно 2 скл
 
 Начинка :
 Апельсин 2 шт
 Лимон 1 шт
 Цукор 0,5 склянки
 
 Білки 3 шт + цукор 0,5 скл
 
 
 
 Метод
 
 Масло (або маргарин) розтопити до м'якості, змішати з цукром і жовтками. Додати сухі і замісити м'яке тісто. Покласти хвилин на 15-20 в холод.
 Розподілити по формі, наколоти виделкою і запекти хвилин 20 при 180'. Витягнути і зразу викласти начинку+ білки зверху. Запікати ще хвилин 10-15 , щоб підсохла білкова шапка.
 
 Начинка:
 Апельсини і лимони пробланширувати, а краще трохи проварити, щоб прибрати гіркоту, перемолоти на м'ясорубку, або блендером, змішати з цукром.
 Білки збити з цукром на міцну піну.
 
 Це рецепт моєї мами, колись записаний на якомусь папірцеві і був всунутий між сторінок старого блокнота. Добре, що років 30 тому мені вистачило розуму і терпіння переписати цей рецепт собі в записничок)) вже і чорнило не видно)))
 Чого він Лія - не знаю))))
 
 
 Україна
 Війна росії з Україною
 День 1009
 
- 		
			
				.png) Pitochka получил репутацію від lana19 в Штрудель Вікторія Pitochka получил репутацію від lana19 в Штрудель Вікторія
 Ингредиенты:
 Тісто:
 Борошно пшеничне сильне 175гр
 Вода холодна 100гр
 Сіль екстра 2 грн
 Олія 30 гр
 
 Начинка:
 Яблука зелені, типу семеринка 1,300кг
 Горіх волоський 50 гр
 Вишня 200 гр
 Цукор 100 гр
 Масло вершкове 40гр
 Крохмаль кукурудзяний 25 грн
 Кориця 2 гр
 Ванільний цукор 10 гр
 Сік лимона 30 гр
 
 Олія для змащування 50-70 гр.
 
 
 Метод
 
 Тісто змішувати краще звечора, і випікати на ранок.
 В чашу - борошно+ вода + сіль.насадкою крюк замісити тісто. Поступово додати олію і вимісити однорідне м'яке тісто. В плівку в контакт і в холодильник на 8-10 годин (можна і більше)
 На начинку - чистимо і ріжемо невеликими шматочками яблука, полити лимонним соком, додати всі інші інгредієнти, ретельно перемішати і в холодильник.
 На столі постелити рушник розміром від 80-ти см в висоту і см 100 в довжину ( або 2 рушника).
 Припилити рушник борошном, викласти тісто і руками потихеньку починаємо розтягувати ( можна зразу прокачати трохи качалкою, але обережно, не сильно натискати). Тісто має розтягнутися максимально, бути практично прозорим. Змащуємо поверхню олією( я роблю силіконовим пензликом або просто рукою)
 На край, ближчий до себе викладаємо начинку, витискаючи сік. Тримаючи край рушника починаємо згортати штрудель. Края "запечатуємо". Обережно з рушника "перекидуємо" на змащений противень швом донизу. Зверху теж змащуємо олією. Випікати при 190', 35 хв
 video5350364975376390530.mp4
 
 Україна
 Війна росії з Україною
 День 1009
 
 
- 		
			
				.png) Pitochka получил репутацію від lana19 в Пшенично-житній хліб на сухих дріжджах Pitochka получил репутацію від lana19 в Пшенично-житній хліб на сухих дріжджах
 Ингредиенты:
 Тепла вода - 300 мл
 Сухі дріжджі- 7 г (або 21 г прес.)
 Цукор - 1 ст.л
 Пшеничне борошно - 270 г
 Житнє борошно - 230 г
 Сухе молоко - 2 ст.л.(опційно)
 Сіль - 1,5 ч.л.
 Яблучний оцет 2 ст.л.
 Олія - 3 ст.л.
 
