Перейти до вмісту
  • Сообщения

    • А чого? Я теж жарю кружечками, перемазую майонезом і   складаю в стовпчики. Помідор не додаю, Вова так любить. Для себе оті жарені кружечки змащую кісточкою рідиною (сік після жарення+оцет), притрушую часничком сухим і хай всі йдуть лісом!
    • Ось моя краса-смакота, чекає тепер запеченого мняска, чи шашлику)  
    • В мене сьогодні тушкована картопля з м'ясом і грибами. І свіжі помідорки. Ще спекла шарлотку. І жменька горішків ліщини.  А ні, це не все! Ще нас вгостили свіженьким салом і шкварками(тут де живу зараз так називають м'ясо-свіжину підсмажену шматочками. А коли жила в Луцьку, то шкварки - то були вижарки сала)
    • А я люблю і кабачки, і баклажани) Тільки баклажани я жарю язичками, потім змащую майонезом з часником, кладу помідорчик і листочки петрушки і так закручую в рулетик. Та давно такого не робила, бо зажирне вже таке їсти. Оце нагадала - запечу на грилі баклажани та накручу на вечерю)
    • Мама робила смажені баклажани так. Оці  шайбочки смажених баклажан, трішки майонеза з часником,  кільце обсмаженного перцю ( це ще потрібно було підібрати перець, який по діаметру підходить!)  В ньому смажена морквочка з цибулею, зверху шматочок помідори і знову майонезік з часником. Було гарно, смачно  але  я  на такий садомазо не здатна, тому спростила. На шайбу смаженого  баклажана, змащену майонезом з часником, викладаю ложку суміші смаженої моркви, цибулі, грибів, перця +  мілко нарізана помідорка.  І зелень  зверху . 
    • Смажила баклажани, ну що сказати, смажені кабачки мені смачніші.  
    • Щоб смачненько поїсти, і Вову погодувати) Я б теж не відмовилась від таких котлеток!
    • Сьогодні поруч з моєю роботою, точніше прямо за стіною, відкрився рибний магазин. І поперлася я туди подивитися. Подивилася. От результат Їх 20 штук, і ще 3 ми з Вовою з*їли гарячими. Фарш з червоної риби 700 г + 350 г філе тріски. От навіщо я туди поперлася?
    • )))) ага, ото захотіла  зрадити, а  й не вийшло, усі дороги ведуть додому! 
    • Привіт! Прийшла написати про свою "зраду" ) На сторінках фб,  в  одній з груп, побачила рецепт квашених помідор, зберегла. Час від часу  згадувала,  але ніяк не  доходили руки. І тут  усі зірки зійшлись, готую! І звичайно ж, Свєтіку  скидаю посилання, зі словами,  зроблю розкажу...  А Свєтік мене одразу і питає, невже я не знаю  автора цього рецепта, Свєту? Чесно,  не знала, а якщо чесно, то і не дивилась хто автор))))  І от Свєтік скидає мені посилання сюди.   Тепер я знаю, хто ти,  Свєта!)))) Тому принесла тобі  подяку, за рецепт! Помідори смачні! ( Бо солоденьке не смачним не може бути!))) 
    • Вітаю!  Не згодна, кругом люди ( це я про дундуков). Люди, які  переживають еволюцію, змінюючи мову спілкування, тому суржик, це нормальна річ, як перехідний період. В нас стільки років винищували  усе  справжнє, українське, що потрібно не мало часу, щоб хоч  щось повернути. І тут  від терпіння   багато залежить, бо лагідна українізація то краще цькування. 
    • Ингредиенты: На 1 кг різаного перцю

      1 л томат-пюре
      50г (2 ст.л.) цукру
      30г (1 ст.л.) солі   Метод Соковитий солодкий болгарський перець, ЧЕРВОНИЙ або частково почервонілий (з іншим не той смак), очищають і нарізають смужками або квадратиками ≈2см.
      Окремо готують сік із томатів, я роблю через соковижималку. Сік уварюють у 3 рази до пюре. Можна взяти готову томат пасту та розвести її водою до потрібної густоти, але дуже важливий смак самої пасти. Тепер варимо лечо.
      На 1 кг різаного перцю – 1 л томат-пюре, 50г (2 ст.л.) цукру, 30г (1 ст.л.) солі. Кип'ятимо 10 хвилин, розливаємо в банки. ВСЕ!
      Це класичний болгарський рецепт (у мене чоловік болгарин). Ніяких спецій, цибулі, моркви та ін... - це не овочеве асорті або салат, це ЛЕЧО! Виходить як раніше у консервах Глобус, хто пам'ятає. Для тих, хто сумнівається - ОЦЕТУ теж НЕ ТРЕБА!!! Я роблю цей рецепт дуже багато років, стоїть у квартирі у коморі. Ніколи не бродило, не закисало, бувало і 2 роки стояло як свіже!   Україна Дніпро Війна росії  з Україною День 932
    • мої вітання, спільното! Слава Україні! мене останнім часом рве в шмаття від ФУНДУКА... аж іскрить з очей... геть забули про Ліщину-Ліщиночку-Ліщиноньку. кругом дундуки
    • Ингредиенты: Огірки-1кг
      Цибуля-2 середні шт
      Перець Болгарський-2 шт
      Гірчиця Французька зернова - 75г
      Гірчиця Українська - 75г
      Цукор-130 гр
      Сіль-1 ст.л.
      Куркума-1/2 ч. л.
      Оцет 6%- 100г
      Крохмаль будь-який - 1 ст. л.
      Вода-200мл Метод Овочі нарізаємо на маленькі кубики. Додаємо цукор, сіль, оцет, гірчиці, куркуму. Перемішуємо та залишаємо на 1-3 години щоб овочі пустили сік.
      Додаємо оцет і тушкуємо на середньому вогні, після закипання, 15 хвилин. Крохмаль розводимо у воді, додаємо в овочі та тушкуємо ще 3-4 хвилин після закипання.
      Розкладаємо по стерилізованим банкам і закриваємо стерилізованими кришками. Укутуємо. Виходить, приблизно 1,4 л ( закривала в різні маленькі баночки, тому цифра приблизна)
      Можна їсти ложкою, а  можна в бутерброди, шаурму... Україна Житомирська обл Війна росії  з Україною День 931  
  • Дні народження сьогодні

    1. AngelaBlac
      AngelaBlac
      (40 років)
    2. BenGilmore
      BenGilmore
      (42 роки)
    3. EzraLockye
      EzraLockye
      (44 роки)
    4. Jessi
      Jessi
      (37 років)
    5. KatjaGilch
      KatjaGilch
      (36 років)
×