Перейти до вмісту
  • Сообщения

    • Я ще робила з цедрою апельсина.  Теж цікавий варіант.  
    • Сьогодні зрання були на закупі в Варусі, півдня розбирала м*ясо та готувала. Запікла рибину кефаль, дуже сподобалася. Купила в рибному, була якась акція, вхопила передостанню, бо остання була здорова і не влізла б в морозильний ящик.   Ще зробила дуже смачне блюдо з кабачка та шампиньонами. Вові дуже сподобалось, буду таке часто робити, він дуже любить кабачата в любому виді. Купила сьогодні ще стегно індика на 1,5 кг, замочила в соленаді, запіку післязавтра.  Замаринувала курячі крильця, завтра нажарю. Я їх страшне як полюбляю, а Вова з курки їсть тільки філе і стегна, не вміє їсти м*ясо з кістками. Ото буду сама насолоджуватися дома два дні, бо в середу йду на роботу і вже таке не зможу їсти.
    • Значить так) На сніданок Вафлі на залишках закваски, яйця з ріденьким жовтком з авокадо та тунцем. На обід напекла Хліба на залишках закваски, наварила Рибна юшка та стушила гречаники На перекус були біляші на Тісті для піци на залишках закваски (совалося в холодильнику занадто довго, а піци не захотів ніхто), нормальні біляші вийшли, підходить це тісто і для них А на вечерю буде свинина з Карамелізованою морквою та салатом з руколою, без десерту) Якось так, вихідні вдалися) Якось після всеночної тривоги захотілося відвести душу і приготувати чогось смачненького, та й на завтра якцапи вкотре лякають якоюсь своєю пукавкою, потрібно бути максимально підготовленим та врівноваженим) Надіюся, все, що від них вилетить - у них же і приземлиться.
    • Апдейт. Не розумію, як вставити це в пост. Але. Трохи змін. Сіль -12 гр змінила на повну чайну ложку, з гіркою. Сіль дрібна. Дріжджі - 20 гр достатньо. Я далі - технолоджіа🧑🏻‍🍳 Молоко - з холодильника(!). Яйца - з холодильника. Масло - з холодильника. Тобто, нічого «тёпленького», кімнатної температури і т.п. Замішую в хлібопічці. Режим Пельмені. Борошно, молоко, цукор, яйца - замісіти тісто,  без фанатизму (сіль, масло поки не додаємо!). Залишити на 20 хвилин (аутоліз). 
      Після - заміс до гладкості (20 хвилин). 
      Після цього продовжую заміс та починаю по шматочку додавати холоде масло. Один за одним. Допомагаю лопаткою, якщо шматочки прилипають до стінок ведерка. Вдавлюю шматочки в тісто. По ситуації, коротше. (Масло холодне!). Коли масло повністю введено, тісто гладке, додаю сіль. Не горою відразу, а притрушувати всю поверхню тіста в декілька підходив. Завершую заміс. Залишаю в ведерці на ферментацію. Далі все як звичайно. 
      Якщо не робити всього цього, тісто вийде, звичайно. Але по «технолоджії»)) видить зовсім інше, повірте! Якщо є час та бажання, просто спробуйте❤️
    • Я такі брізолі теж люблю. Коли замало фаршу, то роблю ці брізолі, виходить багатенько та й смачненько. А я пекла отакі коржики молочні, Вова на них робив виделкою різні узори. Потім їв і все нахвалювався! А це я готувала печінкові котлети, люблю таке. Це не оладки, це котлетки. Смачні!  
    • Дві різні країни, два різних світи. Одні хочуть жити, інші — вбивати. Одні зберігають свою історію, інші — руйнують все, до чого дотягуються. Вишиванка та військова форма на новонароджених — це не просто одяг.   В Кемеровском роддоме новорождённых выписывают в пилотках и плащах
      Мамы оказались не против милитаристского креатива.
      «Если родители захотят — будем продолжать», — заявила главврач Наталья Лячина.
    • Вода завжди кімнатної температури, але так, прискаю часто. Спробувати поливати просто під корень? Напевно так і зроблю, подивлюся чи щось зміниться.  Дякую 
    • Ось ще мій фаворит. Маніяк (1 сезон)
    • Ні, борошниста зовсім не така! Вона ніколи не буває такими маленькими цяточками! Борошниста як нерівні плями пухнастенькі, як борошном присипано. Це щось інше. А не може бути від якогось оприскування, навіть водою холодною?
    • Треба дивитися зі збільшенням та й нижній бік листя. Схоже на борошнисту росу
    • Вчора згадала студентські роки в гуртожитку як ми купляли круглі вафельні коржи, перекладали їх фаршем, обмакували в яйце і смажили.  Зараз це виявилося блюдо з модною назвою брізолі .
    • Дівчата, може хтось підкаже, що це таке та як з цим впоратися? Ґрунт змінювала, насіння змінювала, горщики змінювала.  Але вже другий рік ця напасть. На смак не впливає, но якось дратує.
    • От би знайти тих, хто знімав розстріл. Та не розстрілювати, а на довічне. І кожну годину показувати їм ото відео. І не давати заплющити очі. Ну, чим вони від "отих" нацистів відрізняються? тільки тим, що зрозумілою нам мовою розмовляють?
    • Вшануймо пам'ять
      Олександра Мацієвського.
      Український Герой,
      розстріляний за вислів -
      "Слава Україні"
      Сьогодні Героєві України
      Олександру Мацієвському
      виповнилося би 45 років...
      Світла пам'ять тобі, Герою...

        64 (1).mp4
  • Дні народження сьогодні

    1. Lyusya
      Lyusya
      (51 рік)
    2. taty100
      taty100
      (52 роки)
    3. Натала
      Натала
      (43 роки)
×