 
 
 Метод
 Дріжджі змішати з водою
 Окремо в мисці сухі + оцет і олія. Влити дріжджову суміш і швидко замісити тісто. Консистенція м'яка, але не пливе. Руки і стіл краще смащувати олією
 Залишити на 1 годину для підйому.
 Викласти обережно тісто на стіл , руками розправити у прямокутник і закрутити в рулет. Викласти на пергамент, швом догори. Добре, якщо є миска, чи ємність овальної форми, я саме в таку виклала батончик ( бо немає тут корзинок для хлібу) на ростойку потрібно 1-1,5 години.
 Тим часом в холодну духовку поставила глиняний горщик, нагріла до 200'.
 Хліб перекладаю на інший пергамент, швом догори, обережно змащую водою, посипаю насінням і легко притискаю. Роблю надріз.
 Швидко переклала до горщика, накрила кришкою і в духовку, на 210-215' на 35-40 хвилин.
 
 На смак солодкувато- кисленький, смачно)
 
 
 Україна
 Війна росії з Україною
 День 1002
 
 
- 		
			
				.png) Pitochka получил репутацію від lana19 в Кекс банановий Pitochka получил репутацію від lana19 в Кекс банановий
 Ингредиенты:
 Борошно пшеничне 400гр
 Сіль 0,5 ч.л
 Цукор 2 ст
 Масло вершкове 200гр
 Яйця 2 шт
 Сода 1,5 ч.л, погасити оцтом
 Ванільний цукор 1 пакетик
 Сметана - 250-300гр
 Банани перезрілі 4 шт
 
 
 
 Масло збити з цукром, поступово додавати яйця. Вручну вмістити сметану( у мене була суміш сметана + йогурт+ залишки кефіру))) і подавлені в пюре банани. Додати сухі інгредієнти. Вимішати швиденько.
 Форму змастити олією
 Випікати при 180' до сухої шпажки
 Розраховано на велику форму. У мене вийшло 6шт немаленьких мафінів і один великий кекс).
 М'який, ароматний, мені на наступний день навіть смачніший був)
 Спокійно можна було брати половину порції мафіни я заморозила. Подивлюся, як вони будуть після розморозки)
 
 
 
 Україна
 Війна росії з Україною
 День 1009
 
- 		
			
				.png) Pitochka получил репутацію від lana19 в Штрудель Вікторія Pitochka получил репутацію від lana19 в Штрудель Вікторія
 Ингредиенты:
 Тісто:
 Борошно пшеничне сильне 175гр
 Вода холодна 100гр
 Сіль екстра 2 грн
 Олія 30 гр
 
 Начинка:
 Яблука зелені, типу семеринка 1,300кг
 Горіх волоський 50 гр
 Вишня 200 гр
 Цукор 100 гр
 Масло вершкове 40гр
 Крохмаль кукурудзяний 25 грн
 Кориця 2 гр
 Ванільний цукор 10 гр
 Сік лимона 30 гр
 
 Олія для змащування 50-70 гр.
 
 
 Метод
 
 Тісто змішувати краще звечора, і випікати на ранок.
 В чашу - борошно+ вода + сіль.насадкою крюк замісити тісто. Поступово додати олію і вимісити однорідне м'яке тісто. В плівку в контакт і в холодильник на 8-10 годин (можна і більше)
 На начинку - чистимо і ріжемо невеликими шматочками яблука, полити лимонним соком, додати всі інші інгредієнти, ретельно перемішати і в холодильник.
 На столі постелити рушник розміром від 80-ти см в висоту і см 100 в довжину ( або 2 рушника).
 Припилити рушник борошном, викласти тісто і руками потихеньку починаємо розтягувати ( можна зразу прокачати трохи качалкою, але обережно, не сильно натискати). Тісто має розтягнутися максимально, бути практично прозорим. Змащуємо поверхню олією( я роблю силіконовим пензликом або просто рукою)
 На край, ближчий до себе викладаємо начинку, витискаючи сік. Тримаючи край рушника починаємо згортати штрудель. Края "запечатуємо". Обережно з рушника "перекидуємо" на змащений противень швом донизу. Зверху теж змащуємо олією. Випікати при 190', 35 хв
 video5350364975376390530.mp4
 
 Україна
 Війна росії з Україною
 День 1009
 
 
- 		
			
				.png) Pitochka получил репутацію від Дяна в Сочники Кропивницькі Pitochka получил репутацію від Дяна в Сочники Кропивницькі
 Ингредиенты:
 Тісто:
 2ст. борошно
 1 яйце
 100гр. маргарину
 1\4ч.л.солі
 1ч.л. соди (оцтом)
 0.5ст.цукру
 4ст.л. сметани
 Начинка:
 200 гр.творога
 1ст.л.цукру
 1білок
 1ст.л.борошна
 
 Метод
 Для тіста.
 Маргарин розтопити. Змішати всі продукти.вимісити тісто, що б від рук відставало. Розкачати, вирізати блюдечком кола, на кожне - начинку і скласти навпіл. Краю защипнути. Змастити жовтком. Пекти при 200' С до рум'яної скоринки.
 
 М'яке пісочне тісто, начинка - супер)
 
 
 Україна
 Війна росії з Україною
 День 1002
 
- 		
			
				.png) Pitochka получил репутацію від lana19 в Штрудель Вікторія Pitochka получил репутацію від lana19 в Штрудель Вікторія
 Ингредиенты:
 Тісто:
 Борошно пшеничне сильне 175гр
 Вода холодна 100гр
 Сіль екстра 2 грн
 Олія 30 гр
 
 Начинка:
 Яблука зелені, типу семеринка 1,300кг
 Горіх волоський 50 гр
 Вишня 200 гр
 Цукор 100 гр
 Масло вершкове 40гр
 Крохмаль кукурудзяний 25 грн
 Кориця 2 гр
 Ванільний цукор 10 гр
 Сік лимона 30 гр
 
 Олія для змащування 50-70 гр.
 
 
 Метод
 
 Тісто змішувати краще звечора, і випікати на ранок.
 В чашу - борошно+ вода + сіль.насадкою крюк замісити тісто. Поступово додати олію і вимісити однорідне м'яке тісто. В плівку в контакт і в холодильник на 8-10 годин (можна і більше)
 На начинку - чистимо і ріжемо невеликими шматочками яблука, полити лимонним соком, додати всі інші інгредієнти, ретельно перемішати і в холодильник.
 На столі постелити рушник розміром від 80-ти см в висоту і см 100 в довжину ( або 2 рушника).
 Припилити рушник борошном, викласти тісто і руками потихеньку починаємо розтягувати ( можна зразу прокачати трохи качалкою, але обережно, не сильно натискати). Тісто має розтягнутися максимально, бути практично прозорим. Змащуємо поверхню олією( я роблю силіконовим пензликом або просто рукою)
 На край, ближчий до себе викладаємо начинку, витискаючи сік. Тримаючи край рушника починаємо згортати штрудель. Края "запечатуємо". Обережно з рушника "перекидуємо" на змащений противень швом донизу. Зверху теж змащуємо олією. Випікати при 190', 35 хв
 video5350364975376390530.mp4
 
 Україна
 Війна росії з Україною
 День 1009
 
 
- 		
			
				.png) Pitochka получил репутацію від lana19 в Пиріг "Лія" Pitochka получил репутацію від lana19 в Пиріг "Лія"
 Ингредиенты:
 Тісто :
 Масло вершкове 180 грн
 Жовток 3шт
 Цукор 3 ст ложки
 Ванільний цукор 1 пакетик
 Сода, погаш оцтом - 0,5 ч.л.
 Борошно 2 скл
 
 Начинка :
 Апельсин 2 шт
 Лимон 1 шт
 Цукор 0,5 склянки
 
 Білки 3 шт + цукор 0,5 скл
 
 
 
 Метод
 
 Масло (або маргарин) розтопити до м'якості, змішати з цукром і жовтками. Додати сухі і замісити м'яке тісто. Покласти хвилин на 15-20 в холод.
 Розподілити по формі, наколоти виделкою і запекти хвилин 20 при 180'. Витягнути і зразу викласти начинку+ білки зверху. Запікати ще хвилин 10-15 , щоб підсохла білкова шапка.
 
 Начинка:
 Апельсини і лимони пробланширувати, а краще трохи проварити, щоб прибрати гіркоту, перемолоти на м'ясорубку, або блендером, змішати з цукром.
 Білки збити з цукром на міцну піну.
 
 Це рецепт моєї мами, колись записаний на якомусь папірцеві і був всунутий між сторінок старого блокнота. Добре, що років 30 тому мені вистачило розуму і терпіння переписати цей рецепт собі в записничок)) вже і чорнило не видно)))
 Чого він Лія - не знаю))))
 
 
 Україна
 Війна росії з Україною
 День 1009
 
- 		
			
				.png) Pitochka получил репутацію від lana19 в Кекс банановий Pitochka получил репутацію від lana19 в Кекс банановий
 Ингредиенты:
 Борошно пшеничне 400гр
 Сіль 0,5 ч.л
 Цукор 2 ст
 Масло вершкове 200гр
 Яйця 2 шт
 Сода 1,5 ч.л, погасити оцтом
 Ванільний цукор 1 пакетик
 Сметана - 250-300гр
 Банани перезрілі 4 шт
 
 
 
 Масло збити з цукром, поступово додавати яйця. Вручну вмістити сметану( у мене була суміш сметана + йогурт+ залишки кефіру))) і подавлені в пюре банани. Додати сухі інгредієнти. Вимішати швиденько.
 Форму змастити олією
 Випікати при 180' до сухої шпажки
 Розраховано на велику форму. У мене вийшло 6шт немаленьких мафінів і один великий кекс).
 М'який, ароматний, мені на наступний день навіть смачніший був)
 Спокійно можна було брати половину порції мафіни я заморозила. Подивлюся, як вони будуть після розморозки)
 
 
 
 Україна
 Війна росії з Україною
 День 1009
 
- 		
			
				.png) Pitochka получил репутацію від lana19 в Пиріг "Лія" Pitochka получил репутацію від lana19 в Пиріг "Лія"
 Ингредиенты:
 Тісто :
 Масло вершкове 180 грн
 Жовток 3шт
 Цукор 3 ст ложки
 Ванільний цукор 1 пакетик
 Сода, погаш оцтом - 0,5 ч.л.
 Борошно 2 скл
 
 Начинка :
 Апельсин 2 шт
 Лимон 1 шт
 Цукор 0,5 склянки
 
 Білки 3 шт + цукор 0,5 скл
 
 
 
 Метод
 
 Масло (або маргарин) розтопити до м'якості, змішати з цукром і жовтками. Додати сухі і замісити м'яке тісто. Покласти хвилин на 15-20 в холод.
 Розподілити по формі, наколоти виделкою і запекти хвилин 20 при 180'. Витягнути і зразу викласти начинку+ білки зверху. Запікати ще хвилин 10-15 , щоб підсохла білкова шапка.
 
 Начинка:
 Апельсини і лимони пробланширувати, а краще трохи проварити, щоб прибрати гіркоту, перемолоти на м'ясорубку, або блендером, змішати з цукром.
 Білки збити з цукром на міцну піну.
 
 Це рецепт моєї мами, колись записаний на якомусь папірцеві і був всунутий між сторінок старого блокнота. Добре, що років 30 тому мені вистачило розуму і терпіння переписати цей рецепт собі в записничок)) вже і чорнило не видно)))
 Чого він Лія - не знаю))))
 
 
 Україна
 Війна росії з Україною
 День 1009
 
- 		
			
				.png) Pitochka получил репутацію від lana19 в Штрудель Вікторія Pitochka получил репутацію від lana19 в Штрудель Вікторія
 Ингредиенты:
 Тісто:
 Борошно пшеничне сильне 175гр
 Вода холодна 100гр
 Сіль екстра 2 грн
 Олія 30 гр
 
 Начинка:
 Яблука зелені, типу семеринка 1,300кг
 Горіх волоський 50 гр
 Вишня 200 гр
 Цукор 100 гр
 Масло вершкове 40гр
 Крохмаль кукурудзяний 25 грн
 Кориця 2 гр
 Ванільний цукор 10 гр
 Сік лимона 30 гр
 
 Олія для змащування 50-70 гр.
 
 
 Метод
 
 Тісто змішувати краще звечора, і випікати на ранок.
 В чашу - борошно+ вода + сіль.насадкою крюк замісити тісто. Поступово додати олію і вимісити однорідне м'яке тісто. В плівку в контакт і в холодильник на 8-10 годин (можна і більше)
 На начинку - чистимо і ріжемо невеликими шматочками яблука, полити лимонним соком, додати всі інші інгредієнти, ретельно перемішати і в холодильник.
 На столі постелити рушник розміром від 80-ти см в висоту і см 100 в довжину ( або 2 рушника).
 Припилити рушник борошном, викласти тісто і руками потихеньку починаємо розтягувати ( можна зразу прокачати трохи качалкою, але обережно, не сильно натискати). Тісто має розтягнутися максимально, бути практично прозорим. Змащуємо поверхню олією( я роблю силіконовим пензликом або просто рукою)
 На край, ближчий до себе викладаємо начинку, витискаючи сік. Тримаючи край рушника починаємо згортати штрудель. Края "запечатуємо". Обережно з рушника "перекидуємо" на змащений противень швом донизу. Зверху теж змащуємо олією. Випікати при 190', 35 хв
 video5350364975376390530.mp4
 
 Україна
 Війна росії з Україною
 День 1009
 
 
- 		
			
				.png) Pitochka получил репутацію від lana19 в Кекс банановий Pitochka получил репутацію від lana19 в Кекс банановий
 Ингредиенты:
 Борошно пшеничне 400гр
 Сіль 0,5 ч.л
 Цукор 2 ст
 Масло вершкове 200гр
 Яйця 2 шт
 Сода 1,5 ч.л, погасити оцтом
 Ванільний цукор 1 пакетик
 Сметана - 250-300гр
 Банани перезрілі 4 шт
 
 
 
 Масло збити з цукром, поступово додавати яйця. Вручну вмістити сметану( у мене була суміш сметана + йогурт+ залишки кефіру))) і подавлені в пюре банани. Додати сухі інгредієнти. Вимішати швиденько.
 Форму змастити олією
 Випікати при 180' до сухої шпажки
 Розраховано на велику форму. У мене вийшло 6шт немаленьких мафінів і один великий кекс).
 М'який, ароматний, мені на наступний день навіть смачніший був)
 Спокійно можна було брати половину порції мафіни я заморозила. Подивлюся, як вони будуть після розморозки)
 
 
 
 Україна
 Війна росії з Україною
 День 1009
 
- 		
			
				.png) Pitochka получил репутацію від lana19 в Пиріг "Лія" Pitochka получил репутацію від lana19 в Пиріг "Лія"
 Ингредиенты:
 Тісто :
 Масло вершкове 180 грн
 Жовток 3шт
 Цукор 3 ст ложки
 Ванільний цукор 1 пакетик
 Сода, погаш оцтом - 0,5 ч.л.
 Борошно 2 скл
 
 Начинка :
 Апельсин 2 шт
 Лимон 1 шт
 Цукор 0,5 склянки
 
 Білки 3 шт + цукор 0,5 скл
 
 
 
 Метод
 
 Масло (або маргарин) розтопити до м'якості, змішати з цукром і жовтками. Додати сухі і замісити м'яке тісто. Покласти хвилин на 15-20 в холод.
 Розподілити по формі, наколоти виделкою і запекти хвилин 20 при 180'. Витягнути і зразу викласти начинку+ білки зверху. Запікати ще хвилин 10-15 , щоб підсохла білкова шапка.
 
 Начинка:
 Апельсини і лимони пробланширувати, а краще трохи проварити, щоб прибрати гіркоту, перемолоти на м'ясорубку, або блендером, змішати з цукром.
 Білки збити з цукром на міцну піну.
 
 Це рецепт моєї мами, колись записаний на якомусь папірцеві і був всунутий між сторінок старого блокнота. Добре, що років 30 тому мені вистачило розуму і терпіння переписати цей рецепт собі в записничок)) вже і чорнило не видно)))
 Чого він Лія - не знаю))))
 
 
 Україна
 Війна росії з Україною
 День 1009
 
- 		
			
				.png) Pitochka получил репутацію від lana19 в Пшенично-житній хліб на сухих дріжджах Pitochka получил репутацію від lana19 в Пшенично-житній хліб на сухих дріжджах
 Ингредиенты:
 Тепла вода - 300 мл
 Сухі дріжджі- 7 г (або 21 г прес.)
 Цукор - 1 ст.л
 Пшеничне борошно - 270 г
 Житнє борошно - 230 г
 Сухе молоко - 2 ст.л.(опційно)
 Сіль - 1,5 ч.л.
 Яблучний оцет 2 ст.л.
 Олія - 3 ст.л.
 
 
 
 Метод
 Дріжджі змішати з водою
 Окремо в мисці сухі + оцет і олія. Влити дріжджову суміш і швидко замісити тісто. Консистенція м'яка, але не пливе. Руки і стіл краще смащувати олією
 Залишити на 1 годину для підйому.
 Викласти обережно тісто на стіл , руками розправити у прямокутник і закрутити в рулет. Викласти на пергамент, швом догори. Добре, якщо є миска, чи ємність овальної форми, я саме в таку виклала батончик ( бо немає тут корзинок для хлібу) на ростойку потрібно 1-1,5 години.
 Тим часом в холодну духовку поставила глиняний горщик, нагріла до 200'.
 Хліб перекладаю на інший пергамент, швом догори, обережно змащую водою, посипаю насінням і легко притискаю. Роблю надріз.
 Швидко переклала до горщика, накрила кришкою і в духовку, на 210-215' на 35-40 хвилин.
 
 На смак солодкувато- кисленький, смачно)
 
 
 Україна
 Війна росії з Україною
 День 1002
 
 
- 		
			
				.png) Pitochka получил репутацію від lana19 в Штрудель Вікторія Pitochka получил репутацію від lana19 в Штрудель Вікторія
 Ингредиенты:
 Тісто:
 Борошно пшеничне сильне 175гр
 Вода холодна 100гр
 Сіль екстра 2 грн
 Олія 30 гр
 
 Начинка:
 Яблука зелені, типу семеринка 1,300кг
 Горіх волоський 50 гр
 Вишня 200 гр
 Цукор 100 гр
 Масло вершкове 40гр
 Крохмаль кукурудзяний 25 грн
 Кориця 2 гр
 Ванільний цукор 10 гр
 Сік лимона 30 гр
 
 Олія для змащування 50-70 гр.
 
 
 Метод
 
 Тісто змішувати краще звечора, і випікати на ранок.
 В чашу - борошно+ вода + сіль.насадкою крюк замісити тісто. Поступово додати олію і вимісити однорідне м'яке тісто. В плівку в контакт і в холодильник на 8-10 годин (можна і більше)
 На начинку - чистимо і ріжемо невеликими шматочками яблука, полити лимонним соком, додати всі інші інгредієнти, ретельно перемішати і в холодильник.
 На столі постелити рушник розміром від 80-ти см в висоту і см 100 в довжину ( або 2 рушника).
 Припилити рушник борошном, викласти тісто і руками потихеньку починаємо розтягувати ( можна зразу прокачати трохи качалкою, але обережно, не сильно натискати). Тісто має розтягнутися максимально, бути практично прозорим. Змащуємо поверхню олією( я роблю силіконовим пензликом або просто рукою)
 На край, ближчий до себе викладаємо начинку, витискаючи сік. Тримаючи край рушника починаємо згортати штрудель. Края "запечатуємо". Обережно з рушника "перекидуємо" на змащений противень швом донизу. Зверху теж змащуємо олією. Випікати при 190', 35 хв
 video5350364975376390530.mp4
 
 Україна
 Війна росії з Україною
 День 1009
 
 
- 		
			
				.png) Pitochka получил репутацію від lana19 в Пшенично-житній хліб на сухих дріжджах Pitochka получил репутацію від lana19 в Пшенично-житній хліб на сухих дріжджах
 Ингредиенты:
 Тепла вода - 300 мл
 Сухі дріжджі- 7 г (або 21 г прес.)
 Цукор - 1 ст.л
 Пшеничне борошно - 270 г
 Житнє борошно - 230 г
 Сухе молоко - 2 ст.л.(опційно)
 Сіль - 1,5 ч.л.
 Яблучний оцет 2 ст.л.
 Олія - 3 ст.л.
 
 
 
 Метод
 Дріжджі змішати з водою
 Окремо в мисці сухі + оцет і олія. Влити дріжджову суміш і швидко замісити тісто. Консистенція м'яка, але не пливе. Руки і стіл краще смащувати олією
 Залишити на 1 годину для підйому.
 Викласти обережно тісто на стіл , руками розправити у прямокутник і закрутити в рулет. Викласти на пергамент, швом догори. Добре, якщо є миска, чи ємність овальної форми, я саме в таку виклала батончик ( бо немає тут корзинок для хлібу) на ростойку потрібно 1-1,5 години.
 Тим часом в холодну духовку поставила глиняний горщик, нагріла до 200'.
 Хліб перекладаю на інший пергамент, швом догори, обережно змащую водою, посипаю насінням і легко притискаю. Роблю надріз.
 Швидко переклала до горщика, накрила кришкою і в духовку, на 210-215' на 35-40 хвилин.
 
 На смак солодкувато- кисленький, смачно)
 
 
 Україна
 Війна росії з Україною
 День 1002
 
 
- 		
			
				.png) Pitochka получил репутацію від Дяна в Сочники Кропивницькі Pitochka получил репутацію від Дяна в Сочники Кропивницькі
 Ингредиенты:
 Тісто:
 2ст. борошно
 1 яйце
 100гр. маргарину
 1\4ч.л.солі
 1ч.л. соди (оцтом)
 0.5ст.цукру
 4ст.л. сметани
 Начинка:
 200 гр.творога
 1ст.л.цукру
 1білок
 1ст.л.борошна
 
 Метод
 Для тіста.
 Маргарин розтопити. Змішати всі продукти.вимісити тісто, що б від рук відставало. Розкачати, вирізати блюдечком кола, на кожне - начинку і скласти навпіл. Краю защипнути. Змастити жовтком. Пекти при 200' С до рум'яної скоринки.
 
 М'яке пісочне тісто, начинка - супер)
 
 
 Україна
 Війна росії з Україною
 День 1002
 
- 		
			
				.png) Pitochka получил репутацію від Дяна в Сочники Кропивницькі Pitochka получил репутацію від Дяна в Сочники Кропивницькі
 Ингредиенты:
 Тісто:
 2ст. борошно
 1 яйце
 100гр. маргарину
 1\4ч.л.солі
 1ч.л. соди (оцтом)
 0.5ст.цукру
 4ст.л. сметани
 Начинка:
 200 гр.творога
 1ст.л.цукру
 1білок
 1ст.л.борошна
 
 Метод
 Для тіста.
 Маргарин розтопити. Змішати всі продукти.вимісити тісто, що б від рук відставало. Розкачати, вирізати блюдечком кола, на кожне - начинку і скласти навпіл. Краю защипнути. Змастити жовтком. Пекти при 200' С до рум'яної скоринки.
 
 М'яке пісочне тісто, начинка - супер)
 
 
 Україна
 Війна росії з Україною
 День 1002
 
- 		
			
				.png) Pitochka получил репутацію від lana19 в Пшенично-житній хліб на сухих дріжджах Pitochka получил репутацію від lana19 в Пшенично-житній хліб на сухих дріжджах
 Ингредиенты:
 Тепла вода - 300 мл
 Сухі дріжджі- 7 г (або 21 г прес.)
 Цукор - 1 ст.л
 Пшеничне борошно - 270 г
 Житнє борошно - 230 г
 Сухе молоко - 2 ст.л.(опційно)
 Сіль - 1,5 ч.л.
 Яблучний оцет 2 ст.л.
 Олія - 3 ст.л.
 
 
 
 Метод
 Дріжджі змішати з водою
 Окремо в мисці сухі + оцет і олія. Влити дріжджову суміш і швидко замісити тісто. Консистенція м'яка, але не пливе. Руки і стіл краще смащувати олією
 Залишити на 1 годину для підйому.
 Викласти обережно тісто на стіл , руками розправити у прямокутник і закрутити в рулет. Викласти на пергамент, швом догори. Добре, якщо є миска, чи ємність овальної форми, я саме в таку виклала батончик ( бо немає тут корзинок для хлібу) на ростойку потрібно 1-1,5 години.
 Тим часом в холодну духовку поставила глиняний горщик, нагріла до 200'.
 Хліб перекладаю на інший пергамент, швом догори, обережно змащую водою, посипаю насінням і легко притискаю. Роблю надріз.
 Швидко переклала до горщика, накрила кришкою і в духовку, на 210-215' на 35-40 хвилин.
 
 На смак солодкувато- кисленький, смачно)
 
 
 Україна
 Війна росії з Україною
 День 1002
 
 
- 		
			
				.png) Pitochka получил репутацію від lana19 в Пшенично-житній хліб на сухих дріжджах Pitochka получил репутацію від lana19 в Пшенично-житній хліб на сухих дріжджах
 Ингредиенты:
 Тепла вода - 300 мл
 Сухі дріжджі- 7 г (або 21 г прес.)
 Цукор - 1 ст.л
 Пшеничне борошно - 270 г
 Житнє борошно - 230 г
 Сухе молоко - 2 ст.л.(опційно)
 Сіль - 1,5 ч.л.
 Яблучний оцет 2 ст.л.
 Олія - 3 ст.л.
 
 
 
 Метод
 Дріжджі змішати з водою
 Окремо в мисці сухі + оцет і олія. Влити дріжджову суміш і швидко замісити тісто. Консистенція м'яка, але не пливе. Руки і стіл краще смащувати олією
 Залишити на 1 годину для підйому.
 Викласти обережно тісто на стіл , руками розправити у прямокутник і закрутити в рулет. Викласти на пергамент, швом догори. Добре, якщо є миска, чи ємність овальної форми, я саме в таку виклала батончик ( бо немає тут корзинок для хлібу) на ростойку потрібно 1-1,5 години.
 Тим часом в холодну духовку поставила глиняний горщик, нагріла до 200'.
 Хліб перекладаю на інший пергамент, швом догори, обережно змащую водою, посипаю насінням і легко притискаю. Роблю надріз.
 Швидко переклала до горщика, накрила кришкою і в духовку, на 210-215' на 35-40 хвилин.
 
 На смак солодкувато- кисленький, смачно)
 
 
 Україна
 Війна росії з Україною
 День 1002
 
 

 
			 
					 
	 
	